- 24 Ocak 2021
- 13.001
- 29.862
- 548
Kendin için çalış esin için değil, ayrıca seni böyle birseye zorlama hakkı da yok ...Lütfen linclemden yorumlarınızı yazin her bayanin hayali farklidir ilk olarak bunu belirtmek istiyorum benim küçüklüğümden beri evlendigimde çalışmak hic aklımda yoktu hep çocuklarımla ilgilenmek istedim ön lisans mezunuyum sevgilim polis evlilik hazırlığı icersindeyiz bu konuda beni yipratmya başladı sordu istemediğimi söyledi konuyu kapatti ancak hala ısrarla açıyor net olarak demesede ima ediyor duyuruyor bu arada maaşı da bana göre iyi bir geliri var ve evimiz kira olmuycak diyor ama buna ragmen şimdiden ben cok yokluk gördüm ilerde cocuklarim da görsün sıkıntı çeksin istemiyorum napmam lazm ikna olurmu ilerde sıkıntı edermi bu durumu bu arada ben tanıştığımız günden beri hic çalışan biri degildim?
25 yaşındayım şöyle diyim bugüne kadar hic çalışmadım belkide o yüzden cesaretim yok yani çalışabilirmiyim yapabilirmiyim cok zorlanirmiyim bilemiyorum da ama insanlar cok kati kuralcı burda bile anliyorsunz tepkilerden sanki her kadin calismak zorunda calismak icin ölüp bitmek zorunda gibi tepkileri
Fikirler uyuşmuyorsa ayrılacaksanız. Size çalış diyorsa evlendikten sonra alacağınız çorabın bile parasını dilenmeniz lazım. Dilenmeniz diyorum çünkü vermez bu adam para. Ben çalışıyorum sen de çalış der. Gücünüze gitmez mi? Bekar günlerinizi ararsınız. Üstelik karşı taraf da suçlu. Çalışan birini istiyorsa sizinle evlenmemesi lazım. Demek ki üç beş Takılacak. Siz işe girmem deyip kararlı durunca da çalışan birini bulup ayrılır. Adamın mantığı üç aşağı beş yukarı ortadaIste siz alışık olduğunuz icin çalışmaya ben evdeydim hem o yüzden evde olmak beni zorlamıyor zaten
Ne mutlu size (!)O kadar da abartmasaydiniz yahu. Evimiz var ama İstanbuldayiz 10-15 eşim kazaniyor ve disarda yemek yemek, bi tatile gitmek, guzel giyinmek luks filan degil gayette yapiliyor bu paraya. + Benim taraftan kira geliri var ama olmasaydi da o kadar kotu durumda olmazdik.
İki kişi calisan herkesin evine 100.000 mi giriyor?
Oyle biriyle evlenip evlenmemek de calisip calismamak gibi bir tercih. Herkesin tercihine saygi duymak lazim diyorum ben de.
Daha dogrusu demek istedigim kadinlar calismak istiyorsa kendisi icin calismali.
Bir erkek kadina calis ya da calisma diye baski yapmamali
O kadar da abartmasaydiniz yahu. Evimiz var ama İstanbuldayiz 10-15 eşim kazaniyor ve disarda yemek yemek, bi tatile gitmek, guzel giyinmek luks filan degil gayette yapiliyor bu paraya. + Benim taraftan kira geliri var ama olmasaydi da o kadar kotu durumda olmazdik.
İki kişi calisan herkesin evine 100.000 mi giriyor?
Her kadının hayalî başkadır bende hep çalışmak istemişimdir ama eşim istemediği için çalışmıyorum. Ama bence siz de çalışın evde oturmak gerçekten bi süre sonra çok bunaltıcı olabiliyor. Hem kendi ayaklarınızın üzerinde durabilen güçlü bir kadın olursunuzLütfen linclemden yorumlarınızı yazin her bayanin hayali farklidir ilk olarak bunu belirtmek istiyorum benim küçüklüğümden beri evlendigimde çalışmak hic aklımda yoktu hep çocuklarımla ilgilenmek istedim ön lisans mezunuyum sevgilim polis evlilik hazırlığı icersindeyiz bu konuda beni yipratmya başladı sordu istemediğimi söyledi konuyu kapatti ancak hala ısrarla açıyor net olarak demesede ima ediyor duyuruyor bu arada maaşı da bana göre iyi bir geliri var ve evimiz kira olmuycak diyor ama buna ragmen şimdiden ben cok yokluk gördüm ilerde cocuklarim da görsün sıkıntı çeksin istemiyorum napmam lazm ikna olurmu ilerde sıkıntı edermi bu durumu bu arada ben tanıştığımız günden beri hic
Ben kadınlar illa ki çalışmak zorunda diye düşünmüyorum.ayrica 13 yıldır kamuda çalışan biriyim fakat emekliliğime 22 yıl var.eee bu benim ömrüm demek , ben ne zaman yasayacam ???mezar tasimin basinda esen ruzgarda mi cayimi icip dinlenecem ???Ben on lisans mezunuyum sigortaclk meslegim kendisinin tanıdıkları is ayarlayabilcegini söylüyor...
Kocası çalışmasa iki ay sonra mırın kırın edecek olanlar “çalışmamak tercihtir” diyor ben buna kızıyorum.Mezun olur olmaz işe başladım, evlendim, hamileliğimin son haftasına kadar çalıştım sonrasında belli bir yaşa kadar kendim ilgilenmek istediğim için isten ayrıldım. Bir yıla sonrası tekrar çalışmak istiyorum ama hiç istemeyedebilirdim.
Konu sahibinin çalışmayı hiç denemeden ben yapamam demesini doğru bulmadım ki kafası çok karışık bir arkadaş ama çalışmayan kadınlara yazılan hınç dolu bazı yorumlar komik açıkçası.
Bu kadar gerilmeye gerek yok yahu başkasının hayatına, tercihlerine. Özellikle üstüne basarak saygı duymuyorum yazanlar içinde, çalışmayan kadınlar da buna ne kadar içerledi bilemezsiniz.
Kadın çalışmıyorsa evliliğinde her türlü muameleye layık oluyormuş onu öğreniyorum buradaki yorumlardan. Evliliğindeki tüm sorunlar, eşinin ona yaklaşımı çalışıp calışmamasına bağlı, çünkü çalışan tüm kadınlar evliliğinde insan olarak, eş olarak görmesi gereken değeri görüyor ve mutlu. Sadece burada eğitimli, çalışan kadınların açtıkları içler acısı konuların hepsi hayal ürünü, aydınlandım şuan.
Valla o zaman şeyma subaşı’yı falan linçlemesin kimse. Kadın herkesin hayallerini yaşıyor diye kıskanılıyor demek ki.Ben kadınlar illa ki çalışmak zorunda diye düşünmüyorum.ayrica 13 yıldır kamuda çalışan biriyim fakat emekliliğime 22 yıl var.eee bu benim ömrüm demek , ben ne zaman yasayacam ???mezar tasimin basinda esen ruzgarda mi cayimi icip dinlenecem ???
Emeklilik falan hikaye bu ülkede. Ömrünü vermen demek.
O yüzden bence buradan fikir almayın
Emeklilik konusunda ise en insancıl yol kendi primini yatırıp kendini emekli edebilmek bence.bunin icin de pasif gelir kaynağı lazım.
Size tek diyeceğim şu. Bu adamla evlebmeyin
Durumu iyi olan birini bulun onunla evlenin.boyle biri çıkmazsa da yaşayın ailenizle en temizi.hatta evleneceginiz kişi bağ kur priminizi de yatırsın bence şart koyun.fakat bu dediklerime sabit maaşlı bir adamın gücü yetmez.ona gore biriyle evlenin.
Ayrıca bu adam her halükarda mutsuz eder sizi.
Ahh sormayın. Ben de 15 yıl calıştı sonunda da bıkkınlık ve yorgunluktan yeter diyerek istifa ettim. Eşim sıkılırsın vs diye bırakma dedi ama dinlemedim. Ailem hala Kızgın dır mesela bana. Bu arada prim de yaptırmıyorum çünkü prim yatırırsam iş bagkura dönüyor ve 2000 gün daha fazla yaptırmam gerekiyor calışırsam SSK kıydım onda prim gün sayısı daha az ama her sekilde 58 de emekli oluyorum. 58 e kadar durmadan calışmak cok zor düşünün hiç bir cocugumu ayrılmayacak gibi sevemedim hepsini 10 12 haftalık bıraktım işe gittim.Ben kadınlar illa ki çalışmak zorunda diye düşünmüyorum.ayrica 13 yıldır kamuda çalışan biriyim fakat emekliliğime 22 yıl var.eee bu benim ömrüm demek , ben ne zaman yasayacam ???mezar tasimin basinda esen ruzgarda mi cayimi icip dinlenecem ???
Emeklilik falan hikaye bu ülkede. Ömrünü vermen demek.
O yüzden bence buradan fikir almayın
Emeklilik konusunda ise en insancıl yol kendi primini yatırıp kendini emekli edebilmek bence.bunin icin de pasif gelir kaynağı lazım.
Size tek diyeceğim şu. Bu adamla evlebmeyin
Durumu iyi olan birini bulun onunla evlenin.boyle biri çıkmazsa da yaşayın ailenizle en temizi.hatta evleneceginiz kişi bağ kur priminizi de yatırsın bence şart koyun.fakat bu dediklerime sabit maaşlı bir adamın gücü yetmez.ona gore biriyle evlenin.
Ayrıca bu adam her halükarda mutsuz eder sizi.
Bense 22 yasimda calismayi cok isteyen 1 yil calisan memlekete donup 6 ay daha calisan ve evlenince kadro almadigim icin bekleyen 2. Bebege hamile iken ise girmek isteyen ozel sektorde hamile oldugumu ogrenince vazgecen bir anne olarak soyluyorum bir sure olsun gir calis sigorta baslangicin olsun en azindan25 yaşındayım şöyle diyim bugüne kadar hic çalışmadım belkide o yüzden cesaretim yok yani çalışabilirmiyim yapabilirmiyim cok zorlanirmiyim bilemiyorum da ama insanlar cok kati kuralcı burda bile anliyorsunz tepkilerden sanki her kadin calismak zorunda calismak icin ölüp bitmek zorunda gibi tepkileri
Calismadigim halde deger goruyorumMezun olur olmaz işe başladım, evlendim, hamileliğimin son haftasına kadar çalıştım sonrasında belli bir yaşa kadar kendim ilgilenmek istediğim için isten ayrıldım. Bir yıla sonrası tekrar çalışmak istiyorum ama hiç istemeyedebilirdim.
Konu sahibinin çalışmayı hiç denemeden ben yapamam demesini doğru bulmadım ki kafası çok karışık bir arkadaş ama çalışmayan kadınlara yazılan hınç dolu bazı yorumlar komik açıkçası.
Bu kadar gerilmeye gerek yok yahu başkasının hayatına, tercihlerine. Özellikle üstüne basarak saygı duymuyorum yazanlar içinde, çalışmayan kadınlar da buna ne kadar içerledi bilemezsiniz.
Kadın çalışmıyorsa evliliğinde her türlü muameleye layık oluyormuş onu öğreniyorum buradaki yorumlardan. Evliliğindeki tüm sorunlar, eşinin ona yaklaşımı çalışıp calışmamasına bağlı, çünkü çalışan tüm kadınlar evliliğinde insan olarak, eş olarak görmesi gereken değeri görüyor ve mutlu. Sadece burada eğitimli, çalışan kadınların açtıkları içler acısı konuların hepsi hayal ürünü, aydınlandım şuan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?