Sevgilim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum

Kendin için çalış esin için değil, ayrıca seni böyle birseye zorlama hakkı da yok ...

Her kadın değil her insan çalışmak zorunda. Herkesin bir beğenisi, isteği, gerçekleştirmekten mutlu olacağı bir işi vardır. Üretmeden yaşamak bana çok garip geliyor. Önlisans okumuşsunuz madem hiçbir zaman çalışmak niyetinde değildiniz neden okudunuz? Çalışmadığınız için anlamıyorsunuz muhtemelen ams günümüz şartlarında tek maaş ile geçinmek çok zor. Karşı tarafın sen de çalış beklentisini normal buluyorum o yüzden. Eğer çalışacaksanız kendiniz için çalışmalısınız, eşiniz için değil

Iste siz alışık olduğunuz icin çalışmaya ben evdeydim hem o yüzden evde olmak beni zorlamıyor zaten
Fikirler uyuşmuyorsa ayrılacaksanız. Size çalış diyorsa evlendikten sonra alacağınız çorabın bile parasını dilenmeniz lazım. Dilenmeniz diyorum çünkü vermez bu adam para. Ben çalışıyorum sen de çalış der. Gücünüze gitmez mi? Bekar günlerinizi ararsınız. Üstelik karşı taraf da suçlu. Çalışan birini istiyorsa sizinle evlenmemesi lazım. Demek ki üç beş Takılacak. Siz işe girmem deyip kararlı durunca da çalışan birini bulup ayrılır. Adamın mantığı üç aşağı beş yukarı ortada

Ne mutlu size (!)

Erkek çalışmak istemeseydi olur mu öyle şey ataerkil toplumdayız erkek çalışmak zorunda diyecektiniz herhalde.

Eviniz varmış. Çocuk da yok. Üstüne bir de kira geliriniz varmış. Bence siz kendinizle kıyaslamayın:)

Eğer bu sorunu çözemezseniz ileride ciddi sıkıntı olur söyleyeyim. Ya net bir şekilde kararını verin ya da bu yola girmeyin.

Hem işi hem evi hem çocuğu idare edemeyeceğinizi düşünüyorsanız çok basit ona çalışırım ama evi ve çocuğu beraber idare edeceğiz a'dan z'ye her şeyi beraber yapacağız diyeceksiniz. Kabul ediyorsa zaten lehinize olur inanın dışarının işi evden çok daha iyi hele düzgün bir iş bulursanız neden daha önce çalışmamışım dersiniz. Ev için part time ya da haftalık yardımcı da tutabilirsiniz.

Çalışan eş isteyen bu polis arkadaş muhtemelen evde de çorabını fırlatmak isteyecektir, kaç erkek çalışan kadının hakkını gerçekten veriyor ki , o yüzden çalışan eş isteyen adamlara da kılım çalışmak istemeyen kadınlara da, nitelim biçok Türk erkeği bana göre çalışan kadını haketmiyor, size totosunu yayan kadınlar müstehak. Çalışma kız çalışan kadınlar sanki kıymet görüyor.

Aranızda ciddi bir bakış acısı farkı var.
Asgari müşterekte buluşmamız mümkün değil
Evlenmeyin

Her kadının hayalî başkadır bende hep çalışmak istemişimdir ama eşim istemediği için çalışmıyorum. Ama bence siz de çalışın evde oturmak gerçekten bi süre sonra çok bunaltıcı olabiliyor. Hem kendi ayaklarınızın üzerinde durabilen güçlü bir kadın olursunuz

Ben on lisans mezunuyum sigortaclk meslegim kendisinin tanıdıkları is ayarlayabilcegini söylüyor...
Ben kadınlar illa ki çalışmak zorunda diye düşünmüyorum.ayrica 13 yıldır kamuda çalışan biriyim fakat emekliliğime 22 yıl var.eee bu benim ömrüm demek , ben ne zaman yasayacam ???mezar tasimin basinda esen ruzgarda mi cayimi icip dinlenecem ???
Emeklilik falan hikaye bu ülkede. Ömrünü vermen demek.
O yüzden bence buradan fikir almayın
Emeklilik konusunda ise en insancıl yol kendi primini yatırıp kendini emekli edebilmek bence.bunin icin de pasif gelir kaynağı lazım.
Size tek diyeceğim şu. Bu adamla evlebmeyin
Durumu iyi olan birini bulun onunla evlenin.boyle biri çıkmazsa da yaşayın ailenizle en temizi.hatta evleneceginiz kişi bağ kur priminizi de yatırsın bence şart koyun.fakat bu dediklerime sabit maaşlı bir adamın gücü yetmez.ona gore biriyle evlenin.
Ayrıca bu adam her halükarda mutsuz eder sizi.

Kocası çalışmasa iki ay sonra mırın kırın edecek olanlar “çalışmamak tercihtir” diyor ben buna kızıyorum.

Valla o zaman şeyma subaşı’yı falan linçlemesin kimse. Kadın herkesin hayallerini yaşıyor diye kıskanılıyor demek ki.

Bir kadının kendisine yapacağı en büyük iyilik meslek sahibi olmasıdır.
Ben şunu merak ediyorum. Diyelim ki çalışmaya başladın ve evlisiniz. Erkek arkadaşın ev işlerinde sorumluluk alacak mı? Yemek temizlik ütü çocuk bakımı. Yoksa hem çalışmanı isteyip hem ev hanımlıgı yapmanı mi isteyecek. Bu konuda anlasın netleşin mutlaka.

Ahh sormayın. Ben de 15 yıl calıştı sonunda da bıkkınlık ve yorgunluktan yeter diyerek istifa ettim. Eşim sıkılırsın vs diye bırakma dedi ama dinlemedim. Ailem hala Kızgın dır mesela bana. Bu arada prim de yaptırmıyorum çünkü prim yatırırsam iş bagkura dönüyor ve 2000 gün daha fazla yaptırmam gerekiyor calışırsam SSK kıydım onda prim gün sayısı daha az ama her sekilde 58 de emekli oluyorum. 58 e kadar durmadan calışmak cok zor düşünün hiç bir cocugumu ayrılmayacak gibi sevemedim hepsini 10 12 haftalık bıraktım işe gittim.
Neyse simdi 2 yıldır evdeyim böyle cok güzel ama amacsız da kaldım şimdi bir gün bile olsa calışsam sanki fena olmaz diyorum. En azından günüm dolar bir de belki ufak bir dükkan vs alırım oranın da geliri olur yaslılık var işin ucunda. Bakımevine gidecek olsam bile belli bir gelir gerekiyor

Bense 22 yasimda calismayi cok isteyen 1 yil calisan memlekete donup 6 ay daha calisan ve evlenince kadro almadigim icin bekleyen 2. Bebege hamile iken ise girmek isteyen ozel sektorde hamile oldugumu ogrenince vazgecen bir anne olarak soyluyorum bir sure olsun gir calis sigorta baslangicin olsun en azindan
Ustelik illa calismam diyorsan bunu kesin bir dille soyle
Eger calisacaksam isler ortak olur ben cok yorulurum destek olacaksan tamam de bakalim o zaman da hala calis diyor mu

Calismadigim halde deger goruyorum
Bunun calismaktan cok aradaki sevgi ve saygi ile alakasi var
Su an bile hobimle para kazaniyorum makine aldim 2 tane parasini sattigim urunlerden odedim o kadar malzeme hepsini urunler karsiladi
Memnunmuyum evet keske daha once hatta lise de falan baslasaymisim diyorum

@Ddem Merhaba, herkes size karşı tepkili konuşmuş ama ben farklı bir şekilde yaklaşacağım. Eşimle 7 yıllık sevgililiğimiz sonucu evlendik ve kendisi de benim çalışmam taraftarıydı açıkçası ben pek istemiyordum kendimi daha evcimen gördüğüm için. Sonrasında güzel bir fakülteyi bölüm birinciliğiyle tamamladım ve dedim ki neden kendimi harcayayım ? Şimdi ikimiz de çalışıyoruz ve çok şükür rahat geçiniyoruz. Ama sorsan eşim çook çook zengin ve yatları katları olan biri olsa calışırmıydım; çalışmam ama daha farklı aktivitelerle kendimi geliştirirdim.

Herkesin geçim kriteri farklıdır, istemiyorsanız her gün zorla işe gidip eve gelip o duygularınızı eşinize yansıttığınızda gelen paranın da hayrı olmaz. Oturun ciddi anlamda konuşun önemli bir sorun eğer çözmeden evlenirseniz başınıza kakılacak bir durum çevremde görüyorum eşi çalışsın diyor ama kadın çalışmıyor ve istediği bir şeyi bile alamıyor kadın eşinin tepkisinden.

Çalışmak da ev kadını olmak da özgürlüktür. Ama kendi paranın olması çok ayrı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…