Oyle diyecektim cunku malesef ataerkil bir toplumda yasiyoruz? Realist bakmaya calisiyorum olaya utopyada yasamiyoruz malesef uzgunum.Erkek çalışmak istemeseydi olur mu öyle şey ataerkil toplumdayız erkek çalışmak zorunda diyecektiniz herhalde.
Allahaşkına kaç kişi tanıyorsunuz yapmayın ya. Ben ve arkadaşlarım mesleğimiz gereği eşlerimizden fazla kazanıyoruz ve dediğiniz sorunların hiçbirini yaşamıyoruz.Çalışan hatta eşinden fazla kazanan kadınlar kocalarının fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddetlerine rağmen boşanmayacak kadar zayıflar.
Bu kadınlar da çok fazla.
Yani mesele çalışmamak değil güçlü duruşa sahip olmak.
Evet burda detayli ev temizligi yaptigimda esimden para aldim diye linclenmistim bir ara ama evin yuku bende ise o maasin yarisi da benimdirOyle diyecektim cunku malesef ataerkil bir toplumda yasiyoruz? Realist bakmaya calisiyorum olaya utopyada yasamiyoruz malesef uzgunum.
Evli erkeklerin cogu ev isi yapmiyor cocuk bakimini kadin isi olarak goruyorsa ben de diyorum ki bu ayni erkekler bir de kalkip calismayan kadina hayat musterektir ekonomi kotu gecinmek zor sen de calis diyemez.
Hayat musterekse ev isi icin de musterek olmali ev ekonomisi icin de diyorum neyine karsi cikiyorsunuz tam olarak?
Calismak isteyen kadin calisir istemeyen calismaz bu bir tercihtir. Bir erkek calisan kadinla evlenmek ister ya da istemez bu da bir tercihtir. O zaman konu sahibi ve sevgilisi tercihlerine uygun adaylar bulmali velhasil.
Ben MEB de öğretmenim, eşim doktor. Biz birikim yapamıyoruz. Ev alamıyoruz, yılda bir kez tatile gidiyoruz, bir şey alırken yüz kez düşünüyoruz, arabamız var bazen satsak mı diye düşünüyoruz, dışarda yemek yeme işini ayda bir yapsak iyi, çocuk düşünüyoruz şimdiden onun için endişeleniyoruz… daha bir sürü şey. 200-300 liranın bir değeri yok şu an. Bir markete giriyorsun 500-600 e iki poşet şey alamıyoruz. Faturalar almış başını gitmiş. 10-15 bin ile lüks yaşayan arkadaşlar nasıl yaşıyor gerçekten çok merak ediyorum. Başını kapıdan çıkarmak bile bir sürü masraf. Eski Türkiye değil artık. Çalışan kadınlar ya da masraflardan haberdar insanlar bunun gayet farkındadır. Değilse çok pollyanna. Elbette bu parayla geçinilebilir ama saydığım her şey lüks olur.Cocuk olduğunu ve okula ya da kreşe gittiğini düşünün. Biraz da rahat harcama yapmanın sevildiğini. 10-15le gayet lüks oluyor öyle şeyler. Ya da istediğin gibi olmaz.Ne yazık ki öyle. 2 kişiyken bile zor.
O zaman sen de eşinin çalışarak aldığı peyniri zeytini yeme bu mantığa göreEvet burda detayli ev temizligi yaptigimda esimden para aldim diye linclenmistim bir ara ama evin yuku bende ise o maasin yarisi da benimdir
Şeyma Subaşı (yaşadığı yasak ilişki dışında) sadece kıskanıldığı için eleştiriliyor, buna eminim. Herhangi bir gönderisinin altına girip bakın sürekli linçlenme, zengin biriyle evleneceği için laf sokma derdinde insanlar. Sorsanız hepsi kadın destekçisi ama en büyük şiddeti de onlar uyguluyor kadına.Valla o zaman şeyma subaşı’yı falan linçlemesin kimse. Kadın herkesin hayallerini yaşıyor diye kıskanılıyor demek ki.
Yediklerim maasa dahil zaten super zeka arkadasO zaman sen de eşinin çalışarak aldığı peyniri zeytini yeme bu mantığa göre
Ayynen öyle. Şeyma işini biliyor yaş tahtaya basmıyor da burdaki kadınlar özenip özenip beş-on bin maaşlı erkeklerin parasına güveniyor ona yanıyorum.Şeyma Subaşı (yaşadığı yasak ilişki dışında) sadece kıskanıldığı için eleştiriliyor, buna eminim. Herhangi bir gönderisinin altına girip bakın sürekli linçlenme, zengin biriyle evleneceği için laf sokma derdinde insanlar. Sorsanız hepsi kadın destekçisi ama en büyük şiddeti de onlar uyguluyor kadına.
Dahil zaten yani eşin sana hakkını vermiş oluyor maaşıyla eve bir şeyler alarak. Ayrıca temizlik için para vermesine gerek yok.Yediklerim maasa dahil zaten super zeka arkadas
calismak istememe kararı size ait. herkes calisacak diye birsey yok.Lütfen linclemden yorumlarınızı yazin her bayanin hayali farklidir ilk olarak bunu belirtmek istiyorum benim küçüklüğümden beri evlendigimde çalışmak hic aklımda yoktu hep çocuklarımla ilgilenmek istedim ön lisans mezunuyum sevgilim polis evlilik hazırlığı icersindeyiz bu konuda beni yipratmya başladı sordu istemediğimi söyledi konuyu kapatti ancak hala ısrarla açıyor net olarak demesede ima ediyor duyuruyor bu arada maaşı da bana göre iyi bir geliri var ve evimiz kira olmuycak diyor ama buna ragmen şimdiden ben cok yokluk gördüm ilerde cocuklarim da görsün sıkıntı çeksin istemiyorum napmam lazm ikna olurmu ilerde sıkıntı edermi bu durumu bu arada ben tanıştığımız günden beri hic çalışan biri degildim?
Altına imzami atarim. Ben ogretmenim,eşim muhendis çoluk çocuk mutfak masrafi cocugn bezi maması kıyafet ivir zivir derken zaten kredi karti 3 bucuk 4 bini buluyor dikkat ettiğimiz halde.Ben MEB de öğretmenim, eşim doktor. Biz birikim yapamıyoruz. Ev alamıyoruz, yılda bir kez tatile gidiyoruz, bir şey alırken yüz kez düşünüyoruz, arabamız var bazen satsak mı diye düşünüyoruz, dışarda yemek yeme işini ayda bir yapsak iyi, çocuk düşünüyoruz şimdiden onun için endişeleniyoruz… daha bir sürü şey. 200-300 liranın bir değeri yok şu an. Bir markete giriyorsun 500-600 e iki poşet şey alamıyoruz. Faturalar almış başını gitmiş. 10-15 bin ile lüks yaşayan arkadaşlar nasıl yaşıyor gerçekten çok merak ediyorum. Başını kapıdan çıkarmak bile bir sürü masraf. Eski Türkiye değil artık. Çalışan kadınlar ya da masraflardan haberdar insanlar bunun gayet farkındadır. Değilse çok pollyanna. Elbette bu parayla geçinilebilir ama saydığım her şey lüks olur.
Temizlik icin para istemem o isi yapip yapmamamla alakasi yok sadece emegimi gormesini istedigim icindiDahil zaten yani eşin sana hakkını vermiş oluyor maaşıyla eve bir şeyler alarak. Ayrıca temizlik için para vermesine gerek yok.
Hem çalışmayıp hem ev işini de kocanız mı yapmalı? Komedi.Temizlik icin para istemem o isi yapip yapmamamla alakasi yok sadece emegimi gormesini istedigim icindi
Calismiyorum diye her isi yapmam gerektigini dusunmesin diye
Aynen öyle. Size yerden göğe kadar katılıyorum. Tabi gidersiniz küçük bir şehirde yaşarsınız gayet de yeter her şey. Ama mesela istanbul gibi bir şehirde dediğiniz gibi.Altına imzami atarim. Ben ogretmenim,eşim muhendis çoluk çocuk mutfak masrafi cocugn bezi maması kıyafet ivir zivir derken zaten kredi karti 3 bucuk 4 bini buluyor dikkat ettiğimiz halde.
Evi krediyle aldik 10 yil borc odenecek.
Senede bir kere tatile gidelim desek 1 yil onceden tatil parası biriktirmek lazim.
Hayattan beklentiniz sadece evde oturup 1 cocuk büyütüp akraba ziyareti yapmaktan ibaretse geçinirsiniz ama her davet bile en az 300 400 liraya mal oluyor adam akıllı bir sofra kurayim deseniz.
Is hayatından korkuyorsunuz belliki ama denemekten zarar gelmez. Ki inanin nefret bile etseniz ay basi gelince kartta para görmek heveslendiginiz her seye bir sekilde sahip olabilmek ve hatta hayalini bile kurabilmek paha bicilemez..
2 cocuga bakip evi sil supur bulasik islerinden keci bahce islerinden sonra hali yikama ev yikama ve diğer isleride mi ben yapayimHem çalışmayıp hem ev işini de kocanız mı yapmalı? Komedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?