Sevgilim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum

Tabi ki bu miktarla güzel yaşanır. En azından güzel beslenir. Ama dışarda haftada bir yemek yemek, dışarda eğlenmek, sigara içmek, misafir ağırlamak, ev almak, lüks giyinmek, çocuklara güzel bir hayat sağlamak gibi şeyler yapılırken zorlanılır hatta imkansıza yakın olur. Maslow’un ilk bir kaç basamağını karşılar. Onun dışında hiçbir şey yapılamaz. Bu miktarın altında da yaşanılır ama nasıl yaşanılır orası muamma. Açlık sınırı 11 bine dayanmış şu an. Umarım anlatabilmişimdir.
 
Arkadaşlar “ çalışan kadın eziliyor, maaşı adamın eline sayıyor bir de evde kölelik yapıyor “ fikrine sizi bu kadar inandıran, çalışmadığınız için avantajlı olduğunuza kendinizi inandırma stratejiniz mi ? Çalışan bir kadın olarak çevremde çalışan onlarca hatta yüzlerce kadın var. Evet maaşı eşinin avucuna sayan var, ama bu oran ev hanımı olan eşine ev işlerinde eşit oranda yardım eden erkeklerle aynı orandadır. Yani oldukça az, çoğu da sosyo-ekonomik olarak daha alt gelir düzeyine sahip kimseler. Kadına tarlada öküz, günümüz sosyal hayatında da köle olarak bakan erkek zihniyeti. Böyle adamlarla evlenmeyelim , sonra da çalışalım olmaz mı ? Neden bunu örnek verip duruyorsunuz , eşleriniz böyle adamlar mı ?
 

Katılıyorum.
Eşim benim maaşımdan kendine daha 100 tl harcamamıştır.
Arada kendine ait bir şey ister alırım, eve gelince parasını verir.

" Maaşını elinden alıyorlar " cümlesinin arkasına sığınıyorlar.
 
Ben evlenirken çalışmıyordum ama yine de bana köle muamelesi yapacak bir adamla evlenmedim. Bu da bir tercih meselesi kaldı ki adamlara köle muamelesi yapılıyor burada. Eşim o kadar yoğun çalışıyor ki ve ek olarak da iyi kazanıyor bin şükür. Ben de çalışıyorum, çalışmasaydım hayat arkadaşıma çok üzülürdüm. Birlikte bir yuva kurduk, ortak gelir , gider , hayat , ödemeler .. Hepsi adamın omuzlarında “ errrrkkkkekkkkkkk tabii yapacak , çünkü penisi var, evi geçindirmeyecekse ona erkek denmezzzz “ diyemem kusura bakmayın. Ben bu adamı sevdim evlendim, erkekliğinden de şüphem yok ama hayat zor, çetin,çocuk var, hayattan alınması gereken zevkler var. Asıl eşim benim kölem değil.
 

Kaynim cok agir iste calisiyor 4 cocuklari var eltim yemek hazirlar kaynim toplar cayi demler meyveyi hazirlar
Benim esimse o kadar çalışmadığı halde haftada 1 bir kez belki ama bende dile getiririm
Yalniz cevaben yazdim onu lutuf olarak gördüğüm icin deil esim gereken saygiyi da duyar duydutturur da herkese karsi
 
Ortak yaşam alanının işleri ortak sadece maddi yönü ortaklığa hayatın müşterek olmasına girmiyor:) Ben bu çifte standardı hiç anlamıyorum. Erkek ya da kadın olsun cinsiyetcilik yapanlar hoşuma gitmiyor.
 
Yorumumla sizi hakli görmüştüm ama yanlis anlamanizdan dolayi cokta anlamadiginizi fark ettim bende aydinlandim saolun
 
İyi güzel söylüyorsunuz da evde gıdayı, elektriği, suyu bir tek erkek kullanmıyor değil mi? O zaman kadın da eve giren paraya katkı sağlamalı. Yine dediğime geliyor konu.
 

Evliliğimizin birinci senesinde yüklü borçla eşim işsiz kaldı.
O ara 2.5 ay ben çalıştım o evi idare etti.
Yemek yaptı, temizlik yaptı, ütü yaptı ben işe gittim geldim.
Asla ama asla birbirimizi kırmadık.
Olabilen durumdu benim başıma da gelebilirdi hala gelebilir ama bu demek değil ki erkek kadını ezsin, kadın köle olsun.
Sana sonuna kadar katılıyorum derinss.
Şimdi işimde sıkıntılarım var.
Bekar olsam milyon kere bırakmıştım ama evli olunca öyle kolay değil adamın sırtındaki yükü görüyorum.
İşlerini biraz daha toparlasın bana diyor çalışma evde otur istersen.
Eşim çokta iyi kazansa ben kendime çalışıyorum her zaman.

Aslında bunun bilincinde olmak lazım.
 
Mesajımda olayın maddi boyutundaki ortaklıktan bahsetmişim ama diğer kısmına girmemişim onu mu kasteddiniz ? Diğer kısım tartışmaya dahi kapalı benim için, ev işi de ortak olacak, öyle yani benim sistemimde bizim evde , her evde de öyle olsun dilerim.
 
Yorumumla sizi hakli görmüştüm ama yanlis anlamanizdan dolayi cokta anlamadiginizi fark ettim bende aydinlandim saolun
Yanlış anlattım ya da anlaşıldım muhtemelen.
Sizin istediğiniz de olumsuz birşey yoktu kesinlikle.
Ama öyle bir noktaya gelmiş ki bazı yorumlarda, değer görmek, eşin laf söylememesini neredeyse lütuf olarak görmeli çalışmayan kadınlar noktasında gelinmis.
Size değil o yorumları yapanlaraydı sözüm.
 
Yok valla ev işi yapsa bile göze batacağını düşünüyorum ben. “İş aramıyorsa” demişsiniz sonra diyorsunuz ki çalışmamak tercihtir. Değil işte. Size göre çalışmamak kadın için bir tercih. Konu erkeklerin kadının çalışmasına takılıp takılmaması değil, kadının kendisi için çalışması. Bu dedikleriniz “erkek bireydir her halükarda çalışmalıdır ama kadın kocası varsa çalışmak zorunda olmayabilir” zihniyetine çıkıyor. Ben bir kadın olarak bunu gurur kırıcı buluyorum.
 
Evet siz maddi olarak ortak olmaktan bahsetmişsiniz ya insanlar öyle görmüyor ama ev işi olunca ortak yaşam olani olup ortak olmalı diyor. Ben de ikisi de ortak olsun ya da olmasın madem çifte standarda gerek yok dedim sizin yazdığınizi biraz genişlettim sadece.
 
Anlamıyorsa ve sen de çalışmama konusunda kararlıysan yol vereceksin gidecek.
 
Eşimle ikimiz de öğretmeniz. Ek derse göre ayda eve giren para 10 12 bin. Ev kira 20 yıllık bir araba kredi vs borcu yok 2 çocuk var. Allahtan ikincisi emdi yoksa abisi gibi mamayla beslenseydi sadece ayda 800 lira mama masrafı olacaktı Pandemi sebebiyle bi de bebek olunca gezmeler biraz azaldı bir d eben pimpirikliyim açık olduğu halde ne avm ne restorana adım atmadım 15 aydır. Bunun dışında 4 kişilik bir aile olarak mutfak masrafımız(ki kesinlikle kısmayacağımız kalemdir ve çoğu da köyden gelir) neredeyse bir asgari ücret. Geçenlerde markete girdim inanın yemek yapacak bir şey almadan 250 lira verdim.

E insanız bu kadar çalışıyoruz dışarıda yemek de yiyelim yani okumaya 2 kitap alalım çocuğa etkinlik seti alalım kuaföre gidelim bunlar lüks değil arkadaşlar.

Yılda bir tatilimizi de yapıyoruz ama 5 yıldız uhd değil de bütçemiz uygun bir yerde yapıyoruz. İstesek yaparız ama zorlamıyoruz.

E oğlan kreşe gidiyor eski veliyiz diye biraz uygun ama bu çocuk sürekli büyüyor kıyafet ayakkabı gerekiyor. En ortalama ayakkabı 100 lira.Geçen hafta güneş kremi ve şampuan aldım 200 lira verdim. Aha bugün ayın 15 i eşimle ödemeleri yaptık aaa para uçmuş.

Bebek var ücretsiz izin alacağım seneye standartımız düşmesin en azından diye eşim köyde ailesiyle ekstra tarım hayvancılık yapıyor ek gelir için.

Bu eş ben talep etmeden ev işi yapan(Allah kv den razı olsun bu konuda) daha pazar günü ben yemek yaparken çocuklarını yıkayıp evi süpürüp silip çamaşırları ayırıp makineye atan bir eş aynı zamanda.

Geçiniyor muyuz evet ama lüks mü hayır muhtaç mıyız hayır. Ama evimiz yok borca girip alalım bir maaş oraya gitsin dersek ayvayı yedik
 
O bahsettiğimiz evlilikte böyle bir iş bölümü var çünkü onun üzerinden konuşuyoruz. Kadın ev ve çocuklarla ilgileniyor erkek çalışıyor. Kadın keyfi olarak nasıl ben bir iki ay ev işi yapmayayım diyemiyorsa erkekten de çalışmak konusunda aynı şey beklenir. İşten çıkarılma, iş bulamama gibi kendi dışında olan şeyleri ayrı tutuyorum.

Evet daha önce çalışmış ve yine çalışacak bir kadın olarak, kendi calışmamı mecburi görmüyorum, eşimde benimle aynı düşüncede olduğu için bu konuda hiç problem yaşamadık.

Siz bu durumu onur kırıcı bulabilirsiniz kendi hayatınızda ona elbette birşey diyemem ama normal gören bir kadını da hakir görecek kadar eleştirmek kimseye düşmüyor bence diyerek son vereyim bu mesajlaşmaya kendi adıma.
 
Son düzenleme:
İki taraf da bir garip. Biri çalışan bir eş istiyor ama ömür boyu çalışmak istemeyen birisiyle evlilik yoluna giriyor; diğerinin aklında çalışmak yok ama ısrarla çalışmasını isteyen bir adamla bu işi oldurmaya çalışıyor.

Ya baştan birbirinizi kabullenin ya da ayrılın. Olmayacak bir şeyi oldurmaya çalışmayın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…