- 21 Ocak 2021
- 4.421
- 6.410
- 108
Tabi ki bu miktarla güzel yaşanır. En azından güzel beslenir. Ama dışarda haftada bir yemek yemek, dışarda eğlenmek, sigara içmek, misafir ağırlamak, ev almak, lüks giyinmek, çocuklara güzel bir hayat sağlamak gibi şeyler yapılırken zorlanılır hatta imkansıza yakın olur. Maslow’un ilk bir kaç basamağını karşılar. Onun dışında hiçbir şey yapılamaz. Bu miktarın altında da yaşanılır ama nasıl yaşanılır orası muamma. Açlık sınırı 11 bine dayanmış şu an. Umarım anlatabilmişimdir.Ben disinda tutayim kendimi ama kirada ve cocuklu olup dediginiz rakamlara iki kisi calisan hatta iki kişi olup daha az miktara calisan yasayan insanlar cooooook fazla var. Bu kadar imkansiz degil yani.
Goruyorum insanlari.Evet luks zaten kaç kişi gecinir
Arkadaşlar “ çalışan kadın eziliyor, maaşı adamın eline sayıyor bir de evde kölelik yapıyor “ fikrine sizi bu kadar inandıran, çalışmadığınız için avantajlı olduğunuza kendinizi inandırma stratejiniz mi ? Çalışan bir kadın olarak çevremde çalışan onlarca hatta yüzlerce kadın var. Evet maaşı eşinin avucuna sayan var, ama bu oran ev hanımı olan eşine ev işlerinde eşit oranda yardım eden erkeklerle aynı orandadır. Yani oldukça az, çoğu da sosyo-ekonomik olarak daha alt gelir düzeyine sahip kimseler. Kadına tarlada öküz, günümüz sosyal hayatında da köle olarak bakan erkek zihniyeti. Böyle adamlarla evlenmeyelim , sonra da çalışalım olmaz mı ? Neden bunu örnek verip duruyorsunuz , eşleriniz böyle adamlar mı ?
Ben evlenirken çalışmıyordum ama yine de bana köle muamelesi yapacak bir adamla evlenmedim. Bu da bir tercih meselesi kaldı ki adamlara köle muamelesi yapılıyor burada. Eşim o kadar yoğun çalışıyor ki ve ek olarak da iyi kazanıyor bin şükür. Ben de çalışıyorum, çalışmasaydım hayat arkadaşıma çok üzülürdüm. Birlikte bir yuva kurduk, ortak gelir , gider , hayat , ödemeler .. Hepsi adamın omuzlarında “ errrrkkkkekkkkkkk tabii yapacak , çünkü penisi var, evi geçindirmeyecekse ona erkek denmezzzz “ diyemem kusura bakmayın. Ben bu adamı sevdim evlendim, erkekliğinden de şüphem yok ama hayat zor, çetin,çocuk var, hayattan alınması gereken zevkler var. Asıl eşim benim kölem değil.Katılıyorum.
Eşim benim maaşımdan kendine daha 100 tl harcamamıştır.
Arada kendine ait bir şey ister alırım, eve gelince parasını verir.
" Maaşını elinden alıyorlar " cümlesinin arkasına sığınıyorlar.
Komedi olan sizin ev işlerini ister çalışıyor olsun ister ev hanımi olsun sadece kadınların vazifesi gibi görmeniz bence. O ev ortak kullanılıyor, birlikte kirletiliyorsa birlikte de temizlenmeli burada çalışan çalışmayan ayrımına gerek yok. Adam çalışıyor kadın çalışmıyor diye evde hiçbir iş yapmaması adama mübahmış gibi gösteremeyiz. Ağır bir işte çalışıyordur eve çok yorgun geliyordur bu durumlarda bile gayet ev hanımi olan karısına yardım edebilir sonuçta bekar tek başına yaşıyor da olabilirdi bu adam o zaman da işten geldiğinde bal gibi de yapacaktı ev işlerini, şimdi evde bir kadın var diye her iş ona yıkılmamalı, hele çocuk falan varsa kadın belki evde daha çok yoruluyor çalışıp gelen adamdan bilemeyiz. Ev hanımıysa tüm işi yapmalıdır mantığını doğru bulmuyorum hayat müşterek her zaman paylaşılmalı evdeki işler ne olursa olsun.
Yalniz cevaben yazdim onu lutuf olarak gördüğüm icin deil esim gereken saygiyi da duyar duydutturur da herkese karsiÇalışmadığım halde değer görüyorum, bu cümleyi kurmak bile kötü aslında. Ama bazı yorumlardan sonra bunu sükredilecek birşey olarak görmüş olabilirsiniz tabi. Calismayan kadınların eşlerinden değer görmesi, onlar tarafından hor görülmemesi ekstra bir lütuf olabilir
Ortak yaşam alanının işleri ortak sadece maddi yönü ortaklığa hayatın müşterek olmasına girmiyor:) Ben bu çifte standardı hiç anlamıyorum. Erkek ya da kadın olsun cinsiyetcilik yapanlar hoşuma gitmiyor.Ben evlenirken çalışmıyordum ama yine de bana köle muamelesi yapacak bir adamla evlenmedim. Bu da bir tercih meselesi kaldı ki adamlara köle muamelesi yapılıyor burada. Eşim o kadar yoğun çalışıyor ki ve ek olarak da iyi kazanıyor bin şükür. Ben de çalışıyorum, çalışmasaydım hayat arkadaşıma çok üzülürdüm. Birlikte bir yuva kurduk, ortak gelir , gider , hayat , ödemeler .. Hepsi adamın omuzlarında “ errrrkkkkekkkkkkk tabii yapacak , çünkü penisi var, evi geçindirmeyecekse ona erkek denmezzzz “ diyemem kusura bakmayın. Ben bu adamı sevdim evlendim, erkekliğinden de şüphem yok ama hayat zor, çetin,çocuk var, hayattan alınması gereken zevkler var. Asıl eşim benim kölem değil.
Yorumumla sizi hakli görmüştüm ama yanlis anlamanizdan dolayi cokta anlamadiginizi fark ettim bende aydinlandim saolunÇalışmadığım halde değer görüyorum, bu cümleyi kurmak bile kötü aslında. Ama bazı yorumlardan sonra bunu sükredilecek birşey olarak görmüş olabilirsiniz tabi. Calismayan kadınların eşlerinden değer görmesi, onlar tarafından hor görülmemesi ekstra bir lütuf olabilir
İyi güzel söylüyorsunuz da evde gıdayı, elektriği, suyu bir tek erkek kullanmıyor değil mi? O zaman kadın da eve giren paraya katkı sağlamalı. Yine dediğime geliyor konu.Komedi olan sizin ev işlerini ister çalışıyor olsun ister ev hanımi olsun sadece kadınların vazifesi gibi görmeniz bence. O ev ortak kullanılıyor, birlikte kirletiliyorsa birlikte de temizlenmeli burada çalışan çalışmayan ayrımına gerek yok. Adam çalışıyor kadın çalışmıyor diye evde hiçbir iş yapmaması adama mübahmış gibi gösteremeyiz. Ağır bir işte çalışıyordur eve çok yorgun geliyordur bu durumlarda bile gayet ev hanımi olan karısına yardım edebilir sonuçta bekar tek başına yaşıyor da olabilirdi bu adam o zaman da işten geldiğinde bal gibi de yapacaktı ev işlerini, şimdi evde bir kadın var diye her iş ona yıkılmamalı, hele çocuk falan varsa kadın belki evde daha çok yoruluyor çalışıp gelen adamdan bilemeyiz. Ev hanımıysa tüm işi yapmalıdır mantığını doğru bulmuyorum hayat müşterek her zaman paylaşılmalı evdeki işler ne olursa olsun.
Ben evlenirken çalışmıyordum ama yine de bana köle muamelesi yapacak bir adamla evlenmedim. Bu da bir tercih meselesi kaldı ki adamlara köle muamelesi yapılıyor burada. Eşim o kadar yoğun çalışıyor ki ve ek olarak da iyi kazanıyor bin şükür. Ben de çalışıyorum, çalışmasaydım hayat arkadaşıma çok üzülürdüm. Birlikte bir yuva kurduk, ortak gelir , gider , hayat , ödemeler .. Hepsi adamın omuzlarında “ errrrkkkkekkkkkkk tabii yapacak , çünkü penisi var, evi geçindirmeyecekse ona erkek denmezzzz “ diyemem kusura bakmayın. Ben bu adamı sevdim evlendim, erkekliğinden de şüphem yok ama hayat zor, çetin,çocuk var, hayattan alınması gereken zevkler var. Asıl eşim benim kölem değil.
Mesajımda olayın maddi boyutundaki ortaklıktan bahsetmişim ama diğer kısmına girmemişim onu mu kasteddiniz ? Diğer kısım tartışmaya dahi kapalı benim için, ev işi de ortak olacak, öyle yani benim sistemimde bizim evde , her evde de öyle olsun dilerim.Ortak yaşam alanının işleri ortak sadece maddi yönü ortaklığa hayatın müşterek olmasına girmiyor:) Ben bu çifte standardı hiç anlamıyorum. Erkek ya da kadın olsun cinsiyetcilik yapanlar hoşuma gitmiyor.
Yanlış anlattım ya da anlaşıldım muhtemelen.Yorumumla sizi hakli görmüştüm ama yanlis anlamanizdan dolayi cokta anlamadiginizi fark ettim bende aydinlandim saolun
Yok valla ev işi yapsa bile göze batacağını düşünüyorum ben. “İş aramıyorsa” demişsiniz sonra diyorsunuz ki çalışmamak tercihtir. Değil işte. Size göre çalışmamak kadın için bir tercih. Konu erkeklerin kadının çalışmasına takılıp takılmaması değil, kadının kendisi için çalışması. Bu dedikleriniz “erkek bireydir her halükarda çalışmalıdır ama kadın kocası varsa çalışmak zorunda olmayabilir” zihniyetine çıkıyor. Ben bir kadın olarak bunu gurur kırıcı buluyorum.Kimin ne için kızdığını bilemem ama erkek çalışmadığı dönemde nasılsa çalışmıyorum evdeyim, eşimle işleri ortak yapalım, çocuklar varsa onlarla ilgileneyim demiyor, yan gelip yatıyorsa sadece, iş bulma konusunda çaba göstermiyorsa göze batabilir.
Çalışmamak tercihtir diyen kadınlar kadar bunu normal gören erkeklerde var ve inanın bazı kadınlar kadar takılmıyorlar bu duruma.
Kadının calışmaması gibi bir durumu kabul etmiyorum diyebilirsiniz, herkes istediğini düşünebilir buna itirazım ama yok aksi şekilde düşüneni de küçümsemeye varacak sözler söylemenin bir anlamı yok.
Evet siz maddi olarak ortak olmaktan bahsetmişsiniz ya insanlar öyle görmüyor ama ev işi olunca ortak yaşam olani olup ortak olmalı diyor. Ben de ikisi de ortak olsun ya da olmasın madem çifte standarda gerek yok dedim sizin yazdığınizi biraz genişlettim sadece.Mesajımda olayın maddi boyutundaki ortaklıktan bahsetmişim ama diğer kısmına girmemişim onu mu kasteddiniz ? Diğer kısım tartışmaya dahi kapalı benim için, ev işi de ortak olacak, öyle yani benim sistemimde bizim evde , her evde de öyle olsun dilerim.
Anlamıyorsa ve sen de çalışmama konusunda kararlıysan yol vereceksin gidecek.Ben istemiyorum hic bu sekilde bir hayalim olmadi ve kendimde de o gücü görmüyor hem çalışmak hem ev işi hem yemek hem çocuk hepsini birden idare edileceğimi düşünmüyorum hep diyorum en başından biliyordun çalışmayan biri olduğumu sen benim o zman niye benimle olmak icin uğraştın bu kadar madem uğraştın simdi niye sorunlar çıkartıyorsun diyorum ama anlamiyor.
O bahsettiğimiz evlilikte böyle bir iş bölümü var çünkü onun üzerinden konuşuyoruz. Kadın ev ve çocuklarla ilgileniyor erkek çalışıyor. Kadın keyfi olarak nasıl ben bir iki ay ev işi yapmayayım diyemiyorsa erkekten de çalışmak konusunda aynı şey beklenir. İşten çıkarılma, iş bulamama gibi kendi dışında olan şeyleri ayrı tutuyorum.Yok valla ev işi yapsa bile göze batacağını düşünüyorum ben. “İş aramıyorsa” demişsiniz sonra diyorsunuz ki çalışmamak tercihtir. Değil işte. Size göre çalışmamak kadın için bir tercih. Konu erkeklerin kadının çalışmasına takılıp takılmaması değil, kadının kendisi için çalışması. Bu dedikleriniz “erkek bireydir her halükarda çalışmalıdır ama kadın kocası varsa çalışmak zorunda olmayabilir” zihniyetine çıkıyor. Ben bir kadın olarak bunu gurur kırıcı buluyorum.
fil hafızalı üyeler candırŞu kk kadınlarınlarına hayranım nasıl kalıyor aklınızda konular ya
maşallahları var ya benimde hafızam kuvvetli ama isimlere çok bakmıyorum ondan hatırlamıyorum sanırımfil hafızalı üyeler candır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?