Kamudan mi istifa ettiniz? Ben de etmeyi düşünüyorum ve büyük ihtimal edeceğim.58 e kadar zaten emekli maaşım olmayacak.ee o saatten sonra da ne halde olurum kimbilir.Ahh sormayın. Ben de 15 yıl calıştı sonunda da bıkkınlık ve yorgunluktan yeter diyerek istifa ettim. Eşim sıkılırsın vs diye bırakma dedi ama dinlemedim. Ailem hala Kızgın dır mesela bana. Bu arada prim de yaptırmıyorum çünkü prim yatırırsam iş bagkura dönüyor ve 2000 gün daha fazla yaptırmam gerekiyor calışırsam SSK kıydım onda prim gün sayısı daha az ama her sekilde 58 de emekli oluyorum. 58 e kadar durmadan calışmak cok zor düşünün hiç bir cocugumu ayrılmayacak gibi sevemedim hepsini 10 12 haftalık bıraktım işe gittim.
Neyse simdi 2 yıldır evdeyim böyle cok güzel ama amacsız da kaldım şimdi bir gün bile olsa calışsam sanki fena olmaz diyorum. En azından günüm dolar bir de belki ufak bir dükkan vs alırım oranın da geliri olur yaslılık var işin ucunda. Bakımevine gidecek olsam bile belli bir gelir gerekiyor
Ben de ciddi ciddi yorum yaptım ya.Bence senaristsiniz.
Biraz daha özgün olmanızı öneririm.
Bu 3 sayfada bulduğum 2020 Kasım, Aralık tarihli 3 konunuz.
Bir de Eylül 2020'de tanıştığınız ve Arabistan'ı konuştuğunuz uzman doktor vardı. Noldu o?
Ben de aksini soylemiyorum zaten bilakis katiliyorum son sozlerinize. Konu ozelinde gidersek konu sahibinin sevgilisinin "öyle erkeklerden" oldugunu varsayarak,cunku geneli boyle ,konustum. Ha konu sahibinin sevgilisi ideal bir es olacaksa konu sahibi de pekala calisabilir. Ben yasanabilecek ihtimaller uzerinden yorum yaptim. Eger ataerkil bir kafa yapisi varsa esini calismaya zorlayamaz.Öyle erkeklerden bağımsız konuşuyoruz burda. İdeal olandan bahsediyoruz. Ülke şartlarını ay malesef böyle diyerek normalleştiremeyiz. Ataerkil bir toplumda yaşamaya malesef diyorsak bunu değiştirmenin yollarından biri de kadının ne olursa olsun çalışması. Çalışırken de gidip kendini köle yapmayacak evde. Ev işleri de bölüşülecek ekononomi de.
Tabii ki.aynen de öyle.yani ahlaki kısmına bsy demem ama çalışmadan özgürce yasamak istemeyen biri olacağını pek sanmıyorum ben.Valla o zaman şeyma subaşı’yı falan linçlemesin kimse. Kadın herkesin hayallerini yaşıyor diye kıskanılıyor demek ki.
Eee bu mantığa göre çalışan adam da aynı şekilde hatta emekliliği biraz daha geç. Hani ömrü, gençliği? Evlilik yükünü sırtlayacak erkekle evlenilince zaten eşit şartlarda katkı sağlayınca eve olay bitiyor.Tabii ki.aynen de öyle.yani ahlaki kısmına bsy demem ama çalışmadan özgürce yasamak istemeyen biri olacağını pek sanmıyorum ben.
Hadi çalışalım ok eskisi gibi olsa herşey benim 8 yıl sonra emekli olmam lazım. Yanı önümü görsem de devirsem yılları.ama yok.ne diyorum 12 yıldır çalışıyorum.emeklolilgime 22 yıl var.
Eskiden insanların standart emeklilik hayali olurdu.simdi ulaşılmaz oldu.
O saatten sonra da hastalıklar vs ile zaten eve çakılacam, e hani benim hayatım, tek 1 tane olan ömrüm, gençliğim???
Başlarım böyle ekonomik özgürlüğe.basta ben olmak üzere umarım tüm kadınlar kurtulur.
Hele zaten evlilik yüküyle birlikte çok zor çalışma hayatı.
Konu sahibini tebrik ediyorum gözünü erken açtığı icin.arasin bulsun onu rahat yaşatacak bir adam.baksin keyfine.
Valla o zaman şeyma subaşı’yı falan linçlemesin kimse. Kadın herkesin hayallerini yaşıyor diye kıskanılıyor demek ki.
Çalışan hatta eşinden fazla kazanan kadınlar kocalarının fiziksel, psikolojik, ekonomik şiddetlerine rağmen boşanmayacak kadar zayıflar.
Hadi çalışalım ok eskisi gibi olsa herşey benim 8 yıl sonra emekli olmam lazım. Yanı önümü görsem de devirsem yılları.ama yok.ne diyorum 12 yıldır çalışıyorum.emeklolilgime 22 yıl var.
Eskiden insanların standart emeklilik hayali olurdu.simdi ulaşılmaz oldu.
O saatten sonra da hastalıklar vs ile zaten eve çakılacam, e hani benim hayatım, tek 1 tane olan ömrüm, gençliğim???
Başlarım böyle ekonomik özgürlüğe.basta ben olmak üzere umarım tüm kadınlar kurtulur.
Erkek zaten başka ne iş yapıyor??? Çalışma hayatında 'da olmasınlar ee ne ise yarayacaklar başka???Eee bu mantığa göre çalışan adam da aynı şekilde hatta emekliliği biraz daha geç. Hani ömrü, gençliği? Evlilik yükünü sırtlayacak erkekle evlenilince zaten eşit şartlarda katkı sağlayınca eve olay bitiyor.
Ben de tam olarak bu koşturma halinden , yılın minnacık bir bölümünü kaplayan yıllık izine preslenmis olarak yasamaktan.ben hiç linçlemiyorum o kadını yaa
para mı çalmış emek mi sömürmüş
alan memnun veren memnun
sanki benim paramı yiyor
ama benim gözüm mal mülkte değil diyenlere de gülüyorum
keşke eşimin çokça parası olsa da en azından işsiz kalırsam naparız diye düşüncelere dalmasam
benim eşim evlenmeden dedi benim maaşım bu, geçiniriz ama bir birikim de yapamayız. senin gelirin iyi çalışırsan birikim yaparız bir yere geliriz bir şeyler ediniriz. insanlar böyle böyle konuşabilmeli eşi olacak insanla.
şimdi ben pozisyon olarak daha az çalışıp çok daha fazla kazanıyorum eşimden, işi bıraksam bu da biraz emek israfı olur.
Hem parasız kalıcaz hem evde kös kös otur bu da akıl karı değil.
buna hiç katılmıyorum
hiç böyle bir pozisyonda kadın görmedim evet duydum ama görmedim bizzat tanıdığım hiç olmadı.
buna yüzde bin beş yüz katılıyorum
kar ve zarar var
çalışırsanız iki kişi daha çok birikim yaparsınız en azından eşim işten çıkartıldı mahvolduk durumu asla olmaz.
kimseye eyvallahınız olmaz kayınvalideniz kayınpederiniz de bir laf söyleyemez. söylese de umurunuzda olmaz.
uyanık olursunuz, eşim beni kandırdı bilmem ne oldu paramız gitti gibi kötü durumlara daha az maruz kalırsınız çünkü gözünüz açık olur.
ama çalışmak yıpratıcıdır. gerçekten öyledir ona da katılıyorum. hayat hep koştur koşturdur. çocuk olunca hele asıl yarış başlar. Bakıcıdan/kreşten/anneden çocuk al bakıcıya/krelşe/anneye/ okula çocuğu bırakla geçer bi 10 yıl.
Ben de tam olarak bu koşturma halinden , yılın minnacık bir bölümünü kaplayan yıllık izine preslenmis olarak yasamaktan.
Mantıksız geliyor artık.sevmedigin insanlarla sevmedigin ortamda hergun 8 saatini geçirmek...
Bir de zaten kurumsal hayattan kaçma yolunu aramaya başladı artık birçok insan.
Bizimde fakelere ve sadakatsizlere saygımız yok.Burda tekrar anlıyoruz ki hic bir görüşe saygınız yok siz kadin olarak ev hanimlarini zaten aşağılama pesindesinz hepiniz nasl insanlarsinz pees biri yazmis ki sosyal ortamda ev hanımıyım demeye utanacaksın neden utaniyim hirsizlikmi yapmışım baska bir sey mi saygısıyla yorumunu belli eden herkese de teşekkür ediyorum konuyu hallettik daha fazla yorum yapmayın lütfen benim her görüşe saygim var ama insanlari aşağılayan kimseye saygım Yook
Burda tekrar anlıyoruz ki hic bir görüşe saygınız yok siz kadin olarak ev hanimlarini zaten aşağılama pesindesinz hepiniz nasl insanlarsinz pees biri yazmis ki sosyal ortamda ev hanımıyım demeye utanacaksın neden utaniyim hirsizlikmi yapmışım baska bir sey mi saygısıyla yorumunu belli eden herkese de teşekkür ediyorum konuyu hallettik daha fazla yorum yapmayın lütfen benim her görüşe saygim var ama insanlari aşağılayan kimseye saygım Yook
Kamudan istifa edip özele gecmiş tim sonra çocukla lar onu da yapmak istemedim benimki tükenmişlik bir yerde. İşim çok müsait yani istesem ayda bit gün caloşır kazanırım yine. En küçük az biraz büyüsün belki o sekilde baslarım diyorum. Bakalım zaman ne gösterirKamudan mi istifa ettiniz? Ben de etmeyi düşünüyorum ve büyük ihtimal edeceğim.58 e kadar zaten emekli maaşım olmayacak.ee o saatten sonra da ne halde olurum kimbilir.
Yanı çıkış yolu göremiyorum.devam etmek demek hayatımın tamamen böyle geçmesi demek.iste bunu artık kabul edemiyorum.
Evet prim yatırmaya devam edersek bağ kur emeklisi oluyoruz.onceden böyle değildi. 10 yıl memuriyetten sonra kendin de prim yatırsan memur emeklisi oluyordun.fakat bu değişti artık.
Şimdiki aklım olsa ben ne kpss uğraşır ne onca sınava girerdim.
Evlenen ona gore bunu bilip evlenseydi benimle .
Kesinlikle haklisinz kadinin yine en büyük düşmanı kadinlar bende şoklar içinde okudum yazılanları beni tanımıyor insanlar bile ama bu neyin hıncı neyin öfkesi kini valla bilemiyorum değişik kafalar...Bizim sülalede kadinlar hep calisirmiş hala calisirlar annem de emekli hala calisiyor eski nesil babanneler anneanneler indan oncesi bile calisirdi oyle tarla işi de değil buarada.
Sorsan bazilarini annesi, anneannesi ev hanimidir gelmiş hakaret eder. Ben kendi sulalemden boyle laflar duymadim.
Kimseye calişmayin oturun, calismamayi övün demiyorum bu arada calişsin insanlar, herkesin hayat sartlari bir degil, herkes fikrini soyler elbet. Ama bu kadar hakaret, hınç sasirtici dogrusu ve kesinlikle iyi niyetli ögüt amaci tasimiyor başka bir hirs var burada. Herkes secimlerini yaşar, yarin zor duruma dusunce de yine siz yasacaksiniz biz cebinize para koymayacagiz burada.
Ee ben de dedim ya hayatin yükünü paylaşacak erkek bulacaksın var yani öyleleri. Cocuk doğurma ve emzirme kısmında haklisiniz ama o zaman ücretsiz izin alınabiliyor zaten. Bebeğe de uyanır emmeyecekse ince ince iş de yapar niye yapamasın. Yani ben zaten erkekleri savunmuyorum işini çok severek yapmıyorsa çalışmak herkes için zor diyorum.Erkek zaten başka ne iş yapıyor??? Çalışma hayatında 'da olmasınlar ee ne ise yarayacaklar başka???
Hamilelik mi geçirecek,çocuk mu emzirecek, ince ince ev işi mi yapacak??? Gece 5 kere bebeğe mi uyanacak ???
Yooo bence en uygunu es,,, ek gibi çalışacak
Insanlar size başka sorular da sordu onlara niye hiç cevap vermiyorsunuz?Kesinlikle haklisinz kadinin yine en büyük düşmanı kadinlar bende şoklar içinde okudum yazılanları beni tanımıyor insanlar bile ama bu neyin hıncı neyin öfkesi kini valla bilemiyorum değişik kafalar...
Tamam bunu anladık da şu 3 sevgili meselesine de bir açıklık getirseniz.Kesinlikle haklisinz kadinin yine en büyük düşmanı kadinlar bende şoklar içinde okudum yazılanları beni tanımıyor insanlar bile ama bu neyin hıncı neyin öfkesi kini valla bilemiyorum değişik kafalar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?