Aslında pilot iyiymiş hiç böyle derdi de olmazdı.Tamam bunu anladık da şu 3 sevgili meselesine de bir açıklık getirseniz.
Burda tekrar anlıyoruz ki hic bir görüşe saygınız yok siz kadin olarak ev hanimlarini zaten aşağılama pesindesinz hepiniz nasl insanlarsinz pees biri yazmis ki sosyal ortamda ev hanımıyım demeye utanacaksın neden utaniyim hirsizlikmi yapmışım baska bir sey mi saygısıyla yorumunu belli eden herkese de teşekkür ediyorum konuyu hallettik daha fazla yorum yapmayın lütfen benim her görüşe saygim var ama insanlari aşağılayan kimseye saygım Yook
Çok haklısın valla çalışan bir kadınım ama dediklerinin altına imzamı atıyorumArkadaşlar çoğunuz çalışmayan insanı ezmiş de bence çok yanlış düşünüyorsunuz. Herkesin şartları bir değil. Herkes aynı şeyden de zevk alıyor değil.
Annem kadar işkolik biri yoktur. Bizi büyüttü gitti öğretmen oldu. 65 yaşında şimdi zorla emekli ediyorlar da üzülüyor. Para vermeseler de çalışırım diyor. Yahu kimse bu kadına çalışma evde otur demiyor ki. Çalışsın tabisevdiği işi de yapıyor, para da kazanıyor.
Ben de hiç sevmiyorum çalışmak. İşime 2 sene önce ağlayarak gidiyordum. Bir araba çarpsa da işe gidemesem diyordum. İntiharı planlamıştım. İstifa ettim ve kuş gibi rahat, mutlu oldum. Para için ölmek asıl akılsızlık olan. Sonra çok daha hafif koşullu işe girdim de az sevmeyerek çalıştım. Zam vermedikleri için çıktım. Tüp bebek yaptığımız için yeni işe girmiyorum. İleride yine çalışacağım ama çok isteyerek falan değil. Toplum baskısındanyok işsiz misin? Yok niye çalışmıyorsun? Bazen avazım çıktığı kadar size ne ulan sizin paranızı mı yiyorum, kocamın zevkle verdiği parayı yiyorum kıskanç köpekler diye bağırasın geliyor . Ben de çalışırken çalışmayanları kıskanıyordum çünkü
Ben çok iyi kazanınca eşime de diyordum. 1 sene ben çalışayım, 1 sene sen çalış böylece adaletli olsun diye. Kendisi çalışmayı sevdiğini söylüyor. Bu yüzden kabul etmedi. Yani kadınları kayırmıyorum dabence çalışmak zorunda olmak köleliğin bir diğer formu. Paran olur, sevdiğin işte çalışırsın o ayrı. Sadece ve sadece para için çalışmak çok matah ve kutsal gelmiyor bazılarımıza.
Konu sahibi bence siz hayata aynı pencereden bakmıyorsunuz. Bu işi çok ciddi konuşun ve ayrılmak da masada olsun. Baktınız ikiniz farklı düşünüyorsunuz hayata bakış konusunda birbirinizi kırmadan ayrılmanız daha hayırlı olabilir.
Valla hamile halimle evden de olsa çalışıyorum dediğiniz gibi Türkiye şartlarında çalışmak=kafa patlatmak maalesef.Ben muthis bir gelir kaynagi yoksa calismayan biriyle evlenmezdim, o yuzden calismayan biriyle evlenmek istemeyen herkesi cooook iyi anlıyorum.
Mesele asla kadin erkek meselesi degil bu arada, calismayanin kadini erkegi yok benim gozumde, ev hanımı sifatini kabul etmiyorum.
Calisma, is hayati bilmemne guzellemesi de yapmayacagim, söyle saglam bir kira gelirim falan olsa asla calismazdim, nefret ediyorum sabahin köründe kalkip işe gitmekten, aksama kadar bilgisayar basinda kafa patlatmaktan... ama o zaman da calismiyorum derdim, ev hanimiyim demezdim, oyle bir meslek yok bence.
Bu konunun evlenmeden önce konuşulması iyi olmuş. Ben iş ve çocuk konusunda iki tarafın evlenmeden önce açık olmasından yanayım. Hayata bakışınız çok farklı. Bu her zaman sorun olur. Polis maaşı düşük değil ev de varsa geçinilir ama hayat standartının düşmesini istemiyor olabilir nişanlınız. Yani bekarken istediği gibi harcayabileceği parayı evlenip sizinle paylaşmak mantıklı gelmiyordur. O da kendi açısından haklı,Ben istemiyorum hic bu sekilde bir hayalim olmadi ve kendimde de o gücü görmüyor hem çalışmak hem ev işi hem yemek hem çocuk hepsini birden idare edileceğimi düşünmüyorum hep diyorum en başından biliyordun çalışmayan biri olduğumu sen benim o zman niye benimle olmak icin uğraştın bu kadar madem uğraştın simdi niye sorunlar çıkartıyorsun diyorum ama anlamiyor.
Ev hanımlarını aşağılayan falan yok.
Burada bir sürü ev hanımı var, tek laf ediyor muyuz?
Onlar evlenmeden önce eşleriyle bu konuda anlaşıyor beklentiler net. Ayrıca ya eşleri iki kişiyi geçindirecek kadar kazanıyor ya da geçimlerini ona göre ayarlıyorlar. Hatta bunu talep eden erkek tarafı oluyor. Birçoğunun temposu çalışan kadınlara göre daha yoğun bile olabiliyor, o nedenle teker teker örnek yazdım.
Sizde ise zorla bana bakılsın diyorsunuz, yükü karşı tarafa bırakıveriyorsunuz.
Şurada yoksulluk - açlık sınırını yazdık, aradaki fark nasıl kapanacak cevap da alamadık. Adama çocuklar yoksul kalsın yeter ki bana bakılsın mı denecek?
Tercih size ait.
Çalışmayan kadınları aşağılayan yok mu, aynı konuyu ve yorumları mı okuduk acabaEv hanımlarını aşağılayan falan yok.
Burada bir sürü ev hanımı var, tek laf ediyor muyuz?
Onlar evlenmeden önce eşleriyle bu konuda anlaşıyor beklentiler net. Ayrıca ya eşleri iki kişiyi geçindirecek kadar kazanıyor ya da geçimlerini ona göre ayarlıyorlar. Hatta bunu talep eden erkek tarafı oluyor. Birçoğunun temposu çalışan kadınlara göre daha yoğun bile olabiliyor, o nedenle teker teker örnek yazdım.
Sizde ise zorla bana bakılsın diyorsunuz, yükü karşı tarafa bırakıveriyorsunuz.
Şurada yoksulluk - açlık sınırını yazdık, aradaki fark nasıl kapanacak cevap da alamadık. Adama çocuklar yoksul kalsın yeter ki bana bakılsın mı denecek?
Tercih size ait.
Mesela üstte bir üye yazmış alıntılayamadım şimdi. Evleri ve arabaları varmış, çocukları da yok ve eşim ayda 10-15 bin kazanıyor demiş. Bu durumda kadın istemiyorsa çalışmak zorunda değil. Şartları gayet yeterli. Eşinin de bu durumdan şikayeti yoksa burada kimse 'neden çalışmıyorsun' diyemez.
Yoo dediğinize falan gelmiyor adam çalışıp evin gıdasını aliyor elektriği ödüyor diye lütfetmiş olmuyor ki bunları tek yaşıyor olsa da yapacak, kendi rızası ile evlenmiş eşi de çalışmıyorsa elbette onun için de yapacak. Benim size katılmadığım nokta şu kadın ev hanımi diye evin bütün işlerini yapmak zorunda değil bir kadın olarak böyle düşünmeniz ve sizin düşüncenize destek veren diğer tüm kadınlar beni ürkütüyor. Misal ev hanımısınız kendinizi iyi hissetmiyor, kolunuzu kaldıramıyorsunuz, ne olur 'çalışan' kocalarınız eve geldiğinde de evde çalışsa günah mi yani bu? Nasıl izah edeyim daha anlaşılır olması için bilemedim, diyorum ki hepimiz insanız hayat da müşterek karı kocalar daima birbirine yardımcı olmalı ev işlerinde bir tarafın çalışıyor/çalışmıyor olması bunu etkilememeli. Kendine yardım edilmesini hak etmesi(!) için kadının işe gidiyor olmasına lüzum yok.İyi güzel söylüyorsunuz da evde gıdayı, elektriği, suyu bir tek erkek kullanmıyor değil mi? O zaman kadın da eve giren paraya katkı sağlamalı. Yine dediğime geliyor konu.
hastalik cocuk vs gibi ozel durumlar haric ev hanimi kadina esin illa yardim etmesi gerektigini dusunmuyorum.Yoo dediğinize falan gelmiyor adam çalışıp evin gıdasını aliyor elektriği ödüyor diye lütfetmiş olmuyor ki bunları tek yaşıyor olsa da yapacak, kendi rızası ile evlenmiş eşi de çalışmıyorsa elbette onun için de yapacak. Benim size katılmadığım nokta şu kadın ev hanımi diye evin bütün işlerini yapmak zorunda değil bir kadın olarak böyle düşünmeniz ve sizin düşüncenize destek veren diğer tüm kadınlar beni ürkütüyor. Misal ev hanımızınız kendinizi iyi hissetmiyor kolunuzu kaldıramıyorsunuz ne olur 'çalışan' kocalarınız eve geldiğinde de evde çalışsa günah mi yani bu. Nasıl izah edeyim daha anlaşılır olması için bilemedim, diyorum ki hepimiz insanız hayat da müşterek karı kocalar daima birbirine yardımcı olmalı ev işlerinde bir tarafın çalışıyor/çalışmıyor olması bunu etkilememeli. Kendine yardım edilmesini hak etmesi(!) etmesi için kadının işe gidiyor olmasına lüzum yok.
Yardımcı olmak ile o işin üstüne vazife olması farklı. Çalışmak erkeğin üstüne vazife ise ev işi de kadının üstüne vazife olsun. Bir sıkıntı olursa biri diğerine '' yardım'' etsin. Benlik bir iş bölümü değil ama ortak karar alıp uygulayana saygı duyarım. Sadece ev hanımı mı hasta olur? Eşi hasta olursa ne olacak? Yanlış anlaşılmasın kimsenin tercihi ile zorum yok; lakin her zaman bir B planı olmalı, dünyanın binbir türlü hali var.Yoo dediğinize falan gelmiyor adam çalışıp evin gıdasını aliyor elektriği ödüyor diye lütfetmiş olmuyor ki bunları tek yaşıyor olsa da yapacak, kendi rızası ile evlenmiş eşi de çalışmıyorsa elbette onun için de yapacak. Benim size katılmadığım nokta şu kadın ev hanımi diye evin bütün işlerini yapmak zorunda değil bir kadın olarak böyle düşünmeniz ve sizin düşüncenize destek veren diğer tüm kadınlar beni ürkütüyor. Misal ev hanımısınız kendinizi iyi hissetmiyor, kolunuzu kaldıramıyorsunuz, ne olur 'çalışan' kocalarınız eve geldiğinde de evde çalışsa günah mi yani bu? Nasıl izah edeyim daha anlaşılır olması için bilemedim, diyorum ki hepimiz insanız hayat da müşterek karı kocalar daima birbirine yardımcı olmalı ev işlerinde bir tarafın çalışıyor/çalışmıyor olması bunu etkilememeli. Kendine yardım edilmesini hak etmesi(!) için kadının işe gidiyor olmasına lüzum yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?