Çalışmayan kadınlar genel de memur maaşını gözünde büyütüyorlar ama dediğiniz gibi geçim derdi başlayınca pekte sanıldığı gibi gitmiyor işler..Tek memur maaşıyla, üç çocuk yapıp,
ev geçindirmeye uğraşınca ayakları suya erer hanım kızımızın.
Davulun sesi uzaktan hoş geliyor.
Konu sahibini duyan da polisler aylık 20-25 bin TL maaş alıyor sanır.
Bu hayat standartlarıyla ilgili kişilerin.bazı polisler eşleri çalışmamasına rağmen ev araba rahatça alıyorlar birikimleri de var.ben de ona şaşıyorum.hiç mi yaşamıyor harcamıyor bunlar diye
Rahatça değildir obazı polisler eşleri çalışmamasına rağmen ev araba rahatça alıyorlar birikimleri de var.ben de ona şaşıyorum.hiç mi yaşamıyor harcamıyor bunlar diye
Şu standartlara ailelerden gelen hatrı sayılır yardımları da eklersek.Bu hayat standartlarıyla ilgili kişilerin.
Bulgurun, salçan, peynirin memleketten geliyorsa,
akşam yemeğinde tek çeşitle doyuyorsan,
hamur işine yüklenip hem ekmek hem yemek diyorsan,
tatil anlayışın memleketine/köyüne gitmekten ibaretse,
dışarda çay-kahve içmiyorsan,
çocuğunu özel okula göndermiyorsan,
pazardan giydiriyorsan,
ayda bir 1 kg kıyma alıyorsan geçinirsin arkadaşım, geçinmekten kasıt buysa tabii,
biraz daha sıkarsan orta halli ev sonra da ikinci el bir araba alırsın.
Benim de var erkek polis akrabam-tanıdıklarım.
Çoğunun eşi meslektaşı veya hemşire-öğretmen.
Erkekler de çalışan hanım istiyor artık.
valla benim akrabalar komşular bakıyorum durmadan şunu aldık bunu aldık diyip duruyorlar şaşıyorum gelirim onlardan fazla ama ben alamıyorumm.bir çocuğun bile masrafı dünyaları tutuyor.onların çocukları yemiyor içmiyor kurslara gitmiyor dışarda yemek yemek istemiyor tatil gezme sinema tiyatro istemiyor mu hadi kendimizden kıstık.çocuktan nasıl kısalım çözemiyorumRahatça değildir oamcam emekli oldu hala ev taksidi ödüyor
İnsan neyi çok isterse olmuyor demek kiÇok denemiş şansını tinderdan pilot, Arabistanlı doktor falan. Olmayınca eldekine talim.
tek maaş kuşa döndü kuşaaaa
Adam çalışıp lütfetmiş olmuyor kendisi tek yaşasa da çalışacak e peki siz tek yaşasanız evinizi temizlemeyecek misiniz? Çalışma işi evlilikten bağımsız bir şeydir eşinizin isteyip istememesi, kabul edip etmemesi önem taşımaz. Belli bir yaşı geçmiş insanlar çalışmalıdır. Hayat müşterek evet peki sadece ev işleri konusunda mı müşterek? Eve para getirme masrafı bölüşme konusunda neden müşterek değil? Mantığa bürümeye çalışıyorsunuz ama elle tutulur yanı yok ki dediklerinizin. Kısaca canım çalışmak istemiyor zor geliyor deyip geçseniz yine saygı duyacağım o da yok.Yoo dediğinize falan gelmiyor adam çalışıp evin gıdasını aliyor elektriği ödüyor diye lütfetmiş olmuyor ki bunları tek yaşıyor olsa da yapacak, kendi rızası ile evlenmiş eşi de çalışmıyorsa elbette onun için de yapacak. Benim size katılmadığım nokta şu kadın ev hanımi diye evin bütün işlerini yapmak zorunda değil bir kadın olarak böyle düşünmeniz ve sizin düşüncenize destek veren diğer tüm kadınlar beni ürkütüyor. Misal ev hanımısınız kendinizi iyi hissetmiyor, kolunuzu kaldıramıyorsunuz, ne olur 'çalışan' kocalarınız eve geldiğinde de evde çalışsa günah mi yani bu? Nasıl izah edeyim daha anlaşılır olması için bilemedim, diyorum ki hepimiz insanız hayat da müşterek karı kocalar daima birbirine yardımcı olmalı ev işlerinde bir tarafın çalışıyor/çalışmıyor olması bunu etkilememeli. Kendine yardım edilmesini hak etmesi(!) için kadının işe gidiyor olmasına lüzum yok.
aynen öyle çift maaş candır.tam 3 kiracımız vardı biri çıktı 2 si ödeyemiyor.tek maaşa kaldık mıİnsan neyi çok isterse olmuyor demek ki
Konu sahibi adamdan ayrılıp arayışa devam etmek zorunda. Tek polis maaşıyla olmaz ki.
Bir Ceycey atasözünü bırakıyorum konuya:
Kendine yeten yine iyi. Bir de hala evlattan alan kesim var :)Şu standartlara ailelerden gelen hatrı sayılır yardımları da eklersek.Bazıları aileden şanslı, bizimkiler anca kendilerine yetiyor.
Çevrenizde kaç kişi var valla bdv de de çok kişi yok sallamak bedava nasıl olsa.BDV yi taramak yeterli. Çevremde gördüklerim de referans olabilir. Siz yeterli bulmuyorsanız TÜİK e mail atın, resmi bir çalışma yapılsın.
İşte takıldığım nokta şu şeyma acunu falan buluyor bizimkiler de polis adama yıkılmaya çalışıyor. Polis kendini zor geçindiriyor ileride çoluk çocuk olunca tek maaş nasıl yaşayacak bu insanlar? Doğacak çocuğa yazık olur. Şeyma gibi ibiza senin miami benim takılacaksa sorun yok.Tabii ki.aynen de öyle.yani ahlaki kısmına bsy demem ama çalışmadan özgürce yasamak istemeyen biri olacağını pek sanmıyorum ben.
Hadi çalışalım ok eskisi gibi olsa herşey benim 8 yıl sonra emekli olmam lazım. Yanı önümü görsem de devirsem yılları.ama yok.ne diyorum 12 yıldır çalışıyorum.emeklolilgime 22 yıl var.
Eskiden insanların standart emeklilik hayali olurdu.simdi ulaşılmaz oldu.
O saatten sonra da hastalıklar vs ile zaten eve çakılacam, e hani benim hayatım, tek 1 tane olan ömrüm, gençliğim???
Başlarım böyle ekonomik özgürlüğe.basta ben olmak üzere umarım tüm kadınlar kurtulur.
Hele zaten evlilik yüküyle birlikte çok zor çalışma hayatı.
Konu sahibini tebrik ediyorum gözünü erken açtığı icin.arasin bulsun onu rahat yaşatacak bir adam.baksin keyfine.
eşim bile olsa bir adamdan çocuk gibi harçlık istemek zorlamak tartışmasını yapmak ağırıma gider.hastlıklarımdan ötürü iş hayatını bıraktım.kendi gelirim var az da olsa.olmasaydı evden bir iş yapar ders verir çocuğa etüd hocası olur bir şekilde gene kazanırdım.çorap alırken bile bir adama mahkum olmanın neresi güzel yahuuKarşı tarafın yerinde olsam ben de çalışmayan biriyle evlilik düşünmezdim çünkü maaş memur maaşı. Bugün ortalama bir memur maaşı ile tatile bile gidilemiyor tek çalışan ise. Yarın bir gün anlaşamayıp boşanacak olsanız nafaka bekleyeceksiniz bir de. Haklı olarak her şeyi düşünmek zorunda holding patronu değil ki memur. Yanlış anlaşılmasın ben de memurum ve vizyonsuzluguma yanıyorum
gel gel.avokado yemenin lüks olduğundan da bahsetsinler bir de taşlasınlar beni diye bekliyorum da henüz olmadı.seni taşlayalım en iyisi gelmişkenay bu konu gecinememe konusuna mi dondu neden beni cagirmadinizzzz
konu ne?Çevrenizde kaç kişi var valla bdv de de çok kişi yok sallamak bedava nasıl olsa.
haahhsjshsaj bir gun bu forumu birakip gitsem bile her avokado yedigimde aklima sen geleceksingel gel.avokado yemenin lüks olduğundan da bahsetsinler bir de taşlasınlar beni diye bekliyorum da henüz olmadı.seni taşlayalım en iyisi gelmişken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?