Sevgilim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum

Çalışmayan kadınlar genel de memur maaşını gözünde büyütüyorlar ama dediğiniz gibi geçim derdi başlayınca pekte sanıldığı gibi gitmiyor işler..

Ben ne olursa olsun çalışma taraftarıyım, ki memurum ama ek işler bile yapıyorum. Ama kocam beni çalış diye zorlasaydı, ne bileyim üzülürdüm. Onun tarafından zorlanmak bana dokunurdu.

bazı polisler eşleri çalışmamasına rağmen ev araba rahatça alıyorlar birikimleri de var.ben de ona şaşıyorum.hiç mi yaşamıyor harcamıyor bunlar diye
Bu hayat standartlarıyla ilgili kişilerin.
Bulgurun, salçan, peynirin memleketten geliyorsa,
akşam yemeğinde tek çeşitle doyuyorsan,
hamur işine yüklenip hem ekmek hem yemek diyorsan,
tatil anlayışın memleketine/köyüne gitmekten ibaretse,
dışarda çay-kahve içmiyorsan,
çocuğunu özel okula göndermiyorsan,
pazardan giydiriyorsan,
ayda bir 1 kg kıyma alıyorsan geçinirsin arkadaşım, geçinmekten kasıt buysa tabii,
biraz daha sıkarsan orta halli ev sonra da ikinci el bir araba alırsın.
Benim de var erkek polis akrabam-tanıdıklarım.
Çoğunun eşi meslektaşı veya hemşire-öğretmen.
Erkekler de çalışan hanım istiyor artık.

bazı polisler eşleri çalışmamasına rağmen ev araba rahatça alıyorlar birikimleri de var.ben de ona şaşıyorum.hiç mi yaşamıyor harcamıyor bunlar diye
Rahatça değildir o amcam emekli oldu hala ev taksidi ödüyor

Şu standartlara ailelerden gelen hatrı sayılır yardımları da eklersek. Bazıları aileden şanslı, bizimkiler anca kendilerine yetiyor.

Rahatça değildir o amcam emekli oldu hala ev taksidi ödüyor
valla benim akrabalar komşular bakıyorum durmadan şunu aldık bunu aldık diyip duruyorlar şaşıyorum gelirim onlardan fazla ama ben alamıyorumm.bir çocuğun bile masrafı dünyaları tutuyor.onların çocukları yemiyor içmiyor kurslara gitmiyor dışarda yemek yemek istemiyor tatil gezme sinema tiyatro istemiyor mu hadi kendimizden kıstık.çocuktan nasıl kısalım çözemiyorum

Kendinize gururunuz nasıl yediriyorsunuz başkasının eline bakmayı.
İnsanın kendi parasını kazanması kendine çocuğuna istediği şeyi istediği an alması,ne olur ne olmaz diyerek birikim yapması kadar güzel baska bir şey olabilir mi..

Çalışın tabii ki. Sevgiliniz doğru söylüyor. Hayat pahalı ve müşterek.

Adam çalışıp lütfetmiş olmuyor kendisi tek yaşasa da çalışacak e peki siz tek yaşasanız evinizi temizlemeyecek misiniz? Çalışma işi evlilikten bağımsız bir şeydir eşinizin isteyip istememesi, kabul edip etmemesi önem taşımaz. Belli bir yaşı geçmiş insanlar çalışmalıdır. Hayat müşterek evet peki sadece ev işleri konusunda mı müşterek? Eve para getirme masrafı bölüşme konusunda neden müşterek değil? Mantığa bürümeye çalışıyorsunuz ama elle tutulur yanı yok ki dediklerinizin. Kısaca canım çalışmak istemiyor zor geliyor deyip geçseniz yine saygı duyacağım o da yok.

İnsan neyi çok isterse olmuyor demek ki
Konu sahibi adamdan ayrılıp arayışa devam etmek zorunda. Tek polis maaşıyla olmaz ki.

Bir Ceycey atasözünü bırakıyorum konuya:
aynen öyle çift maaş candır.tam 3 kiracımız vardı biri çıktı 2 si ödeyemiyor.tek maaşa kaldık mı ödemeleri yapamıyoruz evde huzur kalmadı.ama çift maaş olsa garantili bunları yaşamadan pandemiyi atlatırdık.ben erkek olsam okusam meslek edinsem istemezdim valla çalışmayan kadın.

Karşı tarafın yerinde olsam ben de çalışmayan biriyle evlilik düşünmezdim çünkü maaş memur maaşı. Bugün ortalama bir memur maaşı ile tatile bile gidilemiyor tek çalışan ise. Yarın bir gün anlaşamayıp boşanacak olsanız nafaka bekleyeceksiniz bir de. Haklı olarak her şeyi düşünmek zorunda holding patronu değil ki memur. Yanlış anlaşılmasın ben de memurum ve vizyonsuzluguma yanıyorum

BDV yi taramak yeterli. Çevremde gördüklerim de referans olabilir. Siz yeterli bulmuyorsanız TÜİK e mail atın, resmi bir çalışma yapılsın.
Çevrenizde kaç kişi var valla bdv de de çok kişi yok sallamak bedava nasıl olsa.

İşte takıldığım nokta şu şeyma acunu falan buluyor bizimkiler de polis adama yıkılmaya çalışıyor. Polis kendini zor geçindiriyor ileride çoluk çocuk olunca tek maaş nasıl yaşayacak bu insanlar? Doğacak çocuğa yazık olur. Şeyma gibi ibiza senin miami benim takılacaksa sorun yok.

eşim bile olsa bir adamdan çocuk gibi harçlık istemek zorlamak tartışmasını yapmak ağırıma gider.hastlıklarımdan ötürü iş hayatını bıraktım.kendi gelirim var az da olsa.olmasaydı evden bir iş yapar ders verir çocuğa etüd hocası olur bir şekilde gene kazanırdım.çorap alırken bile bir adama mahkum olmanın neresi güzel yahuu

gel gel.avokado yemenin lüks olduğundan da bahsetsinler bir de taşlasınlar beni diye bekliyorum da henüz olmadı.seni taşlayalım en iyisi gelmişken
haahhsjshsaj bir gun bu forumu birakip gitsem bile her avokado yedigimde aklima sen geleceksin su an hala geliyosun cok egleniyorum ama cevremdekilere anlatamayip kis kis kendim guluyorum hajahajahajaah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…