Sevgilim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum

Tamam siz beklemeyin, sabahtan akşama ev işi yapın eşleriniz de bir bardak suyu dahi kalkıp almasın ne de olsa çalışıyorlar yoruluyorlar her şeylerini siz yapın, bana doğru gelmediği için fikrimi belirttim saygı çerçevesinde, herkesin hayatını kendi seçimleri belirler, herkes nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşar.
Kadın olarak kendiniz evde salt tüm işleri üstlenmeye bu kadar hevesliyseniz ben ne diyebilirim ki, işten gelen kocanızın eline viledayı tutuşturun gibi bir öneride bulunmadım zaten ben, benim demek istediğim kadının değeri ile ilgiliydi anlaşılamadım belli ki. Ama hiç mühim değil herkes tercihini yaşar

Ben çalışan adam, ev hanımı kadın örneği üzerinden gittiğim için bahsettiğimiz bu ev hanımı hasta olsa da mi hep is yapacak hiç mi yardımcı olmayacak çalışan adam demek istedim. (Sadece ev hanımı mi hasta olur sorunuza cevaben)
Evet dünyanin binbir türlü hali sebebiyle zaten erkek çalışıyor olsa da gerektiğinde kadina yardim etmeli diyorum buradaki kadin ister çalışıyor olsun ister ev hanımı.
Sen ev hanımısin tüm işler senin üstüne vazife yaftası bile çok yanlış, hiçbir çalısan koca işten gelip karısına yardımcı oldu diye ölmez yahu eline mi yapışacak bu kadar yapmayın yani.
Hayır gayet açık anlatmaya çalışıyorum ama sanki ev hanımı akşama kadar yatsın çalışan koca da eve gelince bir de evde çalışsın, demişim gibi mi algılandım anlamadim ki.
Tek söylemek istediğim çalışanı çalışmayani fark etmez evli bir kadına kocası "gerektiğinde" yardımcı olmalı, her zaman da bunu savunacağım

eger benden bahsediyorsak es konusunda sansli bir insanim kisa sureli calismiyorum ikizlerim oldugu icin ona ragmen yemegi yapmak icin esim gelsin yardim etsin demiyorum.ikimizde huzurlu bir evlilik icin elimizden geleni yapariz.ilk evlendigimizde sinava calisiyorum diye 6 ay evdeki her seyi yapan bir kocam vardi.meyvemi soymak vs dahil
ama en iyi ihtimalle gunluk 8 saat calisan adama evde oturan insanin gel bana yardim et demesini komik buluyorum.bir gunde ev islerinin alacagi max 2 saat .ev hanimligi cok zor ya fikrine katilamiyorum bu yuzden .bu arada 5 yil calistim yaklasik 2 yildir calismiyorum .her iki surecide cok iyi bilen biriyim

Tabiki de sizden bahsetmiyorum, sizi tanımıyorum ki. Burda şahsi olarak kimseden bahsetmiyorum genel bir yorum yapıyorum insanız yahu aynı evin içinde eşlerimiz yardım etmeli, ister çalışıyor olalım ister ev hanımi diyorum hepsi bu. İlk 6 ay her şeyi yapan kocanız varmıs misal bu kötü bir şey mi yani ? Ne güzel işte. Huzurlu evlilik herkes için farklıdır kimisi birlikte akşam yemeği hazırlayınca huzur bulur kimisi kendi hazırlayıp eşiyle yeyince, kimisi kendi hazırlayıp eşi toplayınca mesele bu değil ki. Ev hanımlığı zordur kolaydır kişiye göre değişir, çok titiz birisi 2 saatte bitiremeyebilir mesela. Mesele bu da değil. İki süreci de gördüm diyorsunuz ben de diyorum ki erkek kadına yardım etmeli kadının çalışıyor/çalışmıyor olması bunu değiştirmemeli. Kaçıncı yazışım bilmiyorum artık

Bi arkadaşım var 2 çocuğu da o kadar yaramaz ki totosu yer görmüyor arkasını dönse çocuklar ya düşüyor ya kırıyor döküyor kocası nerdeyse izin günlerinde bile işe gidecek kız bazen çocukları bırakıp markete gideyim dediğinde 15 dakika sonra koş gel diye arıyor. Ama akşam gelip kadını perişan gördüğü halde bazen e ne yaptın bütün gün gibi salakça bir cümle kuruyor. Geçenlerde akıllı saat almış arkadaş. Eşi akşam eve gelip de adım sayısını görünce kızına kızım annen bugün spor mu yaptı evde diye sormuş. Kusura bakmasın bu adam yemek bekliyorsa temiz çamaşır bekliyorsa ya çocuklara bakacak ya da o işleri yapacak. Yok öyle işte geldim yoruldum oturayım.

Demek ki ikizleriniz sizin iş yapmanıza müsade edecek kadar uysallar. Şanslısınız :) Benim oğlum bebekliğinin ilk aylarında 5 ay falan omzumdan indirdiğim an 10 dakikayı geçmemiştir uyuduğu bırakın yemek yapmayı hazır yemeği bile çoğunda çocuk memede yemişimdir. Çok afedersiniz çığlıklarına tuvaletten donumu toplayamadan çıkmışlığım var.

İlk alintiladiginiz üye de şunu demek istiyordu: erkek hem dışarıda çalışıp hem de evde evin işlerinin sorumluluğunu kadın kadar almaz. O gün kadının canı yemek yapmak istemeyebilir yapmaz ama bu her gün olursa ya da sık sık olursa olmaz çünkü kadının sorumluluğunda oluyor bu. (Yemek örnekti sadece) Şimdi bunu kadın hastayken vs geçerli değil diye belirtmeye gerek yok bence. Zaten kadın hastayken ya da özel bir durum varsa bir zahmet erkek yapsın evdeki işi. Ama normal şartlar altında çalışmayan bir kadın ile çalışan bir kadının evdeki iş yükü aynı olmaz dolayısıyla eşi çalışan bir erkek ile eşi çalışmayan bir erkeğin de evdeki iş yükü aynı değildir. Ki bence de mantıklı olanı bu.

İlk bi kaç sayfayı okudum da konu sahibi çalışamayacak kadar hassasmış
Ben anamdan ırgat doğdum herhalde kimse bana hassassın çalışma demedi
Bide çalışamayacak kadar güzel olan kadınlar var ama konunun bununla alakası yok

Eklentiler

• AF95FB11-F576-4718-94AB-5A926C7BD2D2.webp
    47,7 KB · Görüntüleme: 54
aslinda hic uysal degiller .citten oyun alanimiz var yaptigim yemeklerde oyle saatler suren yemekler olmadigi icin arada gidip yapip gelebiliyorum. cocuk farkli bir konu 9 ay ailemizle yasadik mecburi mesela kizim hic uyumazdi .benim bahsettigim ev hanimi olup kocam isten gelip ev isi yapsin denmesiydi yoksa ozel durumlar her zaman farklilik yaratir.

Peki ben hangi mesajımda çalışan kadınla çalışmayan kadının iş yükü aynıdır, eşi çalışan erkekle çalışmayan erkek aynı oranda evde iş yapmalıdır demişim gösterir misiniz ? Tekrara düşmekten yoruldum gerçekten, ama yine söyleyim ev hanımı kadın akşama kadar yatsın da kocası gelince ona iş yaptırıp ayaklarını uzatsın demedim ben lütfen beni alıntılamadan önce buraya dikkat edin(size özel demiyorum bunu) Hastalık örneğini de tam da bir zahmet yapsın özel bir durumda değil mi anlamında verdim zaten belirttim ama yeterli olmamış demek ki.
Ay içim şişti gerçekten her alıntılayana cevap vermekten beni bi salın anacım isteyen yardım etsin isteyen etmesin herkesin hayatına kimse karışamaz

Ben üniversite 2. Sınıftan beri çalışıyorum. Hem evimi ceviriyorum hem kızıma bakıyorum. Yardımcı da almıyorum kızım krese de gitmiyor. Planlı olunca hersey oluyor emin olun. Mesela isten geldim kızımı parka göturdum sonra uyuttum. Uyanınca yine dışarı çıktık eve az önce geldim. Çalışmak gibisi yok. Esim hic paranin lafını yapmaz ama yine de o parayi kendin kazanınca oyle kıymetli oluyor.

Çalışmadan rahat yaşamak istiyorsanız polis eş adayıyla ne işiniz var?
Hem tembel hem vizyonsuz olunmaz ki.
Çok denemiş şansını tinderdan pilot, Arabistanlı doktor falan. Olmayınca eldekine talim.

Bence sen saçmalıyorsun. Her ne olursa olsun kadın çalışmalıdır. Kendi ayakları üzerinde özgür olmalıdır. Sen eşin istemese bile zorla çalışmaya çalışman gerekirken evde oturmak istiyorsun . 2 gün ev hanımı ol 3. Gün cicim ayları geçince görürsün kocanın sana yaklaşımını. Bence her kadın çalışmalıdır ( tabi bebeği olanlar hastalıklar vs hariç )

9 yil tek cocukla yanliz yasadim
9 yil icinde neler yaptim 2 okul bitirdim, 3 kurumda (devlet dairesinde) calistim
Evlendim tekrardan
Hamile kaldim cekildim eve, hamileligimi evde gecirdim bebegim 1yasina gelmek uzere hala evdeyim
2bucuk yasinda okula baslicak ozamana yeni bebek yapmayo dusunuyorum yani yine calismicam

Ister calisirim ister calismam ne esim ne baskasi karisamaz. Haaaa maddi olarak gercekten cok ihtiyac duyariz gidr calisirim, maasimin yarisi krese gider yoruldugumla kalirim eve aileme cocugum1 verimli olamam.

Not: soylediklerim kendi durumum icin gecerlidir kimse kendi uzerinde kiyaslama yapmasin.

Calismak istemiyosan acik ve net soyle bidahada konuyu acma diye ikaz et

demek ki geliri o kadar sizi evi kendini ve ileride doğacak çocukları geçindirebilecek kadar çok değil

Zaten memur demişsiniz memur maaşı öyle çok durumumuz iyi gani gani yetiyor tarzında bir maaş değil ki

Eşinzin durumu çok çok iyi olur ya da doğuştan zengin olursunuz çalışmak istemem dersiniz onu anlarım da durumunuz da orta anladığım nişanlınıza hak verdim.

Tabi ki illa çalış diye baskı yapması doğru değil sonuçta sizi tanıyordu başta ve bu konudaki fikrinizi biliyordu.

Şimdi çalışan kadın olmanın avantajlarını uzun uzun yazmayacağım herkes yazmış zaten dünyanın bin bir türlü hali var.

Sİz yine de çalışmayı deneyin.

O zaman ben karımı çalıştırmam diyen birini bulacaksın
Şahsi fikrim kimse kimseye el açmadan kendine yetebilmeli, ben üniversiteyi babamdan bile harçlık almadan bitirdim, hem okudum hem çalıştım, kimseye eyvallahım yok

Hassasım çalışamam, o kadar güçlü değilim çalışmam düşüncelerini ben pek anlayamıyorum ,herkes prenses de bi biz değilmişiz gibi hissediyorum burada artık..Kadın çalışmaya bilir mi evet bence de kendi tercihi çalışmaya bilir ama o zaman da kabullenmesi gereken çok şey var. Tek maaşla geçinmek o kadar zor ki, bi akşam dışar da eşimle yemek yiyelim diyemezsin,ikinci ayakkabıyı alayım farklı model olsun diyemezsin, eşin ne kazanıyorsa neyi yettiryorsa kabul etmek durumundasın, çok zenginle evlenirsin o ayrı tabi..Bence böylesi çalışmamaktan daha zor çalışmayı tercih ederim bu durumda. Hem çalışıp hem ev işi yapamam da mantıksız bi düşünce, ikinizde çalışıp ev işini de ortaklaşa hallediceksiniz tamam işte, zor bi denklem değil bence bu..

Tek memur maaşıyla, üç çocuk yapıp,
ev geçindirmeye uğraşınca ayakları suya erer hanım kızımızın.
Davulun sesi uzaktan hoş geliyor.
Konu sahibini duyan da polisler aylık 20-25 bin TL maaş alıyor sanır.

bazı polisler eşleri çalışmamasına rağmen ev araba rahatça alıyorlar birikimleri de var.ben de ona şaşıyorum.hiç mi yaşamıyor harcamıyor bunlar diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…