- 24 Mart 2020
- 10.017
- 36.225
- 598
- 32
Tamam siz beklemeyin, sabahtan akşama ev işi yapın eşleriniz de bir bardak suyu dahi kalkıp almasın ne de olsa çalışıyorlar yoruluyorlar her şeylerini siz yapın, bana doğru gelmediği için fikrimi belirttim saygı çerçevesinde, herkesin hayatını kendi seçimleri belirler, herkes nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşar.hastalik cocuk vs gibi ozel durumlar haric ev hanimi kadina esin illa yardim etmesi gerektigini dusunmuyorum.
suan calismayan biri olarak soyluyorum bunu sabahtan aksama kadar evdeyim.adamin isten gelip yardim etmesini beklemek sacma degil mi ? yemek yapmak icin adami mi beklyim .buyuk temizlik vs anlarim da normalde mantikli gelmiyor bana da
Ben çalışan adam, ev hanımı kadın örneği üzerinden gittiğim için bahsettiğimiz bu ev hanımı hasta olsa da mi hep is yapacak hiç mi yardımcı olmayacak çalışan adam demek istedim. (Sadece ev hanımı mi hasta olur sorunuza cevaben)Yardımcı olmak ile o işin üstüne vazife olması farklı. Çalışmak erkeğin üstüne vazife ise ev işi de kadının üstüne vazife olsun. Benlik bir iş bölümü değil ama ortak karar alıp uygulayana saygı duyarım. Sadece ev hanımı mı hasta olur? Eşi hasta olursa ne olacak? Yanlış anlaşılmasın kimsenin tercihi ile zorum yok; lakin her zaman bir B planı olmalı, dünyanın binbir türlü hali var.
eger benden bahsediyorsak es konusunda sansli bir insanim kisa sureli calismiyorum ikizlerim oldugu icin ona ragmen yemegi yapmak icin esim gelsin yardim etsin demiyorum.ikimizde huzurlu bir evlilik icin elimizden geleni yapariz.ilk evlendigimizde sinava calisiyorum diye 6 ay evdeki her seyi yapan bir kocam vardi.meyvemi soymak vs dahilTamam siz beklemeyin, sabahtan akşama ev işi yapın eşleriniz de bir bardak suyu dahi kalkıp almasın ne de olsa çalışıyorlar yoruluyorlar her şeylerini siz yapın, bana doğru gelmediği için fikrimi belirttim saygı çerçevesinde, herkesin hayatını kendi seçimleri belirler, herkes nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşar.
Kadın olarak kendiniz evde salt tüm işleri üstlenmeye bu kadar hevesliyseniz ben ne diyebilirim ki, işten gelen kocanızın eline viledayı tutuşturun gibi bir öneride bulunmadım zaten ben, benim demek istediğim kadının değeri ile ilgiliydi anlaşılamadım belli ki. Ama hiç mühim değil herkes tercihini yaşar
Tabiki de sizden bahsetmiyorum, sizi tanımıyorum ki. Burda şahsi olarak kimseden bahsetmiyorum genel bir yorum yapıyorum insanız yahu aynı evin içinde eşlerimiz yardım etmeli, ister çalışıyor olalım ister ev hanımi diyorum hepsi bu. İlk 6 ay her şeyi yapan kocanız varmıs misal bu kötü bir şey mi yani ? Ne güzel işte. Huzurlu evlilik herkes için farklıdır kimisi birlikte akşam yemeği hazırlayınca huzur bulur kimisi kendi hazırlayıp eşiyle yeyince, kimisi kendi hazırlayıp eşi toplayınca mesele bu değil ki. Ev hanımlığı zordur kolaydır kişiye göre değişir, çok titiz birisi 2 saatte bitiremeyebilir mesela. Mesele bu da değil. İki süreci de gördüm diyorsunuz ben de diyorum ki erkek kadına yardım etmeli kadının çalışıyor/çalışmıyor olması bunu değiştirmemeli. Kaçıncı yazışım bilmiyorum artıkeger benden bahsediyorsak es konusunda sansli bir insanim kisa sureli calismiyorum ikizlerim oldugu icin ona ragmen yemegi yapmak icin esim gelsin yardim etsin demiyorum.ikimizde huzurlu bir evlilik icin elimizden geleni yapariz.ilk evlendigimizde sinava calisiyorum diye 6 ay evdeki her seyi yapan bir kocam vardi.meyvemi soymak vs dahil
ama en iyi ihtimalle gunluk 8 saat calisan adama evde oturan insanin gel bana yardim et demesini komik buluyorum.bir gunde ev islerinin alacagi max 2 saat .ev hanimligi cok zor ya fikrine katilamiyorum bu yuzden .bu arada 5 yil calistim yaklasik 2 yildir calismiyorum .her iki surecide cok iyi bilen biriyim
Demek ki ikizleriniz sizin iş yapmanıza müsade edecek kadar uysallar. Şanslısınız :) Benim oğlum bebekliğinin ilk aylarında 5 ay falan omzumdan indirdiğim an 10 dakikayı geçmemiştir uyuduğu bırakın yemek yapmayı hazır yemeği bile çoğunda çocuk memede yemişimdir. Çok afedersiniz çığlıklarına tuvaletten donumu toplayamadan çıkmışlığım var.eger benden bahsediyorsak es konusunda sansli bir insanim kisa sureli calismiyorum ikizlerim oldugu icin ona ragmen yemegi yapmak icin esim gelsin yardim etsin demiyorum.ikimizde huzurlu bir evlilik icin elimizden geleni yapariz.ilk evlendigimizde sinava calisiyorum diye 6 ay evdeki her seyi yapan bir kocam vardi.meyvemi soymak vs dahil
ama en iyi ihtimalle gunluk 8 saat calisan adama evde oturan insanin gel bana yardim et demesini komik buluyorum.bir gunde ev islerinin alacagi max 2 saat .ev hanimligi cok zor ya fikrine katilamiyorum bu yuzden .bu arada 5 yil calistim yaklasik 2 yildir calismiyorum .her iki surecide cok iyi bilen biriyim
İlk alintiladiginiz üye de şunu demek istiyordu: erkek hem dışarıda çalışıp hem de evde evin işlerinin sorumluluğunu kadın kadar almaz. O gün kadının canı yemek yapmak istemeyebilir yapmaz ama bu her gün olursa ya da sık sık olursa olmaz çünkü kadının sorumluluğunda oluyor bu. (Yemek örnekti sadece) Şimdi bunu kadın hastayken vs geçerli değil diye belirtmeye gerek yok bence. Zaten kadın hastayken ya da özel bir durum varsa bir zahmet erkek yapsın evdeki işi. Ama normal şartlar altında çalışmayan bir kadın ile çalışan bir kadının evdeki iş yükü aynı olmaz dolayısıyla eşi çalışan bir erkek ile eşi çalışmayan bir erkeğin de evdeki iş yükü aynı değildir. Ki bence de mantıklı olanı bu.Tabiki de sizden bahsetmiyorum, sizi tanımıyorum ki. Burda şahsi olarak kimseden bahsetmiyorum genel bir yorum yapıyorum insanız yahu aynı evin içinde eşlerimiz yardım etmeli, ister çalışıyor olalım ister ev hanımi diyorum hepsi bu. İlk 6 ay her şeyi yapan kocanız varmıs misal bu kötü bir şey mi yani ? Ne güzel işte. Huzurlu evlilik herkes için farklıdır kimisi birlikte akşam yemeği hazırlayınca huzur bulur kimisi kendi hazırlayıp eşiyle yeyince, kimisi kendi hazırlayıp eşi toplayınca mesele bu değil ki. Ev hanımlığı zordur kolaydır kişiye göre değişir, çok titiz birisi 2 saatte bitiremeyebilir mesela. Mesele bu da değil. İki süreci de gördüm diyorsunuz ben de diyorum ki erkek kadına yardım etmeli kadının çalışıyor/çalışmıyor olması bunu değiştirmemeli. Kaçıncı yazışım bilmiyorum artık
aslinda hic uysal degiller .citten oyun alanimiz var yaptigim yemeklerde oyle saatler suren yemekler olmadigi icin arada gidip yapip gelebiliyorum. cocuk farkli bir konu 9 ay ailemizle yasadik mecburi mesela kizim hic uyumazdi .benim bahsettigim ev hanimi olup kocam isten gelip ev isi yapsin denmesiydi yoksa ozel durumlar her zaman farklilik yaratir.Demek ki ikizleriniz sizin iş yapmanıza müsade edecek kadar uysallar. Şanslısınız :) Benim oğlum bebekliğinin ilk aylarında 5 ay falan omzumdan indirdiğim an 10 dakikayı geçmemiştir uyuduğu bırakın yemek yapmayı hazır yemeği bile çoğunda çocuk memede yemişimdir. Çok afedersiniz çığlıklarına tuvaletten donumu toplayamadan çıkmışlığım var.
Peki ben hangi mesajımda çalışan kadınla çalışmayan kadının iş yükü aynıdır, eşi çalışan erkekle çalışmayan erkek aynı oranda evde iş yapmalıdır demişim gösterir misiniz ? Tekrara düşmekten yoruldum gerçekten, ama yine söyleyim ev hanımı kadın akşama kadar yatsın da kocası gelince ona iş yaptırıp ayaklarını uzatsın demedim ben lütfen beni alıntılamadan önce buraya dikkat edin(size özel demiyorum bunu) Hastalık örneğini de tam da bir zahmet yapsın özel bir durumda değil mi anlamında verdim zaten belirttim ama yeterli olmamış demek ki.İlk alintiladiginiz üye de şunu demek istiyordu: erkek hem dışarıda çalışıp hem de evde evin işlerinin sorumluluğunu kadın kadar almaz. O gün kadının canı yemek yapmak istemeyebilir yapmaz ama bu her gün olursa ya da sık sık olursa olmaz çünkü kadının sorumluluğunda oluyor bu. (Yemek örnekti sadece) Şimdi bunu kadın hastayken vs geçerli değil diye belirtmeye gerek yok bence. Zaten kadın hastayken ya da özel bir durum varsa bir zahmet erkek yapsın evdeki işi. Ama normal şartlar altında çalışmayan bir kadın ile çalışan bir kadının evdeki iş yükü aynı olmaz dolayısıyla eşi çalışan bir erkek ile eşi çalışmayan bir erkeğin de evdeki iş yükü aynı değildir. Ki bence de mantıklı olanı bu.
Çok denemiş şansını tinderdan pilot, Arabistanlı doktor falan. Olmayınca eldekine talim.Çalışmadan rahat yaşamak istiyorsanız polis eş adayıyla ne işiniz var?
Hem tembel hem vizyonsuz olunmaz ki.
Tek memur maaşıyla, üç çocuk yapıp,Hassasım çalışamam, o kadar güçlü değilim çalışmam düşüncelerini ben pek anlayamıyorum ,herkes prenses de bi biz değilmişiz gibi hissediyorum burada artık..Kadın çalışmaya bilir mi evet bence de kendi tercihi çalışmaya bilir ama o zaman da kabullenmesi gereken çok şey var. Tek maaşla geçinmek o kadar zor ki, bi akşam dışar da eşimle yemek yiyelim diyemezsin,ikinci ayakkabıyı alayım farklı model olsun diyemezsin, eşin ne kazanıyorsa neyi yettiryorsa kabul etmek durumundasın, çok zenginle evlenirsin o ayrı tabi..Bence böylesi çalışmamaktan daha zor çalışmayı tercih ederim bu durumda. Hem çalışıp hem ev işi yapamam da mantıksız bi düşünce, ikinizde çalışıp ev işini de ortaklaşa hallediceksiniz tamam işte, zor bi denklem değil bence bu..
bazı polisler eşleri çalışmamasına rağmen ev araba rahatça alıyorlar birikimleri de var.ben de ona şaşıyorum.hiç mi yaşamıyor harcamıyor bunlar diyeTek memur maaşıyla, üç çocuk yapıp,
ev geçindirmeye uğraşınca ayakları suya erer hanım kızımızın.
Davulun sesi uzaktan hoş geliyor.
Konu sahibini duyan da polisler aylık 20-25 bin TL maaş alıyor sanır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?