- 7 Aralık 2018
- 7.401
- 19.043
- 248
- 28
marka asla giyilmeyecek dışarda yenmeyecek ev eşyaları yenilenmeyecek.ölmeyecek kadar yiyip bütün para biriktirilecek.çünkü gelin kız gibi bir müesssese için altın lazım ev lazım lüks eşya lazımm.Çocuk yaptıysak ta okutmak yetmez ölene dek maddi manevi kölelik yapmalıyız diyen bir kesimde var buradaKendine yeten yine iyi. Bir de hala evlattan alan kesim var :)
Bu forumda her konunun geçim derdine dönme potansiyeli varay bu konu gecinememe konusuna mi dondu neden beni cagirmadinizzzz
özelime yazdılar yahuuu o zamanlar.selam zengin insan şımarık insan diye ha ha ha.yıllardır şurada işsiz bir kadın memur eşiyim yazıyorumm oysaahaahhsjshsaj bir gun bu forumu birakip gitsem bile her avokado yedigimde aklima sen geleceksinsu an hala geliyosun cok egleniyorum ama cevremdekilere anlatamayip kis kis kendim guluyorum hajahajahajaah
Aynen öyle. Babamdan bile isteyemedim 20den sonra. Çalışmak tercih değil zorunluluktur. Ha ne zaman tercih olur eş ya da aile zengindir kişinin getireceği 3 5bin çerez parası kalır o zaman. Diğer türlü tek memur maasıyla olmaz o işler. Konu sahibi ya rotayı değiştirecek ya da hayata bakışınıeşim bile olsa bir adamdan çocuk gibi harçlık istemek zorlamak tartışmasını yapmak ağırıma gider.hastlıklarımdan ötürü iş hayatını bıraktım.kendi gelirim var az da olsa.olmasaydı evden bir iş yapar ders verir çocuğa etüd hocası olur bir şekilde gene kazanırdım.çorap alırken bile bir adama mahkum olmanın neresi güzel yahuu
Yok işte adam para yetiremeyip alamam dese bu sefer ne cimrilikleri kalır ne kötülükleri. Çalışmayan insan vardan yoktan da anlamaz.Hassasım çalışamam, o kadar güçlü değilim çalışmam düşüncelerini ben pek anlayamıyorum ,herkes prenses de bi biz değilmişiz gibi hissediyorum burada artık..Kadın çalışmaya bilir mi evet bence de kendi tercihi çalışmaya bilir ama o zaman da kabullenmesi gereken çok şey var. Tek maaşla geçinmek o kadar zor ki, bi akşam dışar da eşimle yemek yiyelim diyemezsin,ikinci ayakkabıyı alayım farklı model olsun diyemezsin, eşin ne kazanıyorsa neyi yettiryorsa kabul etmek durumundasın, çok zenginle evlenirsin o ayrı tabi..Bence böylesi çalışmamaktan daha zor çalışmayı tercih ederim bu durumda. Hem çalışıp hem ev işi yapamam da mantıksız bi düşünce, ikinizde çalışıp ev işini de ortaklaşa hallediceksiniz tamam işte, zor bi denklem değil bence bu..
Benim de özelime biri şey yazmıştı 'canım bi ablan olarak söylüyorum bazen şükretmen gerekir ailenin verdiği imkanlar o kadarsa' tarzı bir şeyler. Neye şikayet ettim onu da hatırlamıyorum yine istediğim ayakkabından mı bahsetmiştim acaba. Bana gelen her mesaj 'canım bir ablan olarak söylüyorum' diye başlıyorözelime yazdılar yahuuu o zamanlar.selam zengin insan şımarık insan diye ha ha ha.yıllardır şurada işsiz bir kadın memur eşiyim yazıyorumm oysaa
Her gün ev viledalayıp dipli köşeli süpürmenizin sebebi can sıkıntısı. Çoğu ev hanımı can sıkıntısını titizlik sanıyor biraz gerçeklerle yüzleşin naçizane.Tamam siz beklemeyin, sabahtan akşama ev işi yapın eşleriniz de bir bardak suyu dahi kalkıp almasın ne de olsa çalışıyorlar yoruluyorlar her şeylerini siz yapın, bana doğru gelmediği için fikrimi belirttim saygı çerçevesinde, herkesin hayatını kendi seçimleri belirler, herkes nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşar.
Kadın olarak kendiniz evde salt tüm işleri üstlenmeye bu kadar hevesliyseniz ben ne diyebilirim ki, işten gelen kocanızın eline viledayı tutuşturun gibi bir öneride bulunmadım zaten ben, benim demek istediğim kadının değeri ile ilgiliydi anlaşılamadım belli ki. Ama hiç mühim değil herkes tercihini yaşar
ev işleri cidden zor ona katılıyorum .Ama geçiştirilebiliyorda ertelenebiliyorda.fakat harcayacak para yoksa kira faturalar okul sağlık mutfak harcamaları işte onlar ertelenemiyor.para kazanmakla aynı şey değil diyorum bir ev kadını olarakHer gün ev viledalayıp dipli köşeli süpürmenizin sebebi can sıkıntısı. Çoğu ev hanımı can sıkıntısını titizlik sanıyor biraz gerçeklerle yüzleşin naçizane.
‘Canın çıksın’ diye cevap yazarım ben olsam.Benim de özelime biri şey yazmıştı 'canım bi ablan olarak söylüyorum bazen şükretmen gerekir ailenin verdiği imkanlar o kadarsa' tarzı bir şeyler. Neye şikayet ettim onu da hatırlamıyorum yine istediğim ayakkabından mı bahsetmiştim acaba. Bana gelen her mesaj 'canım bir ablan olarak söylüyorum' diye başlıyor
Ağır saçmaladığın için cevap dahi vermeyecektim ama birkaç konuya açıklık getireyim dedim. Anlamamakta bu kadar direnenini ilk defa görüyorum. Yazmadığım iddia etmediğim şeyler üzerinden beni yargılamaya çalışmış aklınca güya sen çok mantığa bürünmüş sanmışsın kendini güldürdün beni. Ben eve para getirme müşterek olmamalı kadin evde oturmalı adam hem çalışmalı para getirmeli hem de evde is yapmalı mi dedim böyle demişm gibi çünkü cevaplariniz hayretle okudum yani. Ben ne olursa olsun kadın/erkek hangisi çalışıyor hangisi eve para getiriyor hiç fark etmez insan insana yardım etmeli diyorum. Bu kadar insani bir durumun neyini anlamıyorsunuz da benim demediğim seyler üzerinden bana cevaplar yazıyorsunuz. Yardım ya yardım sokakta poşet taşıyamayan birini görsek gider taşırız ya hani anlatabiliyor muyum. Konunun ayrıntısına inmiyorum diyorum ki kadin ev hanımı da olsa çalışıyor da olsa adam yardım edebilmeli bu kötü bir şey değil bitti. Bunu alıntılayıp polemiği istediğiniz kadar sürdürün benden bu kadar çünkü kendimi boşuna yoramayacağımAdam çalışıp lütfetmiş olmuyor kendisi tek yaşasa da çalışacak e peki siz tek yaşasanız evinizi temizlemeyecek misiniz? Çalışma işi evlilikten bağımsız bir şeydir eşinizin isteyip istememesi, kabul edip etmemesi önem taşımaz. Belli bir yaşı geçmiş insanlar çalışmalıdır. Hayat müşterek evet peki sadece ev işleri konusunda mı müşterek? Eve para getirme masrafı bölüşme konusunda neden müşterek değil? Mantığa bürümeye çalışıyorsunuz ama elle tutulur yanı yok ki dediklerinizin. Kısaca canım çalışmak istemiyor zor geliyor deyip geçseniz yine saygı duyacağım o da yok.
markalı ayakkabı mı istediğini yazdın hem de burada?Benim de özelime biri şey yazmıştı 'canım bi ablan olarak söylüyorum bazen şükretmen gerekir ailenin verdiği imkanlar o kadarsa' tarzı bir şeyler. Neye şikayet ettim onu da hatırlamıyorum yine istediğim ayakkabından mı bahsetmiştim acaba. Bana gelen her mesaj 'canım bir ablan olarak söylüyorum' diye başlıyor
ay bi kadın vardı habire çalışan kadınlara siz eziksiniz, eşleriniz sizi köle gibi çalıştırıyor, benim kocam beni sevdiği için çalıştırmıyor falan diyordu.
ama sersefil bir hayat içindeydiler. ama parasını kazanıp eşiyle tatile rahat rahat giden kadınlar, istediğini giyen kadınlar zavallıydı gözünde.
hatta bir üyeye hakaret etmişti bu sebeplerle, konuyu ülke geneline taşımıştı ve burada birçok üye cimer'e sanırım şikayette bulunmuştu yazılarından ötürü. hakaret ettiği üye de dava açıyorum diyince bile dalga geçmişti. eve mahkeme kağıdı gelince görürsün dendiğinde de sayfalarca özür dilemişti. bilmiyormuş eve mahkemeden dava kağıdı geleceğini.. sonra ortadan kayboluvermişti..
neyse..
bu üyenin alıntıladığın mesajları aklıma o kadını getirdi. aynı kişi değillerdir muhtemelen aynı zihniyetin olması ve okumuş bir genç kadında olması beni çok üzdü.
Senin can sıkıntın ev süpürmekle de geçmez o kadar mutsuzsun ki gerçeklerle sen yüzleş bu kadar hadsiz olma naçizaneHer gün ev viledalayıp dipli köşeli süpürmenizin sebebi can sıkıntısı. Çoğu ev hanımı can sıkıntısını titizlik sanıyor biraz gerçeklerle yüzleşin naçizane.
Ben bunu nasıl kaçırdım ya
Acil nick istiyorum okumam lazım
çalışırsam çıtırlığım bozulur diyen üye de varayyy konu epey eski eski mesajlarımı arayıp bulmam lazım :)
Inanmak zorunda değilsiniz ben kendi düşüncemi yazıyorum siz de kendi düşüncenizle meşgul olun.Çevrenizde kaç kişi var valla bdv de de çok kişi yok sallamak bedava nasıl olsa.
çalışırsam çıtırlığım bozulur diyen üye de var
ayyy konu epey eski eski mesajlarımı arayıp bulmam lazım :)
oha o ne ya
10 senedir çalışıyorum kart tavuk oldum desene
hahah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?