- 17 Şubat 2021
- 326
- -315
- 13
Baştan aslında söylemis belirtmis kadın, bu isin devri oldugunu düşünmüyorum ben, Senelerce calısıp evlenmeden ev ve araba aldım yaşım 31,Neden herkes kafasına göre birini bulmaz ki.
Uygun değilsiniz demek ki birbirinize, yıpranmaya ne gerek var.
Onun çalışan eşe, sizin kararınızı size bırakan birine ihtiyacınız var demek ki.
Şu devirde de erkek evine baksın kafası olmasın yalnız.
Paramız kalmış kuş kadar, tek maaşla rahat hayat mümkün mü, sıkıntı çekmek istemiyor adam çok da haklı.
Olaylar yaşandığı zaman okumazsan sonrasında keyif vermiyor çünkü o kaosa dahil olamıyorsungelin gorumceye kafa atmis, eltisi kaynini dovmus falan. seviyesizlik okumak istiyorum
Yalnız ne kadar iyi ve naif bir esiniz varmıs, bende calısıyorum sıkıntı onda değil sıkıntı kadın calısmadığında koca parası yiyor diyen zihniyeti temizlemek aile olma bilincine vardırmak.Yeni evliyken eşim işsiz kalmiş ve ekstra yaptigi yan işleri de bozulmuştu. Yeni evliyken resmen sefil fakir kalmiştik ve bana dedikleri şey "iyi olmuş maasi yuksek koca bulmayla olmuyormus demek ki calissaydin" filan demişlerdi. Taaaa 7 sene önce, gercekten üzülmüstüm.Resmen o donemki halimden zevk buyuk bir zevk almisti BAZİ insanlar. Ben asla kadinlari dusunduklerini, uzulduklerini dusunmuyorum bazilarinin.
Ama o donem bile eşim bana git çaliş dememişti ama kendim isteyerek calişmiştim. Sıkıntıyı cektiysek biz çektik, düzlüğe de birlikte ciktik. Bir daha kolay kolay dusmeyiz Allah korusun.
Yalnız ne kadar iyi ve naif bir esiniz varmıs, bende calısıyorum sıkıntı onda değil sıkıntı kadın calısmadığında koca parası yiyor diyen zihniyeti temizlemek aile olma bilincine vardırmak.
esiniz adam gbi adam, allah herkesi böyle es ile karsılastırsın
Neden en doğal hakkı olsun... belki de en doğal hakkı olarak görülmese babanız ve eşiniz sizi çalıştırmama hakkını kendinde görmezdi. Şimdi haktır değildir kısmına bir şey diyemem ama en doğal hak da yani baya abartı...Çalışmak istemeyebilirsin tabikide canım. Bu senin en doğal hakkın. Herkeste ayaklarının üzerinde duracak güç olmayabilir. Ama bak ben şöyle bir izlenim sezdim. 9 yıllık evlilik tecrübeme dayanarak konuşuyorum. Nişanlın calismani istiyor ya. Evlendigin zaman babanin evindeki o rahatlığı bulamicaksin tatlım. Evet sana para vericektir. Evin eksiğini görecektir ama ne alsan didiklicek birine benziyor. Ya da ondan habersiz hiç bişey alamicaksin. Evlendigimde para konusunda eşimden çok çektim parası olmasına rağmen beş kuruş vermezdi. Babam asla çalıştırmadi bizi eşimde öyle. Evde kendi imkanlarımla para kazanmaya başlamıştım. 20 lira okadar güzel geliyordu gözüme . Babamlara çok kızgınım bu konuda . Evet şimdi çok şükür herşey istediğim gibi. Eşimin maaşı elimde. Özgürüm. Ama ben 5 yıl çektim bu sıkıntıyı. Kimse ben gibi 5 yıl sabretsin istemem. Allah gönlüne göre versin. İnsaAllah mutlu olursun ama bu çalışmama konusunda çok cekiceksin bence
Evet canim ama ablamdan biliyorum. Asla çalışmayı sevmeyen biri dışarıda. Yani evimde oturayım,çocuklarıma bakayım,eşime yemekler yapayım kafasında. Evet bizi aynı kişiler yetiştirdi ama ben hiç öyle degilim mesela. Aşırı seviyorum kendi paramı kazanmayi. Çünkü birinin eline bakmak çok zorladi beni çok yıprandım. Ama bazı insanlar ne kadar zorlansa da asla çalışmayı istemiyorlar yine örnek ablamNeden en doğal hakkı olsun... belki de en doğal hakkı olarak görülmese babanız ve eşiniz sizi çalıştırmama hakkını kendinde görmezdi. Şimdi haktır değildir kısmına bir şey diyemem ama en doğal hak da yani baya abartı...
Konu sahibini anladım ben:)Nedense benimde gönlümde çalışmak olmadı hiç(Çalışmadım da)
Tesekkur ederim bende yanlis anlasilmis olabilirimYanlış anlattım ya da anlaşıldım muhtemelen.
Sizin istediğiniz de olumsuz birşey yoktu kesinlikle.
Ama öyle bir noktaya gelmiş ki bazı yorumlarda, değer görmek, eşin laf söylememesini neredeyse lütuf olarak görmeli çalışmayan kadınlar noktasında gelinmis.
Size değil o yorumları yapanlaraydı sözüm.
Tek vizyon evlilik yapmak değil benim. Ben bekarımÇalışıp çalışmamanız ile ilgili çok şey söylemek isterim ama sorunuz o değil, ben ne dersem diyeyim bazıları evde kadın programı izleyip koca parası yemeyi seviyor, hayattaki tek vizyonları iyi bir evlilik yapmak ne diyeyim.
Ama bu adam o sizin aradığınız adam değil. Çalışmazsanız size harçlığınızı gıdım gıdım verir, kendinize yaptığını her harcamaya laf eder. Bence uyuşamıyorsunuz besbelli. Ayrılın.
Çok doğru söylüyorsunuz bende evlenmeden önce çalışıyordum çıktım çocuğum var simdi evde sıkıldım birde eşimin verdiği paraya bağlıyım ne kadar verirse şundan alalım dediğinde evde ondan yokmu diyor dediginiz gibi kızımda alışverişi bile kısıtlı yaptim Yetismiyo eşim memur tek maasDoğum iznindeyken alışveriş yaparken eşime sormak, ondan harçlık almak çok tuhaf gelmişti bana. İnsanlar bunu bir ömür yaşıyor bir de. Ev hanımı bir arkadaşım var, eve ikinci fincan takımını almak için bir senedir eşine yalvarıyor. Düşündükçe ruhum sıkılıyor benim. Her kadının karşısına maddi durumu iyi ve anlayışlı erkek çıkmıyor ne yazık ki. Nasıl göze alabiliyorlar hayret ediyorum.
Hayalinize ve görüşünüze saygı duyuyorum. Sadece evli çocuklu bir kadın olarak farklı bir açıdan bakmak isterim, hiç düşündünüz mü, evlendiniz; çocuğunuz oldu ya da olmadı. Yıllar sonra aile kurumu çöktü ve boşandınız (gönül istemez ama dünyanın binbir türlü hali var kim verebilir garantisini?). O zaman hayatında hiç çalışmamış biri olarak hayatta nasıl tutunacaksınız? Belki güvendiğiniz bir şeyler var, anne baba olabilir, Allah onlara da uzun ömür versin. Ama çalışıp bir şey üretecek güce sahip olmadığınız, kendi paranızı kazanmayı bilmediğiniz sürece, hazıra dağ dayanmaz. Bugün gerek görmüyorsanız bile elinizin iş tutması geleceğiniz için çok çok önemli. Bu nedenle sevgilinize hak veriyorum ve tebrik ediyorum, kadınların özgürlüğünü kısıtlamaya çalışan nice erkek varken sizin çalışmanızı istemesi gayet doğru bir davranış. Aile iki kişi ile kuruluyor sonuçta, her şey de şu an evinize giren paraya bağlı değil. Yarın bir şey oldu işini kaybetti, o zaman ne yapacaksınız. Bunlar kötü ihtimaller ama hayatta hep olabilen şeyler.
Ve evet eğer şu an böyle düşünüyorsa ileride de sorun yaşarsınız. Sahip olmak istediklerinizi alamadığınızda, çocuğunuzu daha iyi bir okula gönderebilecekken gönderemediğinizde, "Bak çalışsaydın böyle olmazdı" diyebilir. Ben başta da çalışmıyordum diyorsunuz ama evlilik hazırlığına başladığınızda sevgiliniz hayatın ne kadar pahalı ve zor olduğunu fark etmiş olabilir, daha iyi bir gelecek için de size bunu öneriyordur.
Sevgiler.
Evet aynen çevremde görüyorum kadın ev kadını maddiyatı fazla yok ama çocuğu 2 3 yaşında hemen özel kreşe gönderiyorlar ellerinde sigara 5 kuruş ne çalışarak ne de emlak kira vs gelir katkısı yapmadan sohbet muhabbet günlerini geçiriyorlar. Adamların da çalışmaktan belleri bükülmüş çökmüşlerHayır çalışmayıp cocuguma bakacagim diyen kadınları görüyorum ben cevremde. Çocuğun eline tablet ya da telefon verip kendileri sosyal medyada takılıyorlar. Ya da çocuğu sabahtan krese gonderip aksama kadar evdeler ya da geziyorlar. Bu bahane bence.
Gerekiyorsa yapmalı. Erkekleri o kadar da köşede oturtmamalıyız. Evde iş nasıl yapılıyor görsün.Ev işleri de kolay değil. Dışarıda çalışmak daha kolay.Hem çalışmayıp hem ev işini de kocanız mı yapmalı? Komedi.
Hem işi hem evi hem çocuğu idare edemeyeceğinizi düşünüyorsanız çok basit ona çalışırım ama evi ve çocuğu beraber idare edeceğiz a'dan z'ye her şeyi beraber yapacağız diyeceksiniz. Kabul ediyorsa zaten lehinize olur inanın dışarının işi evden çok daha iyi hele düzgün bir iş bulursanız neden daha önce çalışmamışım dersiniz. Ev için part time ya da haftalık yardımcı da tutabilirsiniz
Neden böyle düsunuyorsunuz istifayıKamudan mi istifa ettiniz? Ben de etmeyi düşünüyorum ve büyük ihtimal edeceğim.58 e kadar zaten emekli maaşım olmayacak.ee o saatten sonra da ne halde olurum kimbilir.
Yanı çıkış yolu göremiyorum.devam etmek demek hayatımın tamamen böyle geçmesi demek.iste bunu artık kabul edemiyorum.
Evet prim yatırmaya devam edersek bağ kur emeklisi oluyoruz.onceden böyle değildi. 10 yıl memuriyetten sonra kendin de prim yatırsan memur emeklisi oluyordun.fakat bu değişti artık.
Şimdiki aklım olsa ben ne kpss uğraşır ne onca sınava girerdim.
Evlenen ona gore bunu bilip evlenseydi benimle .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?