İlk defa bu açıdan okudum, genelde tam tersi olurdu.Lütfen linclemden yorumlarınızı yazin her bayanin hayali farklidir ilk olarak bunu belirtmek istiyorum benim küçüklüğümden beri evlendigimde çalışmak hic aklımda yoktu hep çocuklarımla ilgilenmek istedim ön lisans mezunuyum sevgilim polis evlilik hazırlığı icersindeyiz bu konuda beni yipratmya başladı sordu istemediğimi söyledi konuyu kapatti ancak hala ısrarla açıyor net olarak demesede ima ediyor duyuruyor bu arada maaşı da bana göre iyi bir geliri var ve evimiz kira olmuycak diyor ama buna ragmen şimdiden ben cok yokluk gördüm ilerde cocuklarim da görsün sıkıntı çeksin istemiyorum napmam lazm ikna olurmu ilerde sıkıntı edermi bu durumu bu arada ben tanıştığımız günden beri hic çalışan biri degildim?
Ben dönem dönem ortada sebep yokken bile insanların dinlenmesini desteklerim, ama cinsiyet ayırmadan.Baştan aslında söylemis belirtmis kadın, bu isin devri oldugunu düşünmüyorum ben, Senelerce calısıp evlenmeden ev ve araba aldım yaşım 31,
Evliyken yorgun oldugumu hissedip kendim çalışmayı bıraktım,
Kiramız yoktu, maddi sorun yasamadık, ama istediğin anda isi bıraktıgında yada hamilelik yada doğumda cocugunu oradan oraya anneanne babaanne arası sürüklediğinde o çocuklar ile, annesi ile evde güven duygusu ile büyüyen çocuklar arasında fark var, ve kadının calısmasının çocukla beraber zorunlu olmaması gerektiğini düsünenlerdenim en azında 2 sene.. he bunu karşılayaman biri ile ben zaten evlenmem, ama evlenen icin de bisey denmez.. fakat su yadsınamaz bir gercek kadın sistemin parcası oldugunda 2 aylık bebeğini bırakıp calıstıgında bu daha mı iyi oluyor ? Kim icin?
Ben en yakın çevremden biliyorum. Pandeminin en kötü doneminde çocuklarını maskesiz krese gönderiyordu. Çalışmayan biri cocuguna o dönemde evinde bakabilirdi . Cocuklarla gercekten ilgilense ne ala ama ellerine telefon verince cocuk yetistirilmis olunmuyor.Evet aynen çevremde görüyorum kadın ev kadını maddiyatı fazla yok ama çocuğu 2 3 yaşında hemen özel kreşe gönderiyorlar ellerinde sigara 5 kuruş ne çalışarak ne de emlak kira vs gelir katkısı yapmadan sohbet muhabbet günlerini geçiriyorlar. Adamların da çalışmaktan belleri bükülmüş çökmüşler
Arkadaşlar kızın @Ddem üzerine de fazla gitmeyin yani lütfen. Şurada kaç senedir kadınlar çalışma hayatında Allah aşkına?
Adam evleniyorsa karısına da bakacak çocuğuna da eşine de para verecek, bu sorumluluğu almayan erkek evlenmesin yani. Kadın çalışırsa kendi isteğidir kendi parasını da kendi harcar. Sırf piyasa ve geçim korkusundan çalışmamalı bir kadın. Mutlu olacaksa çalışmalı, istekleri için çalışmalı.
Kimse kimsenin hayatını kısıtlamasın. Kadının da kocasının şartları neyse çalışmak istemezse o şartlarla mutlu olup yetinmeyi bilsin mümkünse. Hayat müşterek kimse kimseyi para babası olarak görmesin.
Napsın mesela erkek, asgari ücret veya memur maaşı alıyorsa ömrünün sonuna kadar yalnız mı yaşasın, yoksa çift işte çalışıp gururla evine ekmek mi getirsin?Adam evleniyorsa karısına da bakacak çocuğuna da eşine de para verecek, bu sorumluluğu almayan erkek evlenmesin yani.
Belki cok tepki alacagim ama yine de soylemek istedim evet cok basarili hem is kadini hem ev hanimi olan insanlar mutlaka var ama lise donemimi goz onune aliyorum erkek ogretmenlerimin bilgisi kadin ogretmenlerimden iyiydi ve bize daha cok verim sagliyorlardi mesela kadin matematik ogretmenimiz vardi arkadasim kendinin cozdugu soruyu hocaya sordu ve hoca cozemedi hangi uniden mezunsunuz diye sordu arkadasim kadin istanbulda cok iyi bi uni mezunuymus ama körelmis bi de erkek matematikci vardi okulda adam cok iyiydi isinde digerleri de hep oyleydi cunku kadina cocuk ev isi yuku veriliyor bu kez isinde verimli olamayabiliyorlar yine soyluyorum herkes oyle degildir tabiki ama benim okul deneyimimde o sekildeydi malesef
Tabik onun da etkisi var dedigim gibi herkesi demiyorum ama benim okudugum okulda malesef oyle olanlar vardi kadin bizimle dertlesti evlensek dert evlenmesek ayri dert toplumun uzerimizdeki baskisi cok fazla demisti o zamanlar cok uzulmustum bu kadinin sucu degil icinde bulundugumuz sistemin sonucu.yok artık.
böyle düşünen patronlar kadınlarla iş görüşmesi yaparken "hamile kalcan mı bak kalcaksan almam seni işe" diyor işte.
kadınların zekasını küçümsemektir bu. beden gücü ile çalışan bir kadın için evet zorlayıcı olabilir ama öğretmenlikte de bu kıyas olmaz yahu. pes.
ona bakarsanız benim lisedeki "erkek" matematik öğretmenim "hepiniz timberland giyip doğalgazlı evde oturuyorsunuz, ben soba yakıp çocuğuma pazardan bot alıyorum, aklım ordayken nasıl ders anlatayım" demişti.
sıkıntı cinsiyette ve ev işi yükünde değil de öğretmene hakettiğini vermeyen devlette olmasın sakın ?
Tabik onun da etkisi var dedigim gibi herkesi demiyorum ama benim okudugum okulda malesef oyle olanlar vardi kadin bizimle dertlesti evlensek dert evlenmesek ayri dert toplumun uzerimizdeki baskisi cok fazla demisti o zamanlar cok uzulmustum bu kadinin sucu degil icinde bulundugumuz sistemin sonucu.
Aslinda anlatmak istedigim baska bisey kendimi ifade edemedimmünferit birşeyleri çok genellemişsiniz. bence yanlış anlaşılmaya çok açık bir yazı olmuş. burada bir öğretmen arkadaş okusa bunu kavga çıkar bundan.
58 e kadar çalışamayacağım icin.Neden böyle düsunuyorsunuz istifayı
En azından evlenene ve sonra çocuk sahibi olana kadar çalışabilirsiniz. Yarın ne olacağını kimse bilemez. Şuan ihtiyacın olamayabilir. Ama hayatını daha da güzelleştirmek için çalışabilirsiniz.Lütfen linclemden yorumlarınızı yazin her bayanin hayali farklidir ilk olarak bunu belirtmek istiyorum benim küçüklüğümden beri evlendigimde çalışmak hic aklımda yoktu hep çocuklarımla ilgilenmek istedim ön lisans mezunuyum sevgilim polis evlilik hazırlığı icersindeyiz bu konuda beni yipratmya başladı sordu istemediğimi söyledi konuyu kapatti ancak hala ısrarla açıyor net olarak demesede ima ediyor duyuruyor bu arada maaşı da bana göre iyi bir geliri var ve evimiz kira olmuycak diyor ama buna ragmen şimdiden ben cok yokluk gördüm ilerde cocuklarim da görsün sıkıntı çeksin istemiyorum napmam lazm ikna olurmu ilerde sıkıntı edermi bu durumu bu arada ben tanıştığımız günden beri hic çalışan biri degildim?
Hayatımda duyduğum en saçma genellemeler içerisinde ilk 3 te olur.Belki cok tepki alacagim ama yine de soylemek istedim evet cok basarili hem is kadini hem ev hanimi olan insanlar mutlaka var ama lise donemimi goz onune aliyorum erkek ogretmenlerimin bilgisi kadin ogretmenlerimden iyiydi ve bize daha cok verim sagliyorlardi mesela kadin matematik ogretmenimiz vardi arkadasim kendinin cozdugu soruyu hocaya sordu ve hoca cozemedi hangi uniden mezunsunuz diye sordu arkadasim kadin istanbulda cok iyi bi uni mezunuymus ama körelmis bi de erkek matematikci vardi okulda adam cok iyiydi isinde digerleri de hep oyleydi cunku kadina cocuk ev isi yuku veriliyor bu kez isinde verimli olamayabiliyorlar yine soyluyorum herkes oyle degildir tabiki ama benim okul deneyimimde o sekildeydi malesef
Mesela ben :) sadece öğretmen değil matematik öğretmeniyim hem de. Uygun fiyata mesajı yazan arkadaşa özel ders verebilirim. Hem matematik hem de insanlık :)münferit birşeyleri çok genellemişsiniz. bence yanlış anlaşılmaya çok açık bir yazı olmuş. burada bir öğretmen arkadaş okusa bunu kavga çıkar bundan.
Biz kadınlar kendi içimizde ne çok çelişki yaşıyoruz değil mi?Ben dönem dönem ortada sebep yokken bile insanların dinlenmesini desteklerim, ama cinsiyet ayırmadan.
Ki eşimin dinlenme dönemi oldu.
2-3 aylık bebeği olan kadın istemediği halde çalışmaya zorlanıyorsa bu zaten net hayvanlıktır.
Ama erkek eve bakmak zorunda, bana bakmak zorunda kafasında olmayalım artık.
Erkek eline bakmak, harçlık istemek falan değil mesele, yetmiyor, paramız bir şey yetmiyor, erkekler de insani şartlarda çalışmak ve kazandığı parayla keyif yapmak ister, bunun için eşinin çalışmasını isteyebilir.
Mesela ben :) sadece öğretmen değil matematik öğretmeniyim hem de. Uygun fiyata mesajı yazan arkadaşa özel ders verebilirim. Hem matematik hem de insanlık :)
Benim anlatmaya calistigim sey aslinda baska bisey kusura bakmayin ben herkesi kastetmemdim erkeklerin bazi kadinlara kurdugu baskinin sonucu oldugunu dusunuyorum biz bu ogretmenimle konusmustuk kadina o kadar yuk yuklenmiski bu hale gelmis o zamanlar oyle demisti simdi bazi erkekler eslerine bankamatik gozuyle bakabiliyorlar kadina hem ev isi cocuk yuku ve is yeri hepsi birlikte tek basina agir gelebiliyor is paylasimi yapilmiyor o zamanlar evlenmeye asla hevesli olmayin ama evlenmesek de toplumun baskisi var bu ulkede kadin olmak cok zor demisti.Hayatımda duyduğum en saçma genellemeler içerisinde ilk 3 te olur.
Yazan:Kadın matematik öğretmeni
bu tam bir toplumsal bilinçaltı bence. bir dönemde kadınlara her ay bir regl izni verilecek diye o zaman kadın çalışan işe alınmaz denmişti.
bu da benzer yaklaşım. ev işini düşünüyor yükü çok ders anlatamıyor. bütün erkek öğretmenler çok mu başarılı ? yada yalnız yaşayan/eşi olmayan ve tek başına çocuk büyüten erkekler var onlar napıyor ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?