Sevgilim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum

Benim ailemden kira gelirim var ama kendi istegim ile hepsini almiyorum. Sadece bireysel emekliligimi yatiyorum gerisi ailemde.
Mezun oldugumdan beri bireysel emekliligimi yatiyorum.
Ailem bana birikim yapmayi kücük yasta ögretti. Harçliklarimi biriktirir, annemle gider çeyrek alirdik. Mezun oldugumda iyi bir birikimim vardi. Üstüne 2 yil calisip biraz daha birikim yaptim. Evlenirken aileme maddi yüküm olmadi, kendi birikimim ile üstüme düseni yaptim.

Calısmayi cok istiyorum ama malesef gercekten iş bulamiyorum. En son tam iş bulmuş, evraklarimi bile hazirlamisken firma kapandi. Vardir bir hayir dedim.

Eşimin maaşinin bende olmasi konusuna da gelirsek, bu benim tercihim degildi. Eşim gercekten parayi yönetemiyor bunu bana ailesi de söylemisti. Hesapsiz kitapsiz yaşar, yarini düsünmezdi. Evlendigimizde her seyi bana teslim etti, sana güveniyorum dedi. Benimle evlenirken eksideydi fakat şuan artida. Ve her seferinde "allah senden razi olsun" der. Onun hayir duasi bana yeter.

Asla kimseye çalısmamak çok güzel aman evde oturun kocanizin parasini yeyin demedim, demem. Konu sahibine de "iş firsatini kaçirmayin" dedim.Çalismanin tadini almis biri olarak söylüyorum evet çalısmak çok güzel bir güç.

Ben sadece çalısmayan kadinlara yapilan ağir elestirilere, yanlis yapilan genellemelere üzüldüm ve herkesin öyle olmadigini belirtmek icin kendimden örnek verdim.

Herkese sevgiler

Söylediklerimden sessiz sakin insanların beta olduğu çirkeflerin alfa olduğu gibi bir sonuca varmak büyük başarı tebrik ederim. Bir avukatın bahsettiğim gibi bir karaktere sahip olması demek hiçbir yere tutunamaması demektir. Benim eski çalıştığım ofiste de vardı o tiplerden. İcra dairesine yolluyorsun işini yaptıramadan geliyor. Ağzı laf yapan hukukla hiçbir alakası olmayan vatandaş onlardan daha iyi icra dairesinde işini yaptırıyordu.

Çalışmayan kadınların hayatlarında riskler olduğunu ben de kabul ettiğimi söyledim ama bu çalışmak istememenin özgürlük olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Riskse o kişi riski almayı kabul etmiş kime ne? Ayrıca maddi durumları iyiyse ve eşi de çalışmamasını sorun etmiyorsa diye bin defa söyledim. Hala yok çocuk bezi fiyatı yok çocuk hasta olursa nolucak Yani daha kaç kere söylemem gerekiyor bilmiyorum.

ayrıca o bahsettiğin kocasına bir şey olabilir vs gibi mücbir sebepler kadın için de geçerli. Ne yani maazallah kadına bir şey olur da evde oturmak zorunda kalırsa kadın ezik olucak, kocası hayatını kaydırıcak, çocuğa bez mi alamayacak?

Boşuna anlatma canım benim. Kendilerini çalışmayan kadınların ezildiği, hayatlarının berbat olduğu veya olacağına çok ikna inandırmışlar. İnşallah istediğin gibi bir iş bulursun. Hatta hepsinin dayak yediğini ve obez olduğunu iddia edenler bile var

Boşuna anlatma canım benim. Kendilerini çalışmayan kadınların ezildiği, hayatlarının berbat olduğu veya olacağına çok ikna inandırmışlar. İnşallah istediğin gibi bir iş bulursun.
Günlerdir cevap vermedim, burada kimseyle polemik olsun, kalp kırıklıgı olsun istemedim.
Ama artik konu hep eş maaşınin kadinda olmasi üzerinden gittigi icin bir açiklama yapmak istedim.
Umarim hayirli olacak bir iş bulurum, teşekkür ederim.

Eş ev işlerine ortak olmuyor diye kadının işini bırakması mükemmel fikir:) Kadına biçilen rol birazda kadınlar sayesinde değişmiyor işte. Yıllarca çalışan arkadaşım evlenirken “ hemen işten çıkıcam kocam düşünsün artık, ben evde kek yapacam” demişti.

Hâlâ dediklerimi çarpıtan birisi var. Bana mutluluğun resmini yapar mısın Abidin? diye bir siirimiz var da ben de özgürlüğün tanımını yapar mısın desem ne der acaba?

Nereden biliyorsun avukat isini yapamadigini? Teyzen bik bik konustugunda alfa oluyor da, o avukat ezikmi oluyor? Verdigin örnek ile yargi dagitirken normal oluyor da, ben bunu sorgulayinca "nerden çikariyorsun" mu oluyor? Gayette damga vurdun. Herkes isini bik bik konusarak yapmiyor. Avukat demek ille her yerde sesi çikan biri demek degildir. Mesleki hayat ile özel hayatin ayri oldugunu bilmiyormusun?

Calismayan kadinlarin bu risklerin tam ne oldugunu bilmiyorlar. Yada umursamiyorlar, ta ki basina gelinceye kadar. Burda kaç konu var kadin bosanamiyor, para yok diye. Hele bu corona sürecinde millet dahada zorlandi maddi olarak. Ve ben "çalismayan kadinlar ezik" mi dedim? Niye ille demedigim laflarimi demis gibi lanse ediyorsun? Ki orda yazmisim kadin olarak destek olmaliyiz birbirimize, çalismayan kadin kötü felan degildir dedim.

Evet kadinada birsey olabilir ve ayni sekilde en azindan adam bir süre evi maddi olarak idame ettirebiler. Ancak tersi olunca sadece tek kisi çalisirsa ve o tek kisiye herhangi birsey olursa, o ev maddi olarak zor döner. Is bulmak öyle kolay degil. "Esin maddi durumu iyise ve sorun etmiyorsa" diyorsun da. Iste bizde kaç defa dememiz gerekiyor, o maddi durum degisken iste. Dedigim gibi, kaza, is kaybetme, engelli olmak, hasta olmak,.. gibi yigin ile risk var.

Avukatın işini yapmadığını nereden biliyorsun mu avukat demek her yerde sesi çıkan demek değildir mi bu dediklerin şaka sandım. Ben bu tarz kişilerle aynı ofiste çalıştım ben de avukatım. Halledemedikleri işlere ben ve başkaları gidiyordu. Bunların içinde taa şişliden pendiğe bir iş için gidip memur işi yapmak istemediği için yaptırmadan geri dönen vardı.

benim burda dünden beri savunduğum çalışmamak istememenin de özgürlük olduğu. Kadının parası olmayınca boşanamaması vs. Bu gerçeği değiştirmiyor. Sigara da zararlı bence kimse sigara içmesin ama içmek özgürlük.

Bana kalırsa bence de çalışsınlar derim. Ama çalışmamayı seçtikleri için kimse küçümseyip hakaret edemez. Sayfalardır bunu anlatıyorum çok basit bir şey aslında

Basit bir şey soruyoruz bizde. Sigara içmek mesela özgürlük ama isteyen herkes içebilir. Tek tarafa verilen özgürlük veya başkasına bağlı özgürlük olur mu diyoruz. Kabul edebilecek kadın bulursa olur diyorsunuz bu bir cevap bile değil. Biz de kadın zorla calistirilsin demiyoruz zaten nasıl hak ve özgürlük olduğunu anlamaya çalışıyorum ben. Dişe dokunur bir cevap alamadım ama dediklerim başka yere çekildi sadece.

Çalışmayan erkek gayet de çalışmıyor. Bdvde bir sürü başlık açıldı kocam çalışmıyor diye. 2009dan beri siteye üyesiniz benden daha çok rastlamışsınızdır o başlıklara. Herkesin yorumu da bu adam çalışmayı sevmiyor böyle kabul et veya ayrıl şeklinde oluyor ki haklılar. Ama konu kadına gelince aynı anlayış gösterilmiyor. Ben aynısını kadın için de savunuyorum. Kadın da çalışmak istemiyorsa çalışmaz. erkek bunu ya kabullenir ya ayrılır.

Ben gerçekten öyle konular hatırlıyorum ama adamı böyle kabul et demek ki çalışmayı sevmiyor diye herkesin yorum yaptığını hatırlamıyorum. Baya yerden yere vurulduğunu hatırlıyorum adamın. Burda da bir sürü kişi bu adam çalıştığı halde yerden yere vurdu en az yarısı tabii herkes diyemem. Gabay sitenden tut seni bankamatik mı görüyor seni banka mı görüyor erkek adam evi geçindirir diyip erkekliğe kadar söylendi. Ben de kendi(!) Parası varsa calismamanin özgürlük olduğunu düşünüyorum işte başkasına bağlı nasıl oluyor diyorum. Bir de siz bir türlü kabul etmeseniz de bu özgürlük bir tarafa verilmiş hak. Ama inat ettiniz satır aralarında kendinizi ele verseniz de. Sizinle uğraşıyor gibi olmuş olabilirim ama olay o da değil dediğim gibi merak ikili hee şeye karşıyım. Burda daha önce biriyle seviştim şimdi beni kabul eden olur mu diyen kadınlara da saydırıyorum önceden yapmıyordum ama birkaç senedir hiç yol alamadigimizi görünce işte... Hak konusunda da biraz detayciyim ondan. Yoksa kadını zorla ise sokalım diyorum gibi anlasiliyo olay o da değil tabuları yıkmak.

Gavat diyenden tut yazacaktım orda.

Benimle uğraşıyor gibi olduğunuzu düşünmüyorum geride de söyledim bu tarz münakaşalar seviyeli olduğu sürece hoşuma gidiyor.

bu konudaki adama saydıranlar da ayrı bir fecaat zaten. Ben onların söylediklerini savunmam. Uzun yıllardır üye olan kişilerin genelde daha sert yorumlar yaptığını fark ettim ben de. Herhalde uzun yıllardır saçma şeylere maruz kalınca tahammül azalıyor diye yorumladım. Ben de öyle olabilirim

kocasinin maas kartini elinden almak ne zamandir maddi ozgurluk veya bir meziyet oldu? kocanin tersine gelsin “vermiyorum ben maas kartimi artik” desin de ondan sonra aylik 200-300 lira harclikla gun gecirirken de savunursunuz calismamak da ozgurluk diye.

hic inanmiyorum turkiye gibi bir yerde calismayan kadinlarin buyuk cogunluguna kocalarinin maas kartini verdigini. binde birdir. onun da niyeyse hepsi bu forumda.

Genel olarak söylüyorum aç tavuk kendini buğday ambarında sanırmış.

niye geçinlmesin . asgari ücretle tek maasla 2 çocuklu insanlar nasıl geçiniyor. zar zor da olsa geçiniyorlar . herşeyin lüxsü olmak zorunda mı

Kesinlikle tamah etmeyi öğrenmek iyi bir şeydir. Küçüklükten öğrenmekte fayda var.
ülkenin yarısı asgari ücretle geçiniyor 2 kişinin maaşı bir polis maaşına denk neredeyse 6750 polis asgari ücret eşli çalışırsa 5650 tl eee nasıl olacak şimdi

ülkenin yarısı asgari ücretle geçiniyor 2 kişinin maaşı bir polis maaşına denk neredeyse 6750 polis asgari ücret eşli çalışırsa 5650 tl eee nasıl olacak şimdi
Ee 2 kişi çalışsın işte bir şey mi dedim. Siz tek maaş vs dediniz önce. Iki kişi o kadar kazanıyorsa mecburlar nnapsılar

Ee 2 kişi çalışsın işte bir şey mi dedim. Siz tek maaş vs dediniz önce. Iki kişi o kadar kazanıyorsa mecburlar nnapsılar
size istinaden yazmadım ki sevgilisi polismiş ya tek polis maaşı iki asgari ücretten fazla onlar geçiniyorsa tek polis maaşı ile de geçinilir demek istedim. aynı şeyi düşünüyoruz aslında . ben sizi yalış alıntıladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…