Toplum olarak sürekli bir dayatma yapıyoruz karşı cinse. Hatta kendi cinsimize. Bu dayatmalarin işimize gelmeyen yerlerini-ki dayatmalar zaten iyi olmaz- kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz, öyle şey mi olur diyerek kabul etmemeye çalışıyoruz. Isimize gelen yerlerine ise bırak olduğu gibi kalsın diyoruz.E tamam o zaman erkek kadın eşitliğini savunuyorsak erkeklerde ister çalışır ister çalışmaz, bunu da erkeklere bırakalım? Sonuçta bu dayatmayı da toplum olarak biz erkeklere yapıyoruz değil mi?
Biz de diyoruz ki bu özgürlük niçin tek taraflı? Mutlu değilse kimse çalışmasın deniyor-acaba mutlu olarak çalışan %20 var mıdır ki- ama çalışmazsa ne yapacak, kim geçindirecek, mutlu olmayıp bu özgürlüğü olan kimler söylenmiyor. Soyleyemiyorlar ya da. Argüman bir yerde tıkanıyor çünkü.Konu sahibi banlanalı günler oldu ama bu konu bitmedi. Bu başlığı okumak hoşuma gidiyor bence güzel bir tartışmaAncak arada böyle çok uçuk güldüren ve şaşırtan yorumlar okudum. Ev hanımları şişkodur, hepsi dayak yiyodur (hatta dayak yemediğini iddia edenler de aslında dayak yediğinin farkında değilmiş) gibi. Halbuki çalışmak istememek de çalışmak istemek kadar özgürlüktür. He maddi bağımsızlığın olmadığı için istediğinde ayrılma olanağın olmayabilir ama o da o insanların tercihi. Bunu göze alıyorsa kendi bileceği iş.
Ben yorumumu herhangi bir cinsiyet belirtmeden yaptım. Her iki cinsiyet için de geçerli benim söylediğim. Erkek de ben çalışmıycam diyebilir. Bunu kabul eden bir kadın bulduysa bize ne? Ama mesela bu başlıkta maddi durumı iyi olan ve kocası çalışması yönünde talepte bulunmayan kadınlara da saldırı yapılmış. 15 tane kira gelirin olsa bile çalışacaksın dayatması yapılmış. Bu dayatmayı kabul etmeyenlere şişko falan denilmiş ki bence çok komik.Biz de diyoruz ki bu özgürlük niçin tek taraflı? Mutlu değilse kimse çalışmasın deniyor-acaba mutlu olarak çalışan %20 var mıdır ki- ama çalışmazsa ne yapacak, kim geçindirecek, mutlu olmayıp bu özgürlüğü olan kimler söylenmiyor. Soyleyemiyorlar ya da. Argüman bir yerde tıkanıyor çünkü.
Bir gun boşanabilirsiniz, eşinizi kaybedebilirsiniz, eşiniz işten ayrılmak.zorunda kalabilir vs vs... Bir kadının evde oturmak istemesine anlam veremiyorum. Kendimiz için çalışın.
teorik olarak haklisiniz ama bizim toplumumuz gibi vicik vicik aile iliskisi olan ve paraya tapan insanlarin arasinda bu sozler gercek hayatta pek bir sey ifade etmiyor. benim gordugum ev hanimi olup ezilmeyen kisilerin ya cok disli ailesi oluyor, ya da aileden zengin oldugu icin paradan kaynaklanan gucleri oluyor.Konu sahibi banlanalı günler oldu ama bu konu bitmedi. Bu başlığı okumak hoşuma gidiyor bence güzel bir tartışmaAncak arada böyle çok uçuk güldüren ve şaşırtan yorumlar okudum. Ev hanımları şişkodur, hepsi dayak yiyodur (hatta dayak yemediğini iddia edenler de aslında dayak yediğinin farkında değilmiş) gibi. Halbuki çalışmak istememek de çalışmak istemek kadar özgürlüktür. He maddi bağımsızlığın olmadığı için istediğinde ayrılma olanağın olmayabilir ama o da o insanların tercihi. Bunu göze alıyorsa kendi bileceği iş.
Alfa bir karakterse hiç de ezilmiyor. Benim böyle bir sürü tanıdığım var. Ev hanımı ve tam bir alfa ve dominant bir karakter. Kimse tarafından da ezilmiyor. Ev hanımlığı = ezik karakter olarak kodlamamak gerek. Satın aldıkları evi kendi üzerine yaptıranını bile biliyorum. Üstelik bu forumda öğretmen olup maaş kartına eşine veren, aldatılıp, dayak yemesine rağmen boşanmayanları da okuduk. Bu çalışmaktan ziyade karakterle ilgili. Pasif biriysen çalışsan da ezilebilirsinteorik olarak haklisiniz ama bizim toplumumuz gibi vicik vicik aile iliskisi olan ve paraya tapan insanlarin arasinda bu sozler gercek hayatta pek bir sey ifade etmiyor. benim gordugum ev hanimi olup ezilmeyen kisilerin ya cok disli ailesi oluyor, ya da aileden zengin oldugu icin paradan kaynaklanan gucleri oluyor.
Evi üstüne yapmak kendini ezdirmemek midir? Evlilik içinde alınan her şey ortakken tapuda kimin adının yazdığının ne önemi var?Alfa bir karakterse hiç de ezilmiyor. Benim böyle bir sürü tanıdığım var. Ev hanımı ve tam bir alfa ve dominant bir karakter. Kimse tarafından da ezilmiyor. Ev hanımlığı = ezik karakter olarak kodlamamak gerek. Satın aldıkları evi kendi üzerine yaptıranını bile biliyorum. Üstelik bu forumda öğretmen olup maaş kartına eşine veren, aldatılıp, dayak yemesine rağmen boşanmayanları da okuduk. Bu çalışmaktan ziyade karakterle ilgili. Pasif biriysen çalışsan da ezilebilirsin
İnanmıyorum ya sadece saldırmış olmak için yapılan bir yorum. Alfa karakter birinin yaptığı bir olaya örnek olarak söyledim. Karşı tarafa örnek olarak da maaş kartını eşine veren öğretmeni verdim. Lütfen biraz sakinEvi üstüne yapmak kendini ezdirmemek midir? Evlilik içinde alınan her şey ortakken tapuda kimin adının yazdığının ne önemi var?
Keşke her şey sizin anlattığınız kadar basit olsa mutlu değilse çalışmasın aa ben cinsiyet söylemiyorum demek kadar. Sonrasında da bunu kabul eden kadın bulursa demeniz zaten cinsiyet söylemeseniz de neyi kastettiginizi anlatıyor. 15 kira geliri varsa- kendine ait- kim olursa olsun çalışmak istemiyorsa çalışmasın zaten. Olay kocasının talep etmesi de değil onlar da çalışmasın madem. Olay özgürlük ve hak denen şeyin daraltılması. Hatta kadınlara yönelik saldırı yapanlar var derken belki yazanların yarışının da diğer cinsi aşağılayıcı şekilde konuşması. Yani olay bence çalışan kadın ve çalışmayan kadın değil evrilmiş olay. Ama hep aynı cümleler,aynı imgelee,aynı tasvirler, metaforlar- hatta yazı dili olmasa alegoriler olurdu- olunca tıkanıyor bir yerde olay ve çarpıtılıyor.Ben yorumumu herhangi bir cinsiyet belirtmeden yaptım. Her iki cinsiyet için de geçerli benim söylediğim. Erkek de ben çalışmıycam diyebilir. Bunu kabul eden bir kadın bulduysa bize ne? Ama mesela bu başlıkta maddi durumı iyi olan ve kocası çalışması yönünde talepte bulunmayan kadınlara da saldırı yapılmış. 15 tane kira gelirin olsa bile çalışacaksın dayatması yapılmış. Bu dayatmayı kabul etmeyenlere şişko falan denilmiş ki bence çok komik.
Sadece karakterle ilgili değil karşıdakinin karakteriyle de ilgili. Yönetebileceği birini seçmek alfalik olmuyor aradaki ayrımı iyi yapmak lazım. Ne alfalar gördük mangalda kül bırakmayan ama aldatilinca falan önce şaşıran üzülen ama şart koşar gibi yapıp affeden...Alfa bir karakterse hiç de ezilmiyor. Benim böyle bir sürü tanıdığım var. Ev hanımı ve tam bir alfa ve dominant bir karakter. Kimse tarafından da ezilmiyor. Ev hanımlığı = ezik karakter olarak kodlamamak gerek. Satın aldıkları evi kendi üzerine yaptıranını bile biliyorum. Üstelik bu forumda öğretmen olup maaş kartına eşine veren, aldatılıp, dayak yemesine rağmen boşanmayanları da okuduk. Bu çalışmaktan ziyade karakterle ilgili. Pasif biriysen çalışsan da ezilebilirsin
Bence biz farklı bir şey savunmuyoruz. Maddi durumu yerindeyse bile kadın ille de çalışmak zorundadır diyenlere söylemiştim ki siz de zaten öyle bir durumda istemiyorsa çalışmasın diyosunuz.Keşke her şey sizin anlattığınız kadar basit olsa mutlu değilse çalışmasın aa ben cinsiyet söylemiyorum demek kadar. Sonrasında da bunu kabul eden kadın bulursa demeniz zaten cinsiyet söylemeseniz de neyi kastettiginizi anlatıyor. 15 kira geliri varsa- kendine ait- kim olursa olsun çalışmak istemiyorsa çalışmasın zaten. Olay kocasının talep etmesi de değil onlar da çalışmasın madem. Olay özgürlük ve hak denen şeyin daraltılması. Hatta kadınlara yönelik saldırı yapanlar var derken belki yazanların yarışının da diğer cinsi aşağılayıcı şekilde konuşması. Yani olay bence çalışan kadın ve çalışmayan kadın değil evrilmiş olay. Ama hep aynı cümleler,aynı imgelee,aynı tasvirler, metaforlar- hatta yazı dili olmasa alegoriler olurdu- olunca tıkanıyor bir yerde olay ve çarpıtılıyor.
Nasıl bir saldırganlık çıkardınız acaba o yorumdan? Gayet de sakindim üstelik. Sorularıma cevap da alamadım.İnanmıyorum ya sadece saldırmış olmak için yapılan bir yorum. Alfa karakter birinin yaptığı bir olaya örnek olarak söyledim. Karşı tarafa örnek olarak da maaş kartını eşine veren öğretmeni verdim. Lütfen biraz sakin
Aslında farklı şeyi savunuyoruz ama ortak noktalarımız var:)Bence biz farklı bir şey savunmuyoruz. Maddi durumu yerindeyse bile kadın ille de çalışmak zorundadır diyenlere söylemiştim ki siz de zaten öyle bir durumda istemiyorsa çalışmasın diyosunuz.
Haa bir de donuna kadar alacağım onun diye konuşuyor alfalar bir de en sondaSadece karakterle ilgili değil karşıdakinin karakteriyle de ilgili. Yönetebileceği birini seçmek alfalik olmuyor aradaki ayrımı iyi yapmak lazım. Ne alfalar gördük mangalda kül bırakmayan ama aldatilinca falan önce şaşıran üzülen ama şart koşar gibi yapıp affeden...
Ben alfalığa yönelik bir tanım yapmadım ki. Yönetebileceği birini seçmek alfalık gibi bir tanımım olmadı. Çalışmayan kadın gömmekten çalışmayan alfa kadın gömmeye mi geçtik? Tamam çalışmayan kadınların aldatıldığı, sonra affettiği gibi düşünceler sizi mutlu edecekse buna inanmaya devam edin ne diyeyimSadece karakterle ilgili değil karşıdakinin karakteriyle de ilgili. Yönetebileceği birini seçmek alfalik olmuyor aradaki ayrımı iyi yapmak lazım. Ne alfalar gördük mangalda kül bırakmayan ama aldatilinca falan önce şaşıran üzülen ama şart koşar gibi yapıp affeden...
Buraların en alfası limoncu meselaSadece karakterle ilgili değil karşıdakinin karakteriyle de ilgili. Yönetebileceği birini seçmek alfalik olmuyor aradaki ayrımı iyi yapmak lazım. Ne alfalar gördük mangalda kül bırakmayan ama aldatilinca falan önce şaşıran üzülen ama şart koşar gibi yapıp affeden...
Ben alfa kadın gommuyorum. Ne yazık ki burda çalışmadığı için affetmek zorunda kalan yüzlerce konu okuduk. Tam tersini de okuduk ama yarısı kadardır. Niye beni mutlu etsin anlamadım. Alfaligin tanımı da ben yaptım karşısındaki kişinin özelliklerini bilmeden ikili ilişkilerde alfa demek zordur dedim. Toplum içinde olsa anlaşılması çok daha kolay olur. Ben çalışmayan kadını gömdüğümu de pek hatırlamıyorum. Guzellemesinin yapılması kız evlatlarımız açısından hoşuma gitmiyor ama napalimBen alfalığa yönelik bir tanım yapmadım ki. Yönetebileceği birini seçmek alfalık gibi bir tanımım olmadı. Çalışmayan kadın gömmekten çalışmayan alfa kadın gömmeye mi geçtik? Tamam çalışmayan kadınların aldatıldığı, sonra affettiği gibi düşünceler sizi mutlu edecekse buna inanmaya devam edin ne diyeyim
Ever dışarıdan bakan alfaligin kitabını yazmış der:)Buraların en alfası limoncu meselakocası maaşını bile tıkır tıkır eline sayıyor, ailesiyle karısının izin verdiği saat aralığında görüşüyor falan
Benim de gömülmesi hoşuma gitmiyor ki ben övmedim zaten. Sadece büyük bir çoğunluğu ev hanımlarından oluşan bir platformda ev hanımları şişko, hepsi dayak yiyo, hepsi aldatılıyor gibi alakasız ve komik şeyler söylenmesini doğru bulmuyorum. Böyle şeyler demediyseniz tamamen ortaya yazdığım bir yorumda üstünüze alınmanıza gerek yoktuBen alfa kadın gommuyorum. Ne yazık ki burda çalışmadığı için affetmek zorunda kalan yüzlerce konu okuduk. Tam tersini de okuduk ama yarısı kadardır. Niye beni mutlu etsin anlamadım. Alfaligin tanımı da ben yaptım karşısındaki kişinin özelliklerini bilmeden ikili ilişkilerde alfa demek zordur dedim. Toplum içinde olsa anlaşılması çok daha kolay olur. Ben çalışmayan kadını gömdüğümu de pek hatırlamıyorum. Guzellemesinin yapılması kız evlatlarımız açısından hoşuma gitmiyor ama napalim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?