Ben siskodur, dayak yiyordur kısmıni üstüme alınmadım. O yazınızda en son dediginiz özgürlük kısmına yorum yapmıştım sadece.Benim de gömülmesi hoşuma gitmiyor ki ben övmedim zaten. Sadece büyük bir çoğunluğu ev hanımlarından oluşan bir platformda ev hanımları şişko, hepsi dayak yiyo, hepsi aldatılıyor gibi alakasız ve komik şeyler söylenmesini doğru bulmuyorum. Böyle şeyler demediyseniz tamamen ortaya yazdığım bir yorumda üstünüze alınmanıza gerek yoktuinstagram varken kız evlatlarımızın kkda yazılan yorumlardan etkilenmeye ihtiyacı yok merak etmeyin.
soylediginiz sey kulaga mantikli geliyor ilk basta.. ama kafama takilan bir kac sey var. oncelikle alfa dediginiz kisiler aslinda arkalarinda bir guc oldugu icin mi alfalar yoksa kisilik yapilar mi oyle?Alfa bir karakterse hiç de ezilmiyor. Benim böyle bir sürü tanıdığım var. Ev hanımı ve tam bir alfa ve dominant bir karakter. Kimse tarafından da ezilmiyor. Ev hanımlığı = ezik karakter olarak kodlamamak gerek. Satın aldıkları evi kendi üzerine yaptıranını bile biliyorum. Üstelik bu forumda öğretmen olup maaş kartına eşine veren, aldatılıp, dayak yemesine rağmen boşanmayanları da okuduk. Bu çalışmaktan ziyade karakterle ilgili. Pasif biriysen çalışsan da ezilebilirsin
Ben de çalışmalarını desteklerim ki ben de çalışan bir kadınım. Aslında örnek versem daha iyi anlaşılırım diye düşünüyorum. Mesela benim avukat arkadaşım var. Dersin ki avukat bu işini bilir ama elinden ekmeğini al ağzını açıp bir kelime söyleyemez. Metrobüste kendisini farkında olmadan sıkıştıran adama biraz yana kayar mısınız bile diyemiyor. Yani böyle bir insan prof olsa bile ezilir. Ancak mesela teyzem ilkokul mezunu ama hakkını bırakmaz bir yerde. Kendini savunmasını da bilir. O arkadaşın söyleyemediği birçok şeyi de söyler. O yüzden karakter meselesi dedim. Ama bu konuştuğumuz ezilme ezilmeme meselesi konu başlığını biraz dağıtabilir diye fazla da girmek istemiyorum. Benim aslında savunduğum ana fikir çalışmak gibi çalışmamayı seçmek de özgürlük. Sonuçları kötü olabilir evet ama özgürlük olduğu gerçeğini değiştirmezsoylediginiz sey kulaga mantikli geliyor ilk basta.. ama kafama takilan bir kac sey var. oncelikle alfa dediginiz kisiler aslinda arkalarinda bir guc oldugu icin mi alfalar yoksa kisilik yapilar mi oyle?
yani kadin alfa ama mesela arkasinda cok cevval bir anne var hem kizin esini hem ailesini bastirabiliyor. ya da kadin alfa cunku karsidaki erkek silik pasik bir tip ya da erkegin ailesi pasif. ya da kiz alfa cunku parasi var aileden zengin, adama eyvallahi yok...
ikinci ihtimal ise kadinin kisiliginin oyle olmasi. yani erkegin ailesi cirkef de olsa, kadinin ailesi pasif de olsa, kadin okumasa da, parasi olmasa da, cok guclu ve disli birisi oldugu icin karsidaki kisiyi ezebiliyor.. bence bu cok dusuk bir ihtimal. ayrica boyle bir sey olsa bile kac tane kadin bu tarz bir seyi yurutebilir. cok buyuk enerji gerekiyor.
kadinlarin secimlerinde ozgur olmasi gerektigine katiliyorum. ama tavsiye vermem gerekirse calismalarini her zaman desteklerim.. cunku calismayinca o kadar eziliyor ki kadinlar. en basitinden kendi ailesi bile para kazanan kadinla kazanmayana farkli davraniyor.
Konuyu çok dağıtmış gibi olmak istemezdim (konudan bağımsız bir soru) ama soramadan geçemedim. Bahsettiğiniz avukat arkadaşınız iş hayatinda mesela yeteri kadar başarılı mi ya da o yapıya sahip herhangi biri iyi bir avukat olabilir mi?Ben de çalışmalarını desteklerim ki ben de çalışan bir kadınım. Aslında örnek versem daha iyi anlaşılırım diye düşünüyorum. Mesela benim avukat arkadaşım var. Dersin ki avukat bu işini bilir ama elinden ekmeğini al ağzını açıp bir kelime söyleyemez. Metrobüste kendisini farkında olmadan sıkıştıran adama biraz yana kayar mısınız bile diyemiyor. Yani böyle bir insan prof olsa bile ezilir. Ancak mesela teyzem ilkokul mezunu ama hakkını bırakmaz bir yerde. Kendini savunmasını da bilir. O arkadaşın söyleyemediği birçok şeyi de söyler. O yüzden karakter meselesi dedim. Ama bu konuştuğumuz ezilme ezilmeme meselesi konu başlığını biraz dağıtabilir diye fazla da girmek istemiyorum. Benim aslında savunduğum ana fikir çalışmak gibi çalışmamayı seçmek de özgürlük. Sonuçları kötü olabilir evet ama özgürlük olduğu gerçeğini değiştirmez
Kendisi avukatlık yapamayacağını düşündüğü için hakimlik savcılık sınavına girdi. Yazılı sınavı geçemedi. İkinci defa hazırlanıyordu ama bizim iletişimimiz koptu ikincide kazandı mı bilmiyorum. İkinciye girdiği sınavda daha az kişi alıyorlardı ve baraj çok yükselmişti kazanması zor yani. O yapıda birisi plaza çalışanı gibi sadece ofiste çalışıp dilekçe vs yazar, sahada kendisine yardımcı olacak başka bir avukat varsa başarılı olabilir. Aksi halde çok zor. Kendisi de zaten pek çalışmamıştı ben görüşürken hep sınava hazırlanıyorduKonuyu çok dağıtmış gibi olmak istemezdim (konudan bağımsız bir soru) ama soramadan geçemedim. Bahsettiğiniz avukat arkadaşınız iş hayatinda mesela yeteri kadar başarılı mi ya da o yapıya sahip herhangi biri iyi bir avukat olabilir mi?
Benim var böyle komşum. Okuyunca aklıma o geldi şimdi. İlkokul mezunu, 45 yaşında iki çocuk annesi ve ev hanımı. Oğlu Odtü’de okuyor. Eşi fabrikada yönetici yüksek maaş alıyor, hanımıyla aynı köyden ikisi. Kadın evlendikten sonra ehliyet alıp direksiyon dersi aldı. Şehir dışına alışverişlere gidiyorlar. Kendi gelirim bile yok az geri durayım demiyor. Evine hayatına çok hakim. Bazen evde , işte çalışıp ne çok eziliyorum diye düşünmüyor değilim. Ama işte bence eşinin değer bilmesi burada kilit noktaAlfa bir karakterse hiç de ezilmiyor. Benim böyle bir sürü tanıdığım var. Ev hanımı ve tam bir alfa ve dominant bir karakter. Kimse tarafından da ezilmiyor.
Demek istediklerimi anlayan insan görünce mutlu oluyorumBenim var böyle komşum. Okuyunca aklıma o geldi şimdi. İlkokul mezunu, 45 yaşında iki çocuk annesi ve ev hanımı. Oğlu Odtü’de okuyor. Eşi fabrikada yönetici yüksek maaş alıyor, hanımıyla aynı köyden ikisi. Kadın evlendikten sonra ehliyet alıp direksiyon dersi aldı. Şehir dışına alışverişlere gidiyorlar. Kendi gelirim bile yok az geri durayım demiyor. Evine hayatına çok hakim. Bazen evde , işte çalışıp ne çok eziliyorum diye düşünmüyor değilim. Ama işte bence eşinin değer bilmesi burada kilit nokta
Bence linçlik bir şey yok zaten ben tanım yapmadım. Ama bir alfa kadın dedim çok uzadı. Alfa kadınlar aldatılıp kocasını affediyoya falan geldiay kızlar muhabbete limon sıkıp linç yemiceksem zaten alfa tanımı kadında erkekten daha farklı.
Alfa kadınları arabuluculuk etmekte,işleri kolay hale getirmekte,insanları bir arada tutmakta ve insan kaynağını iyileştirmekte öncüdür.Agresif ve baskın bir şekilde liderlik etmezler.Empati kurma konularında çok iyidirler.Başka insanlar ile nasıl diyalog kurması gerektiğini çok iyi bilirler.Alfa kadınları her bireye değer verir ve duygusal zekadan iyi anlarlar.
Evet onlar öyleler boşverDemek istediklerimi anlayan insan görünce mutlu oluyorumama birazdan şehirdışına alışverişe gitmesi, direksiyon dersi alması ezilmediğini göstermeeezciler gelebilir
Bence linçlik bir şey yok zaten ben tanım yapmadım. Ama bir alfa kadın dedim çok uzadı. Alfa kadınlar aldatılıp kocasını affediyoya falan geldisadece alfa kadın demedim zaten alfa kadınlar ve dominant kadınlar dedim. Baskın bir şekilde liderlik olayını dominant kadın davranışına sokabiliriz
Burası böyle şekerim. Konu çalışan çalışmayan kadın olunca kocasını parmağında oynatan (ne büyük meziyet) çalışmayan alfa kadın örnekleri sürülür piyasaya. Çalışan kadın maaş kartını kocasına veriyorla nokta konur.Yorumlara ortasından dalıcam ama onca yorum okudum olay okuyan çalışan kadınların ezildiğine bile gelmiş:) pısırık avukatlar, dayak yiyen öğretmenler ve alfa ev hanımları:) kimse yanlış anlamasın amacım çalışmayan kadınlara laf söylemek değil. Herkesin kendi hayatı kendi seçimleri..Ben olayın karakterle ilgili olduğunu düşünmüyorum, evet kocasının maaşını eline alan evi yöneten kadınlar tabiki de var ama bu çoğunlukla erkeğin karakteriyle ilgili..Ben şuna inanıyorum ki para konuşur hayatta kazanıyosan sesin çıkar, kendini her durumda korursun,bunu kimse inkar etmesin( He vardır babadan dededen kira gelirin o ayrı )
Tabi başta bi bünye şaşırıyor ama alışıyorum yavaş yavaşBurası böyle şekerim. Konu çalışan çalışmayan kadın olunca kocasını parmağında oynatan (ne büyük meziyet) çalışmayan alfa kadın örnekleri sürülür piyasaya. Çalışan kadın maaş kartını kocasına veriyorla nokta konur.
Konu eğitimsiz erkek olunca kendini üniversite mezunlarından bile daha çok geliştirmiş çok para kazanan (sanki konu para) ilkokul mezunu mükemmel adamlar övülür. Pis iğrenç karısını döven profesörler ortaya serilir.
Klasik kısır döngülerimiz
Maaş kartını vermesen bile bütün maaşı kocanın hesabına atacaksın. Kendine yol parası ayırsan yeter. Eve gelince de üç çeşit yemeğini yapıp kocişkonun önüne servis edeceksin. Yemekten sonra bulaşıkları halledip, ütü yapıp, çocukları yıkayıp uyutacaksın, gece de bütün akşam tv karşısında pinekleyen kocanla sevişeceksin. Çalışan kadın olmak bunları gerektirir.Tabi başta bi bünye şaşırıyor ama alışıyorum yavaş yavaşŞimdi çalışan bi kadın olarak maaş kartımı kocama vermeye gidiyorum
Meğer ne zor şartlar da yaşıyormuşum haberim yokmuşMaaş kartını vermesen bile bütün maaşı kocanın hesabına atacaksın. Kendine yol parası ayırsan yeter. Eve gelince de üç çeşit yemeğini yapıp kocişkonun önüne servis edeceksin. Yemekten sonra bulaşıkları halledip, ütü yapıp, çocukları yıkayıp uyutacaksın, gece de bütün akşam tv karşısında pinekleyen kocanla sevişeceksin. Çalışan kadın olmak bunları gerektirir.
Ben de çalışmalarını desteklerim ki ben de çalışan bir kadınım. Aslında örnek versem daha iyi anlaşılırım diye düşünüyorum. Mesela benim avukat arkadaşım var. Dersin ki avukat bu işini bilir ama elinden ekmeğini al ağzını açıp bir kelime söyleyemez. Metrobüste kendisini farkında olmadan sıkıştıran adama biraz yana kayar mısınız bile diyemiyor. Yani böyle bir insan prof olsa bile ezilir. Ancak mesela teyzem ilkokul mezunu ama hakkını bırakmaz bir yerde. Kendini savunmasını da bilir. O arkadaşın söyleyemediği birçok şeyi de söyler. O yüzden karakter meselesi dedim. Ama bu konuştuğumuz ezilme ezilmeme meselesi konu başlığını biraz dağıtabilir diye fazla da girmek istemiyorum. Benim aslında savunduğum ana fikir çalışmak gibi çalışmamayı seçmek de özgürlük. Sonuçları kötü olabilir evet ama özgürlük olduğu gerçeğini değiştirmez
Ciddi ciddi böyle yaşayan kadınlar da var maalesef. Sonra gelip çalışma hayatını kötülüyorlar kendi yaşadıklarından yola çıkarak.Meğer ne zor şartlar da yaşıyormuşum haberim yokmuşŞakası bir yana aklıma rahmetli dedemi getirdi bu durum, okul kazandığımda babama “sen şimdi okutuyosun ama ilerde çalışacak elalemin oğlu hem parasını yiyecek hem hizmetini yaptıracak” demişti.Hadi dedem cahildi, görmemişti, hayatı işi ve evi arasında geçmişti..Ama hala mı aynı düşünceler aynı kafalar.Üzücü..
Meğer ne zor şartlar da yaşıyormuşum haberim yokmuşŞakası bir yana aklıma rahmetli dedemi getirdi bu durum, okul kazandığımda babama “sen şimdi okutuyosun ama ilerde çalışacak elalemin oğlu hem parasını yiyecek hem hizmetini yaptıracak” demişti.Hadi dedem cahildi, görmemişti, hayatı işi ve evi arasında geçmişti..Ama hala mı aynı düşünceler aynı kafalar.Üzücü..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?