Sevgilim çalışmamı istiyor ama ben istemiyorum

Ben siskodur, dayak yiyordur kısmıni üstüme alınmadım. O yazınızda en son dediginiz özgürlük kısmına yorum yapmıştım sadece.

soylediginiz sey kulaga mantikli geliyor ilk basta.. ama kafama takilan bir kac sey var. oncelikle alfa dediginiz kisiler aslinda arkalarinda bir guc oldugu icin mi alfalar yoksa kisilik yapilar mi oyle?

yani kadin alfa ama mesela arkasinda cok cevval bir anne var hem kizin esini hem ailesini bastirabiliyor. ya da kadin alfa cunku karsidaki erkek silik pasik bir tip ya da erkegin ailesi pasif. ya da kiz alfa cunku parasi var aileden zengin, adama eyvallahi yok...

ikinci ihtimal ise kadinin kisiliginin oyle olmasi. yani erkegin ailesi cirkef de olsa, kadinin ailesi pasif de olsa, kadin okumasa da, parasi olmasa da, cok guclu ve disli birisi oldugu icin karsidaki kisiyi ezebiliyor.. bence bu cok dusuk bir ihtimal. ayrica boyle bir sey olsa bile kac tane kadin bu tarz bir seyi yurutebilir. cok buyuk enerji gerekiyor.

kadinlarin secimlerinde ozgur olmasi gerektigine katiliyorum. ama tavsiye vermem gerekirse calismalarini her zaman desteklerim.. cunku calismayinca o kadar eziliyor ki kadinlar. en basitinden kendi ailesi bile para kazanan kadinla kazanmayana farkli davraniyor.

Ben de çalışmalarını desteklerim ki ben de çalışan bir kadınım. Aslında örnek versem daha iyi anlaşılırım diye düşünüyorum. Mesela benim avukat arkadaşım var. Dersin ki avukat bu işini bilir ama elinden ekmeğini al ağzını açıp bir kelime söyleyemez. Metrobüste kendisini farkında olmadan sıkıştıran adama biraz yana kayar mısınız bile diyemiyor. Yani böyle bir insan prof olsa bile ezilir. Ancak mesela teyzem ilkokul mezunu ama hakkını bırakmaz bir yerde. Kendini savunmasını da bilir. O arkadaşın söyleyemediği birçok şeyi de söyler. O yüzden karakter meselesi dedim. Ama bu konuştuğumuz ezilme ezilmeme meselesi konu başlığını biraz dağıtabilir diye fazla da girmek istemiyorum. Benim aslında savunduğum ana fikir çalışmak gibi çalışmamayı seçmek de özgürlük. Sonuçları kötü olabilir evet ama özgürlük olduğu gerçeğini değiştirmez

Konuyu çok dağıtmış gibi olmak istemezdim (konudan bağımsız bir soru) ama soramadan geçemedim. Bahsettiğiniz avukat arkadaşınız iş hayatinda mesela yeteri kadar başarılı mi ya da o yapıya sahip herhangi biri iyi bir avukat olabilir mi?

Kendisi avukatlık yapamayacağını düşündüğü için hakimlik savcılık sınavına girdi. Yazılı sınavı geçemedi. İkinci defa hazırlanıyordu ama bizim iletişimimiz koptu ikincide kazandı mı bilmiyorum. İkinciye girdiği sınavda daha az kişi alıyorlardı ve baraj çok yükselmişti kazanması zor yani. O yapıda birisi plaza çalışanı gibi sadece ofiste çalışıp dilekçe vs yazar, sahada kendisine yardımcı olacak başka bir avukat varsa başarılı olabilir. Aksi halde çok zor. Kendisi de zaten pek çalışmamıştı ben görüşürken hep sınava hazırlanıyordu

Alfa bir karakterse hiç de ezilmiyor. Benim böyle bir sürü tanıdığım var. Ev hanımı ve tam bir alfa ve dominant bir karakter. Kimse tarafından da ezilmiyor.
Benim var böyle komşum. Okuyunca aklıma o geldi şimdi. İlkokul mezunu, 45 yaşında iki çocuk annesi ve ev hanımı. Oğlu Odtü’de okuyor. Eşi fabrikada yönetici yüksek maaş alıyor, hanımıyla aynı köyden ikisi. Kadın evlendikten sonra ehliyet alıp direksiyon dersi aldı. Şehir dışına alışverişlere gidiyorlar. Kendi gelirim bile yok az geri durayım demiyor. Evine hayatına çok hakim. Bazen evde , işte çalışıp ne çok eziliyorum diye düşünmüyor değilim. Ama işte bence eşinin değer bilmesi burada kilit nokta

ay kızlar muhabbete limon sıkıp linç yemiceksem zaten alfa tanımı kadında erkekten daha farklı.

Alfa kadınları arabuluculuk etmekte,işleri kolay hale getirmekte,insanları bir arada tutmakta ve insan kaynağını iyileştirmekte öncüdür.Agresif ve baskın bir şekilde liderlik etmezler.Empati kurma konularında çok iyidirler.Başka insanlar ile nasıl diyalog kurması gerektiğini çok iyi bilirler.Alfa kadınları her bireye değer verir ve duygusal zekadan iyi anlarlar.

Demek istediklerimi anlayan insan görünce mutlu oluyorum ama birazdan şehirdışına alışverişe gitmesi, direksiyon dersi alması ezilmediğini göstermeeezciler gelebilir

Bence linçlik bir şey yok zaten ben tanım yapmadım. Ama bir alfa kadın dedim çok uzadı. Alfa kadınlar aldatılıp kocasını affediyoya falan geldi sadece alfa kadın demedim zaten alfa kadınlar ve dominant kadınlar dedim. Baskın bir şekilde liderlik olayını dominant kadın davranışına sokabiliriz

Demek istediklerimi anlayan insan görünce mutlu oluyorum ama birazdan şehirdışına alışverişe gitmesi, direksiyon dersi alması ezilmediğini göstermeeezciler gelebilir
Evet onlar öyleler boşver kendine bir şeyler katmış işte olay o, gerekli meziyetler bunlar. Evin ihtiyaçları ve kendi ihtiyaçlarını geri plana atmıyor , olmasa da olur demiyor...

Yorumlara ortasından dalıcam ama onca yorum okudum olay okuyan çalışan kadınların ezildiğine bile gelmiş:) pısırık avukatlar, dayak yiyen öğretmenler ve alfa ev hanımları:) kimse yanlış anlamasın amacım çalışmayan kadınlara laf söylemek değil. Herkesin kendi hayatı kendi seçimleri..Ben olayın karakterle ilgili olduğunu düşünmüyorum, evet kocasının maaşını eline alan evi yöneten kadınlar tabiki de var ama bu çoğunlukla erkeğin karakteriyle ilgili..Ben şuna inanıyorum ki para konuşur hayatta kazanıyosan sesin çıkar, kendini her durumda korursun,bunu kimse inkar etmesin( He vardır babadan dededen kira gelirin o ayrı )

ay zaten bizim ülkede o da hatalı :)
lider baskıcı şekilde dediğini yaptırana değil, dediğini herkese aynı istekle yaptıran kişi oluyor
biz türk kadınları olarak adamların boğazına çömüp "lanet olsun al işte yaptım" dedirtince kendimizi lider sanıyoruz :)

*genelleme olduğunu belirteyim gene de. illa eşiyle tatlı tatlı bu işleri halleden vardır.

Çalışıyorum ama iş şartlarım zor eğer evimiz olsaydı en azından çocuk büyüyene kadar çalışmazdım ama maalesef tek maaşla ev sahibi olunmuyor. Ben çalışmayan kadınlara saygı duyuyorum sanki bize madalya mı takıyorlar? Burda önemli olan aynı görüşte olmak evliliğin sağlıklı yürüyebilmesi için bu şart. Masa çalışmakta ne var ki şartlarınız zor olur anlarım ama adam sabahtan akşama kadar ayakta güç isteyen bir işte önermemiş yani

Burası böyle şekerim. Konu çalışan çalışmayan kadın olunca kocasını parmağında oynatan (ne büyük meziyet) çalışmayan alfa kadın örnekleri sürülür piyasaya. Çalışan kadın maaş kartını kocasına veriyorla nokta konur.

Konu eğitimsiz erkek olunca kendini üniversite mezunlarından bile daha çok geliştirmiş çok para kazanan (sanki konu para) ilkokul mezunu mükemmel adamlar övülür. Pis iğrenç karısını döven profesörler ortaya serilir.

Klasik kısır döngülerimiz

Tabi başta bi bünye şaşırıyor ama alışıyorum yavaş yavaşŞimdi çalışan bi kadın olarak maaş kartımı kocama vermeye gidiyorum

Tabi başta bi bünye şaşırıyor ama alışıyorum yavaş yavaşŞimdi çalışan bi kadın olarak maaş kartımı kocama vermeye gidiyorum
Maaş kartını vermesen bile bütün maaşı kocanın hesabına atacaksın. Kendine yol parası ayırsan yeter. Eve gelince de üç çeşit yemeğini yapıp kocişkonun önüne servis edeceksin. Yemekten sonra bulaşıkları halledip, ütü yapıp, çocukları yıkayıp uyutacaksın, gece de bütün akşam tv karşısında pinekleyen kocanla sevişeceksin. Çalışan kadın olmak bunları gerektirir.

Meğer ne zor şartlar da yaşıyormuşum haberim yokmuş Şakası bir yana aklıma rahmetli dedemi getirdi bu durum, okul kazandığımda babama “sen şimdi okutuyosun ama ilerde çalışacak elalemin oğlu hem parasını yiyecek hem hizmetini yaptıracak” demişti.Hadi dedem cahildi, görmemişti, hayatı işi ve evi arasında geçmişti..Ama hala mı aynı düşünceler aynı kafalar.Üzücü..

Vay be, alfa kadin olmasi, metrobüste sesi çikmasina mi baglanabiliyormus? Sessiz sedasiz insanlar, introvertler beta mi oluyor? Ezikmi oluyor? Ancak bön bön bagiranlar, kendini güya ön plana atanlarmi alfa oluyormus? Ilginç dogrusu. Kadin avukat olmus, kendi maasini kazaniyor, hakimlik sinavlarina giriyor ve sirf çirkef olmadigi için ezik olmus.

Sanki toplumsal durumu bilmiyormussun gibi, millet biçak ile geziyor gergin. Kadin avukat, basini derde sokmak istemiyordur?

Ve Türkiye gibi bir ülkede, çalismamak özgürlük degildir. Neticede sosyal güvenceli bir ülke degil. Kadin çalismayip, erkek çalissa, o erkek yarin trafik kazasinda, is kazasinda,.. engelli olursa ne yapacaklar? Isini kaybederse ne yapacaklar? Cocuk gelince, ki cocuk bez fiyatlarina bakmak bile yeterli, ne yapacaklar? O cocuk hasta oldugunda bisey oldugunda, ne yapacaklar? Adam kötü çikti, kadin mutsuz, kadin nasil bosanacak? Hiçbir senaryoda ek para gelmiyor.

Sadece bir kadin olarak degil, bir birey olarak asla baskalarina muhtaç olmamalisin. Herseyin tepetaklak olmasi için bir kaç saat bile yetebilir. Ha ne bilim kira gelirin var, dolgun mirasin var, kendini iyi bir sekilde kurtarirsin tamam. Ama baska sekilde kimse kendini kandirmasin. Calismayan kadin, kötü becerereksiz bir kadin degildir. Kadinlar olarak birbirimize destek olmaliyiz, ancak kendimizi kandirmadan.

Ciddi ciddi böyle yaşayan kadınlar da var maalesef. Sonra gelip çalışma hayatını kötülüyorlar kendi yaşadıklarından yola çıkarak.

Böyle konular vardi, "hem ev hem is, çok yoruluyorum, esimde destek olmuyor" denildiginde burdaki tepkiler ne oluyordu biliyormusun? "Isini birak, o halde adamda senin parandan nemalanmansin, hemde cocuguna zaman ayirirsin" oluyordu. Yada "temizlikçi kadin tut, her hafta gelsin". Yani adami bu sekilde kabul et, sen ya isinden, ya maasindan feragat et deniliyordu. Gerçekten üzücü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…