sevgilim dişlerini fırçalamıyor :(

kkubraa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
344
45
26
Eskişehir
dert midir bilmiyorum ama uzun zamandır aklıma takılıyor. ben bazı konularda çok hassasım daha doğrusu doğru olanı yaptığımı düşünüyorum fakat bazen bu durum beni zora sokabiliyor. her gün günde en az bir kere dişlerimi fırçalarım, her gün çorap değiştiririm, iç çamaşırımı sık sık kontrol ederim, insan bedenindeki doğal kokulardan, tükürükten vs çok tiksinirim.

erkek arkadaşımın dişlerini fırçalamak gibi bir alışkanlığı yok. bunu ona söylemek istiyorum ama nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum. sigara da kullanıyor. ağzı bataklık gibi kokuyor. ve yanımdayken sürekli öpüşmek istiyor. onu kıramıyorum. ondan bu yüzden soğumaktan, onu arzulamaktan vazgeçmekten korkuyorum. sırf bu yüzden benim de dişlerimi fırçalamaktan kaçındığım oluyor çünkü ağzım temizken kötü kokuları daha çok hissediyorum.

bunu ona söylemeliyim ama nasıl? ya da söylemeden nasıl hissettirebilirim?

Sen neden cekiniyorsun ki onun yaptigi yanlis. Hele ki sigara icen insanlar daha dikkatli olmali bu konuda. Acik acik soylemelisin. Hem sagligi acisindan da iyi olur.

canım madem sigara kullanıyor sigara kokusunu öne sürerek onu uyarabilirsin.. sigara kokusundan rahatsızlık duyduğunu dile getirebilirsin o da ne demek istediğini anlar diye tahmin ediyorum.. ya da açık açık sigara içtikten sonra dişlerini fırçalaması gerektiğini söyle dişlerin sararır falan de :)

valla öyle bi soylerim ki gicik okurum öyle şeye ..benim eşim sevgiliyken Allah için fircalardi ama evlendikten- sonra saldı bende çok rahatsız oluyorum ben her gün fırçalarim ...

Baktım fırçalamiyor dedim ki neden dişlerini fırçalamiyosun useniyorum diyo ben rahatsız oluyorum dedim pek tinlamadi

Fırça ya macun u koyup goturuyodum yanına öyle fircaliyodu bi zaman sonra onu da yapmadi ... bıraksam anca 2 3 gün sonra fırça lar. ..

Şimdi ne yapayim öpmek istediğin de müsade etmiyorum tabi istisnalar olabiliyor

Ama yakınlaşmak istediginde ona asla müsade etmiyorum dışleri ni fırçala öyle diyorum öyle bi gidiyo ki

"Bitanem ağzın çok sigara kokuyo ya rahatsız oluyorum fırçala bari de sigara kokusu gitsin" falan desen gerçi bu ilişkinizin yapısına da bağlı ben böyle desem bozulmaz mesela

Kendisine saygısı yok , bari sana olsun.
Şoklar içindeyim. :O
Hala dişlerini fırçalamayan insanlar varmış demek ki.
Ne kadar iğrenç. Hastalık saçıyordur resmen ağzı.
Bakteriler pislik yuvası oluşturuyor sonuçta.
Sadece diş fırçası yetmez, diş ipi kullanmak da şart üstelik.
Sevgilisi olan biri ekstra özen göstermeli böyle şeylere.
Öpüşmek, koklaşmak var işin içinde ne de olsa.
Bunca zaman nasıl susabilmişsin , onu da anlayamadım.
Açık açık söylemen lazım. Çünkü yaptığı büyük bir hata.
Benim için çok büyük bir terbiyesizliktir bu.
Müsaade edilebilecek bir şey değil.

Bence bunu kırmadan söyleyeceğim diye kasma
Çünkü cidden mühim de bir olay
Ağız kokun beni rahatsız ediyor diyebilmelisin ya
İnsan güzel, pırıl pırıl gülen bir sevgili ister yani
Ben açıkça söylerim valla ağzı koksa
Ki mesela benim sigara içmediğim onun sigara içtiği dönemlerde hakkaten çok zordu
Anlayabiliyorum, sigara içsen batmaz ama içen insan için çok çirkin bir şey
Ve ben açıkça söylerdim kül tablası ile mi öpüşüyorum diye
Hiç de kırılmadı sevgilim buna
Hep sakız, şeker taşıyordu yanında
Hala koksa bir şey olsa söylerim, öpmem de
Sen de biraz çekinme, kendi isteklerini koy ortaya yani

Valla ben olsam pat diye söylerim.
Diş, kulak, burun ve tırnak temizliğinde ne kadar hassas olduğumu biliyor.
O bana saygı göstermezse bende o kırılacak diye düşünmem.
Hem ayrıca bunda kırılacak bir şey de yokki.
Bunlar yapılması zorunlu şeyler.

Sonuçta bir yerde sağlık, bence kibar bir dille söyleyebilirsin
Örneğin sigara kokusundan çok rahatsız olduğunu falan söylersen bir şeyleri anlar fırçalar diye düşünüyorum
Baktın ki olmuyor pat diye söyle canım ne var bunda

bence açık açık söylemelisin ben de bu konuda çok titizimdir allahtan eşim dikkat ediyo yatarken bile unutsa beni öpebilmek için kalkıp fırçalıyo üşenmeden garibim :))
hem sigara da kullanıyomuş bu güzel bi bahane olabilir sigara kokuyosun dişlerine normalden daha iyi bakman lazım daha çok fırçalaman lazım diyebilirsin bence bunda çekinecek bşy yok

Açıkca söyle ya katlanılmaz ki dusundumde fena oldum sımdı bende ıyk :26: Kalbinide kırmadan en azından sıgarayı bahane ederek söyle

Söyleyemiyorum diyorsan , al bir naneli sakız ver erkek arkadaşına..
Anlar o :)

Çoğu arkadaşımında dediği gibi sigarayı bahane edebilirsin onu kırmaktan korkuyorsan.. İçmeyen biri için gerçekten dayanılmaz bir şey bu. Ben yanlış anlayacağını düşünmüyorum ..

Ben günde ortalama 4 kere falan fırçalarım dişimi, 4 ten fazla olur ama asla az olmaz.

5 yaşında da bir kızım var, akşamları kendi dişlerimi fırçalarım, eşimin ve kızımın dış fırçalarınada macunu sürerim, onlarda birlikte gidip fırçalarlar.

Sevgilinize nasıl söylersiniz bilemiyorum ama diş fırçalamamak kötü bir huy.

Alışveriş vs. yaparken kendinize bir diş fırçası alın (ona çaktırmadan ihtiyacınızmış gibi), onada aaa bu çok güzel buda benim sana hediyem olsun diye tuttuğu takımın diş fırçasını vs. alabilirsiniz.

Benim eşim sabah akşam fırçalardı, en son 4-5 ay önce diş taşlarını temizlettirdi, diş taşı temizliğinden sonra da dişleri beyazlatıyorlar. Diş taşlarını temizlettikten sonra günde 2 fırçalamayı 3 e çıkarttı kendi kendine.

Belki böyle birşeyin de faydası olabilir.

"Aman kırmadan söyleyeyim, aman yanlış anlar şimdi, hareketlerimle belli edeyim en iyisi" diye diye işleri yokuşa sürüyoruz, yoruyoruz kendimizi.

Böyle şeyleri asla konuşamayacak, söyleyemeyecek yapıdaydım.
Bazı şeylerin direkt söylenmesi gerekiyor, yoksa iki dakikalık mevzu oluyor sana iki ay.

Hiç dolandırmayın.
Insanın önce kendisi, sonra etrafındakiler için kendisine özen göstermesi gerektiğini, özellikle buluşmalara gelirken siz nasıl süsleniyorsanız onun da bazı şeylere dikkat etmesi gerektiğini söyleyin.
Nelere dikkat etmesini istiyorsanız onları da bir bir söyleyin.

Üslubunuz kırıcı olmasın yeter, bunları söylemekte hiçbir şey yok.

Bu kadar çekinmeyelim her şeyden, kırarım ederim diye düşünmeyelim.
Karşımızdaki cam bardak değil sonuçta.

Şöyle düşünün, o yaşa gelmiş olmasına rağmen kişisel temizliğine özen göstermemesi mi garip, yoksa sizin bunu söylemeniz mi?
Karşınızdaki çocuk değil onda zamanla bir davranış oluşturmaya çalışasınız.
Bizi rahatsız eden konularda net olmamız gerekiyor, yoksa kendi anlasın diyerek çözülmüyor hiçbir şey.

benim eşimde evlenmeden dikkatimi çekmemişti demekki o zaman fırcalıyordu ama evlendikten sonra üşendi hep.ben de burdaki bayan arkadaşlar gibi acaba fırçaya sürüp yanına götürsemmi diye çok düşünmüşümdür.şimdi sen ayıp olmasın diye soylemiyorsun ama asıl ayıbı o yapıyor.ben çok titizim diyeceksin diş konusunda kulak konusunda.tırnak konusunda falan diyeceksin.bunlara lutfen dikkat et aksi halde sigara kokusundan rahatsız oluyorum beni öpemezsin de.ve mümkünse ciddi düşünüyorsan sigarayı bıraktır.ben hala uğraşıyorum.evliliğimin en büyük düşmanı sigara nefret ediyorumm hergün afedersiniz balgam oluyo bende çünkü yanımda içiyo =( lütfen ciddi düşünüyorsan 1 ömür bu sigarayla yapabilir miyim diye sor kendine pasif içici olmak daha zor

Öyle ki dişine fırça namına bişey sürmeyenler bilirim ıyykkk ...Nasıl rahat edebiliyorlar anlamıyorum yemek artıkları,ağız kokusu aklıma geldikçe istifra ederim ve şu an yine edicem içim kaktı keşke okumasaydım ...

Allah'ım sigaralı pis ağzıyla öpüşmeye nasıl katlanıyorsunuz? Oruçlu oruçlu kusucam şimdi. Canım hiç ima falan etme erkekler gerizekalıdır imadan anlamazlar dümdüz yüzüne vurucaksın. O utansın hem bu ne düşüncesizlik hem ağzınla mikrop saç hem de öpüşmek iste. Iyyyy pis mahluk yaa

Bi ortamda konu açılınca temizlikten falan benim için ağız temizliği çok önemli mesela diş beyazlığı falan de direk söyleme ayıp olur .Tabi ki de önemli ben de ilk dişlere bakarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…