• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim düğün masraflarını aileler karşılasın istemiyor?

ayrıl mı diyorsun yani, nişan atanları çok gördüm son anda anlam veremezdim hiç demek bu nedenlerdenmiş
Yo ayrıl demiyorum eğer evlilik yolunda gerçekten ciddiysen tüm şeffaflığınla beklentilerini karşı. Tarafa anlatacaksın

Karışacak aile değiller zaten hiç bi şeye karışmıyolar öyle pasifler ki sinirime dokunuyor bazen, söz hakkı olmaya çekiniyolar her şeyden
Sevgilin kendine güveniyor demek ki. ailen evliliğin için masraf yapacaksa yapmasın. Araba vs al evlenmeden. Ama benim çevremde aileden destek görmeyen çok az insan var. Ben evleniyor olsam ailemden destek beklerim çünkü abime yaptılar. Yapmazlarsa sinir olurum. Kirada olmak kötü bir şey değil milyonlarca insan kirada

bedellisini bile kendi ödedi. Benim ailemde ise sürekli bana ve kardeşime biz daha sormadan destek çıkarlar, biz bu paraları sizin için biriktirdik anlayışları vardır sağolsunlar. Napıcam bilmiyorum.
Kim ödeyecekti bedellisini? Valla helal olsun çocuğa kimseye minnet etmiyor ve sınırlarını korumayı biliyor.

Kardeşim evlenirken ona paralar saçılınca fitne fesat görümce olmak istemiyorum bana yapılmadı diye, valla ailem isterse para olarak vermeleri daha doğru sanırım, zaten evlendikten sonra herkes kendi aşında pişer sürekli ailemizden borç alıcak değiliz. şu an da bile idare ediyoruz kendimizi zaten, bir de görseniz ailesi öyle dindarki, islamda yok mudur yani böyle ailelerin yardım etmesi onu da mı görmezden geliyolar anlamıyorm
Aileniz size versin dediğim gibi altın hesabı açın kendınıze . millet gelıp bi saat oynayıp gidecek die dünyanın masrafını yapıp hayatınızın 3-5 senesini borçlarla gecırmeyın sıkıntı çekmeyin

.diğer söylediğinize gelecek olursak şatavat yok aşırıya kaçmayan israf olmayan şekilde evliliği duyurmak sünnettir . Çok borca girmek iyi değildir krediyle düğün yapılmamalı Aile yardımı sadakadır . Verilecek sadakası yoksa boğazına çökecek değilsiniz Evlatları olarak ailesini eş adayınız iyi tanıyordur istemiyordur . Zorlama yoktur gönüllü destek olmalıdırlar mehirde sadece kadının boşandıktan sonra 3 ay kendını gecındıreceği kadardır ve eş verecek ailelerden istenmez düğün masrafı da damada aittir aileler isterse gönüllü yardımda bulunur . Yani bunu söylediniz die açıkladım islami konular yasak islamı ortaya atar karşı tarafa söylerseniz sizin istedikleriniz olmaz 🙊🙈

Sevgilin kendine güveniyor demek ki. ailen evliliğin için masraf yapacaksa yapmasın. Araba vs al evlenmeden. Ama benim çevremde aileden destek görmeyen çok az insan var. Ben evleniyor olsam ailemden destek beklerim çünkü abime yaptılar. Yapmazlarsa sinir olurum. Kirada olmak kötü bir şey değil milyonlarca insan kirada
ya işte insan çevresinde öyle görüp büyüyünce garip geliyor bana, cok mantıklı baksan olaya dersin kendi paranla al ailen niye karşılamak zorundaki yetişkin insansın artık, ama öyle olmuyor işte

Hayret, aklı başında bir damat adayi, lütfen bulup bunama, gayet sorumluluk sahibi, duruşu olan biri, sunu anlayamayacak yapamayacak milyon tane kadın ve erkek var, sen destekleyecegin yerde zorluk cikariyorsun, gayet mantıklı düşünüyor. Basit zannediyorsun da evlilikte öyle evlendik bitti bı durum değil, bunun sonrası var, karışmayacaklar zannetme herkesin bı fikri olur.

Sizin aileniz hazır para harcamaya ama o ailesinde o ışığı görmüyor demek ki. Ya harcamaya gönülleri yoktur ya da gerçekten her şeye karışacaklarını biliyordur adam. Neyi zorluyorsunuz ki? Yapsın ne yapacaksa. Kimseye el açmak istemiyor, kendine de güveniyor demek ki.

Kim ödeyecekti bedellisini? Valla helal olsun çocuğa kimseye minnet etmiyor ve sınırlarını korumayı biliyor.
Babası mezara mı götürecek paraları, bir anne baba 60 yaşından sonra ne için para kazanır anlamıyorum çocuklarına yardım etmeyecekse, ne için birikiyor bu paralar kefen parası mı

Babası mezara mı götürecek paraları, bir anne baba 60 yaşından sonra ne için para kazanır anlamıyorum çocuklarına yardım etmeyecekse, ne için birikiyor bu paralar kefen parası mı
Bu konuda sen çok haksızsın onların parası seni alakadar etmez. Ayrıca asıl para yaşlılıkta lazım oluyor. Her aile farklı.

Hayret, aklı başında bir damat adayi, lütfen bulup bunama, gayet sorumluluk sahibi, duruşu olan biri, sunu anlayamayacak yapamayacak milyon tane kadın ve erkek var, sen destekleyecegin yerde zorluk cikariyorsun, gayet mantıklı düşünüyor. Basit zannediyorsun da evlilikte öyle evlendik bitti bı durum değil, bunun sonrası var, karışmayacaklar zannetme herkesin bı fikri olur.
Anlamak istiyorum ben de mantıklı düşünmek istiyorum onun gibi ama yapamıyorum, belki de haklıdır

Niye, hayat devam etmiyor mu? 90’a kadar yaşayacaklar belki. Asıl o yaştan sonra lazım ekstra para. Babam ameliyat oldu, çat diye çıkardı 200 bini geçen sene. Umreye gidecekler bu ocakta, o da para. Amcam hasta oldu, çocukları çalışıyor bakamaz. Özbek bir bakıcı tutuldu. Günlüğü bilmem kaç dolar. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor ne yazık ki.

Evleneceği kadının yatacağı yatağı ailesinden bekleyen bir insanla evlenme. Ailesi ister mezara götürür ister pavyonda yer. Herkes kendi cebindeki paraya güvenecek. Bugün sana koltuk alan ailesi yarın evin hakkında yorum yaptığında müdahil olduğunda bunu sineye çekebilecek misin? Bence sevgilini anlamaya çalış. Henüz nişanlı bile olmadığın insanın ailesinin paralarının hesabını yapman eminim onun da hoşuna gitmez.

Sizin aileniz hazır para harcamaya ama o ailesinde o ışığı görmüyor demek ki. Ya harcamaya gönülleri yoktur ya da gerçekten her şeye karışacaklarını biliyordur adam. Neyi zorluyorsunuz ki? Yapsın ne yapacaksa. Kimseye el açmak istemiyor, kendine de güveniyor demek ki.
Kendine güvenmesi bi çatımız olsun kalacak o sadece, evdeki başka masraflar umurunda değilki. Öğrenci evi gibi ordan burdan bulma eşyalarla ev düzmeyi planlıyor ucuz yolla, misafir ağırlamaya utanır insan öyle bi evde. İmkanı var ama değerlendirmiyor, belki de ailesi öyle tip insanlardır ama bunu söylediğimde de yok değiller diyo. kendi de bilmiyor ki naptığını.

Niye, hayat devam etmiyor mu? 90’a kadar yaşayacaklar belki. Asıl o yaştan sonra lazım ekstra para. Babam ameliyat oldu, çat diye çıkardı 200 bini geçen sene. Umreye gidecekler bu ocakta, o da para. Amcam hasta oldu, çocukları çalışıyor bakamaz. Özbek bir bakıcı tutuldu. Günlüğü bilmem kaç dolar. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor ne yazık ki.
haklısın

Kendine güvenmesi bi çatımız olsun kalacak o sadece, evdeki başka masraflar umurunda değilki. Öğrenci evi gibi ordan burdan bulma eşyalarla ev düzmeyi planlıyor ucuz yolla, misafir ağırlamaya utanır insan öyle bi evde. İmkanı var ama değerlendirmiyor, belki de ailesi öyle tip insanlardır ama bunu söylediğimde de yok değiller diyo. kendi de bilmiyor ki naptığını.
Size “evet ailem öyle insanlar” diyemez ki. Ama o iş de öyle öğrenci evi kafasıyla olmaz. Beklentilerinizi açık açık söyleyin, ona göre kalkışsın o işe.

Pardon size mi kazaniliyor o paralar. Adam hastalansa elden ayaktan düşse ay ben bakmam diyeceksin ama!? Hastane bakıcı masrafı çıksa biz niye yapalım da dersin!? Demem deme dersin, gelip konu da acarsin. Senin mantığını sevmedim o milyon tane kadından birisin gerçekten...

Ayrılmayı düşünüyo musun

Evleneceği kadının yatacağı yatağı ailesinden bekleyen bir insanla evlenme. Ailesi işte mezara götürür ister pavyonda yer. Herkes kendi cebindeki paraya güvenecek. Bugün sana koltuk alan ailesi yarın evin hakkında yorum yaptığında müdahil olduğunda bunu sineye çekebilecek misin? Bence sevgilini anlamaya çalış. Henüz nişanlı bile olmadığın insanın ailesinin paralarının hesabını yapman eminim onun da hoşuna gitmez.
ailesini karıştırmaması belki de daha iyidir gerçekten, yani rahat battı galiba bana da karışan aileler daha kötü oluyor. isteğim ikimiz de şu an gayet iyi bir şekilde yaşarken evlenince birden borçlara girmememiz. ailelerimiz desteklemesine izin vermezsek bu olucak ve maddi sıkıntıya giricez durup dururken kendi isteğimizle, neyse düğün olursa artık ailesi gönlünden geçen yardımı takılarda yapar zaten sanırım

Pardon size mi kazaniliyor o paralar. Adam hastalansa elden ayaktan düşse ay ben bakmam diyeceksin ama!? Hastane bakıcı masrafı çıksa biz niye yapalım da dersin!? Demem deme dersin, gelip konu da acarsin. Senin mantığını sevmedim o milyon tane kadından birisin gerçekten...
sen çok farklı bi kadınsın galiba milyonda bir :halay: ben ailemden ne gördüysem onu yaparım, anneme yapmadığını bırakmayan babannemin poposunu bile sildim hasta yatağında zamanı gelince, her şey zamanında makbul. onlar gerekeni yapsınlar ben de yaparım. siz evli misiniz merak ettim

Back
X