• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim düğün masraflarını aileler karşılasın istemiyor?

Sevgiliniz imkanları olmasına rağmen ısrarla aile desteği istemiyorsa vardır bir bildiği. Tabi gerçekten destek olmak isteyen ailede bir şekilde olur bu arada. Onu çocukları da engelleyemez.
Siz de öğrenci evinden hallice eşyalarla evlenmek istemeyebilirsiniz. Ne istediğinizi açık açık konuşun. Kendi kendinize fedakarlık yapıyorum sanıp ömür boyu bunun sıkıntısını çekmeyin.
Orta noktada bulaşamıyorsanız da olmaz bu evlilik. Bugün eşyalarla yarın başka bir konuda bu fikir ayrılığı yeniden çıkar ortaya.

Son düzenleme:
Evlenmeyi düşünüyoruz ancak sevgilim aileleri bu işe karıştırmak istemiyor. Benim ailemde evlenirken kız tarafı ve erkek tarafı olarak masraflar bölüşülür, annemler de böyle yapmış, onun ailesi ona göre öyle yapmamışlar. Çevremde evlenen arkadaşlarım da bu şekilde iyi kötü bölüştüler. Ben de evlenilen insana ailelerin yardımcı olması gerektiği taraftarıyım ancak sevgilim böyle düşünmüyor. Kendinin de benim de birikmiş çok bir paramız da yok, ben de ev düzecek kadar maaş almıyorum ancak bi şekilde altından kalkacağımızı düşünüyor nasıl olacaksa artık. Ailelerden yardım alırsak evliliğimize karışma haklarına sahip olacaklarını düşünüyor. Evet böyle aileler var ancak bizim ailelerimiz böyle karışacak insanlar değiller. Ailem kendi paylarını karşılamaya hazırlar annem sürekli nasıl bölüşücez diye soruyor bana ama cevap veremiyorum bi türlü. Sevgilim ailesine konuyu dahi açmıyor çünkü. Maddi durumları iki tarafın da iyi şükür, bu yüzden neden aileleri katmadan böyle bi zorluğa girelim anlamıyorum, onu ikna edemiyorum bi türlü. Düğün masrafını kendimiz karşılasak bu insanlar düğüne gelince takı da mı takmayacak yani, sevgilim istemeyecek mi onu da. çok sıkıldım bu konudan artık evlenmek istememeye başladım. Ben çok şükür refah içinde büyüdüm kendi ailemde, şimdi evlenince birden zor bir yaşama girmek istemiyorum. Kendi ailesi de bu arada iyi durumdalar ama kendi kendini zorluğa sokuyor hep, mezun olduğundan beri tek bir para almadı ailesinden. Bunu doğru buluyordum başlarda kendi kendini idare etmesi hoşuma gidiyordu ancak kendi kendini zora sokuyor anlamıyorum. Ailesi de hiç destek çıkalım oğlum falan demiyor, bedellisini bile kendi ödedi. Benim ailemde ise sürekli bana ve kardeşime biz daha sormadan destek çıkarlar, biz bu paraları sizin için biriktirdik anlayışları vardır sağolsunlar. Napıcam bilmiyorum.
Söylenenenlerin aksine sana katılıyorum çünkü ailede yok olsa istemek bencillik olur ama şu zamanda anne baba destek olmayacaksa kim olacak. Sevgilin aileden bir şey isteyince onların laf yapmasından korkuyor olabilir ama ailesi bir şey yapmazsa da sen laf edeceksin bunun farkında değil. Benim sıkışık olduğum zaman da bana yardım etmediyse zaten evliliğe bir sıfır önde başlarsın. İkinci olarak da evliliğin ilk aylarında direk borç, ödemeler içine düşünce keyif almazsn bence kira ev giderleri üstüne düğün borçları ev eşyası taksitleri her ay bunları.dusunmekten bence sağlıklı bir evlilik geciremezsn.

Ben çok şükür refah içinde büyüdüm kendi ailemde, şimdi evlenince birden zor bir yaşama girmek istemiyorum. Kendi ailesi de bu arada iyi durumdalar ama kendi kendini zorluğa sokuyor hep, mezun olduğundan beri tek bir para almadı ailesinden. Bunu doğru buluyordum başlarda kendi kendini idare etmesi hoşuma gidiyordu ancak kendi kendini zora sokuyor anlamıyorum. Ailesi de hiç destek çıkalım oğlum falan demiyor, bedellisini bile kendi ödedi.
Erkek arkadaşınızın kendini idare edebilmesi hoşunuza gitmiş ama şimdi rahatınız bozulacak diye beğenmiyorsunuz. Bence bu tarz düşünceleri daha önce de vardı siz görmezden geldiniz. Bana kıyamaz, aileler isterse olur fln diye düşündünüz. Erkek arkadaşınız doğru söylüyor ayrıca ailelerin ilişkiye evliliğe karışmasını en baştan kesmek gerekiyor. Benim eşim de istemedi. Adetmiş gelenekmiş umrumda değil borç harç istemiyorum, kimseye yük olmadan sıfırdan başlamak istiyorum dedi. Öğrenci evlerini birleştirdik evlenince. İkimiz de çalışan insanlarız çok laf edemedi kimse. Nikahta da altın ve para verdiler. Hatta böylesi daha iyi oldu. Ha siz çalışmıyorsanız aileniz tabi ki sizi eli boş evlendirmek istemeyebilir. Erkek arkadaşınız bunu anlayabilir diye düşünüyorum. Siz de şöyle yapabilirsiniz erkek arkadaşınızla baş başa konuşup isteklerinizi dile getirin. Hangisi olur hangisi olmaz bir orta yol bulun. Sonra ikiniz el ele verip anne babanızla konuşun. Yardım edilecekse para veya altın olarak versinler size.

Şu anda aynı süreçteyiz ve en ufak bir yardım almıyoruz. Bu aralar ne bulursak biriktiriyoruz. İkimiz de zaten emekli olan ebeveyninizi zora sokmak istemiyoruz.

Back
X