sevgilim evlenmek istiyor amaaa

tatlim boyle seyler olagan seyler, hayatta boyle seyler cok normal, sevgiline direk diksiyon kursuna git demek biraz kirici olur o yuzden bence beraber gitmeniz en dogrusu olur. diksiyon kursnal gidelim beraber demen yeterli bence, zaten o seni yalniz birakmayacaktir

Bana da diksiyonu bozuk ve kelimeleri yanlis yazan insanlar itici gelir. Bile bile diksiyonu bozuk biriyle olmazdim ben. Iliskinin basinda bu durumu kabullenip sonradan pisman mi olmus konu sahibi anlamadim? Yani bu durum neden sonradan problem olmus ki?

öncelikle şunu unutmayın, evlenceginiz insanlar kafa yapınız ve kültür uyumunuz cok onemli. Diksiyon dedigin ya bulundugu bölgeden kaynaklıdır (ege şivesi, trakya şivesi yada doğu şivesi) ki bunlar zenginlikdir. Bunu ayıplayan insanlar ile berabersen ve sende o kafadaysan bırak bu işi. Onu bırakda ikinizin egitim durum ve maaş durumlarınız ne ? Bu daha önemli, bazen düşük kültür seviyesindeki erkekler evlilikde ilerde ezilme durumlarında şiddet uygularlar.

Bazı arkadaşlar "diksiyon önemli,Türkçeyi düzgün kullanmazsa soğurum" demiş. Haklısınız bu konuda.
Aslında benim ve konu sahibi arkadaşın bu utanma konusuna tepki gösteren arkadaşların tepkisinin nedeni, onun diksiyon sonradan bozulmamış. Yani onunla flört etmeden önce de vardı. O zaman hiç mi rahatsız olmuyordu? Evlenme derecesine gelince mi sorun oldu?
Kursa gitmiyor demiş ama açık açık konuşabilir. "Soğuyorum,düzgün kullan kelimeleri" diyebilir. Beraber gitmeyi teklif edebilir. Düzeltilmeyecek bir şey değil ki bu. Konu sahibinin desteğiyle de aşar bu durumu. Sadece çok abartmış. "Arkadaşlarımdan mı vazgeçeyim, ondan mı vazgeçeyim, bundan mı vazgeçeyim". Birilerinden vazgeçecek kadar önemli bir konu yok ortada.

ayy çok güldüm ya

Bilerek mi yakşannar diyordu? Yani kendi kendine " ben sürekli yakşannar diyorum ama ne demek bu acaba" demedi mi hiç?

yok yaa agzı öyle alışmış artık. ben bile bile yanındayken bastıra bastıra İYİ AKŞAMLAR diyodum sırf duysun ögrensin diye.ama yok ne olduysa YAKŞANNAR demekten vazgecememişti.Ona göre dogrusu oydu.anlamı önemsizdi.

diksiyon düzelir birlikte sesli kitap okuyun, haber izleyin birlikte oturup.. ama siz sevginizden emin misiniz? bir ömür geçirebileceğinizden?

selam, diksiyon değil ama şive bende de var Memleketiminin güzel şivesi , he çok önemli yerlerde ben dikkat ediyorum harfleri yutmamaya geliyodum yerine geliyordum'' demeye mesela yada ellam 'derken normalde, öyle bir ortamda herhalde '' demeye dikkat ediyorum.. ben lise mezunuyum sevdiceğim üni mezunu ve tanıştığımızda gerçekten diksiyonu 1 numaraydı, ilk önce kendimi kastım sonra artık bi nokta da şiveli konuşmalarım oldu , onun çok hoşuna gitmiş olacak ki ne düzeltmeye çalıştı ne uyardı ,şimdi kendisi de kullanıyor bu da benim çok hoşuma gidiyor.. kendisi mesleğinden ötürü zaman zaman eğitimler veriyor ve bunlar yayınlanıyor birkaç kez izledim( çocuğun konuşmasını değiştirdim diye üzülmeye başlamıştım) ama gördüm ki oralarda yine diksiyon 1 numara maşallah, o bana bir uyarı da bulunsa falan düşünüyorum da kırılırdım, hele ailesinden falan sakınsa yıkılırdım sanırım, diyeceğim o ki empati yapın ,, vallahi biz çok eğleniyoruz olduğunuz gibi kabul edilmek istiyorsanız olduğu gibi kabul etmelisiniz . önce sizin içinize sinecek ki o bu şu ne der demeyesiniz tabiki tek sorun diksiyon ise!? eğitim durumu kültür farkı falan takılıyorsa aklınıza çok iyi düşünün evliliği

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…