- 20 Şubat 2010
- 33.247
- 6.497
- 773
- Konu Sahibi gonzales85
-
Benim icin diksiyon en önemli kriterdir, onun icin degildir belki sonradan onem kazanmıştır.
Diksiyon benim icin en başta sorun olur, asamazsam devam etmem ama o kişi icin oyle degildir.
burda da problemi oldugu gibi alalim, egitim yaş vs demiyor, sadece diksiyon diyor.
Çevreden cok fazla etkilenen biri bu durumda asla asik da olmaz sevmez de.. biri bisey derse sevgilisine, kendi de uzulecek demek ki..
sonradan gelmis aklina, napalim yani?
merhaba arkadaşlar,
benim ufak da olsa bir problemim var. erkek arkadaşımı çok seviyorum ama diksiyonu çok kötü. çok hoşnut olmasam da bu durum onu sevmeme engel değil. fakat evlilik konuları açılmaya başladı. ben arkadaşlarımın bile eleştirisine maruz kalmamak için sevgilimle tanıştırma girişiminde bulunmuyorum ki aile ve akrabalarımın karşısına çıkarma aşamasına geldik.ona diksiyon kursuna git demek istiyorum ama kırılmasından çok çekiniyorum. muhtemelen kabul etmez de.
Lütfen yardımcı olun, çok sıkışmış hissediyorum.
yapcak bisey yok iste ondan ayrilin dedim, kimse kimse icin degismek zorunda degil,
ki adam belliki halinden gayet memnun, teklif etmis zaten istemiyor
ana problem ayni, sonradan dank etmesi
merhaba arkadaşlar,
benim ufak da olsa bir problemim var. erkek arkadaşımı çok seviyorum ama diksiyonu çok kötü. çok hoşnut olmasam da bu durum onu sevmeme engel değil. fakat evlilik konuları açılmaya başladı. ben arkadaşlarımın bile eleştirisine maruz kalmamak için sevgilimle tanıştırma girişiminde bulunmuyorum ki aile ve akrabalarımın karşısına çıkarma aşamasına geldik.ona diksiyon kursuna git demek istiyorum ama kırılmasından çok çekiniyorum. muhtemelen kabul etmez de.
Lütfen yardımcı olun, çok sıkışmış hissediyorum.
diksiyonla kambur ve yamukla ne alaka . betimlemeniz çok incitici
Ben bu konuya çok önceden mesaj atmıştım, neler olmuş diye bakarken karşılaştım. O zaman yazmak istemiştim ama yazmamıştım bu mesajı görünce aklıma geldi. Yanlış anlamayın sizin mesajınızı alıntıladım ancak görüşüm direk sizinle veya size karşı değildir.
Forumdaki mesajlarıma bakarsanız, bayanlara yazdığım cevaplar genelde "seni olduğu gibi kabul eden" veya "olduğu gibi kabul ettiğin" içeriklidir. Kimse kimse için değişmek zorunda değildir kriterinin gerçek bir savunucusuyumdur.
Ancak burda bayanın derdi, sevgilisini değiştirmek olduğunu düşünmüyorum. Direk fikrimi beyan etmek için bir kaç örnek vereyim;
Bir bireyin, kadın olsun erkek olsun, kitap okuma, soru sorma, araştırma alışkanlığı yok ise bu aileden tutun da eğitim sistemine kadar bir çok kişinin sorumluluğundadır. (Elbette bireyin gerekli imkanlara sahip olup sadece poposuna zor gelmesi durumu da vardır.) Daha kültürlü, daha bilinçli ve yüzleri geleceğe dönük bir toplum için bireylere okuma ve araştırma alışkanlığı kazandırılmalıdır.
Bir bireyin, spor yapmak içinden gelmiyordur belki ve sürekli abur cuburla besleniyordur. Bu başta bireyin kendisine zararıdır. Bu bireye düzenli spor yapma alışkanlığı kazandırılırsa ve beslenme hakkında bilgilendirilirse önce kendi sağlığına, daha sonradan ise evlatlarının sağılığına yarar. Dolayısıyla sağlıklı bir topluma ilerlenir.
Diksiyon dediğimiz konu, her ne kadar okumak/spor yapmak gibi gibi direk olarak birey ve toplum ile lişkilendirilemese de, bu bozukluğun sebeplerinden biri elbette toplumun, eğitimin, ailenin ve bireyin bilinçsizliğindendir. Bireyin diksiyonunu düzeltmesi, türkçe'yi düzgün kullanması DOLAYLI olarak gelecekte hem kendi yararına hem de toplumun yararına sonuçlar verecektir.
Diksiyonun düzeltilmesi, "değişme" değil, bireyin kendini geliştirmesidir.
İyi günler.
Diksyonu Kötü Derken ? Yamuk ve Kambur mu Yürüyor?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ben de hoşnut değilim durumdan, ama düzeltilebilir birşey mi o takılıyor kafama. düzeltilir birşeyse bir an önce düzelmesi taraftarıyım=( şemsiyeye şemşiye derse "ve bunun gibi binlerce kelime" sevgim baki olur mu diye düşünmüyor değilim.
Yıllar önce bir cocukla tanışmıştım, otobüse "otobis, holdinge "hildong" pırasaya "pıransa" demiştiNeyse ki hepsi aynı cümle icinde kurmadı da ben de bayılmadım oracıkta :)
Yaşım da büyük değildi yani 16 fln.
Lütfen ayrılın erkek arkadaşınızdan. Adam otuz yaşına geldiyse bunu düzeltmeniz cok ama cok zor.
Sizi cok iyi anlıyorum.benim eski nişanlmda iyiakşamlar dicegine YAKŞANNAR derdi. Carrefour a Kaffur derdi...Burger (börgır) king dicegne BÖRBIR KİNG derdi vb. bunun gibi cok örnek var.....annemlere sürekli yakşannar derdi kardeşim de öğret şuna nasıl konuşulcagnı derdi.bende rahatsız olurdum.eğitim seviyemiz cok ama cok farklıydı yetişme tarzımızda.ben onun hiçbi açıgını yüzüne vurmamışımdır Allah şahit.yanlış kelime söylesede bozmamışımdır.öyle kabul etmişimdir onu.seviyordum cünkü..insan elbette rahatsız olabilir.ama onu oldugu gibi kabullenmezsen onunla mutlu olamazsın...seviyosan rahatsızda olsan takıntı haline getirmemelisin bunu.ki görüyorumki siz sevmiyosunuz.ve ikiniz icin en dogru olan bence yol hala yakınken ayrılmanızdır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?