sevgilim evlenmek istiyor amaaa

Bu kadar burun kıvırdığın birini çok sevdiğini söylemen o kadar gülünç ki.
Arkadaşlarla dahi tanıştırmayıp evlilikten bahsetmek de öyle.
Bu soruyu sorabilmek bile çok tuhaf.
Olay başından saçma, yanlış.
Tabii ki kesinlikle evlilik falan olamaz hakkında bu şekilde düşündüğün bir insanla.
En güzeli ayrılmak.

yapcak bisey yok iste ondan ayrilin dedim, kimse kimse icin degismek zorunda degil,
ki adam belliki halinden gayet memnun, teklif etmis zaten istemiyor

ana problem ayni, sonradan dank etmesi

öncelikle neden bu kadar üzerinize gelindi anlamıyorum evlenen yada sevgilisi olup sert yorumlarda bulunan arkadaşlar eşinizden yada sevgilinizden hiç şikayetçi olduğunuz konu durum yok mu hepiniz mükemmel insanlarla mı berabersiniz
tamam aşk için sevgi için bazı konulara göz yumulabilir ama konu sahibesi arkadaş içini dökmüş nasıl ikna edebilirim diye soru sormuş sevmese umrunda olmasa hiç uğraşmaz direk ayrılır bitirir çeşitli öneriler yerine yok sevmiyorsun bilmem ne tartışma ortamı yaratmaya hiç gerek yok bence

İyi de seni bu rahatsız etse direk kaçardın ilişkiye bile başlamazdın.Beni seven bi çocuk vardı o da böyle kelimeleri yanlış söylerdi bu beni o kadar rahatsız ederdi ki konuşmak bile istemezdim.Nitekim kaçarak uzaklaştım.

Resmen adami kucumsuyorsun ve asaliyorsun burada yok diksiyonu bozukmusta yok o acikogretim ben universite bilmem nede ! Acaba siz kendisinizi 4 4'lukmu zannediyorsunuz ? acayip sinir oldum oglana uzuldum cidden senin bu adami sevdigine hic inanmiyorum sivesinden dert yandigin bir adamla yok akrabalarim arkadaslarim ne der dedigin bir adamla birde evleneceksin oylemi !!! birak sen bu isleri magdem oglanin sivesi bozuktu neden iliskiye basladin ? pes dogrusu ona bakarsan bizim icinde onemli diksiyon simdi biz cikip karsimizdaki insanimi kucumseyelim sen birak bu cocuk cagizi vaktinide calma !

Son düzenleme:
sevgilinizin diksiyonundan rahatsız olabilirsiniz ve düzeltmesini isteyebilirsiniz ama...
siz ondan utanıyorsunuz ve bir yorumunuzda "sevgim baki kalır mı bilmiyorum" gibi bir şey demişsiniz.ayrıca açık öğretim falan birsürü bahaneniz daha var.bence siz bu adamı gerçekten sevmiyorsunuz.sevginizden emin olmadan evlilik falan düşünmeyin derim.

Son düzenleme:
yapcak bisey yok iste ondan ayrilin dedim, kimse kimse icin degismek zorunda degil,
ki adam belliki halinden gayet memnun, teklif etmis zaten istemiyor

ana problem ayni, sonradan dank etmesi

Ben bu konuya çok önceden mesaj atmıştım, neler olmuş diye bakarken karşılaştım. O zaman yazmak istemiştim ama yazmamıştım bu mesajı görünce aklıma geldi. Yanlış anlamayın sizin mesajınızı alıntıladım ancak görüşüm direk sizinle veya size karşı değildir.
Forumdaki mesajlarıma bakarsanız, bayanlara yazdığım cevaplar genelde "seni olduğu gibi kabul eden" veya "olduğu gibi kabul ettiğin" içeriklidir. Kimse kimse için değişmek zorunda değildir kriterinin gerçek bir savunucusuyumdur.
Ancak burda bayanın derdi, sevgilisini değiştirmek olduğunu düşünmüyorum. Direk fikrimi beyan etmek için bir kaç örnek vereyim;
Bir bireyin, kadın olsun erkek olsun, kitap okuma, soru sorma, araştırma alışkanlığı yok ise bu aileden tutun da eğitim sistemine kadar bir çok kişinin sorumluluğundadır. (Elbette bireyin gerekli imkanlara sahip olup sadece poposuna zor gelmesi durumu da vardır.) Daha kültürlü, daha bilinçli ve yüzleri geleceğe dönük bir toplum için bireylere okuma ve araştırma alışkanlığı kazandırılmalıdır.
Bir bireyin, spor yapmak içinden gelmiyordur belki ve sürekli abur cuburla besleniyordur. Bu başta bireyin kendisine zararıdır. Bu bireye düzenli spor yapma alışkanlığı kazandırılırsa ve beslenme hakkında bilgilendirilirse önce kendi sağlığına, daha sonradan ise evlatlarının sağılığına yarar. Dolayısıyla sağlıklı bir topluma ilerlenir.
Diksiyon dediğimiz konu, her ne kadar okumak/spor yapmak gibi gibi direk olarak birey ve toplum ile lişkilendirilemese de, bu bozukluğun sebeplerinden biri elbette toplumun, eğitimin, ailenin ve bireyin bilinçsizliğindendir. Bireyin diksiyonunu düzeltmesi, türkçe'yi düzgün kullanması DOLAYLI olarak gelecekte hem kendi yararına hem de toplumun yararına sonuçlar verecektir.
Diksiyonun düzeltilmesi, "değişme" değil, bireyin kendini geliştirmesidir.
İyi günler.

Bir arkdsini ayarlayabilirmisiniz onu ikna edecek.. sanki onun fikriymis gbi yapip onu gotursun.. mesela sey diyebilir. Ya olum bole mi gideceksin kiz istemeye git kursa konusmasi duzelt bu skilde sana bakmazlar gbi laflar etse olablir ama bu fikrin sizden çıktığını solememsi lazim.. guveneceginiz birini bulun yaptirin. Siz soylerseniz asiri alinir

yok yanlis anlamam =)
dogru ama kursa gitmeyi teklif etmis, istemiyor adam, direk söylememis dogrusu beraber gidelim demis,
adam da gereksiz gibi bisey söylemis

madem bu kadar utanicakti basta beraber olmasaydi, yada basta deseydi kursa git diye, her insan kendini
gelistirmek istemez, oldugu yerde sayar, kendini gelistirmesi icin zorlayamayacagina göre, birde adam kursa
gitmesse birakicakmis gibi yazmis, yani buraya kadar gelip kursa gitmedi diye ayrilmasi ne kadar dogru olur

Sorun ne biliyormusun? Bunca zaman madem bu durum seni rahatsız ediyordu neden o adamla birlikteydin?
Sevgi birbirini olduğu gibi kabuk etmek değil mi? Konusma şekli, sivesi ya da varolan Diksiyon sorunu is yasantisinda falan sorun olsa onun icin inan bi nebze anlaşılır olur da.. diyosun ki arkadaşlarımla tanistirmadim ailemin karsisina cikaramam..
Çıkarma bence de zaten.. Bu kadar utandigin adami kimsenin karsisina cikarma ve bitir iliskini.. bence sen ondan daha kötü durumdasin inann..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ya arkdslar tum yorumlari okumadim da bazi arkdslar bu ask deil veya cevrenin ne düşündüğüne nie bakiosunuz yada egitim seviyesinden bahsetmissiniz haklida olablirsiniz.. ama soyle bisey varki diksiyon hakikaten cok onemli. Siveden bahsetmiorm yanlis kelime kullanimlarindan bahsediorum. Yani smdi sevgiden gormezsenjs bunu evlendikten snra hersey normale dönünce gozunuze batcak bu durum. Esinizi kimse adam gbi dinlemez eger her cumlesinde hata varsa. Hatta "tamam abi haklisn yeterki sus" gbi şeyler söylenebilir sinirli anlarda yada ne blm birsuru sey..

Konu sahibi surda hatali. Ailesini bilior ve buna ragmen bole bi insanla ilsikiye baslamis olmasi ve ciddi duruma getirmesidir. Diksiyonunu begenmemesi gayet normal. Benim erkek arkdsm mjkemmel konusrdu bayilirdim konusmasina. Dusunemiorm surekli yanlıs solesin filan ne bilim insan dinleyesi gelmio gbi. Burda bir sorun daha varki cocukta emin olun farkindadir bu kdr yanls konustugunu ve buna ragmen kendimi gelistireyim duzelteyim dememis.. yani bole bisyde kendini duzeltmek istemeyen ugrasmayan insan hicbir konuda kendini gelistirmez. Yani burda yapisi geregi kendini gelistirmeyen bicok konuda geri kalmis tembel biriyle karsi karsiyayiz bu daha kotu bi durum bence.

Bir cok insanin diksiyonu bozuk yada baska seyler var ama herkes kendini gelistiriyi deilmi? Kendi kendimize farkina variyoruz hatalarimizi eksiklerimizi ve duzeltmeye calisiyoruz. Pkei bunu insanlar icinmi yapioru? Elalem ne der diyemi yoksa kendimiz icinmi? Once kendimize saygimiz gelisir duzelttigimizde itibarimiz ve guvenimiz artar ayrica eksiklerimiz yuzunden de herhangi bir ortamda kimse bizi rezil etmeye calisamaz.. eksiklerimizle rezilmi oliyoruz diceksiniz tabiki hsyir ama mesela biriyle tartisiyorsunuz sevmedifiniz bir kiz.. diksiyonunuz kotu ve o sinirli aninizdada o sekilde konustugunuzda sizi sinir etmek icn ne yapar? Dalga gecer deilmi? Demek istedigm iste bu. Ve buna benzer cokkkk şeyle karsilasiyoruz malesef .

Gelelim konu sahibi neden utaniyor vede kendi cevresiyle sevgilisinin cevresine. Sorun konu sahibinn egitim seviyesine takmasi filan deil. Konu ailesinin takacak olmasidir. Benim ailemde cok zorludur. Egitim seviyesine isine gucune bakiyor diksiyonu kotu birini kabul etmezler veya kabul etmeleri grrcekten zordur. Bunun yanlis oldugnu solesemde kafalari bole yaoabilcegm bise yok. Bu yzden bende sevflm eger boleyse gercekten kara kara dusunurdum nasil tanıştırcam diye cunku begenmicekler istemicekler bole birini mi layik goruyosun daha konusamiyo bilee diceklerdir. Konu sahibide ayni yonden muzdarip. Arkdslarini bence salla ailene odaklan. Onemli olan annen baban ne der kabul edermi etmezmi. Yada nasil kabul eder..

Ama gercekten isin coooook zorrrr. Egitim seviyesi cevresi yassmi olsun ce de diksiyonu kotu birini ailen istemicek yani sadece basini agrritacaklar sonunda da ayrilmak zorunda kalcaksin. Bunun yani sira sevglinn kendini gelistirme ihtiyaci duymamasi cabasi. Bu konuda bisey yapmayan hicbir konuda kendini duzeltmez. Cok sknti bence yavs yvs ayrilmaya bak. Ailen ogrenmeden en azindan yoksa uzn sure yuzune vurcaklardir bole birini getirdin karsimiza die

Kaç yaşına gelmiş adam konuşmasını düzeltememiş ve bunda da bir problem olmadığını düşünüyorsa hemen ayrılın
Hiç gelemem diksiyonu bozuk insanlara, muhabbet etmek bile zulüm gelir bana, ama bunu daha önceden bilmiyor muydunuz? Madem hoşlanmadığınız özellikleri var niye hayatınıza soktunuz?

Kırmızıladığım yeri okuduktan sonra, uğraşmayın boşuna, sevginiz buna bağlıysa, yazık onunda zamanını boşa harcamayın...

diksiyon çok mühim bir şey doğru dürüst konuşamayan insanla karışılıklı iki çift laf bile edemem tahammül edemem yada eğitim benim için çok önemlidir iyi bir eğitim almayan kitap okuma alışkanlığı yeme içme müzik kültürü olmayan bir adamla olamam. baştan bilirim bunu. anlamadığım nasıl dayandığınız? siniriniz bozulmuyor mu sürekli o konuşurken düzeltmek istemiyor musunuz? acaba alışkanlık olabilir mi? sanki onsuz daha mutlu olacaksınız gibi?

Sizi cok iyi anlıyorum.benim eski nişanlmda iyiakşamlar dicegine YAKŞANNAR derdi. Carrefour a Kaffur derdi...Burger (börgır) king dicegne BÖRBIR KİNG derdi vb. bunun gibi cok örnek var.....annemlere sürekli yakşannar derdi kardeşim de öğret şuna nasıl konuşulcagnı derdi.bende rahatsız olurdum.eğitim seviyemiz cok ama cok farklıydı yetişme tarzımızda.ben onun hiçbi açıgını yüzüne vurmamışımdır Allah şahit.yanlış kelime söylesede bozmamışımdır.öyle kabul etmişimdir onu.seviyordum cünkü..insan elbette rahatsız olabilir.ama onu oldugu gibi kabullenmezsen onunla mutlu olamazsın...seviyosan rahatsızda olsan takıntı haline getirmemelisin bunu.ki görüyorumki siz sevmiyosunuz.ve ikiniz icin en dogru olan bence yol hala yakınken ayrılmanızdır.

Seviyorum ve evlenmeyi düşünüyorum dediginiz insanin diksiyonu sizin sevginizin ve geleceginizin önüne geçiyorsa bence seviyorum demeyin.
Ya evlenmekten vazgeçin yada diksiyonuny kendinize bu kadr buyuk dert etmekten

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ay aman Allahim
Hildong ne ya

Son düzenleme:

Bilerek mi yakşannar diyordu? Yani kendi kendine " ben sürekli yakşannar diyorum ama ne demek bu acaba" demedi mi hiç?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…