Sevgilim evlenmekten vazgeçmiş

Compengr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2018
6
5
1
33
Merhabalar, ben 26 yaşında mühendisim. Erkek arkadaşım 31 yaşında memur. 6 aydır birlikteyiz.
Bana evlenme teklif etti. Ben de kabul ettim. Şimdi vazgeçmiş çünkü dini goruslerimiz biraz farklı.

Biz tanıştıktan hemen sonra onu ailemle tanışırdım. Annem ve babam bana çok düşkünler o yüzden benim sevdiğim insani da çok sevdiler. Onun mükemmel bir insan olduğunu düşünüyorlar çünkü onlara sevgilimi anlatırken hep abartarak anlattım. Halbuki bu yaptıklarını bilseler ne görüşmeme ne konuşmama izin verirler. ( önce teklif edip sonra geri alması, başka kızlarla samimi mesajlarını yakalamam vs)
Ben de sevgilimin ailesiyle tanıştım. Ve sonrasında bayramda aileler tanışsın diye anlaştık.
Bir süre önce ise sevgilim bizim görüşlerimiz farklı anlaşamayız evlenirsek dedi. Ayrılalım dedim hayır dedi. Çok seviyormuş ve ayrılmak istemiyormuş. Ama evlenmek de istemiyor.

Benim ilk erkek arkadaşım biraz da bu sebeple fazla baglandım. Seviyorum. Halbuki hayatimin hiç bir döneminde evlenme isteği olan birisi değildim. Teklifinden önce de istemiyordum. Evlilik meraklısı değilim sadece yapılan hakaret ağır geliyor.

Şimdi sorunum şu ki, aileme bayramda tanışmak için gelecekler demiştim ama gelmediler. Ben istemedim diye yalan söyledim. Onlar da bana sürekli sorun çıkarma gelsinler diye yüklenmeye başladılar.

Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Onu seviyorum ama o beni sevmiyor ve ayrılırsak da çok üzülmeyecegi aşikar.
Bense cesaret edemiyorum onu bırakmaya..

Paşa sizi kendisiyle evlenmeye layık görmüyor anladığım kadarıyla.
Size yaptığı hem saygısızlık, hem de sizi ailenize karşı zor ve mahcup bir duruma düşürmek.
Dini görüşünüzü evlilik teklifinden sonra öğrenmedi bu adam sonuçta...
Bence cesaretinizi toplayın ve bitirin.
Zaten sizin sevginiz yetmeyecek, sonunda bitecek.
Daha fazla vaktinizi ve kendinizi harcamayın.

Ailene doğruyu söyle canım...
Erkek arkadaşının evlilik niyeti yok ve seni sevdigini düşünmüyorum...
Seven insan hayatını birleştirmek ister...
Bununla zaman kaybetme postala gitsin...
Hele ki başka kızlarla konuşma demişsin yol yakınken kaç kurtul sen iyisini bulursa seni bırakır yedekte tutuyor seni anlasana...
Neden kendine bunu yapıyorsun canim sana erkek mi kalmadı....

Dengesız biri bellı ki. Yol yakınken vazgeç. Dini görüşünü vs daha öne bılmıyor muydu da sımdı anlasamayız dıye karar verdi. O halde ımı tarafında zamanı boşa harcanmasın

Evlenmicekse ayrıl ,çabuk çabuk çabuk. ben çok biliyorum kaç sene evlilik için oyalanip da genç kıza tercih edilen. Boşuna seni oyalamasina izin verme.

Evlilik teklifini geri çekme olayini eğer aranızda güven varsa,birbirinizin sevgisinden eminseniz çözmeye çalışın hemen ayrılmayın derdim ama başka kızlarla samimi konuşması zaten ayrılık sebebi.

Başka kızlarla mesajlarını okumana rağmen derdin evlenmekten vazgeçmesi mi? Ben burada okurken bile çocuğun ne kadar üstüne düştüğünü hissettim ve darlandım. 6 aylık ilişkide aile tanıştırmak da ne?
Üstünde paikolojik baskı oluşturmuşsun arkadaşının. Seni o tanıştırdı mı ailesiyle?

İlk erkek arkadaş sıfır tecrübe bu ne hız? Evlenme teklifi de sanki zoraki yapıldı hissi uyandırdı bende.
Ayrılın bence.

arkadaş alay ediyo galiba sizinle o demek evlenme teklifi edip sonra geri çekmek çocuk oyuncağı mı bu tepkinizi koyun ve ayrılın dini görüşlerinizin farklı olması şimdi mi aklına gelmiş hala seviyorum diyosunuz bana yapılsa çoktan soğumuş ayrılmıştım
ilk erkek arkadaşım demişsiniz merak etmeyin önünüze daha kimler çıkar bu tecrube olmuş oldu. daha düzgün,sizi hak eden biri çıkar karşınıza elbette üzülmeyin ayrılıp devam ederseniz sizi parmağında oynatmaya devam eder.

dini görüş farklılığı derken nedir mesela mezhep ayrılığı mı yani?
şu mezheplerin dine verdiği zararı da cümle ateisti din düşmanı toplansa veremez yazık yani...
yol yakından vazgeç. şimdi mi aklına gelmiş paşanın.
bir dahakine de sevgilini iyi seç.

Mezhep ayrılığı değil. O geleneksel müslüman ben ise kuran muslumaniyim. Hadislere mezheplere vs inanmıyorum.
Ama bunu tanıştığımız ilk gün bile biliyordu.

Evlilik teklifini geri çekeni de ilk defa duydum. Bu nasıl bir sorumsuzluk ve ciddiyetsizlik. Onun için niye ailenize yalan söylüyorsunuz? Gerçekleri ailenize anlatıp ayrılın bence. Zaten böyle bir durumda aileniz de aytilmanizi ister. sevgiliniz acayip saygısız ve ciddiyetsiz ayrıca böyle biriyle evlenmeyin.

Yasak sulara dalma bacim:) dinin mezhebin sucu nedir burda? Adam karaktersizse din napsin? Onunkisi sadece bahane

Başka kızlarla samimi mesajlar flörtleşme tarzındaysa zaten sizin ondan ayrılmanız gerekirdi üstüne daha o sizle evliliği düşünmediğini söylüyor sevilmediğinizün de farkındasınız e daha uzamasına gerek var mı

Yasak sulara dalma bacim:) dinin mezhebin sucu nedir burda? Adam karaktersizse din napsin? Onunkisi sadece bahane

karaktersizlikle alakası olmayabilir bazı erkeklere sonradan dank ediyor işte.

Mezhep ayrılığı değil. O geleneksel müslüman ben ise kuran muslumaniyim. Hadislere mezheplere vs inanmıyorum.
Ama bunu tanıştığımız ilk gün bile biliyordu.

ben de kuran müslümanıyım. tek kaynak kuran diyemeyen biriyle işin zor. o yüzden hadis mezhep diye tutturan adamla işin çok zor olur emin ol. yarın kadını aşağılayan uydurma bir hadis bulur bu sahih diye buna uyacaksın dinin emri diye tepene dikilir. örnekleri boldur.

Ya adam muslumansa bu yuzden dediyse farkliyiz dite.. ee bu kizi heveslendirip yari yolda birakarak en buyuk gunahi yapiyo zaten. Dedim ya din bahane karakter sahane

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…