Sevgilim evlenmekten vazgeçmiş

Mezhep ayrılığı değil. O geleneksel müslüman ben ise kuran muslumaniyim. Hadislere mezheplere vs inanmıyorum.
Ama bunu tanıştığımız ilk gün bile biliyordu.
O ne ya ilk defa duydum. Allah Peygamber Kitap işte daha ne.
Ama gerçekten geleneksel müslüman ve kuran müslümanı diye bişey hiç duymamıştım.
Sorununuz mezhepleşmek sanmıştım.
Bizde eşimle ayrı mezheplerden ve ayrı siyasi görüşlerdeniz ve eşim ilgili partiden kilit bi görevde çalışıyor. Ben ekmek paramıza saygı duyuyorum.Eşimi birey yapan kendi görüşlerine saygı duyuyorum, onun bana olan aşkına inanıyorum. En önemlisi aileme, inancıma gösterdiği saygıya ve hatta aynı mezheptenmiş gibi kabullenerek gerekli ortamlara katılmasınada hayran oluyorum.

olması gereken de bu zaten diye düşünüyordum ben. Ve asla kimsenin görüşüne saygısızlık yapmam. Birbirimize hoşgörülü olunca hallolur sanmistim ama erkek arkadaşım böyle düşünmüyormuş demek ki.

bu arada kuran müslümanlığı olarak adlandırdığımız olay, hayat düsturu olarak sadece kuranı temel almak, cemaat tarikat şeyh hoca gibi kavramlara ve son yüzyılda uydurulmuş hadislere itibar etmemek olarak açıklayabiliriz. ayrıca mezhep olarak da sadece kuranı temel aldığımız için (peygamberin de bir mezhebi olmaması ve ayette fırkalara ayrılmayın uyarısından yola cikarak) herhangi bir mezhebe dahil değilim.

bunların bir önemi yok aslında herkesin dünya görüşü ve ideolojisi kendine. sıkıntı olan tahammülsüzlük, hoşgörüsüzlük. ha bir de sevgisizlik :)

Oha ya evlilik teklif edip sonra vaz geçmesi? Daha neler duyucam. Yol ver gitsin ömrünün en güzel yıllarını bu dengesize heba etmeyi düşünmüyorsun heralde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…