- 18 Ekim 2016
- 713
- 1.514
- 113
- Konu Sahibi streshanim
-
Evlilik düşünmediğini değil de şu an düşünmedigini ama bi gün illa ki evlenecegimizi söyledi. Beni de bu belirsiz konuşması sinir etti. Dediğiniz gibi tus sonrası ne olacak acaba... ne kadar zormuş doktor sevgili ya :)) siz peki kafanızda tus varken evlilik düşünür muydunuz?öyle olsaydı uzmanlıktan sonra derdi değil mi ama ? düşünmüyorum demek özellikle bir erkekse uzmanlıktan sonra da düşünmüyor demektir . uzmanlıkta bambaşka bir iş ortamına gidecek zaten asistan olarak. o yeni ortam neler getirir bilmiyorum ama yeni işle meşgulken de evlilik istemeyebilir. anlayacağınız evlenmek isteyen beklemiyor bir şeyi . benim meslektaşımmış erkek arkadaşınız. açıkça sorun .
İnanın kafam çok karışık. Sevdiğim için her şeye Katlanabilirmisim gibi geliyor şu an. Ama bu belirsizlik çok can sıkıcı. Çünkü benim de yaşım var. Hadi 30 una kadar bekledim bazı şeylerin netlesmesini ki buna 2 yıl var. Sonra hadi olmadı diyelim başkasını bul tanı sev falan çok zor geliyor :)) ne zaman anne olacağımı düşünüyorum kadınlar için yaş bu anlamda onemli biliyorsunuz ki. Bu yaşlar da kritik yaşlar gibi. Bekleyim diyorum seviyorum cunku ama Bazen diyorum ya boşa kürek çekiyorsam ya hep beni erteleserseBence durumu netlesmeden size vaadlerde bulunmak istemiyor.
Ama netlesmez, malum doktorların işi zor bu memlekette..
Bir kere tus ayrı bir dünya. Kazanması, zorluğu, stresi, tercihi derken insan uzmanlığı baslamadan tükeniyor.
Ve bitmiyor. Uzmanlık alanına göre ama genelde ayda 10 gece nöbete kalıyorlar. En azindan 2 sene. Tabi uzmanlığını nerede tutturduguna bağlı olarak bir de yaşanılan yere alışma vs var bunun yanında.
Artık 4-5-6 yıl saçlar iyice dokulüp, gözlük numaraları büyüdükten ve sanslilarsa onca olum tehdidine rağmen hayatta kaldıktan sonra 2 yıl da zorunlu hizmet olacak.
Şimdiden belirsizlikten canı sıkılan siz bunlara nasıl basedeceksiniz?
Velevki evlilik oldu, bunlara da hazır mısınız?
Yanlıs anlamayın ama ben meslek evliliklerini çok destekliyor olmamama rağmen doktor la doktor dan başkası evlenmesin bence :) zor hayat, zor meslek, derdini de kimse anlamaz.
O da öyle diyor zamanı gelince illaki evleneceğiz hep sevgili olacak halimiz yok diyor ama o kadar belirsiz süreli ki :) sevgisinden şüphem yok. İlgili alakali. Zaten öyle olmasa bu kadar belirsiz ilişki Yaşamazdim. Ağzını yokladigimda evlilik hayatını düzene sokmak için güzel bişey vs diyor evliliğe karşı bi insan da değil. Ama işte huy olarak pek çok şeyi erteleme huyu var. Bide ısrara gelebilen bi insan değil. Israr edersem inadına yapmaz bır şeyi. Ama düzgün söyleyince yapar. Öyle huylari var. O yüzden ben evlilik konusuna şu an pek girmiyorum ısrar gibi olmasın diye.Seviyorsanız zaten olur zamanı gelince.
Sevdiğinden eminseniz bekleyin.
Beklemezseniz ne değişecek zaten,hiçbir şey.
En iyisini yapıyor aslında kariyerini sağlama almak için uğraşıyor.
Evlilik fikrini istekli gibi değil sadece sohbet amaçlı sorabilir,ağzını arayabilirsiniz.
Aksi takdirde itici gelebilir.
Huyunu biliyorsunuzdur,ona göre kararı verirsiniz.
Tamam kızmayın uzman olmasın demiyorum ama ben de geleceğimi düşünmek durumundayim. O şu an çalıştığı icin tus a da pek calisamiyor yorgunluktan. Muhtemelen onun da kazanması 1 yılı bulurTUS sinavi bir hekimin hayatinin donum noktasidir. Abartmiyorum 1 seneye yakin evden cikmayip ders calisan arkadaslarim vardi benim. Bunu anlamamis olabilir misiniz acaba? Kariyer odakliymis..kusura bakmayin da 6 sene tip okuyup uzmanligini almak isteyecek tabiki. Degil evlilik, tus surecinde ayda yilda bir gorusebilirseniz opun basiniza koyun.
Su an tusa da calisamiyor ki çok yoğun çalışıyor çünkü. Sorun da bu. Tusa çalışmayı bile erteliyor. Kazanması nerden baksanız 1 yılı bulurBenim eşim de 35ten önce evlenmeyecekti. Şimdi 35 yaşında, 4 yıllık evli ve bir kız babası :) o ne derse desin olacaksa oluyor. Bence tus falan biraz kafası karışık. Sınav ne zaman? Eğer yakın zamandaysa biraz.bekleyin sınavdan sonra tekrar konuşun...
Bu arada annenizle tanışsın. Benim eşim daha 1 aylık sevgiliyken annemle tanışmıştı.
E 28 yaşındayım evlilik düşünmem normal değil mi? Bunda kötü olan nedir anlayamadım. Liseli gibi takılacak halimiz yok bu yaştan sonra. Ben de önümü görebilmek istiyorum.tus çok zor bi sınav tustan başka bişey düşünse kazanamaz zaten. ilişkiyi ciddiye almak evlilik düşünmek demek mi?kızmayın ama evlilik meraklısı gibi duruyorsunuz
neyse temekden farklı düşünüyoruz bu konuda:)benim erkek arkadaşım tus döneminde sadece 2 kez evden dışarı çıktı nasıl bi sınav gerisini siz düşünün çokta özellikle bu dönemde açmayın konuyu çünkü önceliği siz değilsiniz büyük ihtimal. şimdi bende baya zor bi sınava hazırlanıyorum vee teeee ne zaman gördün en son şu an hiç ona vakit ayıramam seviyormuyum evet yani demem o ki şu an hiç kafalarda olduğunu düşünmüyorumE 28 yaşındayım evlilik düşünmem normal değil mi? Bunda kötü olan nedir anlayamadım. Liseli gibi takılacak halimiz yok bu yaştan sonra. Ben de önümü görebilmek istiyorum.
Birak evliligi insan 1 hafta tatile gitmiyor tus calisirken.Evlilik düşünmediğini değil de şu an düşünmedigini ama bi gün illa ki evlenecegimizi söyledi. Beni de bu belirsiz konuşması sinir etti. Dediğiniz gibi tus sonrası ne olacak acaba... ne kadar zormuş doktor sevgili ya :)) siz peki kafanızda tus varken evlilik düşünür muydunuz?
Bundan ayrılsam bi daha hayatta doktor bulmam zaten :)) sevdik bi kere iste. cidden çok zormuş ya. Ben de önümü görebilmek istiyorum ama göremiyorum. Ne kadar bekleyecegimi bilsem hadi bekleyim. Onu da bilemiyorum ki...Valla benim unide ilk sevgilim intörndu yani tıpta son sınıf öğrencisi varsa yoksa tus vardı ilgi alaka sıfır hep sınavı kazansam böyle olmaz diyordu ben onunla gelecek görmemiştim artik bunaltti ve ayrıldım. Sonra 4 yıl senede iki kere sinav 8 donem kazanamadi o sürede de ilişkide dikiş tutturamadi şimdi de uzmanligin bitmesini bekliyor çok yoğun çalışıyor ben onu taaa unideyken iyiki anlamışım. Biraz sabırlı ol bence hepsi aynı tus çok önemli onlar için
Ya işte sorun da bu aslında hadi bana dese nisanlanalim ben tus u kazanayim 2 3 sene sonra evlenelim dese yine bekleyim dicem. Ortada ciddi hiçbir şey yok. Ne bır söz ne bır nişan. Belirsiz süreli gelecek hayali var sadece. Anlaşılan tusu halletmeden o topun altına girmek istemiyor. Ne zaman halledebilecegi de meçhul...Birak evliligi insan 1 hafta tatile gitmiyor tus calisirken.
Herkes bir degil ama genelimiz bu kadar ciddiye aliyor.
Ama evlenmek isteyen her seyi planlar hazirlar, bir tek dugun kalir tus'tan sonraya gibi geliyor.
Bundan ayrılsam bi daha hayatta doktor bulmam zaten :)) sevdik bi kere iste. cidden çok zormuş ya. Ben de önümü görebilmek istiyorum ama göremiyorum. Ne kadar bekleyecegimi bilsem hadi bekleyim. Onu da bilemiyorum ki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?