Sevgilim kapanmam istiyor ....

Bak seviyorsun o da seni böyle sevsin yazsam da bunlar bana hayal gibi geliyor. Baskı kuracak bu kesin. Baksana ailesiyle evleniyorsun sanki. Temsil edecekmişssin ya. pehhh

kapanma dediğin allah rızası için yapılır..onun korkusuna kapanırsan hem o hem sen büyük günaha girersin..çünkü allahın rızasının üstüne sözlünün emri olabilir mi?..bak diyeyim evlendikten sonra bu benim malım nasılsa deyip daha büyük baskılar kurar..yani yok şalvar almış kayınvaliden..mecburmusun?nie karşıyorlar..istemezsen giymezsin...

canım eğer seviyosan ortayı bulmaya çalış mesela saçını kapama ama giyimine biraz dikkat et erkeklerin hepsi kıskaançtır kendi eşimden biliyorum illaki sert çıkışarak bişeyleri çözmeye kalkışma bence bazı arkadaşlar öyle yazmıs güzellikle orta yolu bul yoksa sevdiğini kaybedersin

bence ilerde baskı kurar

Bence de...Hem baksanıza ailecek şimdiden planı yapmışlar.Şunu bunu giyecek diye.Hiçbir sevgi vazgeçilmez değildir.Sevgi adı altında bşr taraf diğerine üstünlük kuramaz.O da sevgi değildir zaten.
Şu köy ve temsil etme meselesine takıldım kaldım.Siz de onları beğenecek misiniz bakalım?Belki de hayat tarzları,giyim kuşamları size çok uzak.Madem öyle siz de onların değişmesini isteyin.Böyle bir şey olabilir mi? Kimsenin kimsenin hayatına müdahale etme yetkisi yoktur.

8 ay mı.. bence sevmek için de tanımak için de evlilik kararı vermek için de çok erken...
8 ay önce tanıştınız, seni bu halinle gördü beğendi çıkmaya başladınız ama 8 ay sonra söz nişan yaklaşınca yok beni temsil edicen yok ailemi temsil edicen yok kıskanırım yok orana burana bakarlar..
Ne münasebet yaa. O başı kapalı olmayan tunik giymeyen kadınların hep orasına burasına mı bakıyo.. ınsanın fikri neyse zikri de dur derler...
Ben senin yerinde lsam arkama başmadan uzaklaşırım...
Milletvekilimisin sen ki onları temsil edicen yada vekaletname ile avukat mı tutuyorlar kendilerine...
Herkes kendini temsil eder...
Madem kendisini ve ailesini temsil edecek kapalı bir kadınla evlenmek istiyordu niye senle vakt geçirdi niye seni oyaladı....
Ben bu ikiyüzlülüğe çok kızıyorum yaa.. başı açık normal giyimli kızlarla gezip tozyorlar sevgili oluyorlar sonra iş ciddiye binince beni temsil etcen kapan.. Hadi yaaa... de get ordan derim ben öyle adama...
Aklın beni tavlamaya uğraşırken neredeydi derim...

suzicim lirik güzel ve ashemezin msjlarına imzamı çakarım..acele karar verme...geçenlerde bir evlilik uzmanı tvde çıktı şöyle dedi..genç kızlara soruyorum ne bekliyorsunuz eş adayından diye..romantizm,çılgınlık vs...hayal dünyasında yaşamayın..evlilikte sevgi 5.sıradadır..saygı,paylaşım,uyum,fedakarlık önce gelir dedş...ama o hep senden bekliyor....yani padişah sülalesimi bunlar ne oluyor ki temsil dediğin?bence dikkatli ol iyi düşün..sevmek herşey demek değil bitebilir de...

alkisalkisalkisalkisalkisalkiskesinlille katılıyorum arkadaşım

Kapanıp kapanamak senin düşüncene bağlı kimse zorla kapanmaya zorlayamaz tabii,ama konuşmalarından kapanmanı istediğini anlıyorsan mutlaka bunu dile getirmelisin sonrasında sorun yaşamamak adına.Benim anladığım sözle olmasa bile bu baskıyı üzerinde hissedebilirsin çünkü ailede bu düşüncede

tabiki esimizin ve ailesinin tarzı die uyamayız kimse uyamaz biraz içten gelen bişi ama eger o insanla bir ömür gecireceksen zaten o ömrü gecirirken ister istemez onun isteklerine zamanla cevap veriyosunuz.. yani yine içten gelen bişi. birden insan tarzını degiştiremez bu cok zordur ama dedigim gibi insanlar biraz bukelamun gibidir gittigi yere girdigi yere ayak uydurur zamanla....

ama zorlamayla hiç bişi olmaz tabikii eger içinden geliosa yap gelmiyosa yapma kimse kimseyi giyimiyle yargılayamaz..

ayrıca esiniz sac rnginizi degiştirmenizi istese mesala sizin acık renkli saclarınız vardır esiniz sze daha koyu sac renginin yakısacagını sölese böle istese sacınızın rengini degiştirmezmisinz esiniz için ??

bak o adamı sen istiyorsun ki evleniyorsun.. burda herbirimiz ne dersek diyelim birşey ifade etmez adamın beynini değiştiremeyiz...

o adamı istiyorsan onun huylarıyla birlikte kabul etcen yada vazgeççen..

bende bunu anlamıyorum? madem kapalı istiyor niye kendine kapalı birini bulamamış. madem açık biriyle beraber niye kapan diyor. bugün örnek veriyorsa, yarın zorla yaptırmayacağı ne malum? evlilik önemli, iyi düşün bence. kimse kimseyi bu konularda zorlayamaz böyle bir hakları yok.

bende böle düşünüyodum nedne alıntı yapıp kafanı kaşıdın anlamadım yanlışl birşeymi dedim

başkasının başkısıyla kapanırsa allahı kandırmış olur günaha girer

15 20 gün sonra sözleneceksinizde bu arkadaş senin açık olduğunu yenimi farketmiş pardon.
kapalı istiyorsa kapalı bulsaydı evleneceği kişiyi.
gezerken tozarken sorun yok parmağa yüzük girecek benim namusumsun kapan ohhh ne güzel iş yaaa
kendiniz bilirsiniz ama ilerde mutsuz olacağınız birşeye kalkışmayın.
bende açığım elimden geldiğince ibadetlerimi yerine getirmeye çalışıyorum ama kapanmayı eşim için değil allahım için yerine getiririm kendimi hazır hissettiğimde.
kendiniz bilirsiniz tabiki sizin hayatınızda bu kısıtlamalar bitmez şimdiden böyleyse ben size söyleyim

kim karışır ya
sakın sakın ama
nasıl giyiniyorsan öyle devam et
herkes giyiminde özgürdür
nötr durma
üzerine çok binerler

kapanıp kapanmamak tercıh meselesıdır. ıcınden gelıyor olmasıda kapanman ıcın en buyuk etken dıye dusunuyorumkı senın aklında su anda bu sekılde bı dusunce yok sadece onlar ıstıyor dıye kapanman bence senın ıcın cok yanlıs bı secım olur su anda ıstemıyorsan daha duzgun gıyınır hem bıraz onların ıstegını bastırmıs olursun.... sen bılırsın canım ıcınden nasıl gelıorsa o sekılde davran ama sırf onlar ıstıyor dıyede kendını onlar ıcın kuklaymıs gıbı kullandırttmaaaa

sözleneceğiniz insan bilinçli bir müslümansa zaten sizi istemediğiniz bir şeye zorlamaz.bunun zorla kul istedi diye yapılmıycak bişi, olduğunu bilir.

İstemediğin,içinden gelmeyen bir şeyi zorla kimsenin sana yaptırmasına izin verme canım.
Nasıl başlarsa öyle gider.

bakın yazıcağım şey kesinlikle size karşıt görüşte olmak yada tartışma ortamı yaratmak için değil biraz kendimden bahsetmek isterim ki benim ne demek istediğim anlaşılsın diye.
eşim saçlarımı kısa seviyor eskiden bende kısa kullanırdım ve her seferinde saçlarını kestirsene der.1-2 denedim ama benim hoşuma gitmedi ben kendimi uzun saçlı beğeniyorum ve bu eşim her söylediğinde söylüyorum sen istiyorsun diye beğenmediğm birşeyi yapamam diye.ben aynaya baktığımda kendimi güzel hissediyorsam bunu onada yansıtırım ve benim beğendiğim mutlu olup yansıttığım bir şeyi oda beğenir.
kusura bakmasın ben kendimi böyle mutlu hissediyorum ve bunu hep kesin olarak belirtirim oda üstüme fazla gelmez.
ben biraz özgür ruhluyum hesap vermem mantığıma yatanı yaparım orta yolu bulmak falan benim için mutsuzluktur.benimde giyim konusunda her ne kadar ailesi bana tepki vermediyse bile hep bir şey hissettim ve her seferinde ben buyum dedim.ben izmirliyim ve bilirsiniz izmir kızlarını(giyimlerinde ve fikirlerinde özgür olurlar ama bunu il ayrımı yapmak için değil tavrımı hangi noktalarda net koyduğumun bilinmesi için belirttim)sonuç onlar bana alıştı,bende onlara yani ortayolu bulmak gibi hiç bir çabam olmadı.eşimde artık inanın mayo giydiğimde kızar illa bikini giy der.anlıyacağınız oda bana alıştı.
demem oki eğer ben taviz verseydim şimdi bu kadar mutlu olamazdım.ben eşimin annesinin özel bir yere giderken başını açmasını istemiyorsam onlarda benden böyle birşey isteyemezler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…