Sevgilim kapanmam istiyor ....

aman ha arkadaşım sakın kapanma kapalı olmak çok günahtır çook ayıptır:1shok:
ya siz ne yaptığınızın farkındamısınız ne demek sakın haaaa Allah bizden bunu istiyor
tabi ki de ne sevgilinin ya da başka birinin isteği üzerine bu yapılmaz ama siz ......
lütfen yapmayın ((((Allah bizden bunu istemiştir ama dinde zorlama yoktur)))):bbo: bu ne mantıktır
Allah sizi ıslah etsin diyorum ve başka bişey demiyorumlmaz:
haaa kimse tartışma falan da çıkarmasın çıkıyorum zaten........

kapalı olmak hoş bişey ama başkası istediği için değil insanın kendisi istemeli içinden geldiği bigün inşallah kapanırsın.....

kendimden örnek vereyim; 5 yıl senin sevgilin gibi biriyle ilişkim oldu.aileside aynıydı.benim ailem onlara vermedi( iyi ki vermemişler) kapanacaktım,çalışmayacaktım, kaynana,koca,kayınpeder nasıl isterse öyle yaşayacaktım.5 yıl boyunca kişiliğimden o kdr ödün verdim ki çünkü çok seviyordum..sonunda mutsuz olduğumu farkettim istediğim hiç bişeyi yaşayamıyordm ve bu yaşam benimdi...ayrıldım
şimdi çok modern,doktora mezunu eşim var beni mutlu etmek için dünyayı ayaklarıma serecek neredeyse...müthiş güzel,çok mutlu bir evliliğim var...
eski sevgilim aklıma her geldiğinde Allah'ım iyi ki ayrılmışım diyorum.seçim senin, hayat senin ve bir kez yaşama şansın var.ya kendi seçimlerinle kendini mutlu edersin yada başkalarını mutlu etmek için kendinden vazgeçersin...evlilik için acele etme, iyi düşün canım.

yani evleneceği insan istiyosa neden kapanmasın ha şu var kendi içindende gelicek tabi zorla hiç bişe olmaz şuanda kapanmak istemediğini uygun dille açıklarsın ki seninki kapanda demiomuş biraz dikkatli giyinmeni sölüomuş ne var bunda demekki o öyle görmüş evleneceği insanında öle olmasını istiyo bencede sakın ha sakın die saçma bi düşünce olmamalı kapanmak günahmı ki öle diosunuzakannehir..o zmnla olur..bende isterim kapanmayı kendimi hazır hissettiğimde kapanırımda..

niye tartışma çıksın cnm senin fikrinde o

işin özüne bakarsan allah bizden bunu istemiştir evet.. sana burda katılıyorum

sende demişsin başkasının zouyla olmaz diye..burda da hemfikiriz

bizde bunu diyoruz ne anlamı var içinden gelmediği sürece başkası istedi diye kapanmanın

yoksa kaç cvp yazıldı kimse kapanmak günahtır demedi

ben dedim sadecebaşkasının zoruyla kapanıp içi istemediği halde allahı kandırma diye a.s.

bence kapanmayı sevgilin için değil Allah için yapmalısın.sevgiline ve ailesine karşı tavırların net olmalı.hiç kapanmayacaksan evlenince kapanırım filan deme.neysem oyum kabul edecekseniz beni bu durumumla kabul edeceksiniz de.ha kabul etmeyeceklerinden de korkuyorsan işin orta yolunu bulacaksın.şimdiki durumun yerine biraz daha usturuplu giyineceksin.başını ört demiorum yanlış anlama.ama biraz daha kapalı giyinirsen ortayı bulmus olabilirsin.
bizimde bunun gibi bi durumumuz vardı.abim bir kızı seviodu.kız açıktı.isteme meseleleri olunca babam esti gürledi,açık olamaz gidip istemem falan filan.bende babamla konustum iki tarafta ortayı bulsun gidip isteyelim kız siz istiyonuz die aniden kapanamaz,kendi istediğinde kapanır,kılık kıyafetinde ufak düzeltmeler yapar olur biter dedim.abimde kızla konustu,nitekim gitik kızı istedik,sözlerini yaptık.iki taraf için de bir sorun çıkmadı.

kapanmak zorla olmaz içinden gelmeli insanın .
Bilinçli kapanmalı. Neden, ne için kapanıyo bunları bilmeli.Kapanıyosa Allah için kapanmalı
ki sizi sevmiş ve size böyle bişi rica etmiş.
Ailesinden çekindiği için değil Allah için kapanmanızı istiyosa, sizin kapanmanıza vesile olucak ve belkide kendide sizde sevaba gireceksiniz,
Bellimi olur belkide seviceksiniz alışıcaksınız .
bide şu "dinde zorlama" yoktur sözü "islam dini kolaylık dinidir" anlamındadır.her kişi bunu farklı yorumluyo o ayrı
Kur-an'ı kerim boşa inmedi.tabikide islam dinininde kurallar vardır .kati suretle uyulması gereken ,nefisle mücadele içine girilen.bunlarda bi imtahandır.
ama sonucuna katlanmak suretiyle bu sınavı kazanıp kazanamamakta sizin elinizdedir.
diğer insanlar sadece sizi uyarır ,doğru yolu göstermeye çalışır, belkide vesile olur
araştırıp öğrenmek ,doğrumu yanlışmı ayırd etmek size kalır.
bunlarda kimse sizi zorlayamaz hesabınız Allah'adır.

Son düzenleme:
Kapanmak ozgur irade ile icten gelen bir histir..Dilerim Allah bizlerede nasip eder.Bence soyleyeceginiz bir kac kelime mustakbel esinizi bu durumdan vazgecirecektir.Ona sorun bizim dinimizde zorlama var midir?Cevabi aldiktan sonra sunu sorun;Allah yerine kul icin kapanirsam zaten gunahlarin en buyugunden biri islemis olmaz miyim?Eger birbirinizi cok seviyorsaniz birbirinizin yasam tarzlarina saygi duymak durumundasin.Bence bu olayi mantikli bir sekilde cozerseniz ileride iyi bir evliliginiz olacagindan hic suphem olmaz.Zira iletisim evliligin en temel noktasi.Son olarak bu isi netlige kavusturmadan evlenmeyin aksi takdirde iki taraf icinde kotu olur.

oh ne ala lafı at ve kaç..

Arkadaşım yorumları iyi okursan herkesin dediği şı:

Kapanacaksan zorla değil kendin için kapan. Kendi inancın için..

Dinde zorlama var mıdır? yoktur..
nokta

Son düzenleme:
Sevgilim istiyor diye başını kapatsan bunun sevabı olmaz ki
Sonuçta Allah'ın emri diye yapmadıktan sonra ne kıymeti olacak?????
Bu Allah'la kul arasında bi meseledir.Kimsenin buna karışmasını hoş karşılamıyorum :1closedeyes:
Eğer demokratik bi ülkede yaşıyorsak isteyen başını kapatır,isteyen açar kimsenin kimseye bişey deme hakkıda yoktur.........
Hem madem kapalı birini istiyordu,neden sizi seçmiş ???

Son düzenleyen: Moderatör:

Burada kimse kapanmak ayıptır günahtır demedi bir kere ...
Neden allah sizi ıslah etsi diyorsun ki arkadaşa ...
Sen böyle dersen vede laf atıp kaçarsan oklar sana yönelir böyle..lmaz:
Dinimizde zorlama yoktur arkadaşım işte bu kadar ....
Asla......

konuları başka tarafınızdan anlamyın lütfen kimse kapanmak günah demedi ayrıca....
sakın haa diyenlerden biriside benim...nesi saçma bu düşüncenin??.lütfen akadaşın mesajını güzelce okuyun kapanmak istemiyor....
kapanmak istemediği için böyle diyoruz.....
sevgilisinin ve ailesinin isteği üzerine kişiliğinden isteklerinden yaşam hakkından ödün vererek başkalarının istediği gibi olma diyoruz.....

işte konular bu şekilde sapıyor..lütfen dikkatli okuyun yazılanları

Son düzenleme:

işte bi saptırma daha...allahım yarabbişm yaaa....
allah seni ıslah etsin arkadaşım...
kim ayıp günah dedi acaba kapanmayaakannehirakannehirakannehir

bir erkek niye eşinden kapanmasını ister,dini bir istekmidir sizce bu,yoksa başka birşeylemi ilgilidir.kapan diyen erkek namaza başla yoksa evlenemeyiz ya da kuran oku oruç tut yoksa evlenemeyiz demez.dini bir istek olsa mesela önce namazı şart koşabilirdi.ya karısının kapalı görünmesini ister yani kıskançlıktır sebebi,yada çevresi kapalı olmayan biriyle evlenmedin demesin diyedir.yani yalnız çevre için ister.bunun içinde böyle isteklere sinir oluyorum ama bir erkek deseki ben senin kapalı olmanı istiyorum namaz ,kılan dininin gereklerini yapan bir eş istiyorum.(tabi o da öyle biridir)bu çok güzel birşey insan yapabiliyorsa yapmalı.ama öbür türlüsüne kesinlikle karşıyım

ya zaten günümüzde kapalı olmak, eşarp (başörtüsü diyemiyorum o paket kağıdı gibi şeylere) artık aksesuvar durumuna geldi. Ben, 'erkekler içindekini daha çok merak ediyor bu yüzden kapanıyorum' deyip beline kadar sarı pembe balyajlı saçları olna facebooka çıplak bacaklarının resmini koyan ojesiz makyajsız gezmeyen birini bile tanıyorum. Kapanmanın amacı nedir, saçınla başınla giyiminle kuşamınla mahrem sayılan yerlerinle dikkat çekmemek. Kapanmak Allah rızası için olur biri istiyor ya da süs olsun diye değil. Sen sırf erkek arkadaşın ya da ailesi için kapanacaksın ama içinden gelmeyecek, olur mu öyle şey.? Kapalı olmamak ne ayıp ne de günah. O kadar çok kapalı var ki ben açık halimle onlardan daha az dikkat çekiyorum daha az erkekle gezmişimdir ( zaten bir tane erkek arkadaşım oldu hala da var başkasıyla da gezmedim söz gelimi bu) , daha az laf yemişimdir sokakta. Sen erkek arkadaşına bunları da söyle mesela. Sen normal giyiminle erkek arkadaşının ailesini temsil edecek hanım hanımcık, ahlaklı, terbiyeli biri olabilirsin. Başını kapatırsın daracık beyaz eteklerle pantolonlarla afedersin poponu açarsın bu mu onları temsil etmek olur. Boşver canım, istemiyorsan kapanma erkek arkadaşın da seni böyle tanımış böyle sevmiş. Saçının açıklığıyla ne edepli olursun ne ahlaklı ne de iyi bir temsilci ya da iyi bir eş. Ayrıca dinimizde zorlama yokken senin erkek arkadaşında ya da ailesinde olmasının söz konusu olacağını düşünmüyorum.

Lütfen kimse kapalı arkadaşlara laf ettiğimi düşünmesin, Allah rızası için kapananlara hiçbir şey demiyorum, diyemem. Ben sadece para için, süs olduğu için, dikkat çektiği için kapananlardan bahsediyorum.

Son düzenleme:

yaptıgın ucuz ironi zaten senin fikrini sermiş ortaya..Allah seni ıslah etsin...çıkarsan çık napalım yani..ettiğin lafa cevap almana engel değil çıkman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…