• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilim kendi ailesini benim ailemden üstün tutuyor. ne yapacağım?

Burada aileden çok başka bir mesaj vermiş sevgilin ''benim sorumluluğuma giriyorsun.Biz ne dersek o'' ne yani senin aklın yokmu nerde neye göre davranacağını bilmeyen bir insan muamelesi yapmış direk olarak.Çok şükür rabbim hepimize akıl vermiş yetenek vermiş bu nedirki sanki paardan sebze alıyor.Yengelerini örnek gösterdiğinde deseydin ben senin yengen gibi mi duruyorum oradan bakınca.:9::9::9::9:

o cevabı vermek aklıma gelmedi bak güzelmiş yengen gibi mi duruyorum:52::52:

Bir arkadaş başlarım onun ailesine demiş al bendende okadar bu lafa bu denir.Ne demek evet insan evlendiğinde esas ailesi her iki taraf içinde eşi çocuğu ve kendinden oluşur artık çekirdek ailesi odur ama bu her iki taraf içinde geçerlidir sonrada aileleri eşit tutmak lazım seninkiler benimkiler olmamalı ama bu hernekadar doğrusu bu olsada yinede erkek için önemli olan kendi ailesi kız içinde kendi ailesi oluyor dengeyi tutturmaya çalışınılıyor sadece.Ama bu adam başdan seni doğuran bu vakde kadar bakan yetiştiren insanları hiçe sayıyor bugün bunu diyen yarın neler yapmaz allah bilir omu getirmiş seni bu yaşa onun anasımı doğurmuş seni bırak ya asla ve asla ödün verme eşit tutalım diyincede buna küsen tavır koyan adam yarın sana neler yapmaz birde kayınvaldeyle otur ha çok biriktirirsiniz o paraları alır o eve kayınvalden ölene kadar oturmayı göze al.Aman be canım dünyada başka sevecek erkekmi yok kocamı yok adammı yok sana senin ailene bu kadar saygısı olan adamdan ne dağ olur ne kasaba salla gitsin

valla çok haklısın düşünüyorum bende teşekkür ederim yorumlarınız benim karar vermemde yol gösteriyor:34::34:

Cok maco geldi bana dusunceleri, hangi devirde yasiyoruz yaa?

Eskidende evlenince kizlari ne annesinin yanina gotururlermis bazi yerlerde ne de lafini ettirirlermis. Canim gelin geldiyse kole degil ya?

Bu kafayi degistirsin sevgilin yoksa ilerde anlasmazliklariniz olacak. Bir zaman sonra aileni tanimayan insan senide tanimaz bu yuzden ben olsam herhalde guvenemezdim bu adama :44:

Cok maco geldi bana dusunceleri, hangi devirde yasiyoruz yaa?

Eskidende evlenince kizlari ne annesinin yanina gotururlermis bazi yerlerde ne de lafini ettirirlermis. Canim gelin geldiyse kole degil ya?

Bu kafayi degistirsin sevgilin yoksa ilerde anlasmazliklariniz olacak. Bir zaman sonra aileni tanimayan insan senide tanimaz bu yuzden ben olsam herhalde guvenemezdim bu adama :44:

bir de hemen cocuk yapmak istiyor maalesef ben en azından bikaç ay bekleyelim evliliğe alışalım sonra yapalım diyorum. bu sefer hevesimi kaçırdın, 2 yıl bekleyelim olurs olur olmazsa olmaz belki vazgeceriz cocuk yapmaktan belki de o zamana kadar ayrılırız dedi bana. kendi dediğini yaptırmaya calısıyo sürekli ya sinir oluyorum

bir de hemen cocuk yapmak istiyor maalesef ben en azından bikaç ay bekleyelim evliliğe alışalım sonra yapalım diyorum. bu sefer hevesimi kaçırdın, 2 yıl bekleyelim olurs olur olmazsa olmaz belki vazgeceriz cocuk yapmaktan belki de o zamana kadar ayrılırız dedi bana. kendi dediğini yaptırmaya calısıyo sürekli ya sinir oluyorum

bu herifle bir omur gecirmek istedigine emin misin? :44:

en baştan yıkıyo köprüyü bence böyle bi saçmalık bencillik olamaz çok cahilce düşünceler yaşı mı küçük acaba diye düşünmedim değil aileler değerli ve önemlidir siz büyüyosunuz evlilikte bölünmek için evlenilmez yazıklar olsun o insanaki seni ailenden koparmaya çalışıyor bence hiç düşünme yol yakınken kop git :) Allah düşmenımın başına vermesin böyle bir eş adayı ya kocamada ayrıca bir kez daha aşık oldum şükrettim yaşadığım evliliğin güzelliğine .. :nazar:

bu nasıl bır konuşmadır anlayamıyorum..
senın aılen benım aılem..
sevecegım varsada sevmeyecegım mısalı ...
sogutur ınsanı bu tur konuşmalar...
sen once bır koca ol bakalım..
sen once anne ayrı eş ayrı bır ayır bakalım..
sen once tatlı soz yılanı delıgınden cıkarır sozunu yerıne getır bakalım..
boyle gıdersen ..
eşin sana once dırdırın nasıl bırşey oldugunun ogretır..
gerısıde corap sokugu gıbı gelır..
aklı başında olan bır adam...
once kendını karşı taraf yerıne koymalı..
sonra yapacaklarını yapmalı..

en baştan yıkıyo köprüyü bence böyle bi saçmalık bencillik olamaz çok cahilce düşünceler yaşı mı küçük acaba diye düşünmedim değil aileler değerli ve önemlidir siz büyüyosunuz evlilikte bölünmek için evlenilmez yazıklar olsun o insanaki seni ailenden koparmaya çalışıyor bence hiç düşünme yol yakınken kop git :) Allah düşmenımın başına vermesin böyle bir eş adayı ya kocamada ayrıca bir kez daha aşık oldum şükrettim yaşadığım evliliğin güzelliğine .. :nazar:

darısı başımıza :):nazar::nazar:

bu nasıl bır konuşmadır anlayamıyorum..
senın aılen benım aılem..
sevecegım varsada sevmeyecegım mısalı ...
sogutur ınsanı bu tur konuşmalar...
sen once bır koca ol bakalım..
sen once anne ayrı eş ayrı bır ayır bakalım..
sen once tatlı soz yılanı delıgınden cıkarır sozunu yerıne getır bakalım..
boyle gıdersen ..
eşin sana once dırdırın nasıl bırşey oldugunun ogretır..
gerısıde corap sokugu gıbı gelır..
aklı başında olan bır adam...
once kendını karşı taraf yerıne koymalı..
sonra yapacaklarını yapmalı..

haklısında nerde bunu anlayacak erkek:43:

Yorumları okudumda hep yıkıcı yorumlar gelmiş arkadaşlar biraz yapıcı olalım :) Bana annem hep der ki önce eşinin ailesi kızım , biz zaten arkandayız ama sen bişey yapılacaksa önce onlara yani telefon açılacaksa yemege davet edilcekse vs vs , ben seni asla yanlış anlamam ama kayınvaliden anlayabilir eşin anlayabilir, o yüzden önce eşinin ailesi daha sonra biz , ben hep bununla büyüdügüm için erkek arkadaşım böyle bişey dediginde elbetde sevgilim diyerek onu desteklerim :) Böyle olunca kendi aileni hiçe saymış olmazsın zaten bu eşininde hoşuna gider .Dengeyi iyi kurmak lazım

Yorumları okudumda hep yıkıcı yorumlar gelmiş arkadaşlar biraz yapıcı olalım :) Bana annem hep der ki önce eşinin ailesi kızım , biz zaten arkandayız ama sen bişey yapılacaksa önce onlara yani telefon açılacaksa yemege davet edilcekse vs vs , ben seni asla yanlış anlamam ama kayınvaliden anlayabilir eşin anlayabilir, o yüzden önce eşinin ailesi daha sonra biz , ben hep bununla büyüdügüm için erkek arkadaşım böyle bişey dediginde elbetde sevgilim diyerek onu desteklerim :) Böyle olunca kendi aileni hiçe saymış olmazsın zaten bu eşininde hoşuna gider .Dengeyi iyi kurmak lazım

kafam çok karıstı :53::53: benim ailemde anne tarafım da baba tarafım da eşittir her zaman böyle bir ayrım görmedim ben ailemde ama tabi ki her anne baba kendi cocugunun mutlulugunu ister ama eşimin ailesini önemserken ilerde bunun daha aşırısı olması yada sevgilimin ilerde bu durumu suistimal etmesinden korkuyorum:50::50:

kafam çok karıstı :53::53: benim ailemde anne tarafım da baba tarafım da eşittir her zaman böyle bir ayrım görmedim ben ailemde ama tabi ki her anne baba kendi cocugunun mutlulugunu ister ama eşimin ailesini önemserken ilerde bunun daha aşırısı olması yada sevgilimin ilerde bu durumu suistimal etmesinden korkuyorum:50::50:
Aksine suistimal etmekten çok oda senin ailene aynı saygı ve sevgi ile yaklaşır o yüzden kimse kendi ailesini üstün tutmasın ben sadece bana öğretileni söyledim :) Yani fevri ve aşırı savunmacı davranma cnm

O öyle dedi diye öyle yapılacak diye bişey yok. Sevgilin bana "otorite benim" imajı yaratmaya çalışıp, testi kırılmadan seni emri altına almak istiyor gibi geldi. Muhtemelen kulağına demiştir birileri, "evlenmeden emrin altına almazsan, evlenince zaptedemezsin, kendi ailesiyle arasına gir güç almasın" vs şeklinde taktik almıştır, o yüzünden sana böyle samimiyetten uzak "bu evin reyisi benim ben ne dersem o" imajı veriyordur.
Sabret canım.. Zamanla aşacaktır bunu.
He yok diyorsan ki kişiliği budur; o zaman kendine yazık etme derim.
Bi düşün.
Allah yardımcın olsun:34:

O öyle dedi diye öyle yapılacak diye bişey yok. Sevgilin bana "otorite benim" imajı yaratmaya çalışıp, testi kırılmadan seni emri altına almak istiyor gibi geldi. Muhtemelen kulağına demiştir birileri, "evlenmeden emrin altına almazsan, evlenince zaptedemezsin, kendi ailesiyle arasına gir güç almasın" vs şeklinde taktik almıştır, o yüzünden sana böyle samimiyetten uzak "bu evin reyisi benim ben ne dersem o" imajı veriyordur.
Sabret canım.. Zamanla aşacaktır bunu.
He yok diyorsan ki kişiliği budur; o zaman kendine yazık etme derim.
Bi düşün.
Allah yardımcın olsun:34:

Aksine suistimal etmekten çok oda senin ailene aynı saygı ve sevgi ile yaklaşır o yüzden kimse kendi ailesini üstün tutmasın ben sadece bana öğretileni söyledim :) Yani fevri ve aşırı savunmacı davranma cnm

işte gelecekte ne olacağını bilmiyorum caba gerçekten böyle birisi mi yoksa sadece kendini sert göstermeye mi çalışıyor anlayamıyorum bunu nasıl anlayacağımı da bilmiyorum

işte gelecekte ne olacağını bilmiyorum caba gerçekten böyle birisi mi yoksa sadece kendini sert göstermeye mi çalışıyor anlayamıyorum bunu nasıl anlayacağımı da bilmiyorum

Bu kadar şeyi düşünme.. Biraz zamanın akışına bırak kendini.. Eğer bu kişiliğiyse hiç taviz vermez, yok dediğim gibi kendini otoriter göstermek için yaptıysa sen üzerinde durmayıp konusunu açmayıp annenlere yakın olduğunda bişey demez. Hissetmez bile ona karşı yaptığını.. O onu söylemekle yükümlüydü. Kendini göstermek istediği otoriter adam nasıl olmalı onu bile bilmiyordur. İşte burdan anlarsın o zaman onun ne olduğunu..
Kolay gelsin canım:54:

:emir_bebek:
sevgilimle evlilik planları yapıyoruz. bana diyor ki. sen bizim ailemize gelin geleceksin artık senin annen baban senin 1. ailen olmayacak. senin 1. ailen benim sonra da benim ailem. senin kendi annen baban 2. ailen olacak. sen onların sorumluluğundan cıkıp benim sorumluluğuma giriyorsun artık onların değil benim sözümü dinleyeceksin evlendikten sonra diyor. normalde baska konularda iyi anlaşıyoruz ama bu konuda ikimizin ailesi ikimiz için de eşit dedim ve suçlu ben oldum. sen kendi aileni bırakıp benim aileme gelin geliyorsun diyor. sizin eşleriniz buna benzer şeyler yaptı mı? şimdi ondan vaz mı gecmeliyim yoksa onu nasıl ikn edip nasıl anlatabilirim ona ikimizin ailesinin eşit olduğunu? tabi ki evlendikten sonra ilk olarak eşim gelir herseyden önce sonra aileler gelir. ama gelinin de damadın da ailesi eşit olmalı bana göre. ben ailemden öyle gördüm çünkü. ayrıca evlendikten sonra kendi evimizi alana kadar onun annesiyle oturacağız. annesi yalnız. kardeşi yok babası da yok. kendisi annesiyle oturmak istemediğini fakat kira da vermek istemediğini söylüyor. kira yerine ev alırız diyor. herşey bir kenara kendi ailesini benim ailemden üstün tutmaya calısmasını anlamıyorum. anlayan var mı? :26:

yorumları okuyamadım,
senin de ailene damat geliyor. o zaman senin ailen 1. sırada olmalı.

ailesini ezdirmemesi güzel birşey ama kıvamını tutturamamış bnce

Back
X