Sevgilim sizce fazla mi kısıtlıyor beni?

Şimdiye kadar 5-6 tane erkek arkadaşım oldu. Sadece biri kiyafetime karıştı onu da sutladim.

Eğer ilerde olur da ayrılırsanız, üniversite yılları bir daha gelmez bunu fark edin derim. Bizim bir arkadaş vardı o öyle erkek arkadaş yaptı hiç bir etkinliğe gelmedi, yemekler vs olurdu katılmadı. O kişiyle de ayrıldı öyle geçti gitti üni yılları.

Yani haklisiniz fakat ben iyi nezih bir üniversiteye gidiyorum ama tabi yine dediginiz gibi bi şey olabilir. Ama olursa bile bu o erkeklerin ayıbi değil mi? Erkeklerin pisligi yüzünden türk kadını kısıtlanıyor, Biz okulun havuz imkanından faydalanamıyoruz erkekler yüzünden başka yrrelre para veriyoruz. Ama arkadaşlarım da sizin dediğiniz gibi burası avrupa değil kılığına kıyafetine çok karışmıyormus arkadaşlarına da öyle, başka türlü türk erkeği bulamazsın burasi avrupa degil, böyle şeyler yüzünden ilişkini bitirme sakın diyorlar. Teşekkür ederim sizin de yorimunuz icin.

Onlarin ayibi elbette.ama insanlari degistiremeyizki. Havuza gitme demiyorki okulun havuzuna gitme diyor, ben oyle anladim. Ben tiksinirim zaten erkeklerin girdigi havuzlara falan girmeye. Ellerini dahi yikamiyor cogu dusunsene iyk igrenc, bir de daliyoruz o suya. Ben acikcasi taslanacagimi bilsem de sunu soyleyecegim. Ben umursamadigim insanin gram bir seyine karismam. Umursadigim insanin da iyiligini isterim, onu üzmeyecek sekilde nasihat veririm. Benim insan iliskilerim bu sekilde ilerler. Hicbir sey söylemeyen insanin cok umursayan biri oldugunu düsünmüyorum. Spor salonu disinda söyledikleri bence mantikli. Mis gibi temiz havuzlar var onlara git bence. Orasini burasini karistirip havuza dalan ergen erkeklerin havuzunda ne isin var.

Boyle bir ailede büyüyüp böyle bir adamla ne isiniz olmus hayret valla. Peki siz itiraz edince napiyor? Kavga mi ediyorsunuz?

Bu konularda ben hep şunu sorarım karşımdakine siz kısıtlandığınızı hissediyor musunuz ?önemli olan bu. Çünkü bu konular herkesin yaşam tarzına göre farklılık gösterir, kimi evden çıkarmasa normal karşılar, kimi erkek arkadaşlarıyla gece çıkmasına karıştığında bile rahatsız olur. O yüzden siz söyleyeceksiniz sizce sevgiliniz sizi fazla mı kısıtlıyor? Mesela söyledikleriniz her birini benim eşim de istemiyor, ama ben kendimi kısıtlanmış hissetmiyorum hatta normal karşılıyorum. Ama bazı arkadaşlarım da aman spor salonuna tek gitsen ne olacak sanki diyor, onlar kendilerine göre eş buldu bende kendime göre. Eşim kıyafetime, gezmeme, kızkıza takılmama, kendi başıma bir yere gitmeme, makyajıma karışmaz ama mesela alkoollü ortama, spor salonuna onsuz gitmemi istemez ben de dediğim gibi bunları tuhaf karşılamıyorum. Bir arkadaşım vardı eşi kızkıza bile dışarıya göndermezdi oda onu tuhaf görmüyordu ama eşim beni arkadaşlarımın yanına yollamasa bir dur orada derin, yanı işin özü sizde bitiyor.

Aslında pekte kısıtlama denemez ama sana göre değil anlaşılan farklı dünyaların insanlarısınız ciddi düşünen sahiplenen her erkekte vardır böyle şartlar daha fazlası bile olabilir yani..

Çok abartılı değil ama sen ne oranda karışıyorsun burada bu önemli? Ben evli olduğum halde bunları yapabiliyorum ama eşime de karışmıyorum misal.

O derece mi diyorsunuz ya...
Instagrama resim atmasanız da olur. Onu geçtim. Ama spor salonu, yüzme havuzu, kız arkadaşlarınla geç saate kalamama, alkollü etkinliklere katılamama...bunlar baya ciddi kısıtlamalar. Hayatınızı çok kısıtlıyor.

Ben bu maddelerin hepsini yapıyorum ve erkek arkadaşım da var. Kendimi bildikten sonra hiçbir problem olmaz. Ben istemedikten sonra yanıma kimse yaklaşamaz bile. Bu yıllar bir daha gelmez.

Simdi bunlari soyleyen evlenince fazlasiyla uygulamaya baslar. Eyer sizde katlanamazsaniz bu tur kisitlamalara vayki van halinize( Bana yerine gore makyaj yaparsin diyen sevgili evlenince hayatimi zindana ceviren kocaya donustu( Insallah sizinki benimki gibi olmaz.

Ha birde benim eşim de sadece mezun olduğum okulun havuzuna gitmeme gönlü razı oluyor, hani gidenler daha nezih diye. Sizinkide tam tersi düşünüyormuş. Benim eşim etrafta barzo olmadığı sürece her yere yollar, düşünün iş için yurtdışına çıktım yanımda bir erkek bir kadın arkadaşla adam sesini çıkarmadı ama bulunduğumuz şehirde gece alkollü ortama müsade etmez, bana mantıklı geliyor bu yaklaşımı.

Canım şimdi bu söylediğin şeyleri ben yapmadığım için bana anormal gelmiyor. Çünkü bikini zaten giymiyorum , giysem de herkesin göreceği instagramda atmam. Ama herkesin kendi tercihi.
sen bunu yapmayı , sevgilin dediği için değil yarar-zarar etkisini göze alarak kendin karar vermelisin. Dediğim gibi bana zaten yanlış geldiği için eşim dedi diye değil ben yapmıyorum , ama doğru bildiğim şeylerde eşimi dinlemem çünkü işte ozaman kısıtlama olduğunu düşünürüm .

Sana tavsiyem etraflıca konunda bu koyduğun maddeleri düşün , seni eleştirmek değil kesinlikle niyetim ama bende sevgilinle genel olarak aynı fikirdeyim .sen aynı fikirde değilsen ve bu yapmak istediklerini gerçekleştirmek için tek engel sevgilinse ciddi fikir ayrılıklarınız var demektir . ilişkini ciddiyete de taşımayı düşünüyorsan ve ortak noktada buluşamıyorsanız tekrar değerlendirmelisin. Herkes aynı düşünmek zorunda değil, Kafa yapılarınız uymuyorsa ilerde çok zorlanırsın

Herşey iyi hoşta şu barzo benzetmesi nedir açılımı nasıldır
İlk defa duyuyorum:)

Ben bir turk erkeğiyle evliyim ve bu söylediklerinizin hepsini yapabiliyorum. Onun razisinin olmayacagi ama benim istedigim şeylerde de o bana katilir. Mesela ben sarhos olup dans etmeyi severim, esim dans etmekten cok hoslanmaz ama disarda sarhos olmami da istemez ama ben sevdigim icin bana katilir o da icer beraber dans ederiz. Cogu evet sevgiliniz gibi ama olmayan da var. Hayat tarziniza uyumlu olmayan insanla ugrasmayin. Ya mutsuz olursunuz ya mutsuz edersiniz.

Aba altından sopa gösteriyor
şakayla karışık şöyle Dedi böyle Dedi bu denek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…