Sevgilimden izin almak istemiyorum

Şey galiba, çabuk tüketmekten korkuyorsun.
Çok fazla yan yana olunca, bir zaman sonra aynılaşmak, içe içe geçmekten korkuyor olabilirsin. Eh bu da monotonluğu getirir.
Bu konuda haklısın tabi, herkesin bir özel alanı olmalı.
Ama şu da var, bunları yazan benim, fikrim de bu. Yine de evet bensiz şu bahsettiğin yere gidebilir, içim de çok rahat olur diyemem. Çizgilerden bahsedilmiş, işte bu da benim çizgim. Güven meselesi de değil bu, dedim ya aldatılma fobim yok. Sadece hoşlanmadım durumdan. Bunun dışındaki durumlarda bilir kişi gibi, kabul ya da veto edecek konuma asla gelmem. Böyle bir ilişkiyi zaten ben de istemem.

Ben de izin vermezdim. Hatta bi d ebunu nasıl düşünürsün diye de kızardım.

Üstelik ayrı gayrı tatil olayıni ben de istemezdim. Ne var ki canım ayrı tatile. :)

Altında bir şey arar diyorsunuz... Hakli olabilirsiniz Ama şimdi kimse sevgilisi veya eşiyle gelmiyor benim gitmem tuhaf başka türlü nasıl açiklayabilirim bu durumu?

Ben de izin vermezdim. Hatta bi d ebunu nasıl düşünürsün diye de kızardım.

Üstelik ayrı gayrı tatil olayıni ben de istemezdim. Ne var ki canım ayrı tatile. :)
Düşünce farklılığı işte.. sevgilimle çok ayrı hayat tarzlarimiz oldugunu düşünmüyordum ama onla da öyle demek ki.. peki ben bu durum karşısında napicam.. ayda yılda bir olan bi sey için de ilişki bitirilir mi bilemedim ama evlilik de var... ayyy deliricem

Ya evlenince ickili ve böyle kızlı erkekli kalmalı bir durum olmadikca bence sorun çıkarmaz sevgiliniz. Yani kızkıza tatile gidicem deseniz bisey demez, ya da en fazla günümüz sartlarnda potansiyel sapıklar nedeniyle istemeyebilir.

Ama gerçekten de icki ve kız erkek karışık bir ortam çoğu kisinin hosgörüyle yaklasabilecegi bir sey degil.

Baska bir probleminiz yoksa bence bu konudan fedakarlık yapabilirsiniz, erkek arkadasınızın da fedakarlık yaptığı seyler vardr eminim

Oyle izinli mizinli iliskilerden nefret ederim. Ben anamdan babamdan izin almiyorum, bu yasima gelmisim, elin oglundan mi izin alacagim... Bence sevgilinle bu konuda zihniyetleriniz farkli. Ben easen bu tur insanlarin iliskilerini en bastan sakat buluyorum. Kendimi dusunuyorum, bana izin verip vermeyebilecegini sanan bir erkege sumugumu bile atmam.
Madem sana da ters, izin alma. Bu kadar basit. Mirin kirin ederse de "senden izin almiyorum" dersin. Herkes durmasi gerektigi yeri bilecek. Sevgili demek ozgurluge mudahale demek olmuyor. Hayati zenginlestirecek, ufku acacak iliskilerden yanayim, kisitlayici degil sahsen. Saniyorum ki sizin bu tur tartismalariniz cok olacaktir. Iyi dusun bu arkadasla.

Adam da seninle birlikte vakit geçirmekten zevk alıyor canım demekki insalar birlikte vakit geçirmekten sıkılmadıkları buna bayıldıkları insanlarla evlenmezler mi ? Ayrı gayrı takıldıktan sonra ha evlisin ha bekar tabiki gün içerisinde arkadaşlarla görüşülür edilir eşinin her an yanında olamazsın ya da o senin ama bir insan da eşi olmadan tatile gitmek istersen bana tuhaf gelir mesela o tatilde yanımda olmayan eşimi özlerim yanımda olmasını isterim ben onunla o değerli vakitleri geçiremediğim için istemem. Bizim toplumumuza bakarsan erkekler karılarıyla takılmazlar pek erkek erkeğe kadın kadına daha çok takılırlar Bence birlikte gezmekten hoşlandıkları için birlikte geziyor insanlar yani ben öyle olurum en azından :)

Erkek arkadasin fazlasiyla hakli.
Benim icin kiz erkek alkollu ortam bile iliskisi olan bir bayan icin dogru degilken, bir de pansiyon isi hic olmamis.

Evlenince ne kadar istesenizde ortak bir hayatiniz olacak, bu sekilde dusunmeye devam ederseniz zaten sevdiginiz adamla da evlenemezsiniz.

Biz eşim ile ayrı ayrı çok takılırız arkadaşlar ile.
Bizim için sorun değil birbirimize güveniyoruz saygı duyuyoruz ama yatılı karışık arkadaş ortama benim eşimde pek sıcak bakmaz, ama iş yeri ile iş gereği birkaç gün gitmişliğimiz var ona karışmaz

okurken bazen inanamıyorum. asla izin vermezdimler havada uçuşuyor. gitmesini istemezdim, bunu da ona belirtirdim denebilir ama yetişkin insanların bir ilişki içindeyken birbirlerinden izin almaya ihtiyaçları yoktur bence. biriyle birlikte olunca ona sahip olmuyoruz, o kişi bizim gem vuracağımız bir varlık değil, yönetebileceğimiz bir şey de değil.

bana kalırsa evliliklerdeki ve ilişkilerdeki en büyük sorunlardan biri bu. insanların kendisine ait bir hayatı olmalı. bir alanı olmalı. o mesafe bırakılmadığında nefes alamayabilir insan. 7/24 birlikte yaşanan bir ilişki çok sağlıklı değil. herkesin hayat eşinden bağımsız da bir hayatı olmalı. özgürlük için gerekli olan bu.

konudaki sorun da iki kişinin arasında çözmesi gereken bir şey. hayatı yaşayış tarzıyla ilgili bir durum. konu sahibinin sevgilisi kibar bir şekilde dile getirmiş arzusunu. toplanma olayında tuhaf bir yan göremedim ben. kadın ve erkek gerçekten çok yakın dost olabilirler. benim düşüncem bu yönde. sizin hatalı bir düşünceniz olduğunu düşünmüyorum. ilişkiniz için en sağlıklı seçim hangisi olacaksa onu yapın. fakat mutluluğunuzu da göz önünde bulundurun. iyi akşamlar dilerim.

Düşüncemi belki yadirgayanlar olabilir.
Eger sevgilinizle ayni dünya görüşüne sahip iseniz ikinizin ortak kriterleri olmali ve buna gorw hareket etmelisiniz. Ki aileleriniz tanıştırdıysaniz ve evlilik düşünüyorsaniz bu cok daha belirginlesmeli.
Izin almak degildir olay.. bir yerde iken sevdiginiz insanin gönlünun rahat oldugunu bilmektir eaas olan.. bizlerde erkekler icin ayni seyleri yaomiyor muyuz..
sahsen gitse kizli ickili ortama asla asla gönlüm razi olmaz. Bu benim dünya görüşümle ilgilidir. O da bundan rahatsiz kalir ve gitmez de zaten.. bunun gibi bir durum..
8 yillik iliskimde sadece nisandan sonra birbirimize gittigimi yerleri haber verir olduk. Adamla zaten ayni yerlere gidiyoruz neredeyae heo.. farkli zamanlamalarda..
izin istemem ama icinin rahat etmeyecegi bir yere de gitmem. Onun icinin rahat etmedigini nerden anlarim derseniz ben kendimden anlarim. Eger dunya görüşüme ters bir yerde bur durumda oldugumu hissediyorsam o da kötü hisseder biliyorum

Ben benden başka kadın yok diye ,eşimsiz iftar yemeğine gitmedim iş yerimizin düzenlediği eşsiz bir davetti, eşimle katılabileceğimi söyledim, olumsuz bir cevap gelse idi ben de gitmezdim, benim ki de ne kadar doğru tartışılır aslında ama eşimin evde olduğu nadir iftarlardan biri idi onsuz olmak da istemedim
Gerçi o aynı durumda olsa bir milyon kere giderdi bensiz

Evlilik sana gore degil!!!! Hazır ve o olgunlukta,o maneviyatta,o hayata uygun degilsin

Altında bir şey arar diyorsunuz... Hakli olabilirsiniz Ama şimdi kimse sevgilisi veya eşiyle gelmiyor benim gitmem tuhaf başka türlü nasıl açiklayabilirim bu durumu?
Arkadaslariniz da eglenceli vakit gecirmek istiyorlar belli ki. Cunku herkes sevgilisiyle gelirse herkes sevgilisiyle ilgilenir ve arkadas ortami olmaz sebebi budur. Ama sevgilinizin yaninda da farkli davranacaklarsa bu da degisik. Sevgiliniz belki de haklidir. Cunku sizinle rahat ilan sevgiliniz varken de size rahat davranabilir.

Bu birbirine bağımlı olmalı bütün planları beraber yapmalı ve en fenası da icazet almalı ilişkiler bana da fenalık getiriyor. Kendim hiç öyle bir ilişkide bulunmadım ve şimdi eşimle de böyle yaşamıyoruz. Ha biz fazla bağımsız takılıyor olabiliriz en doğrusu budur demiyorum. Ama bu tip kişiselliği öldüren bir ilişki seni mutsuz edecekse sakın sakın prim verme. İlişki evlilik iş değil sadece Mutlu olduğumuz için içinde bulunduğumuz birşey olmalı

Git ya, izin almak/vermek ne münasebet? Salla gitsin, saçmalıktan başka birşey değil. Ben en son çocukken izin alırdım galiba, o da annemden ya da anneannemdendi muhtemelen. "Parkta arkadaşlarla oynayabilir miyiz?" ya da "bakkaldan dondurma alabilir miyiz?" falan gibi. Sevgili yüzünden hayatını kısıtlama, yapmak istediklerini iptal etme. İzin mizin olaylarına giresen benliğini kaybedersin. Ayrılmayacağınızın garantisi var mı? Yok. Hayat bu, belirsizlikler havuzu yani. Yarın bişey olsa, ayrılsanız, bi sevgili yüzünden iptal ettiğin tatiller için üzülürsün, saçma sapan bişey yüzünden en güzel yaşlarımı yaşayamadım, içimde kaldı falan dersin. Bu nedir ya? İçip içip çocuğu aldatacak mısın sanki de gitme falan diyor, ne kadar onur kırıcı.

Arkadaşlarınızla yemeğe gitmeniz sorun değil de neden eşleriniz ya da sevgilileriniz gelemiyor? Evlilik kişilerin bir olması demek benim gözümde ve artık sizinle muhabbetini sürdürmek isteyen arkadaşlarınız da bilmeli ki siz artık tek kişilik bir hayat yaşamıyorsunuz. Haa öyle olmadığını düşünüyor hala "benim de hayatım var" diyorsanız o zaman evlilik konusunda net değilsiniz.
Ben de tek başıma arkadaşlarımla dışarıya çıkıyorum, yemeğe gidiyorum ama nişanlımın içi hep rahat çünkü ona, o daha bana söylemeden "gelmek ister misin?" diye sorarım ve genelde de gelmez. O da aynı şekildedir bana karşı ve ben de sınırımı hep bilirim bazen arkadaşlarıyla takılması gerektiğini, bu şekilde zaman geçirmeye ihtiyacı olduğunu tıpkı onun bildiği gibi.
Burada sorun sevgilinizin gelip gelmemesinden ziyade davet dahi edilmeden kesin olarak dışlanılması. Tatil olayının ise hiç elle tutulur yanı yok çünkü nişanlım bensiz tek başına tatile çıksa bile ben kırılırım kaldı ki kızlarla benim davet edilip de "yok sağol ben o tarihlerde doluyum" dahi diyemediğim kesin olarak gelişimin engellendiği bir tatile çıkacak ve herkes benim kendi isteğimle gelmediğimi değil de grup üyelerinin kurallarından dolayı gelemediğimi bilecek. İzin vermem değil çünkü kimsenin kimseye izin vermesi haddine değil ama ayrılırım kesin olarak çünkü böyle bir davranış, düşüncesizlik kabul edilemez.
Kırıcı olmamıştır umarım siz fikrimizi sorduğunuz için yazdım. Sanıyorum ki sevgilinizle karşılıklı olarak yeterli içsel duyguları paylaşmıyorsunuz çünkü bu durumu ilişkimin başlarında ben düşünüp hissediyordum şuan ise nasıl öyle düşünebildiğime kızıyorum.

Tam olarak beynimdekileri yazmışsınız.

Evlilik sana gore degil!!!! Hazır ve o olgunlukta,o maneviyatta,o hayata uygun degilsin
Hangi hayata uygun olmadığımi ben de biliyorum. Demek istediginizi anladim sagolun yorumunuz icin. Fakat her evlilik toplumun uygun gördüğü aynı basmakalip formatta olacak diye bi şey yok. O benim ve evlenecegim kişinin bileceği is. Burada benim olgunluguma, maneviyatima laf ederek evliliğe uygun değilsin demeniz hiç hoş ve doğru değil bence. Hangi evlilikten bahsettiğinize bağlı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…