Bu tarz ortamlar hataya meyilli, ben de gidersem aldatmaya meyilli olabilirim, sevgilim de o yuzden istemez boyle diyorsunuz yani :)) evet insanlar bu tarz yerlerde aldatmaya daha meyilli oluyor haklısıniz. Fakat benim sevgilim benim kontrolum altındayken sadık, benim kontrolumden çıkınca aldatmaya meyilli ise zaten bir dakika daha yanımda durmasın. Ayrıca buyuksehirde yaşıyoruz biz aldatma olayi olacak olsa o tatildeki ya da alkollü restorandaki ortam herhangi bir kafede de bulunabilir. Biraz daha zor olur ama bulunur. Konumda aldatmayla ilgili bi şey yok zaten bizim ilişkimizde güven tam, sevgilim ben onu aldatırim diye degil böyle bi şeyi hoş bulmadığını belirterek gitmemi istemiyor. Neden hos bulmadigini sordugumda elle tutulur bi cevap yok ama "elalem ne der" tarzi cevaplar veriyor toplum baskısı anlayacağınız. Ben bunu yenmek istiyorum konumda bundan bahsettim.Şu anda forumda aktif olan bir konu var ; erkekler partnerlerinden ayrı tatil yapamaz diye tepiniyoruz kadınlar olarak =))
Bu tür ortamların hataya meyilli olduğunda hem fikir tüm hemcinslerimiz
Şimdi sana ne derler bilemiyorum, içkili, erkekli ortam üstelik kalmalı yok pek olabilitesi var gibi durmuyor =)))
Aslında hakkı var sevgilinin, o gideceğim dese sende istemezsin
Tabi ki de katılması yasak değil. Ama bana tuhaf geliyor kimsenin partneri yokken bi kisinin sevgilisiyle gelmesi. Bi de şu var tabi ki ben onla vakit gecirmekten çok mutlu oluyorum fakat birbirimizin ayrı bi hayatımızın kalmamasini istemiyorum. Birbirimize bağlı olalım ama bağımlı olmayalim. Birlikte gecirdigimiz vakitlerin anlamı olsun.Bence bu işin doğrusu yanlışı yok, sen kendini rahat hissedeceğin şekilde kararını ver.
Kişisel olarak cevap verecek olursam, evlilik öncesi hiç birbirimize karışmadık, evlilik sonrası da bir mazeret yoksa ayrı tatil planı yapmadık, zaten uzun tatil imkanımız da yok ki
Ama senin konundaki gibi bir durum da bana garip geliyor, erkek arkadaşım da eğer bir mazereti yoksa tatile karılsın derim ben, neden onu katılması yasak ki.
Tabi ki de katılması yasak değil. Ama bana tuhaf geliyor kimsenin partneri yokken bi kisinin sevgilisiyle gelmesi. Bi de şu var tabi ki ben onla vakit gecirmekten çok mutlu oluyorum fakat birbirimizin ayrı bi hayatımızın kalmamasini istemiyorum. Birbirimize bağlı olalım ama bağımlı olmayalim. Birlikte gecirdigimiz vakitlerin anlamı olsun.
Bekar hayatı tatlı geliyorsa, ozleniyorsa o evlilikte bir problem var demektir. Ben görev gibi yapılan evliliklere karsiyim. Evlilik mutlu olmak için yapılmalı. Bekar hayatı tatlı geliyorsa bekarlık daha güzel demektir o zaman insanlar neden evlensin?Ayri ayri hayat felsefesini siz cok ciddiye almissin gibime geldi.
Evet evli ciftlere ozellikle tavsiye edilir ayri takilin felan diye. Ama aksam yine ayni evin icine basinizi sokun denir. Otellerde gez denmez. Aksi taktirde ayri ayri hayatlari bekar hayatlarina cevirirsiniz ve o daha tatli gelir.
Biliyorum simdilik evli degilsiniz.
Ama yinede fazla uc bi dusunce tarzi sizinkisi. Yok kizli erkekli yok ickili, yok bide otel. Sevgiliniz size " gezemezsin evde otur' dese hak verirdim size. Sevgiliniz " kizlarla tatil yapamazsin 3 gunlugune"de size hak verirdim. Ama su durumda haksiz gordum ben sizi.
Bence otel ve arkdaslarla beraber takilmak hos geldi kulaga ve o yuzden diretiyosunz ve mntigi bi kenara koydunuz. Eminimki sevgiliniz size bu teklifle gelseydi kizli erkekli ickili hatta yatili bi yere yollamadan once bi dusunurdunuz.
Haklısınız. Yanlış anlasildim ben sadece bu tatil için konuşmuyorum. Bu tatile sevgilimle gitsem de olur hiç gitmesem de olur dedigim gibi daha aileme bile danışmadım ki öyle rahat bi aile değildir. Ben bu olaydan yola çıkarak acaba sevgilim "karı kocalar asla birbirinden ayrılamaz" zihniyetinde mi diye endiselendim onun için açtım konuyu.Elbette öyle ama hep birliktesiniz de bu tatil tek fırsat mı ayrı takılmak için?
Veya şöyle diyim, siz partner olarak arkadaş içinde arkadaş gibi takılamıyor musunuz?
Bu kadar ısrarla erkek arkadaşınızı bu tatilde yanınızda istememek farklı anlamlara gelebilir. En azından bu konuda erkek arkadaşınıza daha açık olmanız gerekir diye düşünüyorum.
Yazmayi unutmuşum. Tabi ki eşinden fırsat bulsa aldatacak olan pislikler vardır bu devirde kimseye güven olmaz ama bence sürekli dip dibe olunan, bunaltici evlilikler de aldatmaya çok itiyor. Özellikle erkekleri. Biz resmen şu an rol değiştirdik sevgilimle... Ben aldatırim demiyorum asla böyle bi şey olamaz ama genelde erkekler daha çok özgürlük ister kadınlar karşı çıkar. Şu an çok saskinim.Bu tarz ortamlar hataya meyilli, ben de gidersem aldatmaya meyilli olabilirim, sevgilim de o yuzden istemez boyle diyorsunuz yani :)) evet insanlar bu tarz yerlerde aldatmaya daha meyilli oluyor haklısıniz. Fakat benim sevgilim benim kontrolum altındayken sadık, benim kontrolumden çıkınca aldatmaya meyilli ise zaten bir dakika daha yanımda durmasın. Ayrıca buyuksehirde yaşıyoruz biz aldatma olayi olacak olsa o tatildeki ya da alkollü restorandaki ortam herhangi bir kafede de bulunabilir. Biraz daha zor olur ama bulunur. Konumda aldatmayla ilgili bi şey yok zaten bizim ilişkimizde güven tam, sevgilim ben onu aldatırim diye degil böyle bi şeyi hoş bulmadığını belirterek gitmemi istemiyor. Neden hos bulmadigini sordugumda elle tutulur bi cevap yok ama "elalem ne der" tarzi cevaplar veriyor toplum baskısı anlayacağınız. Ben bunu yenmek istiyorum konumda bundan bahsettim.
Haklısınız. Yanlış anlasildim ben sadece bu tatil için konuşmuyorum. Bu tatile sevgilimle gitsem de olur hiç gitmesem de olur dedigim gibi daha aileme bile danışmadım ki öyle rahat bi aile değildir. Ben bu olaydan yola çıkarak acaba sevgilim "karı kocalar asla birbirinden ayrılamaz" zihniyetinde mi diye endiselendim onun için açtım konuyu.
Aynennnn. Ben evlenince bekar hayatımı ozlemek istemiyorum. Birbirimize bağlı olduğumuz ama alan da biraktigimiz mutlu bi evliliğimız olsun. Tabi ki sürekli ayrı tatiller, ayrı gezmeler olmaz hatta en çok hayat arkadaşınla bir şeyler paylasmalisin tabi ki ama ayda yılda bir de böyle şeyler olsun. Alkole ve kizli erkekli ortama takmışlar. Benim dusundugum şeyler bunlar değil. Olsa da olur olmasa da olur.bir insanın eşinden bağımsız bir şey yapması neden bu kadar tehlikeli bir şey. sokaktaki herkes bizim kocalarımızın ya da bizlerin peşinde mi, kuyruk mu var? yapmak isteyen aynı evin içinde de yapıyor çünkü. çeşitli konular okuyoruz burada. inanılmaz teknikler öğreniyoruz aldatan insanlardan.
bence hayat arkadaşı olmak bir evin tapusunu almakla karıştırılıyor. yahu tasma takar gibi resmen, kim olsa sıkılır, bunalır. güven çok önemli bir şey. bağımsızlık duygusu da öyle.
aksi halde bekar hayatı daha tatlı gelir denmiş. işte en büyük sorun burada değil mi zaten? bekar hayatı daha güzelse bir kişi niye evlensin ki, çile doldurmak için mi? insan daha mutsuz bir konuma gelmek için neden hayatını değiştirsin? o kişiyi sevdiği için, sabah uyandığında onu görmek istediği için evlenilir benim bildiğim. önemli olan evliyken de rahat, mutlu ve huzurlu yaşamak. insan kendi evinde sürekli diken üstünde yaşayamaz. ya da baskı altında. bilmiyorum buradaki çoğu insan konu sahibini anlayamadı. farklı şeylere odaklanıldı.
Aynennnn. Ben evlenince bekar hayatımı ozlemek istemiyorum. Birbirimize bağlı olduğumuz ama alan da biraktigimiz mutlu bi evliliğimız olsun. Tabi ki sürekli ayrı tatiller, ayrı gezmeler olmaz hatta en çok hayat arkadaşınla bir şeyler paylasmalisin tabi ki ama ayda yılda bir de böyle şeyler olsun. Alkole ve kizli erkekli ortama takmışlar. Benim dusundugum şeyler bunlar değil. Olsa da olur olmasa da olur.bir insanın eşinden bağımsız bir şey yapması neden bu kadar tehlikeli bir şey. sokaktaki herkes bizim kocalarımızın ya da bizlerin peşinde mi, kuyruk mu var? yapmak isteyen aynı evin içinde de yapıyor çünkü. çeşitli konular okuyoruz burada. inanılmaz teknikler öğreniyoruz aldatan insanlardan.
bence hayat arkadaşı olmak bir evin tapusunu almakla karıştırılıyor. yahu tasma takar gibi resmen, kim olsa sıkılır, bunalır. güven çok önemli bir şey. bağımsızlık duygusu da öyle.
aksi halde bekar hayatı daha tatlı gelir denmiş. işte en büyük sorun burada değil mi zaten? bekar hayatı daha güzelse bir kişi niye evlensin ki, çile doldurmak için mi? insan daha mutsuz bir konuma gelmek için neden hayatını değiştirsin? o kişiyi sevdiği için, sabah uyandığında onu görmek istediği için evlenilir benim bildiğim. önemli olan evliyken de rahat, mutlu ve huzurlu yaşamak. insan kendi evinde sürekli diken üstünde yaşayamaz. ya da baskı altında. bilmiyorum buradaki çoğu insan konu sahibini anlayamadı. farklı şeylere odaklanıldı.
Siz de "izin vermeyecegini" söyleyenlerdensiniz. Peki neden?bende izin vermezdim net.tabiki ayrı hayatlarımız olucak zaman zaman. evliyiz ama ördek ailesi değilizya her yere beraber gidelim ama içkili bir ortam sonrasında pansiyon ben olsam izin vermem açıkcası.
Birçok kez yazdım. Konuda belirtememisim galiba. Olay "sevgilim bu tatile gelsin mi" değil. Olay sevgilim "ciftler ayrı gayrı bi şey yapamaz" zihniyetinde mi? Öyleyse napmaliyimİzin almak çok ayrı birşey. Ben de izin almam hiçbir şey için.
Ama ne eşimin böyle bir ortama girmesini isterim ne de ben girerim. Hadi bir yere aksam gitmek tamam, kız arkadaşlarla da tatil tamam ama karışık tatil açıkçası biraz ters.
Erkek arkadaşınız da gelsin tatile, neden gelmiyor?
Birçok kez yazdım. Konuda belirtememisim galiba. Olay "sevgilim bu tatile gelsin mi" değil. Olay sevgilim "ciftler ayrı gayrı bi şey yapamaz" zihniyetinde mi? Öyleyse napmaliyim
Tamam Teşekkürler yorumunuz icinBen zaten yorumumda fikrimi belirttim. Ayrı tatiller yapmak ters geliyor diye...
benim düşünce yapıma ters olduğu için.Siz de "izin vermeyecegini" söyleyenlerdensiniz. Peki neden?
Sizin düşünce yapınıza neden ters? Böyle bi şey olursa ne sakıncası olabilir? Aldatılmaktan mi korkuyorsunuz?benim düşünce yapıma ters olduğu için.
aldatıcak insan her zaman aldatır.ilk msjımda da yazdığım gibi ördek ailesi değiliz tabiki bizimde kendimize göre yaşantılarımızSizin düşünce yapınıza neden ters? Böyle bi şey olursa ne sakıncası olabilir? Aldatılmaktan mi korkuyorsunuz?
Sizin düşünce yapınıza neden ters? Böyle bi şey olursa ne sakıncası olabilir? Aldatılmaktan mi korkuyorsunuz?
Siz normal iki sevgiliden bahsetmissiniz ki evet böyle bir durumda daha 1 aylik tanistigin belki de 2 ay sonra ayrilacagin bir kisiyi her yere dahil etmek mantikli olmaz. Ben yorumumu genel olarak degil de merhabay`in iliskisi üzerine yapmistim. Ciddi bir iliskide birinin gittigi yere digerinin gidememe mantigi benim icin yanlis. Kiz kiza ya da erkek erkege takilmak istenir bunu anlarim fakat diger tüm durumlarda bana da teklif edilmesini beklerim. Elbetteki nisanlimin her gittigi yere cocuk gibi pesinden gitmem ama bana teklif dahi edilmeyen, bilerek uzak tutuldugum bir ortam benim aklima farkli dusunceler getirir. Nisanlimla 11 yildir görüsüyoruz ve hic ben neden gelemiyorum diye tartismadik. Diger mesajimda da yazdigim gibi ciddi dusunulen bir iliskide bana kalirsa tabiiki her gidilen yere yapisik ikiz gibi gidilmez ama kesinlikle istiyorsa sevgilimin de gelebilecegi bir yer olmali. Aksi benim icin rahatsiz edici olur. Bahsettigim iliski türü daha saglam temelleri olmayan degil de daha cok yillarin verilmis oldugu artik ciddiyeti binmesi beklenen iliski türüdür.Ben söylediklerinize tam anlamıyla katılmıyorum. Mesela her ortama eşle/sevgiliyle girilmiyor. Kişinin sevgilisi var diye sevgilisini de her ortama götürmesi bana göre saçma. Evlilik demek zaten bireysel hayatımızı kapının dışına bırakıp atmak demek değildir. Bireysellik ile evlilikleri dozunda ayarlayabilsek hiç böyle sorunlar kalmayacak toplumumuzda. Hadi evli olma durumu sevgili olma durumundan biraz daha farklıdır mutlaka sonuçta o insanla resmi olarak da hayatınızı birleştiriyorsunuz. Ama henüz sevgililik döneminde ben bireysellikten bu kadar uzaklaşılmasını doğru bulmuyorum. Bizim üniversite mezuniyet yemeğimiz böyle bir sebepten dolayı iptal oldu mesela. 60 kişilik bir sınıf olarak kendi aramızda, sadece sınıfımızdaki insanlarla birlikte mezuniyet yemeği düzenlenecekti. 4 sene boyunca acı tatlı birşeyler paylaştığımız insanlarla biz bize yemek yemek istedik ama bazı arkadaşlarımız sevgililerini de yemeğe getirmek istediler. Neden diye sorduğumuzda aldığımız cevapların çoğu "sevgilim yoksa benim orada ne işim var", "ben onsuz bir yere katılmak istemiyorum", "sevgilim de gelmek istiyor, o gelmeyecekse benim de gitmemi istemiyor" şeklindeydi. Şimdi biz zaten kalabalığız, e bunlara bir de tanımadığımız etmediğimiz, hiçbir paylaşım yaşamadığımız sevgililer eklenince o biz bizelik fikri uçtu gitti mesela. Biz 4 sene bir dünya şey yaşamış beraber okumuşuz, kız 1 aylık ilişkisinin olduğu adamı oraya getirecek. İstemeyenlerin sayısı çok olduğu için iptal oldu mesela. Çok yakın arkadaş grubu olur, herkes birbirini iyi tanıyordur falan sevgililer de gelir katılır tamam ama bu her duruma uygun değil. Şimdiki ilişkileri düşündüğümüz zaman, ilişkiler de bi garip. Tutuyor sevgilisini getiriyor, sonra yok ona neden baktın, bununla niye konuştun falan diye kavga çıkarıyorlar. Sevgililer katılacaksa çok yakın arkadaş grubunun etkinliklerine katılmalı, benim sevgilimle zerre kadar alakası olmayan iş arkadaşlarımla ya da okul arkadaşlarımla yapılan etkinliğe katılmasının bir anlamı yok. Henüz sevgililik döneminde 2 kişilik hayat moduna bu kadar fazla girmeyi normal bulmuyorum ben. Gidilecek ortama elbette sevgili ve eşlerle gidilir ama gidilmeyecek ortama da onu katmaya çalışmak abartılı bir hareket. O insanın hayatında sadece sevgilisi/kocası yok, bir arkadaş grubu var, sosyal bir hayatı var, ailesi var. Sevgili var artık diye bunlardan soyutlanan, ben onsuz bir yere gitmem, o gelmeyecekse ben de katılmam diyen insanlar o sevgili hayatından gittiği zaman yapayalnız kalıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?