Arkadaslariniz da eglenceli vakit gecirmek istiyorlar belli ki. Cunku herkes sevgilisiyle gelirse herkes sevgilisiyle ilgilenir ve arkadas ortami olmaz sebebi budur. Ama sevgilinizin yaninda da farkli davranacaklarsa bu da degisik. Sevgiliniz belki de haklidir. Cunku sizinle rahat ilan sevgiliniz varken de size rahat davranabilir.
Sevgilim gelse arkadaşlarım neden geldi demez tabi ki aksine çok sıcak davranırlar fakat ben herkesin yalnız olduğu bir ortamda (evli bile var) birinin tutup sevgilisiyle gelmesini ilginç bulurum. Ve zaten burada sorduğum "ben nasıl bu davete giderim?" değil bu davete ya da tatile gitmesem de olur fakat ben bu olaylardan yola çıkarak hiç yalnız bi şey yapamayacak miyiz diye dusunur oldum önceki sayfalarda da söylediğim gibi.Arkadaşlarınızla yemeğe gitmeniz sorun değil de neden eşleriniz ya da sevgilileriniz gelemiyor? Evlilik kişilerin bir olması demek benim gözümde ve artık sizinle muhabbetini sürdürmek isteyen arkadaşlarınız da bilmeli ki siz artık tek kişilik bir hayat yaşamıyorsunuz. Haa öyle olmadığını düşünüyor hala "benim de hayatım var" diyorsanız o zaman evlilik konusunda net değilsiniz.
Ben de tek başıma arkadaşlarımla dışarıya çıkıyorum, yemeğe gidiyorum ama nişanlımın içi hep rahat çünkü ona, o daha bana söylemeden "gelmek ister misin?" diye sorarım ve genelde de gelmez. O da aynı şekildedir bana karşı ve ben de sınırımı hep bilirim bazen arkadaşlarıyla takılması gerektiğini, bu şekilde zaman geçirmeye ihtiyacı olduğunu tıpkı onun bildiği gibi.
Burada sorun sevgilinizin gelip gelmemesinden ziyade davet dahi edilmeden kesin olarak dışlanılması. Tatil olayının ise hiç elle tutulur yanı yok çünkü nişanlım bensiz tek başına tatile çıksa bile ben kırılırım kaldı ki kızlarla benim davet edilip de "yok sağol ben o tarihlerde doluyum" dahi diyemediğim kesin olarak gelişimin engellendiği bir tatile çıkacak ve herkes benim kendi isteğimle gelmediğimi değil de grup üyelerinin kurallarından dolayı gelemediğimi bilecek. İzin vermem değil çünkü kimsenin kimseye izin vermesi haddine değil ama ayrılırım kesin olarak çünkü böyle bir davranış, düşüncesizlik kabul edilemez.
Kırıcı olmamıştır umarım siz fikrimizi sorduğunuz için yazdım. Sanıyorum ki sevgilinizle karşılıklı olarak yeterli içsel duyguları paylaşmıyorsunuz çünkü bu durumu ilişkimin başlarında ben düşünüp hissediyordum şuan ise nasıl öyle düşünebildiğime kızıyorum.
Çok haklısınız. Demişler ki sen evliliğe uygun degilsin, evlilik her seyi birlikte yapmak demek mi ki bakin farklı evlilikler de var ve bence çok daha sağlam, cok daha güzel evlilikler.Bu birbirine bağımlı olmalı bütün planları beraber yapmalı ve en fenası da icazet almalı ilişkiler bana da fenalık getiriyor. Kendim hiç öyle bir ilişkide bulunmadım ve şimdi eşimle de böyle yaşamıyoruz. Ha biz fazla bağımsız takılıyor olabiliriz en doğrusu budur demiyorum. Ama bu tip kişiselliği öldüren bir ilişki seni mutsuz edecekse sakın sakın prim verme. İlişki evlilik iş değil sadece Mutlu olduğumuz için içinde bulunduğumuz birşey olmalı
Empati yapayim ozaman anlarsiniz belki... Ben sizin yerinizde olsam esim asla bende geleyim sende gitme demezdi cnku gitmezdim! Esim de ayni sekilde... Bu konular asla yakismazdi..yakistiramazdk kendimize dolayisiyla izin almak istemiyorum diye bi konu acmazdim. Cunku bana yakismazHangi hayata uygun olmadığımi ben de biliyorum. Demek istediginizi anladim sagolun yorumunuz icin. Fakat her evlilik toplumun uygun gördüğü aynı basmakalip formatta olacak diye bi şey yok. O benim ve evlenecegim kişinin bileceği is. Burada benim olgunluguma, maneviyatima laf ederek evliliğe uygun değilsin demeniz hiç hoş ve doğru değil bence. Hangi evlilikten bahsettiğinize bağlı.
Sevgilimin yuzunu yere eğecek, bana yakismayacak bi şey yapmıyorum. Tekrar sagolun yorumunuz, ilginiz için.Empati yapayim ozaman anlarsiniz belki... Ben sizin yerinizde olsam esim asla bende geleyim sende gitme demezdi cnku gitmezdim! Esim de ayni sekilde... Bu konular asla yakismazdi..yakistiramazdk kendimize dolayisiyla izin almak istemiyorum diye bi konu acmazdim. Cunku bana yakismaz
İşte bana tuhaf geliyor koskoca yetişkin insanlarin karar hakkıni başkalarına vermesi, özgürlügünu kisitlamasi, çocukların ebeveynden izin alması gibi izin alması... hayat tarzi size uygun değilse ayrilirsiniz müdahale etmek degistırmek olmaz. Tabi bu benim görüşüm, Rabbim sizi mesut etsin, ben burada gitmeli miyim gitmemeli miyim diye sormadim sevgilimle genel olarak bu anlasmazliklari napabilirim diye sordum. Teşekkür ederim ilginiz, yorumunuz için.Ben sahsen sevgilimin alkol kullanan erkekli kizli karisik grupla beni goturmeden tatile cikmasina musade etmezdim.
Empati yapayim ozaman anlarsiniz belki... Ben sizin yerinizde olsam esim asla bende geleyim sende gitme demezdi cnku gitmezdim! Esim de ayni sekilde... Bu konular asla yakismazdi..yakistiramazdk kendimize dolayisiyla izin almak istemiyorum diye bi konu acmazdim. Cunku bana yakismaz
Tüm yorumlarınıza katılıyorum. Ülkemizde bir kadın türü var çocuğu var diye, kendim büyütucem diye calismiyor (sanki ev hanımları tüm gün çocukla ilgileniyor dört dörtlük çocuk yetistiyor da çalışan kadinlar çocuklarından bihabermis gibi) iş hayatı yok, evlendim kocamsiz bi şey yapamam diye düşünüyor sosyal hayatı yok, tek vasfı anne ve karı olmak. Tabi ki herkesin kendi tercihi yargılamak haddime değil bence bu çok doğru diyen birine de saygı duyarım ama bence bunlar çok yanlış şeyler. Ben de gelecek de böyle biri olmak istemiyorum bundan korktum öneriler almak için bu konuyu actim fakat birkaç kişi dışında yardimci olan olmadı herkes "kadinli erkekli tatil olur mu" konusuna takildiİşte neden yakışmıyor
Biz neyi atlıyoruz ki
Yani sokaktan çevirdiğimiz insanlarla değil daha önceden tanıdığımız insanlarla eşsiz bir yere gidince ne olur ki
O insanlara yakınlaşma isteğim yahut onların bana yakınlaşma isteği varsa zaten eskiden beri bir aradaydık ortaya çıkardı eş ya da sevgili yokken
Bir de insanlar alkol vs diye çok tepki göstermiş de ben çok mu anormal ortamlarda yaşıyorum acaba dedim zira içkiyi adabı ile içen kimse de öyle dağıtmaz yani hemen kırk yıllık dostuna vs asılmaz
Kırkıma yaklaştım kimse içince bana asılmadı ben de kimseye asılmadım erkek arkadaşımın evinde de yiyip içip kaldım sevgilim de bir şey demedi o erkeğin sevgilisi de
Ben söylediklerinize tam anlamıyla katılmıyorum. Mesela her ortama eşle/sevgiliyle girilmiyor. Kişinin sevgilisi var diye sevgilisini de her ortama götürmesi bana göre saçma. Evlilik demek zaten bireysel hayatımızı kapının dışına bırakıp atmak demek değildir. Bireysellik ile evlilikleri dozunda ayarlayabilsek hiç böyle sorunlar kalmayacak toplumumuzda. Hadi evli olma durumu sevgili olma durumundan biraz daha farklıdır mutlaka sonuçta o insanla resmi olarak da hayatınızı birleştiriyorsunuz. Ama henüz sevgililik döneminde ben bireysellikten bu kadar uzaklaşılmasını doğru bulmuyorum. Bizim üniversite mezuniyet yemeğimiz böyle bir sebepten dolayı iptal oldu mesela. 60 kişilik bir sınıf olarak kendi aramızda, sadece sınıfımızdaki insanlarla birlikte mezuniyet yemeği düzenlenecekti. 4 sene boyunca acı tatlı birşeyler paylaştığımız insanlarla biz bize yemek yemek istedik ama bazı arkadaşlarımız sevgililerini de yemeğe getirmek istediler. Neden diye sorduğumuzda aldığımız cevapların çoğu "sevgilim yoksa benim orada ne işim var", "ben onsuz bir yere katılmak istemiyorum", "sevgilim de gelmek istiyor, o gelmeyecekse benim de gitmemi istemiyor" şeklindeydi. Şimdi biz zaten kalabalığız, e bunlara bir de tanımadığımız etmediğimiz, hiçbir paylaşım yaşamadığımız sevgililer eklenince o biz bizelik fikri uçtu gitti mesela. Biz 4 sene bir dünya şey yaşamış beraber okumuşuz, kız 1 aylık ilişkisinin olduğu adamı oraya getirecek. İstemeyenlerin sayısı çok olduğu için iptal oldu mesela. Çok yakın arkadaş grubu olur, herkes birbirini iyi tanıyordur falan sevgililer de gelir katılır tamam ama bu her duruma uygun değil. Şimdiki ilişkileri düşündüğümüz zaman, ilişkiler de bi garip. Tutuyor sevgilisini getiriyor, sonra yok ona neden baktın, bununla niye konuştun falan diye kavga çıkarıyorlar. Sevgililer katılacaksa çok yakın arkadaş grubunun etkinliklerine katılmalı, benim sevgilimle zerre kadar alakası olmayan iş arkadaşlarımla ya da okul arkadaşlarımla yapılan etkinliğe katılmasının bir anlamı yok. Henüz sevgililik döneminde 2 kişilik hayat moduna bu kadar fazla girmeyi normal bulmuyorum ben. Gidilecek ortama elbette sevgili ve eşlerle gidilir ama gidilmeyecek ortama da onu katmaya çalışmak abartılı bir hareket. O insanın hayatında sadece sevgilisi/kocası yok, bir arkadaş grubu var, sosyal bir hayatı var, ailesi var. Sevgili var artık diye bunlardan soyutlanan, ben onsuz bir yere gitmem, o gelmeyecekse ben de katılmam diyen insanlar o sevgili hayatından gittiği zaman yapayalnız kalıyorlar.Arkadaşlarınızla yemeğe gitmeniz sorun değil de neden eşleriniz ya da sevgilileriniz gelemiyor? Evlilik kişilerin bir olması demek benim gözümde ve artık sizinle muhabbetini sürdürmek isteyen arkadaşlarınız da bilmeli ki siz artık tek kişilik bir hayat yaşamıyorsunuz. Haa öyle olmadığını düşünüyor hala "benim de hayatım var" diyorsanız o zaman evlilik konusunda net değilsiniz.
Ben de tek başıma arkadaşlarımla dışarıya çıkıyorum, yemeğe gidiyorum ama nişanlımın içi hep rahat çünkü ona, o daha bana söylemeden "gelmek ister misin?" diye sorarım ve genelde de gelmez. O da aynı şekildedir bana karşı ve ben de sınırımı hep bilirim bazen arkadaşlarıyla takılması gerektiğini, bu şekilde zaman geçirmeye ihtiyacı olduğunu tıpkı onun bildiği gibi.
Burada sorun sevgilinizin gelip gelmemesinden ziyade davet dahi edilmeden kesin olarak dışlanılması. Tatil olayının ise hiç elle tutulur yanı yok çünkü nişanlım bensiz tek başına tatile çıksa bile ben kırılırım kaldı ki kızlarla benim davet edilip de "yok sağol ben o tarihlerde doluyum" dahi diyemediğim kesin olarak gelişimin engellendiği bir tatile çıkacak ve herkes benim kendi isteğimle gelmediğimi değil de grup üyelerinin kurallarından dolayı gelemediğimi bilecek. İzin vermem değil çünkü kimsenin kimseye izin vermesi haddine değil ama ayrılırım kesin olarak çünkü böyle bir davranış, düşüncesizlik kabul edilemez.
Kırıcı olmamıştır umarım siz fikrimizi sorduğunuz için yazdım. Sanıyorum ki sevgilinizle karşılıklı olarak yeterli içsel duyguları paylaşmıyorsunuz çünkü bu durumu ilişkimin başlarında ben düşünüp hissediyordum şuan ise nasıl öyle düşünebildiğime kızıyorum.
Hangi yorumumda alkolden bahsettm acaba???İşte neden yakışmıyor
Biz neyi atlıyoruz ki
Yani sokaktan çevirdiğimiz insanlarla değil daha önceden tanıdığımız insanlarla eşsiz bir yere gidince ne olur ki
O insanlara yakınlaşma isteğim yahut onların bana yakınlaşma isteği varsa zaten eskiden beri bir aradaydık ortaya çıkardı eş ya da sevgili yokken
Bir de insanlar alkol vs diye çok tepki göstermiş de ben çok mu anormal ortamlarda yaşıyorum acaba dedim zira içkiyi adabı ile içen kimse de öyle dağıtmaz yani hemen kırk yıllık dostuna vs asılmaz
Kırkıma yaklaştım kimse içince bana asılmadı ben de kimseye asılmadım erkek arkadaşımın evinde de yiyip içip kaldım sevgilim de bir şey demedi o erkeğin sevgilisi de
Hangi yorumumda alkolden bahsettm acaba???
Aslinda ayni yere geliyoruz farkinda misinİşte bana tuhaf geliyor koskoca yetişkin insanlarin karar hakkıni başkalarına vermesi, özgürlügünu kisitlamasi, çocukların ebeveynden izin alması gibi izin alması... hayat tarzi size uygun değilse ayrilirsiniz müdahale etmek degistırmek olmaz. Tabi bu benim görüşüm, Rabbim sizi mesut etsin, ben burada gitmeli miyim gitmemeli miyim diye sormadim sevgilimle genel olarak bu anlasmazliklari napabilirim diye sordum. Teşekkür ederim ilginiz, yorumunuz için.
Merhaba hanimlar, ciddi oldugum, 2 yila yakın zamandır birlikte olduğum sevgilimle yasadigim bir olayi size anlatmak istiyorum.
Üniversiteden arkadaşlar alkollü bir mekanda yeniden buluşma/toplanma organizasyonu yapıyor kadınlı erkekli ve kimse yanında sevgilisini eşini dostunu vs getirmiyor. Sevgilim de tutturuyor ben de gelicem diye gelmen pek hoş olmaz diyince de "rica ediyorum sen de gitme o zaman alkollü erkekli ortama" diyor.
Ayni kadinli erkekli gruptan bir arkadaşım akrabasının pansiyonunda bize yer ayarlamak istiyor tatil için (erkekler ayrı odalarda kalacak tabi ki) ben de gitmek istiyorum ama sevgilim yine ya bende gelicem diyor yada senin de gitmen icime sinmiyor hem alışma yarın oBur gün evlenince de ayri gayri tatiller mi olacak, olmaz diyor. Onu çok seviyorum onunla bi hayat geçirmek istiyorum ailelerle tanıştık ama evlilikteki bu bağımlılığı düşününcede zaten kötü oluyorum. Onunla bi yerlere gitmekten, onunla vakit gecirirken çok mutlu oluyorum ama tamamen birbirimize bağımlı olma, birbirimiz olmadan baskalariyla hiçbir şey yapamama fikri beni kötü hissettiriyor ayrı ayrı hayatlarimiz da olsun istiyorum. SizCe bu duygu ve dusuncelerim hatalı mı? Bana önerilerde bulunun rica ediyorum.
bende izin vermezdim net.tabiki ayrı hayatlarımız olucak zaman zaman. evliyiz ama ördek ailesi değilizya her yere beraber gidelim ama içkili bir ortam sonrasında pansiyon ben olsam izin vermem açıkcası.Merhaba hanimlar, ciddi oldugum, 2 yila yakın zamandır birlikte olduğum sevgilimle yasadigim bir olayi size anlatmak istiyorum.
Üniversiteden arkadaşlar alkollü bir mekanda yeniden buluşma/toplanma organizasyonu yapıyor kadınlı erkekli ve kimse yanında sevgilisini eşini dostunu vs getirmiyor. Sevgilim de tutturuyor ben de gelicem diye gelmen pek hoş olmaz diyince de "rica ediyorum sen de gitme o zaman alkollü erkekli ortama" diyor.
Ayni kadinli erkekli gruptan bir arkadaşım akrabasının pansiyonunda bize yer ayarlamak istiyor tatil için (erkekler ayrı odalarda kalacak tabi ki) ben de gitmek istiyorum ama sevgilim yine ya bende gelicem diyor yada senin de gitmen icime sinmiyor hem alışma yarın oBur gün evlenince de ayri gayri tatiller mi olacak, olmaz diyor. Onu çok seviyorum onunla bi hayat geçirmek istiyorum ailelerle tanıştık ama evlilikteki bu bağımlılığı düşününcede zaten kötü oluyorum. Onunla bi yerlere gitmekten, onunla vakit gecirirken çok mutlu oluyorum ama tamamen birbirimize bağımlı olma, birbirimiz olmadan baskalariyla hiçbir şey yapamama fikri beni kötü hissettiriyor ayrı ayrı hayatlarimiz da olsun istiyorum. SizCe bu duygu ve dusuncelerim hatalı mı? Bana önerilerde bulunun rica ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?