Sevgilimden izin almak istemiyorum

Sevgilim gelse arkadaşlarım neden geldi demez tabi ki aksine çok sıcak davranırlar fakat ben herkesin yalnız olduğu bir ortamda (evli bile var) birinin tutup sevgilisiyle gelmesini ilginç bulurum. Ve zaten burada sorduğum "ben nasıl bu davete giderim?" değil bu davete ya da tatile gitmesem de olur fakat ben bu olaylardan yola çıkarak hiç yalnız bi şey yapamayacak miyiz diye dusunur oldum önceki sayfalarda da söylediğim gibi.

Çok haklısınız. Demişler ki sen evliliğe uygun degilsin, evlilik her seyi birlikte yapmak demek mi ki bakin farklı evlilikler de var ve bence çok daha sağlam, cok daha güzel evlilikler.

evlilik tabi ki dipdibe yaşamak demek değildir ama bu kişilerin tercihine kalmış. ben eşimden ayrı eğlenmeyi şu an pek düşünemiyorum açıkçası nispeten yeni evli olduğumuz için de olabilir. neyse ki bizim karakterlerimiz ve bu konudaki fikrimiz aynı. arkadaş ortamı farklıdır eşle yapılacak şeyler farklıdır mutlaka. önemli olan karşınızdaki insanla bu konuda uyuşuyor musunuz? ona bakın. bu kafa yapısında olmayan bir insanla ilerlemez zaten üzülürsünüz

Herşey karşılıklı tabi sizde aynı şekilde onun isteklerine karışmıyorsanız oturun bak bu böyle böyle oluncs böyle hissediyorum böyle sağlıklı bi ilişkimiz olmaz ama böyle olursa mutlu olurum hem sende arkadaşlarınla plan yap gez dolaş şeklinde

Empati yapayim ozaman anlarsiniz belki... Ben sizin yerinizde olsam esim asla bende geleyim sende gitme demezdi cnku gitmezdim! Esim de ayni sekilde... Bu konular asla yakismazdi..yakistiramazdk kendimize dolayisiyla izin almak istemiyorum diye bi konu acmazdim. Cunku bana yakismaz

Ben sahsen sevgilimin alkol kullanan erkekli kizli karisik grupla beni goturmeden tatile cikmasina musade etmezdim.

Sevgilimin yuzunu yere eğecek, bana yakismayacak bi şey yapmıyorum. Tekrar sagolun yorumunuz, ilginiz için.

Ben sahsen sevgilimin alkol kullanan erkekli kizli karisik grupla beni goturmeden tatile cikmasina musade etmezdim.
İşte bana tuhaf geliyor koskoca yetişkin insanlarin karar hakkıni başkalarına vermesi, özgürlügünu kisitlamasi, çocukların ebeveynden izin alması gibi izin alması... hayat tarzi size uygun değilse ayrilirsiniz müdahale etmek degistırmek olmaz. Tabi bu benim görüşüm, Rabbim sizi mesut etsin, ben burada gitmeli miyim gitmemeli miyim diye sormadim sevgilimle genel olarak bu anlasmazliklari napabilirim diye sordum. Teşekkür ederim ilginiz, yorumunuz için.

İşte neden yakışmıyor

Biz neyi atlıyoruz ki

Yani sokaktan çevirdiğimiz insanlarla değil daha önceden tanıdığımız insanlarla eşsiz bir yere gidince ne olur ki

O insanlara yakınlaşma isteğim yahut onların bana yakınlaşma isteği varsa zaten eskiden beri bir aradaydık ortaya çıkardı eş ya da sevgili yokken

Bir de insanlar alkol vs diye çok tepki göstermiş de ben çok mu anormal ortamlarda yaşıyorum acaba dedim zira içkiyi adabı ile içen kimse de öyle dağıtmaz yani hemen kırk yıllık dostuna vs asılmaz

Kırkıma yaklaştım kimse içince bana asılmadı ben de kimseye asılmadım erkek arkadaşımın evinde de yiyip içip kaldım sevgilim de bir şey demedi o erkeğin sevgilisi de

Tüm yorumlarınıza katılıyorum. Ülkemizde bir kadın türü var çocuğu var diye, kendim büyütucem diye calismiyor (sanki ev hanımları tüm gün çocukla ilgileniyor dört dörtlük çocuk yetistiyor da çalışan kadinlar çocuklarından bihabermis gibi) iş hayatı yok, evlendim kocamsiz bi şey yapamam diye düşünüyor sosyal hayatı yok, tek vasfı anne ve karı olmak. Tabi ki herkesin kendi tercihi yargılamak haddime değil bence bu çok doğru diyen birine de saygı duyarım ama bence bunlar çok yanlış şeyler. Ben de gelecek de böyle biri olmak istemiyorum bundan korktum öneriler almak için bu konuyu actim fakat birkaç kişi dışında yardimci olan olmadı herkes "kadinli erkekli tatil olur mu" konusuna takildi

Ben söylediklerinize tam anlamıyla katılmıyorum. Mesela her ortama eşle/sevgiliyle girilmiyor. Kişinin sevgilisi var diye sevgilisini de her ortama götürmesi bana göre saçma. Evlilik demek zaten bireysel hayatımızı kapının dışına bırakıp atmak demek değildir. Bireysellik ile evlilikleri dozunda ayarlayabilsek hiç böyle sorunlar kalmayacak toplumumuzda. Hadi evli olma durumu sevgili olma durumundan biraz daha farklıdır mutlaka sonuçta o insanla resmi olarak da hayatınızı birleştiriyorsunuz. Ama henüz sevgililik döneminde ben bireysellikten bu kadar uzaklaşılmasını doğru bulmuyorum. Bizim üniversite mezuniyet yemeğimiz böyle bir sebepten dolayı iptal oldu mesela. 60 kişilik bir sınıf olarak kendi aramızda, sadece sınıfımızdaki insanlarla birlikte mezuniyet yemeği düzenlenecekti. 4 sene boyunca acı tatlı birşeyler paylaştığımız insanlarla biz bize yemek yemek istedik ama bazı arkadaşlarımız sevgililerini de yemeğe getirmek istediler. Neden diye sorduğumuzda aldığımız cevapların çoğu "sevgilim yoksa benim orada ne işim var", "ben onsuz bir yere katılmak istemiyorum", "sevgilim de gelmek istiyor, o gelmeyecekse benim de gitmemi istemiyor" şeklindeydi. Şimdi biz zaten kalabalığız, e bunlara bir de tanımadığımız etmediğimiz, hiçbir paylaşım yaşamadığımız sevgililer eklenince o biz bizelik fikri uçtu gitti mesela. Biz 4 sene bir dünya şey yaşamış beraber okumuşuz, kız 1 aylık ilişkisinin olduğu adamı oraya getirecek. İstemeyenlerin sayısı çok olduğu için iptal oldu mesela. Çok yakın arkadaş grubu olur, herkes birbirini iyi tanıyordur falan sevgililer de gelir katılır tamam ama bu her duruma uygun değil. Şimdiki ilişkileri düşündüğümüz zaman, ilişkiler de bi garip. Tutuyor sevgilisini getiriyor, sonra yok ona neden baktın, bununla niye konuştun falan diye kavga çıkarıyorlar. Sevgililer katılacaksa çok yakın arkadaş grubunun etkinliklerine katılmalı, benim sevgilimle zerre kadar alakası olmayan iş arkadaşlarımla ya da okul arkadaşlarımla yapılan etkinliğe katılmasının bir anlamı yok. Henüz sevgililik döneminde 2 kişilik hayat moduna bu kadar fazla girmeyi normal bulmuyorum ben. Gidilecek ortama elbette sevgili ve eşlerle gidilir ama gidilmeyecek ortama da onu katmaya çalışmak abartılı bir hareket. O insanın hayatında sadece sevgilisi/kocası yok, bir arkadaş grubu var, sosyal bir hayatı var, ailesi var. Sevgili var artık diye bunlardan soyutlanan, ben onsuz bir yere gitmem, o gelmeyecekse ben de katılmam diyen insanlar o sevgili hayatından gittiği zaman yapayalnız kalıyorlar.

Hangi yorumumda alkolden bahsettm acaba???

Ayri ayri hayat felsefesini siz cok ciddiye almissin gibime geldi.
Evet evli ciftlere ozellikle tavsiye edilir ayri takilin felan diye. Ama aksam yine ayni evin icine basinizi sokun denir. Otellerde gez denmez. Aksi taktirde ayri ayri hayatlari bekar hayatlarina cevirirsiniz ve o daha tatli gelir.

Biliyorum simdilik evli degilsiniz.
Ama yinede fazla uc bi dusunce tarzi sizinkisi. Yok kizli erkekli yok ickili, yok bide otel. Sevgiliniz size " gezemezsin evde otur' dese hak verirdim size. Sevgiliniz " kizlarla tatil yapamazsin 3 gunlugune"de size hak verirdim. Ama su durumda haksiz gordum ben sizi.

Bence otel ve arkdaslarla beraber takilmak hos geldi kulaga ve o yuzden diretiyosunz ve mntigi bi kenara koydunuz. Eminimki sevgiliniz size bu teklifle gelseydi kizli erkekli ickili hatta yatili bi yere yollamadan once bi dusunurdunuz.

bir insanın eşinden bağımsız bir şey yapması neden bu kadar tehlikeli bir şey. sokaktaki herkes bizim kocalarımızın ya da bizlerin peşinde mi, kuyruk mu var? yapmak isteyen aynı evin içinde de yapıyor çünkü. çeşitli konular okuyoruz burada. inanılmaz teknikler öğreniyoruz aldatan insanlardan.

bence hayat arkadaşı olmak bir evin tapusunu almakla karıştırılıyor. yahu tasma takar gibi resmen, kim olsa sıkılır, bunalır. güven çok önemli bir şey. bağımsızlık duygusu da öyle.

aksi halde bekar hayatı daha tatlı gelir denmiş. işte en büyük sorun burada değil mi zaten? bekar hayatı daha güzelse bir kişi niye evlensin ki, çile doldurmak için mi? insan daha mutsuz bir konuma gelmek için neden hayatını değiştirsin? o kişiyi sevdiği için, sabah uyandığında onu görmek istediği için evlenilir benim bildiğim. önemli olan evliyken de rahat, mutlu ve huzurlu yaşamak. insan kendi evinde sürekli diken üstünde yaşayamaz. ya da baskı altında. bilmiyorum buradaki çoğu insan konu sahibini anlayamadı. farklı şeylere odaklanıldı.

Aslinda ayni yere geliyoruz farkinda misin
Uymuyorsa ayrilacaksin bitmistir kafana gore birini bulacaksin
O adam seni o sekilde kabul etmek zorunda degil,sende kimseden izin almak zorunda degilsin
Zorlamayin bosuna bu iliskiyi

sevgiliden izin almak oldum olası saçma gelmiştir.Ama gitmek istediğin yer garip geldi yani kim olsa aynı istekte bulunurdu açıkcası..

Şu anda forumda aktif olan bir konu var ; erkekler partnerlerinden ayrı tatil yapamaz diye tepiniyoruz kadınlar olarak =))
Bu tür ortamların hataya meyilli olduğunda hem fikir tüm hemcinslerimiz
Şimdi sana ne derler bilemiyorum, içkili, erkekli ortam üstelik kalmalı yok pek olabilitesi var gibi durmuyor =)))
Aslında hakkı var sevgilinin, o gideceğim dese sende istemezsin

İzin almak çok ayrı birşey. Ben de izin almam hiçbir şey için.

Ama ne eşimin böyle bir ortama girmesini isterim ne de ben girerim. Hadi bir yere aksam gitmek tamam, kız arkadaşlarla da tatil tamam ama karışık tatil açıkçası biraz ters.

Erkek arkadaşınız da gelsin tatile, neden gelmiyor?

bende izin vermezdim net.tabiki ayrı hayatlarımız olucak zaman zaman. evliyiz ama ördek ailesi değilizya her yere beraber gidelim ama içkili bir ortam sonrasında pansiyon ben olsam izin vermem açıkcası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…