Sevgilimi ailemdem saklıyorum.

Sizce ben namussuz muyum?

• Ankete Katılan
    34
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne namussuzluğu?
Sevmek, beğenmek, aşık olmak namussuz duygular mı?
Zaten mantıklı olan sevdiğiniz biri ile evlilik kurmak.
Ben senden sadece 1 yaş büyüğüm. Sevdiğim adamla evlendim. Ailem önceden karşı çıkmıştı ama vazgeçmediğimi görünce kabul ettiler. Ve şuan çok mutluyum. 2 sene önce yaşınızdan dolayı aileniz karşı çıkmış olabilir. Şimdi tekrar sorun bence.

Evliliğinizde mutluluklar. Eşiniz de aynı süreçlerden geçmesine rağmen bana karşı neden önyargılı ve alaycı bir tutum takındınız?

Hafiften aldıysan paslanmışsın bacanak
Benim burnum yandı kokudan

Çok teşekkürler cevabınız için. Mutluluklar

Ever kalmaz ama yine de ailemin de düğüne katılmasını bana destek olmasını isterdim. Aileden destek görmeyince ortalık eğlencesi oluyorsunuz yorumlardaki gibi.

Bizden ne istiyorsun şu an senasu? Ne yapalım? Gelip annenin babanın kulağını mı çekelim? Mahalledekilerin ağzına torba muamelesi yapıp büzelim mi?

17 yaşında tepki verdiler diye üniversite bitince evlenenmene karşı çıkacak değiller.
Zaman içinde siz ileride birlikte bir ömür geçirip geçiremeyeceğinizi anlar ona göre de, eş adayı gelir ailesi ile ailenizi ikna eder çok karşı çıkarlarsa.
Tabi bu eş adayı doğru bir yapıda olmadığı için mi yoksa yaşınız küçük olduğu için mi tepki gösterdiler siz daha iyi biliyorsunuz.
Gizlice evlenmek falan çok uç düşünceler.
Herşey ve herkes zamanla doğru yol üzerinde hareket eder. Fevri çıkışlar gizli hareketlere gerek yok.

Sena anladığım kadarı ile 19 yaşındasın?
Bak öncelikle üniversiteye bir başla
Değişmez dediğin anne baba nasıl da değişiyor
Şu an ailenin yaptığı seni korumak
Eğer ailen bildiğin gibi katı olsaydı
O üniversite planın zaten olmayacaktı
Ve üni seninn için bİr hayel olacaktı

Teşekkürler. Zaten şu an fevri bir çıkış yapacak kadar aklımı kaçırmadım. Ilerde aynı tutumu sergilerlerse üzülerek söylüyorum gizlice evleneceğim.
Ben de verdim öyle soruya böyle cevap
Sad Sizin gibiler beni o kadar hayattan bezdirdi ki en sonunda açıkça sordum. Taşlayın beni.

Zaten hayal. Yakın illerde iyi okul yok. Ailem de uzak yere göndermek istemiyorum. Her üniversite aynı kafasındalar.

Siz kendinize böyle bir şeyi yakıştırıyor musunuz? Yakıştırmıyorsanız böyle bir seçeneğin ankette işi ne? Siz kendinize saygı duyun ki bir başkasından saygı bekleyebilesiniz.

Aileniz muhtemelen yaşınız küçük olduğu için erkek arkadaşınıza karşı çıktı. Karşılıklı birbirinizin tek arkadaşı, her şeyi olmanız sağlıklı bir ilişki yaşamadığınızın göstergesi. Önce okuyun mezun olun, iş hayatına atılın, kendi paranızı kazanın sonra ailenize açarsınız evlenmek isteğinizi tabi eğer hala evlenmek istiyor olursanız. O zaman da karşı çıkarlarsa gerekçelerine göre onu o zaman düşünürsünüz. İnanın 18-25 yaş arası dönemde bir yıl bile çok farkediyor insanın iç dünyasında. Ailenizin onayı olmadan evlenmek en en son seçeneğiniz olsun.

Ailem ve çevrem çok muhafazakar ve beni hayattan bezdirdiler. Kendimden nefret etmemi sağladılar. Ben buyum. Mizacım böyle. Gizlice evlenmek en son seçeneğim tabii ki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…