Sevgilimi ailemdem saklıyorum.

Sizce ben namussuz muyum?

• Ankete Katılan
    34
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ailem ve çevrem çok muhafazakar ve beni hayattan bezdirdiler. Kendimden nefret etmemi sağladılar. Ben buyum. Mizacım böyle. Gizlice evlenmek en son seçeneğim tabii ki.

Hep başkalarını suçlayarak bir yere varamazsınız. E siz busunuz aileniz de bu. Kendiniz değişime bu kadar kapalıyken ailenizin değişmesini nasıl beklersiniz? Üniversiteye bile hayal çevremde iyi okul yok uzağa göndermezler yazmışsınız. Siz önce bir kazanın hala göndermezlerse madem bu kadar iş kaçmaya gelince gözünüz kara kocaya değil okula kaçsanız olmuyor mu? Her küçük şehirin yakınında büyük şehir var nerdeyse siz nerde yaşıyorsunuz orasını anlamadım?

Zaten hayal. Yakın illerde iyi okul yok. Ailem de uzak yere göndermek istemiyorum. Her üniversite aynı kafasındalar.
Sena sen aileni o şekilde görüyorsun ve bunu böyle kabul etmişsin
Her anne baba üniversite çağına gelsin okusun meslek sahibi olsun diye çalışıp didiniyor
Şu bulunduğun dönemdeki çevren arkadaşların zamanla değişecek
Sen büyürken arkadaşların da büyüyecek
Ailen de ona göre şekillenecek
Bu hep böyledir
Biz büyürken bir şeyler öğrenirken ailemiz de bizimle Beraber aynı yolu izledi
Ben 17 yaşlarımda annem ve babamla kafede oturup kahve içmezdik
Ama şuanda birbirimize kahve ısmarlıyoruz
Yemeklere cinemalara gidiyoruz
Bir evlat büyürken anne babayı da değiştirir

Ankete kahkaha attım Allah da seni güldürsün bence ahlaksız değilsin evlenecek olan sensin kime ne:)

Ailem ve çevrem çok muhafazakar ve beni hayattan bezdirdiler. Kendimden nefret etmemi sağladılar. Ben buyum. Mizacım böyle. Gizlice evlenmek en son seçeneğim tabii ki.
Sena turşunu kuracak değiller Allah aşkına
Elbette vaktin geldiğinde evleneceksin
Ailen bilinçli ve bu yaşta evlenmeni istemiyor
Ne istiyorsun okuldan alıp evde tutsalar daha mi iyi?

Gerçekten önyargılısınız. Istediğim okul İstanbul'da ve göndereceklerini hiç sanmıyorum.

Sena turşunu kuracak değiller Allah aşkına
Elbette vaktin geldiğinde evleneceksin
Ailen bilinçli ve bu yaşta evlenmeni istemiyor
Ne istiyorsun okuldan alıp evde tutsalar daha mi iyi?
Okul konusu çok muallak. Şimdiden uzak ve büyük şehirlere göndermeyiz diyorlar. Çevre ileerde de iyi okul yok. Şimdi okuldan alsalar başlarına iş açarlar. Ondan almıyorlar. Zaten zorla açığa geçirdiler.

Gerçekten önyargılısınız. Istediğim okul İstanbul'da ve göndereceklerini hiç sanmıyorum.

Başka okula gitseniz olmuyor mu? Tek bir şehir mi var? Tek bir üniversite mi iyi Türkiye’de veya siz kazandınız onlar mı yollamadı? Yoo oturduğunuz yerden nasılsa yollamazlar ‘sanmıyorum’ diye salmışsınız kendinizi. Yıllar sonra da ben çok istedim ama ailem okutmadı dersiniz

Son kısma da cevap vermemişsiniz. İş evlenmeye gelince gizlice evlenip kaçmak normal geliyor, okumaya gelince mi zor oldu evden ayrılmak? Madem aileyi arkada bırakmayı göze almışsınız, kazanın istediğiniz okulu gidin istediğiniz yere.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…