• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin ailesi yüzünden tüm hayallerimiz yıkıldı

Konu sahibi adama devam eden borçları olup olmadığını sorabilir.

Kadın / erkek evlilik öncesi edindikleri mal varlıklarını , birikimlerini evlilik sürecinde ortaya koyup sıfırlamak zorunda değiller.

Konu sahibinin de bir evi veya birikimi varsa hepsini ortaya koymama hakkına sahip.

Ancak tarafların devam eden borçları varsa ve bunu evlilik birliği içinde ödemeyi planlıyorlarsa; taraflar bu durumu bilmeli ve ona göre karar vermeliler.

Adamın şu anda herhangi bir borcu yoksa , 2 si eş tutarlı birikimle bir düzen kurmayı düşünebilirler.

O ev evliliklerinin ilk seneleri icin zaten ölü yatirim. Annesi babasi icinde oturuyorsa kira gelirii yok, hipotek icin de asla göstertmezler. Yani borcu bittiyse kenarda durabilir.
Ama bu konuda zaten para en büyük problem degil. Sevgilisinin ailesi bunlari rahat birakmaz.

Öyle yapacağım haklısınız beğendiklerini annem kullansın yeni evlenen eksiği olan insanlar kullansın bende mutlu olurum hem

Aldığınız her şeyi elden çıkarın,başka insanlara verip dağıtın, demiyorum ; sakin olun, ihtiyaç oldukça kullanırsınız. Heves etmiş, almışsınız.

Beğendiğiniz, heves ettiğiniz eşyaları kullanabilmek için evlenmek zorunda değilsiniz.

Yazdıklarınızdan anladığım adam tüm parasını onlara göndermek zorunda çünkü aldığı iki araba ve evin kredi borçları var ve size güveniyorlar. Sizin maaşınızı hesap ediyor olabilirler. Size hem borcu ödetecekler hem de düğün masrafını . Bu da bir kenarda dursun. Kredi başkasının adına çekilmiş olabilir öyle olmasaydı direk kendi krediyi öderdi hesabından. Hiç parası hesabında kalmıyorsa sizi hesap edecekler herhalde.
Konu sahibi ekonomik özgürlüğüm olsun diye çalışıyor ama o ekonomik özgürlükten sadece kocası ve kocasının ailesi faydalanacak. Kadın işe gidip yorulduğuyla kalacak. Akşam geldiğinde de hizmet bekleyecekler üstüne üstlük.

O ev evliliklerinin ilk seneleri icin zaten ölü yatirim. Annesi babasi icinde oturuyorsa kira gelirii yok, hipotek icin de asla göstertmezler. Yani borcu bittiyse kenarda durabilir.
Ama bu konuda zaten para en büyük problem degil. Sevgilisinin ailesi bunlari rahat birakmaz.

Bunu bilemeyiz. Aile, çocukları birikim yapabilsin diye bir yol göstermiş ; adam da ev almış.

Adamın ailesiyle o evde oturmasında da abes bir durum yok.

O evi, evlilikleri için bir yatırım olarak düşünmek ne kadar doğru; tartışılır. Aynı durumda ev kadının olsa: adam, o ev ölü yatırım vs dese, anne babanı çıkart o evden dese ne derdiniz ?

Adam veya kadın kendi istekleriyle paylaşıyorsa mallarını ne güzel; paylaşmıyorsa da, borcunu ödemediğimiz evi tartışma konusu yapmak mantıklı mı, emin değilim.

Fakat bu talebim kabul görmedi 2-3 sene otururuz sonra taşınırız hemen gidersem annemler üzülür dedi ama ben ikna olamadım ve bizi ayrılık noktasına getirdi.
Yani annesini seçti. Sizin seçiminiz ne olacak önemli olan o. Adam açık açık tarafını seçmiş, gerisi size kalmış.

Bunu bilemeyiz. Aile, çocukları birikim yapabilsin diye bir yol göstermiş ; adam da ev almış.

Adamın ailesiyle o evde oturmasında da abes bir durum yok.

O evi, evlilikleri için bir yatırım olarak düşünmek ne kadar doğru; tartışılır. Aynı durumda ev kadının olsa: adam, o ev ölü yatırım vs dese, anne babanı çıkart o evden dese ne derdiniz ?

Adam veya kadın kendi istekleriyle paylaşıyorsa mallarını ne güzel; paylaşmıyorsa da, borcunu ödemediğimiz evi tartışma konusu yapmak mantıklı mı, emin değilim.

Yok dedigimi orda yalnis anladiniz. Ölü yatirim ile kastaettigim: Anneyi babayi oturtduktan sonra o ev ile zaten hesap yapamazlar. Annesini babasini oturtsun bunda abes birsey yok. Ama Yani o ev birikim felan degil benim gözümde. Cünkü birikimini kullanabiliyorsun. Konu sahibi ve es adayi bütün yapacaklarini kendileri borclanarak yapacaklar. Ve bunu yaparken ikisinin de elinde kullanabilecekleri bir birikim yok. Kadinin yasal olarak herhangi bir hakki yok zaten o evde cünkü evlenmeden önce alinmis. Ama ikisi yapacaklari borclardan dolayi dara düsse elde var sifir. Ve bu kadini bu sekilde sadece ilgilendirir: Cocugu olsa annelik izini veya bir süre evde kalmayi unutabilir. Borclar yüzünden. Anlattiklatindan da o ailenin bunlara pek bir yardimlari olacagini zannetmiyorum.

Mapushane konseptine yeni soluk getirecek cadı kaynana…

Ne cesaretle elaleme anlatıyor bunları.

Konu açman bile saçma, sevgilinde beş para etmez.
Anası üzülürmüş eeee anası sevdiğin kadını rezil rüsva etmiş millete.

Neden anlatmıyorsunuz? Yerinizde olsan anlatır içimi döker ayrılırım…

Evlenirsenizde 1 sene ömür biçiyorum….

Yok dedigimi orda yalnis anladiniz. Ölü yatirim ile kastaettigim: Anneyi babayi oturtduktan sonra o ev ile zaten hesap yapamazlar. Annesini babasini oturtsun bunda abes birsey yok. Ama Yani o ev birikim felan degil benim gözümde. Cünkü birikimini kullanabiliyorsun. Konu sahibi ve es adayi bütün yapacaklarini kendileri borclanarak yapacaklar. Ve bunu yaparken ikisinin de elinde kullanabilecekleri bir birikim yok. Kadinin yasal olarak herhangi bir hakki yok zaten o evde cünkü evlenmeden önce alinmis. Ama ikisi yapacaklari borclardan dolayi dara düsse elde var sifir. Ve bu kadini bu sekilde sadece ilgilendirir: Cocugu olsa annelik izini veya bir süre evde kalmayi unutabilir. Borclar yüzünden. Anlattiklatindan da o ailenin bunlara pek bir yardimlari olacagini zannetmiyorum.

Adam 8 sene boyunca gezip, parasını gönlünce yiyedebilirdi. O ev, adamın şahsi birikimi. Evlenmeden önce edinilen mallarla ilgili kanunlar çıkarılırken, görülen onlarca dava ve örnek olay nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin en aza indirilmesi amaçlanmıştı.

Adam gelip , bundan 1 sene sonrası için birikim yapalım. İkimizin bütçesiyle , bütçemize göre bir ev kuralım dese daha iyi olurmuş. Şimdi durduk yere adamın evini konuşuyoruz.

Bu konularda "ya tersi olsaydı" yı unutuyoruz. Burada kadının bir evi olsa, adam da tüm planları o evde yaşama vb üzerine kursa hoş olur muydu ?

Artan boşanma davaları, mal ve tazminat talepleri sebebiyle; bundan 10 sene önce düşünülmeyen konular düşünülüyor artık.

Gerizekalı erkek arkadaşın yüzünden ayrıldınız.
Kusura bakma da oğlanın ailesi ki bir kaç sene sonra alışacak kızın anne babası ne olacak!
Ailelerle uzak yakın oturmak meselesine başka bakıyorum ama üslubu acılara sürükleyeceğim ezdireceğimden başka bir şey değil.

Adam 8 sene boyunca gezip, parasını gönlünce yiyedebilirdi. O ev, adamın şahsi birikimi. Evlenmeden önce edinilen mallarla ilgili kanunlar çıkarılırken, görülen onlarca dava ve örnek olay nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin en aza indirilmesi amaçlanmıştı.

Adam gelip , bundan 1 sene sonrası için birikim yapalım. İkimizin bütçesiyle , bütçemize göre bir ev kuralım dese daha iyi olurmuş. Şimdi durduk yere adamın evini konuşuyoruz.

Bu konularda "ya tersi olsaydı" yı unutuyoruz. Burada kadının bir evi olsa, adam da tüm planları o evde yaşama vb üzerine kursa hoş olur muydu ?

Artan boşanma davaları, mal ve tazminat talepleri sebebiyle; bundan 10 sene önce düşünülmeyen konular düşünülüyor artık.

Bende onu diyorum zaten. Arkadaslar adamin birikimi var yazmis. O ev su anda ve evliligi icin bir birikim olarak görülemez. Konu sahibi tüm planlarini o ev üzerinde yapmiyor zaten. Borclanmaya da razi, ama bunlarin o aileden bagimsiz bir hayati olmayacak. Ev bunun sadece bir örnegi.

of erkek musveddesi resmenn madem 2, 3 sene beraber oturmamiz lazim hemen kabullenemezler diyor ( baya iyi güldüm burda) sizin aileniz de kabullenemez o halde? O yuzden hepiniz birlesip oturun en iyisi, onun ailesi sizin aileniz😂 bu kadar sacma dusunmeyi nasil başarıyorlar acaba. Sevişesim bile gelmez bu kocayla🤮 ayrilmak en iyisi!

Bende onu diyorum zaten. Arkadaslar adamin birikimi var yazmis. O ev su anda ve evliligi icin bir birikim olarak görülemez. Konu sahibi tüm planlarini o ev üzerinde yapmiyor zaten. Borclanmaya da razi, ama bunlarin o aileden bagimsiz bir hayati olmayacak. Ev bunun sadece bir örnegi.
Ayneen öyle ben maddi kısımda değilim onun olan onundur zaten manevi yönden huzurum olmayacaktı

Ailesinin suçu yok,sevgilinizin mallığı yüzünden yıkılmış hayalleriniz. Hepimiz ailelerimizle ilgileniyoruz,yeri gelince. Ama kalkıp varı yoğu aileye verip de sonra ağzımız açık beklemiyoruz eee nasıl evlenecez biz diye. Kadın olsun erkek olsun,her birey evlilik için kendi hazırlığını kendisi yapmalı,şartları elverdikçe tabii

Dedim bırak biz yapalım herşeyi ama iki aileye eşit mesafede oturalım ne sizinkiler ne bizimkiler karışamasın. Fakat bu talebim kabul görmedi 2-3 sene otururuz sonra taşınırız hemen gidersem annemler üzülür dedi
Sanki aşrı aşrı memlekete kız veriyorlar nesine üzülecekler yahu bu aveli çok aradınız mı?

Back
X