Sevgilimin annesi türbanlı mı değil mi anlayamıyorum

İnanın Türbandan koldan bacaktan daha önemli birşey var ne mi insanliklari .İnsan olmak insan olmak ki bunu kapalı bir kadın olarak söylüyorum .Namaz oruç tesettür hepsi Allah için ve görevimiz ama insanlık çok çok ayrı bişey ki Peygamberimiz de bir insanın namazına orucuna bakın dememiştir .Tanımak için yolculuğa çıkın demiş mesela Demekki ölçü namaz oruç türban değil .Ölçü zor durumlar da nasıl bir karakter olduğu .

Bosverin.
Ailenizi de sizi de ilgilendirmez. Aileniz neyine takilacak, siz de acikmissiniz. Acik farzetsinler dunurlerini de. Bunlara yormayın kendinizi.

Benim teyzelerimde memlekette başörtülü İstanbul’da açık. Yani tamamen bulunulan ortamda yadırganmamak ve arkasından konuşmasınlar diye böyle . Köyde mini etek giymem rahat etmem ama tatilde sahil kenarı giyerim. Yerine göre giyiniliyor, Karşımızdaki insanların rahatsız edici bakışlarına maruz kalmamak için.

Ama bundan sizene.

Size katıldım. Tutarlılık açısından evet beni de şaşırtırdı açıkçası. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. konu sahibine sen de açıksın ona bakarsan diyenler olmuş ama evet bu kız açık, annesi de kapalı. Herkes kendi açısından tutarlı, orada sorun yok. kayınvalidenizi de kendi tutarsızlığı içinde kabul etmeniz gerekiyor. Sonuçta herkesin kendi hayatı. Erkek arkadaşının bu paylaşımından annesinin haberi olmayabilir ayrıca.

Annesi kapalıdır ama saçı kolu açılsa çok da takmıyordur. Rahattır böyle yaşayan da çok
kapalı diye her ortamda dört dörtlük dikkat etmeyebilir. onun hayatı canı nasıl isterse öyle davranır saygı gerekli

Oyleee dusunsenize sevgili yapmak ve tesettursuz olmakta sorun yok ama kadin belki oglunun dikkatsiz bir aninda cektigi tek bir fotograf yuzunden hanim kizimizin ailesi tarafindan muhafazakarlik standartlarina uymadigi icin elestirilebilir.
Ne diyim Allah akıl fikir versin
Keşke herşey kiyafetle olsaydi ama ben Mevlananin sözü gibi düşünerek insanlara bakiyorum. "Ne insanlar gördüm üstünde elbisesi yok, ne elbiseler gördüm icinde insan yok".
Elestirmek dozunda olunca güzeldir ama baskasinin alanina girince cok itici duruyor.

Dusundugu sey kendi tesettursuz olusu degil daha sevgilisi olan bir adamin annesinin tesetture tam riayet etmeyisi. Cildiriyorum bu tesettur konusunda boyle sacma salak yorumlar okudukca. O kadin konu sahibine tesetture gir dese de ayni sekilde sinir bozucu bir durum. Herkes donup bir kendine bakmali. Anneniz o kadar muhafazakar siz niye tesettursuzsunuz ve sevgiliniz var? Bu soru bile cok can acitiyor degil mi? Sana ne demelik bir soru cunku. Allahla benim aramda bir konu bu.

Ben konu sahibinin SEVGILISInin belki dikkat etmeden attigini dusunuyorum sosyal medyaya. Ben kizkiza otururken bile asla tesettursuz oturmam boyle hatalar olmasin diye. Cunku insanlik hali hata yapilabiliyor.

Sevgilisi dindarmış ama annesinin başı açık fotoğrafını paylaşmış konu sahibi buna anlam verememiş. Bu da rahatsız etmiş. Ben de anlam veremedim şuan

E ama sevgilisi dindarsa başı açık sevgilisi var?
Demek çocuğun öyle bir hassasiyeti yok.
Konu sahibeside zaten benim ailem istemez dedi. Bana sizin anladığınız gibi gelmedi konu.

Tek bir olaydan yola çıkıp kadına tutarsız diyemeyiz ki
Ütelik sorun kadın da değil
Konu sahibinin ailesi daha çok tutarsız
Hem kadına takacak kadar muhafazakarlar, hem de kendi kızları açık

Bu durumda iki tutarsız aile birbirine denk aslında

Belki kadının haberi bile yok insta'da oğlunun başı açık foto attığından =)) haberi olsa oğluna çemkirecek belki de beni sosyal medyaya malamat ettin diye =))

Sorun şu ki sevgiliniz annesinin tesettürüne saygısız. Onu ev haliyle sosyal medyada paylaşması bunu gösteriyor. Kadın tesettürlü de olsa elbette evde istediği gibi durur ama bunu paylaşmak ciddi terbiyesizlik.
Sevgilinizin tesettüre, dinine bakış açısını sorgulayın önce. Madem siz de önem veriyorsunuz söylesenize neden böyle paylaşmış annesini? Ben olsam bunu sorun ederdim.
Eğer kadın da bu paylaşımı görüyor sorun etmiyorsa o zaman birşey demezdim işte. O onun seçimi olurdu çünkü.
Ha bu da saçma. Bazen örtülü bazen örtüsüz fotoğraf paylaşmak abes tabii ama banane derdim.

diyelim ki başörtülü değil,Allahla onun arasında, size ne? diyelim ki başörtülü, sevabı günahı ona, size ne? siz başörtülü değilmişsiniz, açıkmışsınız, onlar bunu size diyor mu

Sanane

Sizi ilgilendiren birşey yok, ailenizi hele hiç. İnsanların yaşantılarına saygı duymayı öğrenin. Doğuda ki inançlı da batı da ki inançsız mı?

Evet ortada kocaman iki tane çelişki var.
Biri, anne-babanızın, kendi kızlarının saçını değil de sevgilisinin annesinin saçını kafaya takacak insanlar olmaları.
Diğeri de sevgilinizin tesettüre önem vermediğini düşünmeniz ve başı açık bir insan olarak bundan rahatsız olmanız.
Dalga mı geçiyorsunuz bizimle?

Acaba erkek arkadaşınız sizi kisitliyor da o yuzden mi annesi kapali oldugu halde acik halini paylasmasina anlam veremiyorsunuz?Bu çelişki mi rahatsiz ediyor sizi acaba..Ama onun disinda aileniz muhafazakarsa bile "elbette bir insan kapali ise bir acik bir kapali" olmaz ama bu ne bizi ne sizi ne ailenizi ilgilendiren bir durum değil.Annesinin acikligina kapaliligina takilarak erkek arkadasinizin taniyip analiz etmeniz gereken onemli hususlari gözden kacirirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…