Sevgilimin annesi türbanlı mı değil mi anlayamıyorum

Herkesin muhafazakarligi kendine aileniz ne hakla rahatsiz oluyor anlamadim. Herkes kendi özgur hur iradesiyle yasasin kime ne ya

Sana ne seni neden rahatsız ediyor ki etmemeli

Nisanli degiller muhafazakar aile kizimiz sevgili yapmis. Sevgili yapmakta sorun yok ama mustakbel kayinvalidenin tesetturune karisiyor tesettursuz haliyle.

O zaman hayat görüşlerimiz farklı deyip ayrılın sevgilinizden
Sevgiliniz annesini yargılamak sizin ailenize mi düştü?

Ya olurmu öyle şey sohbet ediyoruz gibi yazdım ben size yargılamadım. Yanlış anlamayın nolur.
benim bir yakınım çok mutaassıp (babamlara misafirliğe gelince-köye gidince) abdestinde namazında kuran okur dua eder filan hergün rutinidir. Yazlığa gidince öğle namazını kılar denize gider mayoyla, oğullarının ikisi memleketlerinden evli onların çocuklarına kuran öğretir, diğer oğlu katolik bir almanla evli ondan olan torunuyla Noel kutlar kiliseye giderler, kızı şarap bardağı, bir duble rakı paylaşır hemen beğeni yapar oda paylaşır. Şimdi değişik bir tip doğruya doğru ama ben yadırgamıyorum.
mesela benim babam hacı-annem türbanlı, ben yerine göre giyinirim gündelik hayatta dekolte-mini tercih etmem, abimin eşi oldukça açık giyinir, babama sorsak gelininin de benim de tesettürlü olmamızı isterdi gönlü ama ne bana ne de gelinine bir şey hissettirmez.
Benim çevremde farklı dinlerden farklı uygulama şekillerinden evlilik yapan çok ve hiç sorun yaşayan görmediğim için bana olabilir gibi geliyor. Tabii bu tamamen kişilerle karakterlerle ve saygı durumuyla ilgili birşey.
Sizin görüşünüz çok mantıklı.
Ben herkes özgürce yaşasıncı olduğum için kabullenmek istemiyorum sorunlu tipleri :)

ailene ne ki bundan sizde acikmissiniz napsin kadın ailen için kapansinmi yani

Ayy bir de şunu var: biliyor musunuz ben genel manada çocuğuma büyükbabanın-büyükannenin-hala-dayının birşey öğretmesini istemem, hele konu dinle ilgiliyse asla kabul etmem.
Çocuğu tanıyan benim, hayal dünyasında yada bilinç altında birşeyleri nasıl kodlayacağını bilen benim, hele de dini mevzular çok hassas şeyler. Benim yapmak yada yıkmak istediğim birşeyi çocuğumun bir başkasından yanlış bir tarzda öğrenmesine tahammülüm yok.

Türbanlı olan herkes dini gereği kapatıyor diye bir kural da yok yani bazı kişiler kendisine yakışırdığı için takıyor bir de insanları başı açık kapalı diye yargılamamak lazım ama mesela şöyle düşünüyor olabilirsiniz sevgilim dindar ama dini değerlere saygısı pek yok gibi düşünüp onu anlamaya çalışıyor olabilirsiniz annesinin kapalı olup açık fotoğrafını paylaşması kafanıza takılmış gibi sorun rahatlayın

Herkes konuda hem fikir olmuş sayfalarca yazılmış.

E sonuç olarak ünlü bir düşünürün de dediği gibi:

Herkesin hayatına kimse karışamaz.

Yok yok yanlış anlamadım :) Ne güzel karşılıklı konuşuyoruz, bunda hiçbir sorun yok. Ama mesela konu sahibi başlı başına fiyasko. Bir insan tutarlı olmalı, madem kayınvalidenin türbanlı olmanı istiyorsun başta sen gir madem türbana?

Turban mi basortusu mu siz aciksiniz ama aileniz sizin kayinvalidenizin basortusunu mu sorun yapacak anlamadim. Herkesin basi ve orttugu kendine.

Kesinlikle haklısınız ama bizim toplum yerini bilmiyor işte. Genellikle türbanlısı da açığı da yapıyor bunu.

Ya bir de konuyu açıyorlar sonra biz bize takılıyoruz nasıl sinir oluyorum. Gel bi cevap ver dimi ama yok hele de çoğunluk hatalısın dediyse araki bulasın
Bu zihniyetlerin tutarlı olduğu tek alan doğruyu kabul etmemek oluyor malesef
Yaw bir düşün, ölç tart ama yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…