- 29 Nisan 2013
- 16.167
- 31.001
- 798
- Konu Sahibi loveinnovember
-
Herkesin muhafazakarligi kendine aileniz ne hakla rahatsiz oluyor anlamadim. Herkes kendi özgur hur iradesiyle yasasin kime ne yaÖncelikle sana ne diyenler de olacaktır doğrudur belki de bana ne ama ben bu aileye gireceğim için hal ve tavırlarını anlamaya çalışıyorum. Sevgilimin annesi normalde türbanlı ve batıdan memleketleri. Annesi instagram resminde türbanlı ama sevgilim birlikte fotoğrafini paylaştı kadın açık yani saçı ve kolları. Ben açığım ama annem türbanlı. Muhafazakar bir ailem var bunu gördüklerinde kafalarina takılacak eminim. Beni rahatsiz eden şey sevgilim de benden daha dindar biri ama türbana önem vermeyip annesini kapali olduğu halde öyle paylaşmasi beni rahatsiz ediyor. Yani bir çelişki var ortada ve nem kapıyorum. Saçma mi düşünüyorum? Abartıyor muyum? Bana ne mi?
Sana neÖncelikle sana ne diyenler de olacaktır doğrudur belki de bana ne ama ben bu aileye gireceğim için hal ve tavırlarını anlamaya çalışıyorum. Sevgilimin annesi normalde türbanlı ve batıdan memleketleri. Annesi instagram resminde türbanlı ama sevgilim birlikte fotoğrafini paylaştı kadın açık yani saçı ve kolları. Ben açığım ama annem türbanlı. Muhafazakar bir ailem var bunu gördüklerinde kafalarina takılacak eminim. Beni rahatsiz eden şey sevgilim de benden daha dindar biri ama türbana önem vermeyip annesini kapali olduğu halde öyle paylaşmasi beni rahatsiz ediyor. Yani bir çelişki var ortada ve nem kapıyorum. Saçma mi düşünüyorum? Abartıyor muyum? Bana ne mi?
Nisanli degiller muhafazakar aile kizimiz sevgili yapmis. Sevgili yapmakta sorun yok ama mustakbel kayinvalidenin tesetturune karisiyor tesettursuz haliyle.Elbette size ne cok dert etmeyin
Ayrica şu da var, adam annesiyle foto cekerken nisanlisina atmış yani bir kadina eee haliyle annesi de siz namahrem olmadiginiz icin basini kapatmamis olabilir.
Benim komsu ablam da evlenince esinin ailesi sebebiyle basini ortmus ama bu civarda acik gezer sirf mecburiyetten ya da bu saatten sonra basini açmaya çekindiğinden disarida ve sosyal medyada kapali ama öyle dindar falan değildir kocasi daha dindar ama abi hic karışmaz
Yani bazısı da biraz aliskanliktan da devam ettiriyor olabilir. Ben cok takmazdim herkesin kendi özeli neticede
O zaman hayat görüşlerimiz farklı deyip ayrılın sevgilinizdenÖncelikle sana ne diyenler de olacaktır doğrudur belki de bana ne ama ben bu aileye gireceğim için hal ve tavırlarını anlamaya çalışıyorum. Sevgilimin annesi normalde türbanlı ve batıdan memleketleri. Annesi instagram resminde türbanlı ama sevgilim birlikte fotoğrafini paylaştı kadın açık yani saçı ve kolları. Ben açığım ama annem türbanlı. Muhafazakar bir ailem var bunu gördüklerinde kafalarina takılacak eminim. Beni rahatsiz eden şey sevgilim de benden daha dindar biri ama türbana önem vermeyip annesini kapali olduğu halde öyle paylaşmasi beni rahatsiz ediyor. Yani bir çelişki var ortada ve nem kapıyorum. Saçma mi düşünüyorum? Abartıyor muyum? Bana ne mi?
Ya olurmu öyle şey sohbet ediyoruz gibi yazdım ben size yargılamadım. Yanlış anlamayın nolur.Ya olabilir tabi. Ama herkese göre değişir bu durum. Açıkçası benim tercih edebileceğim bir şey değil. Eşimin ailesinin de kendi ailem gibi olmasını isterim açıkçası. Mesela benim annem mini etekle gezen bir kadındır, kapalı bir dünürle pek iyi anlaşabileceklerini sanmıyorum. Sonra mesela çocuk yetiştirme tarzı da var. Sonuçta o kişi benim çocuğumun babaannesi olacak. Doğal olarak o torununa dini şeyler öğretmek isteyebilir, e ben de istemem. Böyle böyle sebepler var yani. Ama dediğim gibi herkesin kendi tercihi. Ben biraz fazla hassasım bu tür konularda. Siz bana bakmayın :)
ailene ne ki bundan sizde acikmissiniz napsin kadın ailen için kapansinmi yaniÖncelikle sana ne diyenler de olacaktır doğrudur belki de bana ne ama ben bu aileye gireceğim için hal ve tavırlarını anlamaya çalışıyorum. Sevgilimin annesi normalde türbanlı ve batıdan memleketleri. Annesi instagram resminde türbanlı ama sevgilim birlikte fotoğrafini paylaştı kadın açık yani saçı ve kolları. Ben açığım ama annem türbanlı. Muhafazakar bir ailem var bunu gördüklerinde kafalarina takılacak eminim. Beni rahatsiz eden şey sevgilim de benden daha dindar biri ama türbana önem vermeyip annesini kapali olduğu halde öyle paylaşmasi beni rahatsiz ediyor. Yani bir çelişki var ortada ve nem kapıyorum. Saçma mi düşünüyorum? Abartıyor muyum? Bana ne mi?
Ayy bir de şunu var: biliyor musunuz ben genel manada çocuğuma büyükbabanın-büyükannenin-hala-dayının birşey öğretmesini istemem, hele konu dinle ilgiliyse asla kabul etmem.Ya olabilir tabi. Ama herkese göre değişir bu durum. Açıkçası benim tercih edebileceğim bir şey değil. Eşimin ailesinin de kendi ailem gibi olmasını isterim açıkçası. Mesela benim annem mini etekle gezen bir kadındır, kapalı bir dünürle pek iyi anlaşabileceklerini sanmıyorum. Sonra mesela çocuk yetiştirme tarzı da var. Sonuçta o kişi benim çocuğumun babaannesi olacak. Doğal olarak o torununa dini şeyler öğretmek isteyebilir, e ben de istemem. Böyle böyle sebepler var yani. Ama dediğim gibi herkesin kendi tercihi. Ben biraz fazla hassasım bu tür konularda. Siz bana bakmayın :)
Yok yok yanlış anlamadım :) Ne güzel karşılıklı konuşuyoruz, bunda hiçbir sorun yok. Ama mesela konu sahibi başlı başına fiyasko. Bir insan tutarlı olmalı, madem kayınvalidenin türbanlı olmanı istiyorsun başta sen gir madem türbana?Ya olurmu öyle şey sohbet ediyoruz gibi yazdım ben size yargılamadım. Yanlış anlamayın nolur.
benim bir yakınım çok mutaassıp (babamlara misafirliğe gelince-köye gidince) abdestinde namazında kuran okur dua eder filan hergün rutinidir. Yazlığa gidince öğle namazını kılar denize gider mayoyla, oğullarının ikisi memleketlerinden evli onların çocuklarına kuran öğretir, diğer oğlu katolik bir almanla evli ondan olan torunuyla Noel kutlar kiliseye giderler, kızı şarap bardağı, bir duble rakı paylaşır hemen beğeni yapar oda paylaşır. Şimdi değişik bir tip doğruya doğru ama ben yadırgamıyorum.
mesela benim babam hacı-annem türbanlı, ben yerine göre giyinirim gündelik hayatta dekolte-mini tercih etmem, abimin eşi oldukça açık giyinir, babama sorsak gelininin de benim de tesettürlü olmamızı isterdi gönlü ama ne bana ne de gelinine bir şey hissettirmez.
Benim çevremde farklı dinlerden farklı uygulama şekillerinden evlilik yapan çok ve hiç sorun yaşayan görmediğim için bana olabilir gibi geliyor. Tabii bu tamamen kişilerle karakterlerle ve saygı durumuyla ilgili birşey.
Sizin görüşünüz çok mantıklı.
Ben herkes özgürce yaşasıncı olduğum için kabullenmek istemiyorum sorunlu tipleri :)
Kesinlikle haklısınız ama bizim toplum yerini bilmiyor işte. Genellikle türbanlısı da açığı da yapıyor bunu.Ayy bir de şunu var: biliyor musunuz ben genel manada çocuğuma büyükbabanın-büyükannenin-hala-dayının birşey öğretmesini istemem, hele konu dinle ilgiliyse asla kabul etmem.
Çocuğu tanıyan benim, hayal dünyasında yada bilinç altında birşeyleri nasıl kodlayacağını bilen benim, hele de dini mevzular çok hassas şeyler. Benim yapmak yada yıkmak istediğim birşeyi çocuğumun bir başkasından yanlış bir tarzda öğrenmesine tahammülüm yok.
Ya bir de konuyu açıyorlar sonra biz bize takılıyoruz nasıl sinir oluyorum. Gel bi cevap ver dimi ama yok hele de çoğunluk hatalısın dediyse araki bulasınYok yok yanlış anlamadım :) Ne güzel karşılıklı konuşuyoruz, bunda hiçbir sorun yok. Ama mesela konu sahibi başlı başına fiyasko. Bir insan tutarlı olmalı, madem kayınvalidenin türbanlı olmanı istiyorsun başta sen gir madem türbana?
Heee anladim sevgili olmak sorun degil de anasinin turbani sorunNisanli degiller muhafazakar aile kizimiz sevgili yapmis. Sevgili yapmakta sorun yok ama mustakbel kayinvalidenin tesetturune karisiyor tesettursuz haliyle.
Boşan team uyesiDokuz sayfa olmuş . Korkma ben size ne demeyeceğim. Başka bir şey diyeceğim... Bence boşan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?