Dogru diyosun canim haklisinda oylede olacakCalisiyorsaniz ve durumunuz varsa kendiniz karsilayin herseyi.. kendi ailenizde yardim edebilir size madem icinizdr kalacak bazi seyler.. sonrada boyle bir karar aldigini vurun yuzlerine.. cok sukur iyiki ailem var gibisinden konusma yapin.. fazlada uzmeyin kendinizi mutlu olmaya bakin..
Bende kredi cekme niyetindeydimde sevgilim kredi isine sicak bakmadi borcsuz nakit sekilde karsilamak istiyor kredi olayi olsa ailesinin birkac seye yardim etme geregi dahi kalmazdi nakit odemek istedigi icin her seyi ailesinden birkac seyde yardim bekliyo maalesefBende sizinle ayni fikirdeyim ama baziaileler var maalesef bencil olabiliyorlar. Dedigim gibi madem oyle herseyi kendiniz yapin ve sonrada hic bir konuda onlara soz konusu yapmayin..herseyi istediginiz gibi yapin kendi zevkinize gore.. sevgiliniz bir kredi ceksin o sekilde odemeleri gerceklestirin.hic bir hevesinizden geri kalmayin.. ailesine karsi sogursanizda evlendikten sonra soguk ve mesafeli kalin..
Dogru seyler yazmissiniz hemfikirizde aslinda ama sunu belirteyim aslinda net ve kesin bile degil simdiden konusu acildigi icin dendi o gunler gelene kadar degisirde evi esyalari onlar almayacak sevgilim kendi birikimleriyle alacak sadece salon ve gelinlik konusunda ailesi yardimci olursa olur belkide gerek bile duymadan onlara sevgilim halledecek orasini bilemiyorum evlenecek olanda biziz onlar oyle istiyor diyede onlarin dedigide olmaz baktik ki eksigimiz var acalesi yok bekleriz sevgilimle eksikleri tamamlamak adina zorlada guzellik olmaz ailesini de zorlucak degilim kendisi ve ogullari arasindaki muhabbetedeİlk olarak ilk oğullarına bir şey yapmadılar bari buna yapsınlar düşüncesi çok yanlış, iki çocuğu ayıramazlar. İkinci olarak sizin ailenizin maddi durumu yetiyor ve yardım ediyorlar diye aynısını karşıdan bekleyemezler karşının durumu olmayabilir ya da paralarını böyle bir şeye harcamak istemiyor olabilirler, aynısı yapılsın istiyorlarsa size karşının ettiği kadar yardım edecekler. İki aile de size çöp alma yükümlülüğünde değil, ben cidden gençlerdeki bu aileler yapacak mantığını anlamıyorum, üç seneye hayırlısıyla evlenmeyi düşünüyorum ama ailemden en ufak çöp istemeye niyetim yok, kendileri kazanmışlar nasıl isterlerse öyle harcamakta özgürler, bu bakış açısını acilen benimsemeniz lazım. Erkek arkadaşınız ne kredi çekmek ne de ailesinden borç almak zorunda, kendi biriktirebilir hatta siz de işe başlayabilirsiniz. Evlenmek isteyen evini dizsin...
Öte yandan, kayınvalide adayı eğer size belli başlı konularda eşyalarda yardım etmek istiyorsa, alacağı eşyanın maddi karşılığını rica edebilirsiniz, ne kadar kendi paralarıyla alsalar da kullanılmış eşyayı vermeye çalışmak hiç hoş değil, bir şey vermeseler hakları vardı ama vereceklerse kendi kullanıp attıklarını vermeleri çoook çirkin bir hareket. Düğün konusunda da onların dediğini dinlemek zorunda değilsiniz aileler kesinlikle bu tarz şeylerde mutlak söz sahibi değildir, yani sokak düğünü yapın diyorlarsa yapmak zorunda değilsiniz sizin kararınız ama kadın sokak düğünü olmazsa düğüne yardım etmeyeceğim diyorsa ve siz kendiniz yapmayacaksanız, el mahkum ya düğünsüz evlenirsiniz ya ikna edersiniz ya da sokak düğünü yaparsınız. Parayı veren taraf hiçbir şey için zorunluluk taşımaz, kimse para vermek zorunda da değil evlendiğiniz için. Erkek arkadaşınız dürüstçe ailesiyle konuşsun, maddi olarak destek olmak istiyorsanız, istediğiniz miktarı bize verin biz de ihtiyacımıza göre harcayalım diye. Bu arada kusura bakmayın erkek arkadaşınız para konusunda dolduruşa geliyorsa başka konularda da gelir, o konuda işiniz zor.
O halde ailelerle konuşup hatta belki sizinkiyle de konuşup yapacakları yardımı para olarak almakta fayda var, böylece hem siz istediğiniz şeye harcarsınız sizin elinizde olur hem de bir taraf bunları aldı diğer taraf bunları aldı tartışması olmaz. Bunu da ailelerle konuşmak zor olmaz, aklınızda vermek istediğiniz miktarı nakit olarak verin ki neye ihtiyacımız olacağı belli olmaz, biz ona göre planlayıp harcayalım derseniz kimsenin alınacağını sanmam.Dogru seyler yazmissiniz hemfikirizde aslinda ama sunu belirteyim aslinda net ve kesin bile degil simdiden konusu acildigi icin dendi o gunler gelene kadar degisirde evi esyalari onlar almayacak sevgilim kendi birikimleriyle alacak sadece salon ve gelinlik konusunda ailesi yardimci olursa olur belkide gerek bile duymadan onlara sevgilim halledecek orasini bilemiyorum evlenecek olanda biziz onlar oyle istiyor diyede onlarin dedigide olmaz baktik ki eksigimiz var acalesi yok bekleriz sevgilimle eksikleri tamamlamak adina zorlada guzellik olmaz ailesini de zorlucak degilim kendisi ve ogullari arasindaki muhabbetede
Ben herseyi onlar alacak dedin dedim mi?Hala sevgilim diyosun yarısını ödeyecekler diyosun.20 yaşında evlenecegine oku mesleğin olsun paran olsun her şeyi kendi istediğine göre döşe az biraz gözün açılsın. Biri sana eski eşyasını vermek isterse sessiz kalmayıp istemiyorum diyecek ay annesine bişey desem şimdi sevgilimle aramız bozulur mu diye korkmayacak kadar güçlü ol diyorum. Ama koş evlen tabi yineBenmi anlatamiyorum siz mi anlamiyosunuz?
Evimiz herseyimizi biz tamamlicaz. Gelinlik ve salon isindede sevgilim odeyecek gereken masrafi yarisini o masrafin belki ailesi karailayabilir ustune basa basa soyluyorum yarisi ben ailesi koltuk takimi yatak odasi her seyk onlar alacak gibi bir sey mi dedim ? Kimseden de beklentimde yok eksigimiz de cikarsa bekleriz birikim yapmayi .
Herkese hayirli gunler merhaba
4 senelik bir iliskim var aileler tanisti birbirini sevdiler kaynastilar sorum şu ki sevgilimin annesi bi gun evlerine oturmaya gittim dugun gelinlik o tarz konular acildi normal olarak " dugun salonuna verilen paraya yazik 2 saat dın dın calcaklar bi dunya para gidecek gelinlikte oyle birkac saat ustunde duracak kac bin para gidecek en iyisi gelinligi birkac saat kiralamak dugundede salon tutmak yerine kapinin onunde mahallede olsun"
O an o kadar sinirlendimki sanki kendisi evlenecek benim söz hakkim yok belki birkac saatte olsa cok para gidecek evet ama sonucta ben bir kez evlenicem oyle degil mi durumlarida iyi orta halli bi aile ben bunu birazda kadinin cimriligine verdim cunku gozlemledigim kadariyla cok cimri bi insan .
Sevgilimin yanindada durmadan hep parasal konusuyo su cok para o cok para bilmem ne diye gozunu korkutuyo eh birazda kadin evinde gumusluk takimi almis 3 parca gosterdi bana ogluma ceyizlik bu dedi ee madem ogluna bize ceyizlik ileride ben evimde kullancam insan alirken banada sormazmi belki ben begenmicem ceyizlik dedigi seyide kullaniyo hemde kurnazlikmi yapiyo anlamadim biz evlenene kadar kullancak evlenincede bizemi verecek oh ne âlâ memleket .
Sevgilimde saf saf gelmis bana annem bizi dusunmus bak ne almis dedi biz kullanicaz ileride dedi sinirlendim bende madem biz kullancaz bizim senle gidip secmemiz lazimdi belki ben begenmedim zaten suan annende hepsini kullaniyo 2nci ele giriyo suan ben evimdeki esyalari herseyi kendim secmek isterim dedim.
LÜTFEN BI YARDIM EDIN BEN HAKSIZMIYIM? ABARTIYOMUYUM GOZUMDE MI BUYUTUYORUM ANLAMIYORUM KADINDAN BUZ GIBI SOGUYORUM .
Sendeki kuyruk acisi ne sen evlimisin degilmisin bilmiyorum ama koşup evlenmis oluyosun sende o haldeBen herseyi onlar alacak dedin dedim mi?Hala sevgilim diyosun yarısını ödeyecekler diyosun.20 yaşında evlenecegine oku mesleğin olsun paran olsun her şeyi kendi istediğine göre döşe az biraz gözün açılsın. Biri sana eski eşyasını vermek isterse sessiz kalmayıp istemiyorum diyecek ay annesine bişey desem şimdi sevgilimle aramız bozulur mu diye korkmayacak kadar güçlü ol diyorum. Ama koş evlen tabi yine
Hahah evli değilim kuyruk acımda yok allaha şükür sadece hemcinslerim genc yaşında daha meslekleri bile yokken koca donu yıkamaya bu kadar meraklı olunca üzülüyorum yoksa hayat senin tabi yarın öbür gün ben cekmeyecegin senin sıkıntılarını :) Kendin yazmıştın bu arada annesi hakkında bi sey diyemedim sevgilime ne tepki vereceğini bilmedigim için diye unuttun onu sanırım.Sendeki kuyruk acisi ne sen evlimisin degilmisin bilmiyorum ama koşup evlenmis oluyosun sende o halde
Ben kadina cevap veremedim de demedim her seyi en ince ayrintisina kadar yazmadigim icin kafanda bir seyler kurup kurup gelme .
Istersem 10 20 30 olayim evlendigimde bundan da SA-NA-NE ?
ben hemen evlendim mi daha aileler yeni tanisti diyorum bu onumuzdeki surecler kac yil surecek kac yil nisanli kalicaz belkide allah bilir uzerine vazife olmayan seylere yorum yapma mesela yasım gibi ben yasımla ilgili bi konu actigimi sanmiyorum .
Aynen oyle cok mantiklica dusunmussunuz bunu aklima not ettim gercekten tesekkur ederim :)O halde ailelerle konuşup hatta belki sizinkiyle de konuşup yapacakları yardımı para olarak almakta fayda var, böylece hem siz istediğiniz şeye harcarsınız sizin elinizde olur hem de bir taraf bunları aldı diğer taraf bunları aldı tartışması olmaz. Bunu da ailelerle konuşmak zor olmaz, aklınızda vermek istediğiniz miktarı nakit olarak verin ki neye ihtiyacımız olacağı belli olmaz, biz ona göre planlayıp harcayalım derseniz kimsenin alınacağını sanmam.
Annesi hakkinda derken ben onu kastederek demedim. mahalle dugunu vs seyler hakkinda ne dusunuyo diye annesini de sikayet de etmek istemedim kendisine sikayet edersem nasil tepki alacagimi bilmiyorum demek istemisimdirHahah evli değilim kuyruk acımda yok allaha şükür sadece hemcinslerim genc yaşında daha meslekleri bile yokken koca donu yıkamaya bu kadar meraklı olunca üzülüyorum yoksa hayat senin tabi yarın öbür gün ben cekmeyecegin senin sıkıntılarını :) Kendin yazmıştın bu arada annesi hakkında bi sey diyemedim sevgilime ne tepki vereceğini bilmedigim için diye unuttun onu sanırım.
Tabiki değilde genç yaşta evlenenlerin sonu bu oluyor genelde.Neyse çalışmaya karar vermissin zaten uzatmayayım çalışın eşyalarınızı alın güzel güzel evleninAnnesi hakkinda derken ben onu kastederek demedim. mahalle dugunu vs seyler hakkinda ne dusunuyo diye annesini de sikayet de etmek istemedim kendisine sikayet edersem nasil tepki alacagimi bilmiyorum demek istemisimdir
Gercekten tartismaktan yana degilim burada kimseyle konusma uslubunuzda cok yanlis " koca donu yikama" evlilik koca donu yikamakmi sadece sizin gozunuzde oyleyse adiniza uzgunum..
Kendisininde gelinligi var duruyomus dolabinda geline gelincemi sira kiralik olcak illa kendide zamaninda kiralasaydi o halde ben kirada da degilim buna bsnim karar verip dusunmem gerekirken mudahale olmasi her seye tepkimdiyeydin ''' sana öyle mı yaptılar düğünü '' diye
Aynen oglu evlenecek bende o manada elini tasin altina koysun demek istedim ben kalkip kadin evimizi duzsun herseyide ona da alidiricaz da demedim benim oglum evlense yardim istese tamamlayadigi seylerde oglum icin varimi yogumu koyardim ortaya bazilarida burda bizi masrafi kitlicekler kadina kadinin parasindan sanane deyip durdu sanki ciragan sarayinda dugun yaptircazda..Valla güzelim .. sana şunu diyim .. baştan tavrını koymazsan hep böyle gider. Ne demek ya o para bu para ee oğlan everiyosun bi zahmet elini taşın altına koy! Bu tip kaynanalar düğünden sonra bir de hava atarlar gelinime sunu yaptim buni yaptim diye hahayyy :)) kimse kusura bakmasın bekarlar da boş yorum yapmasın hiç... bacım olması gereken ne varsa yap ilerde hiç birine fırsat bulamazsın
o istediği kadar soylesın. sen evlenene kadar düğünden gelınlıkten bahset sevgılıneKendisininde gelinligi var duruyomus dolabinda geline gelincemi sira kiralik olcak illa kendide zamaninda kiralasaydi o halde ben kirada da degilim buna bsnim karar verip dusunmem gerekirken mudahale olmasi her seye tepkim
Ya sen millete ne bakiyosun kendileri olsa cingen gibi herseyi aldirirlar :)) canim adetleriniz nedir bilmiyorum ama kiz tarafi yatak odasi ve beyaz esyayi alir ... damatligi ve erkek alyansini alir ... kiz ile erkek kinasi ayri olacaksa herkes kendi kinasini yapar misafirlerini agirlar bu boyledir .. oldu olacak sadece nikahtan gidin ne gerek var deseymis :)Aynen oglu evlenecek bende o manada elini tasin altina koysun demek istedim ben kalkip kadin evimizi duzsun herseyide ona da alidiricaz da demedim benim oglum evlense yardim istese tamamlayadigi seylerde oglum icin varimi yogumu koyardim ortaya bazilarida burda bizi masrafi kitlicekler kadina kadinin parasindan sanane deyip durdu sanki ciragan sarayinda dugun yaptircazda..
Genelde öyle olur oģlunu evlendirmek zor gelir kv ye :)Sevgilimle konusurken acildi konusu biz evlenicez biz nasil istersek oyle olur dedi sirf annesi mahalle dedi diye yapmam sevgilim ve ben nasil istiyorsak oyle olur da annesi bunu idrak edemiyo herhalde biz evlencez o degil deli oluyorum kadina vallahi git gide sagol canim bu arada allah seninde yardimcin olsun
Ben gelinlik olayina laf yapmiyorum kiralikta olabilir ama mahallenin ortasinda olmasimi mantiklk sence onca akraba es dost gelecek salon daha munasip bir yer ki ailemde salonda tercih ediyo benimde sevgiliminde icinden gecen bu annesi oyle dedi diye onun dedigi olmayacak tabikide o degil ben evlenicem allahin izniyle sonucta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?