Sevgilimin annesinin dedigi seyler bakarmisiniz?

Ben gelinlik olayina laf yapmiyorum kiralikta olabilir ama mahallenin ortasinda olmasimi mantiklk sence onca akraba es dost gelecek salon daha munasip bir yer ki ailemde salonda tercih ediyo benimde sevgiliminde icinden gecen bu annesi oyle dedi diye onun dedigi olmayacak tabikide o degil ben evlenicem allahin izniyle sonucta

Insan bazi seyleri hayal edebiliyor ama sonucta ilk kez evlenicem butceyi asmadan borca batmadan bir takim seyler olsun isterim bende tabiki ama annesinin her seye karismasi kendi dedigi olacakmis gibi konusmasi deli ediyo beni

Kadın kullanacak o iki tabakları vs başka başka işleri hep konu sahibi yapacak bir nevi hizmetçi arıyor demektir
Hizmetci ariyosa az yesin kendine usak tutsun diye laf vardir ya cuk diye oturdu ona hizmetcilik oynamak icin evlenmicem sonucta allahim gozum korkmaya basladi cidden evlilikten kaynana sorunundan

Sevgilimle konusurken acildi konusu biz evlenicez biz nasil istersek oyle olur dedi sirf annesi mahalle dedi diye yapmam sevgilim ve ben nasil istiyorsak oyle olur da annesi bunu idrak edemiyo herhalde biz evlencez o degil deli oluyorum kadina vallahi git gide sagol canim bu arada allah seninde yardimcin olsun

Benmi anlatamiyorum siz mi anlamiyosunuz?
Evimiz herseyimizi biz tamamlicaz. Gelinlik ve salon isindede sevgilim odeyecek gereken masrafi yarisini o masrafin belki ailesi karailayabilir ustune basa basa soyluyorum yarisi ben ailesi koltuk takimi yatak odasi her seyk onlar alacak gibi bir sey mi dedim ? Kimseden de beklentimde yok eksigimiz de cikarsa bekleriz birikim yapmayi .

Hem uslubu hemde soylerken kendi dedigi olacak da bizds onu onaylamak tamam demek zorundaymisiz gibi konusmalari beni rahatsiz ediyor

Aynen oyle yapmak istediklerim tamda bunlar ve de zamani geldiginde yapacagim yani

TÜM MASRAFLARI KARSI TARAFAMI KITLEMEK PES YANI BEN OYLE BIR SEY MI YAZDIM ? GOZUNUZDE SORUN VAR .
Ilk once okuyun idrak edin yazilanlari sonra cevap verin sadece salon ve gelinlikte sevgilim odeyecek yarisini onlarin karsiyabilme durumu var belkide hic olmucak biz kendimiz halledicez suan 20 yasindayim evet hemende yildirim nikahiyla evlenmiyorum kaldiki benim yasimdan sizene masraflari kitlemekmis karsi tarafa ne bicim cumledir bu ya !
Konuma daha tek bir yorum yazmazsaniz sevinirim bos insanlara vakit ayiramam.

Guzel yorumunuz icin tesekkurler kendi dusunceleri bunlar evet ama onun dusuncelerini yapmak zorundaymisiz gibi konusmasi onaylamayincada övmesi sinirlendirdi beni örnegini vereyim mahalle dugunune hayir dedim niye yapan cok var daha iyi rahat rahat bilmem ne on saat övdü ee ben evlencem hayir diyorum uzatmanin manasi ne degilmi zaten salon ve gelinlikte yardimlari olacaksa olacak belki o gunler gelene kadar gerek bile olmucak yardimlarinada sevgilim halledecek

Ne guzel anlatmissiniz ballandira ballandira gelinlik olayini kiraliga tamam demistim kendi kendime vazgecmeye basladim suan dusunup almasi guzel de aslinda bi gorsen resmen kendine almis dolaptaki raflarin icine bardak tabak canak doldurmus etmis danteller koymus bide ustune misafir geliyo o odada ağırlıyo o artik onun oldu yani ben kendi evimede almak istemem esyayi acikcasi bakalim hayirlisi olsun

Susup alttan alinan sey aslinda tatsizlik olmasin adina susulan seyler insana karsi tarafa cok taviz verdiriyor suskunlugundan faydalaniliyor bu iki cizgiyi denk tutmak lazim eger gene bu tarz konular acilirsaki acar acik ve net sinirli konusmadan sakince konusucam

Nasil bi yasantiniz var bilemiycem. Bana cok ters boyle adet gelenek gorenek, karsi taraftan beklentiler falan. Dugun nerede olacak, ona parayi veren karar verir. Ha zorlarsan, o zaman belki istedigin olur ama evliligin boyunca bu ailenin gozunden dusmus olursun bi kere.

Sevdigime guvenim tam,biz uzakta otursak annesi sık sık gelecek eminim ve her seye de karisip duracak allah yardimcim olsun

Canim biz ev esya her seyi annesi babasi odemicek zaten odetmeyiz de salon gelinlikte o masrafta yardim etme durumlari var belki gerekte kalmicak o gunler gelene kadar..

Hayir her sey o taraftan degil salon gelinlik parasinda yarisini odeme durumu var

Agzina saglik bende bunu demek istedim kadininda durumu var bazilarida cok tepki gosterdi sanane onun parasindan niye de evlenecek kisi evladi.
Evladi evlenirken yardimci olsa biz masrafi kitlemismi oluyoruz dimi kadina birde onu gectim sadece salon ve gelinlik konusunda yardim etme durumlari var evi esyalari her seyi aldirmiyoruz da sevgilimin zorlandigi yerde annesi babasi ogluna yardim etmjs cok mu yani .

Aile arasinda tanisma oldu tanistilar baslangici attik evlerine de giden biri degilim ayda yilda bir kere gittim kadin aciyo muhabbeti

Bence zaten ev tutmayalım denecek, eşyaları kullanmaya başlamış ilk aklıma o geldi. Gerçi konu sahibi ile ayrı düşünce tarzına sahibiz o başka o yüzden diğer konularda yorum yapmak istemiyorum.
Ev tutmayin bizle yasayin lafi dendi kadin ogluna cok duskun ondan ayrilmak kopmak istemiyor ben bunu gozlemledim onda..

İlk olarak ilk oğullarına bir şey yapmadılar bari buna yapsınlar düşüncesi çok yanlış, iki çocuğu ayıramazlar. İkinci olarak sizin ailenizin maddi durumu yetiyor ve yardım ediyorlar diye aynısını karşıdan bekleyemezler karşının durumu olmayabilir ya da paralarını böyle bir şeye harcamak istemiyor olabilirler, aynısı yapılsın istiyorlarsa size karşının ettiği kadar yardım edecekler. İki aile de size çöp alma yükümlülüğünde değil, ben cidden gençlerdeki bu aileler yapacak mantığını anlamıyorum, üç seneye hayırlısıyla evlenmeyi düşünüyorum ama ailemden en ufak çöp istemeye niyetim yok, kendileri kazanmışlar nasıl isterlerse öyle harcamakta özgürler, bu bakış açısını acilen benimsemeniz lazım. Erkek arkadaşınız ne kredi çekmek ne de ailesinden borç almak zorunda, kendi biriktirebilir hatta siz de işe başlayabilirsiniz. Evlenmek isteyen evini dizsin...

Öte yandan, kayınvalide adayı eğer size belli başlı konularda eşyalarda yardım etmek istiyorsa, alacağı eşyanın maddi karşılığını rica edebilirsiniz, ne kadar kendi paralarıyla alsalar da kullanılmış eşyayı vermeye çalışmak hiç hoş değil, bir şey vermeseler hakları vardı ama vereceklerse kendi kullanıp attıklarını vermeleri çoook çirkin bir hareket. Düğün konusunda da onların dediğini dinlemek zorunda değilsiniz aileler kesinlikle bu tarz şeylerde mutlak söz sahibi değildir, yani sokak düğünü yapın diyorlarsa yapmak zorunda değilsiniz sizin kararınız ama kadın sokak düğünü olmazsa düğüne yardım etmeyeceğim diyorsa ve siz kendiniz yapmayacaksanız, el mahkum ya düğünsüz evlenirsiniz ya ikna edersiniz ya da sokak düğünü yaparsınız. Parayı veren taraf hiçbir şey için zorunluluk taşımaz, kimse para vermek zorunda da değil evlendiğiniz için. Erkek arkadaşınız dürüstçe ailesiyle konuşsun, maddi olarak destek olmak istiyorsanız, istediğiniz miktarı bize verin biz de ihtiyacımıza göre harcayalım diye. Bu arada kusura bakmayın erkek arkadaşınız para konusunda dolduruşa geliyorsa başka konularda da gelir, o konuda işiniz zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…