Ben gelinlik olayina laf yapmiyorum kiralikta olabilir ama mahallenin ortasinda olmasimi mantiklk sence onca akraba es dost gelecek salon daha munasip bir yer ki ailemde salonda tercih ediyo benimde sevgiliminde icinden gecen bu annesi oyle dedi diye onun dedigi olmayacak tabikide o degil ben evlenicem allahin izniyle sonuctaHaksızsın. Millete boy göstereceğim diye paralar saçma sapan şeylere saçıyorsunuz. O parayla eşinle o kadar güzel bir tatile çıkarsın ki... Dünyanın farklı yerlerinde birçok anın olur sevdiğin adamla.
Ama birkaç saat yüksek sesli roman havası dinleyeceksiniz diye onbinler saçıyorsunuz.
Gelinlik ben de giymek isterim, sanırım her kadın ister ve para verilebilir tabiki, nikahda giyersin güzel güzel.
Ama düğün nedir ya?
Insan bazi seyleri hayal edebiliyor ama sonucta ilk kez evlenicem butceyi asmadan borca batmadan bir takim seyler olsun isterim bende tabiki ama annesinin her seye karismasi kendi dedigi olacakmis gibi konusmasi deli ediyo beniMesafe iyidir
Sevgilinin annesi ile muhatap olmak iyi değil
O zaman düşünürüz de geç
Kimseyi karıştırma o Zaman gelince
Bir de belirli bir yaşı geçince çoğu şey gereksiz geliyor düğünler süsler vs cs genel olarak burada da diyoruz mesela milyarları dökmeyin yazık ilerde borç yine size bela oluyor diye Kv adayı olarak desek batar işte
Hizmetci ariyosa az yesin kendine usak tutsun diye laf vardir ya cuk diye oturdu ona hizmetcilik oynamak icin evlenmicem sonucta allahim gozum korkmaya basladi cidden evlilikten kaynana sorunundanKadın kullanacak o iki tabakları vs başka başka işleri hep konu sahibi yapacak bir nevi hizmetçi arıyor demektir
Sevgilimle konusurken acildi konusu biz evlenicez biz nasil istersek oyle olur dedi sirf annesi mahalle dedi diye yapmam sevgilim ve ben nasil istiyorsak oyle olur da annesi bunu idrak edemiyo herhalde biz evlencez o degil deli oluyorum kadina vallahi git gide sagol canim bu arada allah seninde yardimcin olsunDaha yolun başındasın bende 5 aylık evli bi kv mağduruyum. Beni uyardılar ben bi nebze düzeltmeye başladım. Yol yakınken sen ipleri al ben çok sustum halımdan perdeme sadece wptan foto atıp soruldu. Sen sen ol ses çıkar benim evim benim eşyam herşey istediğim gibi olacak de.
Ama kv den kesinlikle nişanlına şikayette bulunma. Hep kv iyi de ki oglu anlar bence.
Annen mahalle diyor ama biz bir kere evlenicez ortak bişeyler yaparız de o zaten erkek yediremez biraz timsah gözyaşı ilk v3 tek olacak bir daha tekrarı yok falan de kıramaz sizi annesinin karşısında durur.
Allah yar ve yardımcın olsun inşallah.
Benmi anlatamiyorum siz mi anlamiyosunuz?Valla daha 24 yaşındayım ilerde düğünüm için de ne anamdan ne babamdan bişey beklemiyorum da istemiyorum da sevgilimin ailesinden hiiiç istemem o tip biri degilim.Heee ailem bana git çalış kendin öde demedigi gibi ben de ilerde demeyecegim çocuğuma elbette ama o şekilde yetiştirmeyecegim için 20li yaşlarda gelip benden düğün dernek beklemeyecektir siz merak etmeyin. Ve mümkünse siz de beklemeyin :)
Hem uslubu hemde soylerken kendi dedigi olacak da bizds onu onaylamak tamam demek zorundaymisiz gibi konusmalari beni rahatsiz ediyorbence ailenin durumu varsa yardım etmeli ama yinede kendi kararları.
Mahallede dugun yapma fikri cok kotu, nikah sonrasi arkadaslarinizla eglenebilirsiniz.
Gelinlikte kiralanmasi taraftariyim.
Ama kayinvalidenizin uslubu yuzunden size batiyor herhalde.. guzel bir sekilde soyleyebilirdi.
Aynen oyle yapmak istediklerim tamda bunlar ve de zamani geldiginde yapacagim yaniygelinligi satin almakla kiralamak arasinda 200 lira oynuyor yani benim gelinligimde oyleydi satin aldim. dugun salonunun parasini da takilarinizdan odeyi verirsiniz dugunden cikmadan. kimseye de laf ettirmemis olursunuz. o gumuslugu verdiginde de sizin eve daha cok yakisti kalsin deyiverin.
TÜM MASRAFLARI KARSI TARAFAMI KITLEMEK PES YANI BEN OYLE BIR SEY MI YAZDIM ? GOZUNUZDE SORUN VAR .Sizce kayınvalidem para vermiyor. Annem karşı taraf para verecek tabi kız evlendiriyorum diye konu açan, lise mezunu, 20 yaşında ve tek istegi evlenirken tüm masrafı karşı tarafa kitlemek olan bir kadın dünyanın farklı yerlerini görmek ister mi?
Bu tipler Balayına gitmeden "kaynımgile gittik selam vermediler" diye konu açmazlarsa ben de bir şey bilmiyorum.
Guzel yorumunuz icin tesekkurler kendi dusunceleri bunlar evet ama onun dusuncelerini yapmak zorundaymisiz gibi konusmasi onaylamayincada övmesi sinirlendirdi beni örnegini vereyim mahalle dugunune hayir dedim niye yapan cok var daha iyi rahat rahat bilmem ne on saat övdü ee ben evlencem hayir diyorum uzatmanin manasi ne degilmi zaten salon ve gelinlikte yardimlari olacaksa olacak belki o gunler gelene kadar gerek bile olmucak yardimlarinada sevgilim halledecekKayınvalideniz biraz parasal konuları dert ediyor olabilir ama net tavrını bilmeden hüküm vermeyin bence. Gelinlik satın almak ona saçma geliyor olabilir ama belki siz isterseniz alacaktır. Aynı şey düğün için de geçerli, o mahallede yapmayı daha mantıklı buluyordur ama siz bunu istemezseniz salonda yapacaktır. Yani kendi görüşünü söylemiş, ortada konışulmuş karar verilmiş bir şey yok. O yüzden tatlı dilinizi hoş tavrınızı kaybetmeden güzel güzel konuşup bunlara olan hevesinizi anlatın. Maddi açıdan sıkışacaklarsa daha mütevazı bir salon tutarsınız. Gelinliği de daha uyguna satın alabilirsiniz. Yani bir yol bulunur, en baştan kavga anlaşmazlık çıkmasın, sonra daha büyük sorunlar oluşturabilir.
Çeyiz konusunda da bir gümüş takım almış olabilir, bunu hediye gibi düşünün. ( Birine alınan hediye kullanılmaz aslında onu da neden kendisi kullanıyor bilemedim. Belki bunu siz çok nebeğenmişsiniz demek ki kullanmaya başlamışsınız, isterseniz bu sizde kalsın, bana da birlikte başka bakalım deyin.) Yani size sormadan alması önemli değil. Ama ev eşyalarında da böyle bir şey olursa müsade etmeyin. Benim evim olacak, istediğim gibi döşeyeyim, içinde ben yaşayacağım deyin. Bütçe sorun olacaksa belli bir miktar söylesinler biz şu kadar verebiliriz, siz de onu aşmayın, aşarsanız kendiniz ödeyin.
Kısaca endişelenmekte haklısınız ama niye kalp kırılsın, sorun çıksın ki? Güzel bir şekilde çözmek varken.
Umarım her şey güzel olur.
Ne guzel anlatmissiniz ballandira ballandira gelinlik olayini kiraliga tamam demistim kendi kendime vazgecmeye basladim suanGelinliğimi satın aldık çok severek beğenerek aldım hala bayılıyorum . Kilo verİcem bi kaç Kilo. Ve evlilik yıldönümümde eşime süpriz yapıp giyinicem. Balayı gibı olucak o gün
Gelinliğim okadar güzelki iyiki aldım ilerde yaşlansam dahi onu açıp bakmak bana mutluluk vericek , arzu ederse çocuklarım kullanabilir ozamana beyenirlerse .
Kiralamak istediler kıyıp ta veremedim . Yani kimisi saçma bulur satın almayı ancak ben hiiiic pişman olmadım.
Gümüsluk konusunda kullanılan şey verilmesi ayıp ama galiba heves etmiş bisey olmaz ne güzel almis. Düşünsene beğenmiş Size almış kendine almamış azıcık heves alıyo. Takılacak mevzu değil istemessen ilerde kullanmassin bunu dillendirme bence.
Düğün konusunda biz tüm ceyreklerimizi feda ettik. Vala hic te icim acimadi çatir catir yaptik düğünümüzü.takılan Paraları da bizden izinsiz eşimin ailesi aldı . Biz bu duruma sonradan ayildik gözün açık olsun. Çok ayıp ettiler ama suan aramız çok güzel biraz mesafe biraz aile olmak ve sevgi geldi herseyin üstünden.
Kendini çok doldurma ayrilmayacaksan kendinizı hiç bunaltmayin herşeyin zevkine bakın.
Susup alttan alinan sey aslinda tatsizlik olmasin adina susulan seyler insana karsi tarafa cok taviz verdiriyor suskunlugundan faydalaniliyor bu iki cizgiyi denk tutmak lazim eger gene bu tarz konular acilirsaki acar acik ve net sinirli konusmadan sakince konusucamGelinlik konusunda gerçekten gereksiz benimki en son bodrum katında sürüyorDu ne oldu bitti haberim dahi yok hoş olsa ne çıkar zaten yer kaplamakdan başka bişeye yaramıyordu .düğün salonu konusundaki düşüncem hiç fark etmez nasıl olduğu öyle yada böyle aslında zaman seneler geçtikce düğünde gelinlikle unutulup gidiyor isterseniz en şahşahali düğün olsun gereksiz telaş içinde olunuyor bencede gümüşlüks konusunda fikrim ise çok ayıp etmiş kv adayın çünkü herkesin zevki tarzı ayrıdır üstelik kullanıyor ve çekinmeden bunu size vereceğim diyor bu hiç hoş değil bende olsam kabul etmezdim artık nasıl davranış şekli göstereceksiniz orası size kalmış yalnızca tavsiyem fazla kırıcı olmadan konuşun aksi takdirde gözden düşerseniz 1 daha şimdiki olduğunuz yerde asla olamazsınız eğer sağlıklı 1 evlilik hayatını istiyorsanız her adımda belki 3 defa düşünüp sonrası cevabı verip pişman olmayın ve keşke dememek için ..... mutluluklar diliyorum size
Sevdigime guvenim tam,biz uzakta otursak annesi sık sık gelecek eminim ve her seye de karisip duracak allah yardimcim olsunHerseyi kendiniz yapin kimseyi karistirmayin aldiklari da hediye olsun. Bastan mesafe koymazsaniz isiniz zor olacaga benzer. Mumkunse cok yakinda da oturmayin bence. Kafaniza taktikca hersey batar. Dugun arifesinde daha da tatsiz hale gelebilir hersey. Umarim hersey gonlunuzce olur. Iliskinize guveniyorsaniz kendinize guveniyorsaniz herseyi kendi imkanlariniz elverdigince yaparsaniz sonra ileride ne sizin ne esinizin ailesi soyle yapti daha cok yapsaydi bu taraf daha az yapti gibi tartismalardan da uzak kalmis olursunuz. Sevginiz guveniniz tamsa baska eksiklikler zamanla kapanir bence.
Canim biz ev esya her seyi annesi babasi odemicek zaten odetmeyiz de salon gelinlikte o masrafta yardim etme durumlari var belki gerekte kalmicak o gunler gelene kadar..Nasil bi yasantiniz var bilemiycem. Bana cok ters boyle adet gelenek gorenek, karsi taraftan beklentiler falan. Dugun nerede olacak, ona parayi veren karar verir. Ha zorlarsan, o zaman belki istedigin olur ama evliligin boyunca bu ailenin gozunden dusmus olursun bi kere.
Hayir her sey o taraftan degil salon gelinlik parasinda yarisini odeme durumu varSanırımherse
Sanırım herşeyi Damat tarafından yapılacak buda sanki zorluyor onları maddiyat bakımından veyahut çok cimrilik yapıyor olabilir tabiki kendileri yapsa kimsenin karışma hakkı da olmazdı ama bilemeyiz ki ne nasıl durumdalar zatende fazla detaylı bilgi yok konusunda
Agzina saglik bende bunu demek istedim kadininda durumu var bazilarida cok tepki gosterdi sanane onun parasindan niye de evlenecek kisi evladi.Ailenle eşinin ailesinin konuşup görüşmesi gerek bunları. Burada "para ailesinden çıkıyorsa haksızsın" diyenlerde gördüm. Bana göre öyle bir şey olamaz. Benim eşimde bekarken çalıştığı parasını annesine verirmiş biriktirsin diye. Evin çekip çevirmesini kadın sağlar çünkü. Ha çok isterdim eşim o parayı bankada biriktirsin geleceğine yatırım yapsın. Ama annesine verip o şekilde saklamayı tercih etmiş bunu erkeklerin bir çoğu yapıyor.
Şimdi para anneden çıkacak diye, kadının durumuda varsa neden düğün yapmayacakmış canım? Lafın yeri gelince "Oğlan evlendirdim" demeyi biliyorlar ya? Üstüne düşen bir şeyler var demek ki.
Bu eşin ve senin ailenin kv den isteği doğrultusunda konuşulabilir.
Aile arasinda tanisma oldu tanistilar baslangici attik evlerine de giden biri degilim ayda yilda bir kere gittim kadin aciyo muhabbetigelin ata binmiş ya nasip demiş.
açıkçası iş ciddiye binmeden ailelerle bu derece yakınlaşmanın doğru olduğunu düşünmüyorum.
bu tarz detayları konuşmak şu aşamada çok yersiz, bence bir daha bunun sohbetine girmeyin.
Ev tutmayin bizle yasayin lafi dendi kadin ogluna cok duskun ondan ayrilmak kopmak istemiyor ben bunu gozlemledim onda..Bence zaten ev tutmayalım denecek, eşyaları kullanmaya başlamış ilk aklıma o geldi. Gerçi konu sahibi ile ayrı düşünce tarzına sahibiz o başka o yüzden diğer konularda yorum yapmak istemiyorum.
Kadin oglundan kopmama cabalarinda o konuda bizle yasayin derkenbir sonraki yorumunda gördüm zaten burda yaşayın 2 tabak fazla koyarım sofraya demiş.. çok zor çok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?