- 26 Nisan 2015
- 3.859
- 3.058
- 63
Sanırım herşeyi Damat tarafından yapılacak buda sanki zorluyor onları maddiyat bakımından veyahut çok cimrilik yapıyor olabilir tabiki kendileri yapsa kimsenin karışma hakkı da olmazdı ama bilemeyiz ki ne nasıl durumdalar zatende fazla detaylı bilgi yok konusundaHerseyi kendiniz yapin kimseyi karistirmayin aldiklari da hediye olsun. Bastan mesafe koymazsaniz isiniz zor olacaga benzer. Mumkunse cok yakinda da oturmayin bence. Kafaniza taktikca hersey batar. Dugun arifesinde daha da tatsiz hale gelebilir hersey. Umarim hersey gonlunuzce olur. Iliskinize guveniyorsaniz kendinize guveniyorsaniz herseyi kendi imkanlariniz elverdigince yaparsaniz sonra ileride ne sizin ne esinizin ailesi soyle yapti daha cok yapsaydi bu taraf daha az yapti gibi tartismalardan da uzak kalmis olursunuz. Sevginiz guveniniz tamsa baska eksiklikler zamanla kapanir bence.
sevgiline de bel bağlama cnm. köprüyü geçene kadar herşey..Daha bi dunya dedigi seyler varda hep kulak ardı ettim bizle yasayin 2 kisiyiz 2 tabak fazla koyarsin en azindan diyen bi kadin hemde
Bence zaten ev tutmayalım denecek, eşyaları kullanmaya başlamış ilk aklıma o geldi. Gerçi konu sahibi ile ayrı düşünce tarzına sahibiz o başka o yüzden diğer konularda yorum yapmak istemiyorum.sadece burayı okudum devam etmeden yorumluyorum.. neredeyse ev bile tutmayalım diycek bir kızı bukadar değersiz görmek... bulaşma sakın
yüz vermeyin sizi pıstırmaya çalışmışNasil örf adetlerimiz varsa her sey ona gore olacak kiz tarafi ne yapmasi gerekirse onu yapicaz erkek tarafida tabikide ne yapmasi gerekirsede onu yapacak ona gore gelinlik salon sacma ama anneme olayi anlatmadim cok sinirlenir diye agzini yokladim bi gun tabikide ilk kez evlenceksin kizim salonda olmasi gerekir onca akrabayi esi dostu mahallede toplayamayiz demisti
Evet kaynanamın 2 adet koltuğu şu an evimin gayette baş köşesindeboşverin bu kadar maddi düşünmeyi. Huzur mutluluk çok para dökülerek yapaılan düğünlerde de dizilen evlerde de olmuyor
bir sonraki yorumunda gördüm zaten burda yaşayın 2 tabak fazla koyarım sofraya demiş.. çok zor çokBence zaten ev tutmayalım denecek, eşyaları kullanmaya başlamış ilk aklıma o geldi. Gerçi konu sahibi ile ayrı düşünce tarzına sahibiz o başka o yüzden diğer konularda yorum yapmak istemiyorum.
en evlendiğim zaman k.v bana kullanmakta olduğu yemek odasını vermek istedi bende hayır istemiyorum yeni alacağım dedim.bişey diyemedi diyemez zaten hakkı yok buna.sonra gidip yenisini aldılar mecburenBende siz gibi dusunuyorum en iyi super dugun salonuda tutsunlar demiyorum yeterki mahalle gibi sacmalik pesinde kosmasinlar istiyorum ama kadin degisik cozemedim
Bende sizinle ayni fikirdeyim ama baziaileler var maalesef bencil olabiliyorlar. Dedigim gibi madem oyle herseyi kendiniz yapin ve sonrada hic bir konuda onlara soz konusu yapmayin..herseyi istediginiz gibi yapin kendi zevkinize gore.. sevgiliniz bir kredi ceksin o sekilde odemeleri gerceklestirin.hic bir hevesinizden geri kalmayin.. ailesine karsi sogursanizda evlendikten sonra soguk ve mesafeli kalin..Sevgilim zaten calisiyor işi gücü elinde her seyin altindan kalkisamam tek basima ailemde yardim edicek dedi .
Ne alaka agac kovugundan mi cikmista ne demek ? Neyin kafasini yasiyosunuz acaba ? Ben demek istedimki ilk ogullarinda gelinlik salon dugun masrafi olmadi ceplerinden para cikmadi bari ikinci ogullarinda ellerini tasın altina koysunlar demek istsdim konuyu saptirmazsaniz sevinirim
Al birini vur ötekine diyorum çoğu böylesevgiline de bel bağlama cnm. köprüyü geçene kadar herşey..
buradaki kadınlara kulak ver inan toz pembe değil hiçbirşey bekarken öyle gelir benm sevgilim/nişanlım farklı diye düşünülr hep ama inanki farklı değil..
Kadın kullanacak o iki tabakları vs başka başka işleri hep konu sahibi yapacak bir nevi hizmetçi arıyor demektirbir sonraki yorumunda gördüm zaten burda yaşayın 2 tabak fazla koyarım sofraya demiş.. çok zor çok
O gunler gelsin kabul etmeyecegim kesinlikle esyayi ceyiz denilen sey kullanilmazkullanılmış malı kabul etmeyin tabi ki, açıkca ben bunu beğenmedim evime almam diyin,
düğün ve gelinlik meselesine gelince, kendiniz seçin kendiniz yapın, onlara da yabancı gibi davetiye verin orda görsünler nerede ne olduğunu, en azından hayatları boyunca hangi mesafede durmaları gerektiğini anlamış olurlar.
Aynen oyle haklisin bu muhabbetler tekrar acilirsa eger tavrimi net koyucam ortayaOğlan tarafının yaptıkları çokmuş gibi görünür hep,oysa ki şimdi kayınvalideler pek bişeye karışmıyorlar gelin-damat kendileri çabalıyorlar mobilya,düğün v.s için...bi ev kuruluyor sonuçta o kadar çok şey çıkıyor ki alınması gereken.benim annecim yıllarca dışarıya elişi örüp eline geçen parayla çeyiz yaptı bana.ben çalışıp beyaz eşyalarımı,ufak elektrikli ev aletlerini,ıvırını zıvırını aldım.ufak tefek görünen şeyler bayağı bi tutuyor ve bi anda almamız mümkün değildi..kız tarafı olarak biz senelerce uğraşıp üzerimize düşeni yapıyorken karşı tarafın bu tür muhabbetlere girmesi benim de canımı sıkmıştı zamanında.tavsiyem baştan konuş tavrını koy,kendi kendine sinir olmakla olmuyo kendimden biliyorum...
Ayna alti 4 cekmeceli diger ikiside cam kapakli raf sey yani kullaniyoda bunu demek istemistim evet kendi zevkime gore alacagim allahin izniyle3 parca diyince ben gumus sus esyasi diye dusundum. Onlar miras olarak bile birakildigi icin kullaniliyor sonra verilecek sandim. Gumusluk dediginiz ney yani mobilya mi?
Kabul etmeyin oyleyse.
Kendiniz zevkinize gore alirsiniz
Hayirli olsun sanada canim allah tamamini erdirsin insallah sevgilim anliyomu anlamazliktan mi geliyo annesini bilmiyorum ama ben uyarinca kafasina dank ediyor herhalde ..canım hepsi böyle bizim 6 yıl oldu dün beni istediler cumartesi de evde nişanım var benimki de daha ilk gördüğünden beri patavatsızlığına yüzü sivilceli demiş daha 17 yaşındaydım 8 ay hap kullandm yüzüm için. biraz geçti adet olunca karnım çok ağrıyomuş diye kızlar da muayne oluyo artık git alttan kendine baktır dedi. ve en kötüsü oğlumu eski sevgilisi adam etti dedi zayıf uzun bi kızdı dedi sevgilim hatrına herşeyi yuttum kilo verdim yüzüm düzeldi saçlarım kalçama indi şimdi de kızım diyo başka bişey demiyo ama simdide tam evlilik nişan derken fazladan ev aldılar sevgilime ödetiyolar yarısını evlenincede 2 yıl 1000 lira onlar için ödicez ve ben çalışmıyorum düğüne hiç bi katkıları yok ama kayınvalidem tanımadğı insanlara bile hediye aldırıyo sevgilime herkeste var canım anlıcan ama seviyosan kabulleniyosun tek kabullenme sebebim sevgilimin bunları duyduktan sonra annesinin burnundan getirmesi sen nasıl dersin muayne ol diye ve çocukken yaşadığım 2 -3 aylık bişeyi kıza nasıl anlatırsın diye beni savunması. sende sevgilinin huyuna gidip istediğini yaptır canım para sevgilindeyse eğer.
Aynende oyle kadin cebinden para cikartirken ici gidiyo sanki oglu evlenecek sonucta cimrilikte bir yere kadar kac senedir taniyorum kadini eskiden cok severdim sogumaya basladim bu tarz hareketlerindenkaynanan fena cok cekeceksin belli
gelinlik konusunda kaynananizla hem fikirim suan cunku gercekten almak bosa masrafmis bence istedigin gelinligi secip kiralamak banada mantikli geliyor ama dugun salonu tutmamak cok sacma ne alaka resmen bedavaya her isi halledeyim modunda kadin evlenince inan aileylede evleniyormussun bir bakima ki kaynananiz herseye burnunu sokan bir kadin sizdede durum boyle olacak nisanlinizin gelip bak bize almis demesi bile sizin fikriniz sorulmadan ilerdede boyle seyler olacagini gosteriyo bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?