Evet kaynanamın 2 adet koltuğu şu an evimin gayette baş köşesindeYa siz kayinvalidenizin evinden çıkan mobilyayi yeni evlenirken evinize alır mısınız?
Bende siz gibi dusunuyorum en iyi super dugun salonuda tutsunlar demiyorum yeterki mahalle gibi sacmalik pesinde kosmasinlar istiyorum ama kadin degisik cozemedimBence taviz verme.ne istiyorsan yapmak zorundalar.mahallede düğün yapmak nedir ya??insanı deli eder böyleleri.cnm ilk baştan herşeylerine boyun eyersen mutsuz olursun.
Gümüş değil sanırım ya gümüşlük şu dolaplar var ya salona konan ondan. Koca mobilya yani. Kadın size ceyizlik aldım deyip kendi kullanıyormuş ahaha.kızımız küçük cahil falan ama kayinvalide de çok fena ya. Kurnaz.
Parayı o veriyor elbette o karar verecek kuralını da kk da gördüm. O kadar kişi evlendi ailemden, hepsinin aileleri iyi kötü yardımcı oldu ama çocuklar nasıl istiyorsa öyle olsun dediler hep. Ben alıyorum benim istediğim gibi olacak düşüncesi tabiri caizse kıroyum ama para bende oluyor.
Aileler birkac ay once tanisti daha yeni tanistilar gene hep beraber bi araya gelinilcek soz nisan isleri konusulacak ama kadin boyleyken ne olacak bilmiyorumCok zor bir durum. Durumumuz yok derlerse bunlari soyleyemezsiniz. Bastan ofsayt. Acgozlu gelin damgasi yersiniz. E digr yandan cogu insan dugun ister. Buda sizin en dogal hakkiniz. Soz nisan var mi suan aranizda?
3 göz odali evim olsun genede raziyim yeterki benim sectigim istedigim gibi olsun oyle degil mi hediye ceyiz alirsin kenara koyarsin ne bilim sormadan etmeden aldin ama kullaniyosun evlenince size vercem diyosun o kadar sacma geliyo ki hareketleri ben guleryuzle davrandikca yuz buluyo gibi geliyo benim susma guleryuzlulugumun sebebi biri saygimdan ikincisi sevdigimin annesi olmasindan dediklerinizde sonuna kadar haklisiniz
Tebrik ederim o zaman. Ben maddi düşünmüyorum çok şükür tek başıma ev duzecek param var evlenirken kimseden almayacağım inşallah da bu konuda kayinvalidenin yaptığı ayıp. Yardım ediyorum ayağına kendine almış mobilyaları hiç almasın daha iyi. Bizde yeni evlenene para yardımı yapılır, çift o bütçeye göre nasıl isterse öyle alır. Benim ailem hicbir zaman parasını biz veriyoruz bizim istediğimiz mağazadan giyineceksin ya da harcini biz ödüyoruz bizim istediğimiz bölümü okuyacaksın demedi bana. Burda da bunu gördüm, parasını ben verdim benim istediğim olacak. Vay anasını!.. asıl maddi düşünmek budur bence.Evet kaynanamın 2 adet koltuğu şu an evimin gayette baş köşesindeboşverin bu kadar maddi düşünmeyi. Huzur mutluluk çok para dökülerek yapaılan düğünlerde de dizilen evlerde de olmuyor
Bana ilk dediginde kadin size bir seyler aldim dedi mutlu oldum evlerine bi gittim baktim kadin iclerine bi dunya sey doldurmus kullaniyo bozuldum dogal olarakta.Ceyizligi size sormadan almasi cok buyuk bir sorun degil,ama aldigi esyayi suan kullaniyor olmasi ciddi bi sorun bence..
Dugun vs birikimleri yoksa bile,borca harca girilerek bi sekilde yapilir..
Kullanıyor yazmış konu sahibi vallahi bilmiyorum.Mobilya almış yani belki nabız yokladı?
Öylesine söyledi açıkçası alıp evine koyup kullanıp mobilya verenini görmedim
Zaten para vermiş bi şekilde almış kaldırır biyere ev döşeneceği zaman getirir koyar oğluma benden hediye bukadar kafası çalışıyodur.
Kızımız seçmek istiyo bende varım diyo ama ailesini unutuyo onların bişeyden haberi yok
Biz karadenizde yaşıyoruz istanbula gore burda her sey daha uygun en uygun salon burda 2 bucuk 3 bin arası canim ben hic calismicam calismayida sevmiyorum demiyorum evlendigimde olmadi calisirim zaten ama ilk kez evlenicem dimi insan iyisiyle guzeliyle olsun diyo + kadinin evinde ben degil o acti bu muhabbeti ben ailem yanimda olmadan bu konularin acilmasi taraftarida degilim20 yaş evlilik için çook erken.
Önce bi büyü hayattan beklentin senin kendi hayatına ne katabildiğin eşin olucak kişinin sana ne verebiliceğini nasıl olması gerektiğini ölç sonra evlenirsin.
5 yıl sonra dönüp baktığında ben bu aileye nasıl dahil oldum nasıl evlendim diye sızlanıp pişman olursun.
Yok hala evlenicem hayattaki tek gayem evlenmek diyosan düğün dernek işlerini orada kv adayının evinde konuşmayacaksın sevgilinle dışarıda konuş senin evinde konuş o ailesine aktarsın.
Gelinlik ha satın almışsın ha kiralamışsın çok bi fark yok. Satılık 2 ise kiralık 1800 oluyo değer mi?
Hangi şehirdesin bilmiyorum istanbulda piyasa kötü 4-5 sene önce 2-3ten aşağı gelinlik satmayan yerler 500e bile satıyo gelir alırsın.
Düğünde çok kalabalık düşünüyosan nikah salonunda nikah yapın sonrada bi restorant ayarlayın 100 kişi gidin 25-30 liradan ayarlarsınız hem düğün salonu gibi gereksiz biyerde limonata eşliğinde olmaz hem daha ucuz hem daha şık olur.
Gümüşlere gelince o aldı diye kullanmak zorunda değilsin verirse evlendiğinizde ya almazsın ya kaldırırsın dolaba ufak şeyler için kalp kırma
Aynen de öyle bende boyle dusunuyorum biride bana ingiltere prensesi misin diye dalga gectigini sanmis kendisi kapi onunde mahalle dugunu yapsakta gorsek kendisini ahahahhah.Kapı önünde düğün mü ?
Ay sokakta yani ?
Tövbe est.
Bu kulturde biriyle evlenmek çocuk yapmak falan...
Emin misin ?
Bizim yasadigimiz yerde karadenizde kiz erkek olayi net sekilde var eger calissam etsem bende kadinin eline bakmak istemezdim ki oglu annesi babasindan yardim istemesj beklemeside gayet normal buluyorum ve evlilik oldugunda da sevgilim ailesine de ettikleri yardimin parasini az veya cok vericegini biliyorum kendini toparladiktan sonraBu kız tarafı - erkek tarafı ayrımı bana sacma geliyor. Bana göre evlenecek çift çaba gösterir kendi yuvasını kurar. Ailelerin maddi durumlari iyidir, yardımcı olmak isterler o ayrı. O durumda bile gelen yardım hediyedir, beğenmedim demek hoş olmaz.
Kaldı ki insanlarin bir emekli maaşı var. Dinlenecekleri zamanlarda sizin harcamalarınızı finanse etmelerini bekliyorsunuz. Ee para onlardan çıkacaksa yorum yapma hakları da oluyor tabi ki.
Hayatınızda hiç çalıştınız mı bilmiyorum ama para kazanmak, ev geçindirmek kolay değil. Böyle 19-20 yaşlarındaki kızların emek vermeden büyük beklentilere girmeleri bana hiç sempatik gelmiyor.
Aynen de öyle bende boyle dusunuyorum biride bana ingiltere prensesi misin diye dalga gectigini sanmis kendisi kapi onunde mahalle dugunu yapsakta gorsek kendisini ahahahhah.
Ailenizde kabul etmeyecektir zaten. Oyle 1 kisinin demesiyle kapanmaz konular. Umarim ileride sorun cikmaz.Aileler birkac ay once tanisti daha yeni tanistilar gene hep beraber bi araya gelinilcek soz nisan isleri konusulacak ama kadin boyleyken ne olacak bilmiyorum
Tebrik ederim o zaman. Ben maddi düşünmüyorum çok şükür tek başıma ev duzecek param var evlenirken kimseden almayacağım inşallah da bu konuda kayinvalidenin yaptığı ayıp. Yardım ediyorum ayağına kendine almış mobilyaları hiç almasın daha iyi. Bizde yeni evlenene para yardımı yapılır, çift o bütçeye göre nasıl isterse öyle alır. Benim ailem hicbir zaman parasını biz veriyoruz bizim istediğimiz mağazadan giyineceksin ya da harcini biz ödüyoruz bizim istediğimiz bölümü okuyacaksın demedi bana. Burda da bunu gördüm, parasını ben verdim benim istediğim olacak. Vay anasını!.. asıl maddi düşünmek budur bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?