Sevgilimin annesinin dedigi seyler bakarmisiniz?

Ya siz kayinvalidenizin evinden çıkan mobilyayi yeni evlenirken evinize alır mısınız?
Evet kaynanamın 2 adet koltuğu şu an evimin gayette baş köşesinde boşverin bu kadar maddi düşünmeyi. Huzur mutluluk çok para dökülerek yapaılan düğünlerde de dizilen evlerde de olmuyor

Bence taviz verme.ne istiyorsan yapmak zorundalar.mahallede düğün yapmak nedir ya??insanı deli eder böyleleri.cnm ilk baştan herşeylerine boyun eyersen mutsuz olursun.
Bende siz gibi dusunuyorum en iyi super dugun salonuda tutsunlar demiyorum yeterki mahalle gibi sacmalik pesinde kosmasinlar istiyorum ama kadin degisik cozemedim

Ceyizligi size sormadan almasi cok buyuk bir sorun degil,ama aldigi esyayi suan kullaniyor olmasi ciddi bi sorun bence..

Dugun vs birikimleri yoksa bile,borca harca girilerek bi sekilde yapilir..

Mobilya almış yani belki nabız yokladı?
Öylesine söyledi açıkçası alıp evine koyup kullanıp mobilya verenini görmedim

Zaten para vermiş bi şekilde almış kaldırır biyere ev döşeneceği zaman getirir koyar oğluma benden hediye bukadar kafası çalışıyodur.

Kızımız seçmek istiyo bende varım diyo ama ailesini unutuyo onların bişeyden haberi yok

Cok zor bir durum. Durumumuz yok derlerse bunlari soyleyemezsiniz. Bastan ofsayt. Acgozlu gelin damgasi yersiniz. E digr yandan cogu insan dugun ister. Buda sizin en dogal hakkiniz. Soz nisan var mi suan aranizda?
Aileler birkac ay once tanisti daha yeni tanistilar gene hep beraber bi araya gelinilcek soz nisan isleri konusulacak ama kadin boyleyken ne olacak bilmiyorum

Üç göz odalı ev zaten bence gayet makul bir ev bilemedim ama neyse... :)

Saygıyı biz yanlış biliyoruz konu sahibi. Bize saygıyı yanlış öğrettiler. İstemediğin şeyleri birinin size zorla emri vakilerle dayatmasına sessiz kalmak saygı değildir.

Çirkinleşmeden hayır demek saygısızlık değildir.

Evet kaynanamın 2 adet koltuğu şu an evimin gayette baş köşesinde boşverin bu kadar maddi düşünmeyi. Huzur mutluluk çok para dökülerek yapaılan düğünlerde de dizilen evlerde de olmuyor
Tebrik ederim o zaman. Ben maddi düşünmüyorum çok şükür tek başıma ev duzecek param var evlenirken kimseden almayacağım inşallah da bu konuda kayinvalidenin yaptığı ayıp. Yardım ediyorum ayağına kendine almış mobilyaları hiç almasın daha iyi. Bizde yeni evlenene para yardımı yapılır, çift o bütçeye göre nasıl isterse öyle alır. Benim ailem hicbir zaman parasını biz veriyoruz bizim istediğimiz mağazadan giyineceksin ya da harcini biz ödüyoruz bizim istediğimiz bölümü okuyacaksın demedi bana. Burda da bunu gördüm, parasını ben verdim benim istediğim olacak. Vay anasını!.. asıl maddi düşünmek budur bence.

Ceyizligi size sormadan almasi cok buyuk bir sorun degil,ama aldigi esyayi suan kullaniyor olmasi ciddi bi sorun bence..

Dugun vs birikimleri yoksa bile,borca harca girilerek bi sekilde yapilir..
Bana ilk dediginde kadin size bir seyler aldim dedi mutlu oldum evlerine bi gittim baktim kadin iclerine bi dunya sey doldurmus kullaniyo bozuldum dogal olarakta.
Sevgilimde kredi cok borc yapma taraftari degil aileminde yardimiyla benim de kendi birikimimle olacak diyo ki zaten evlendigimizde o ailesind maddi olarak girdikleri parayida oder yavas yavas kadin dedigim dedik

En baştan mesajlar vermiş. Ama siz de cevap vermelisiniz bu mesajlara ki, ilerde iletişim hataları olmasın.

Kullanıyor yazmış konu sahibi vallahi bilmiyorum.
Evet ailenin haberi yok zaten daha ortada resmi bir şey de yok.

Sevgilinin anasi tam benim kafadan.Milleti eylemek ( ki kimseyi memnun edemezsin illa elestirileceksin )icin verilen 10 bin kusur dugun parasi cöp benim icin misal.

Kapı önünde düğün mü ?

Ay sokakta yani ?

Tövbe est.

Bu kulturde biriyle evlenmek çocuk yapmak falan...

Emin misin ?

Biz karadenizde yaşıyoruz istanbula gore burda her sey daha uygun en uygun salon burda 2 bucuk 3 bin arası canim ben hic calismicam calismayida sevmiyorum demiyorum evlendigimde olmadi calisirim zaten ama ilk kez evlenicem dimi insan iyisiyle guzeliyle olsun diyo + kadinin evinde ben degil o acti bu muhabbeti ben ailem yanimda olmadan bu konularin acilmasi taraftarida degilim

Kayinvalidesinin hareketlerini hep salaklar gibi iyiye yormaya çalışan ve 8 sene sonunda onun bir şeytan olduğunu farkeden biri olarak söylüyorum kadın kurnazlık yapıyor sana, hiç samimi değil. Özellikle gelinlik ve düğün konusunda söyledikleri çok ayıp. Sen eşşek başı misin orda? Evlenecek olan sensin, genç kız olan sensin. Niye o karar veriyor?
Ha bir de sürekli mal mülk paradan konusuyor olması ise son nokta. Cin fikirli biri değilsen iyi düşün bu evliliği

Kapı önünde düğün mü ?

Ay sokakta yani ?

Tövbe est.

Bu kulturde biriyle evlenmek çocuk yapmak falan...

Emin misin ?
Aynen de öyle bende boyle dusunuyorum biride bana ingiltere prensesi misin diye dalga gectigini sanmis kendisi kapi onunde mahalle dugunu yapsakta gorsek kendisini ahahahhah.

Bizim yasadigimiz yerde karadenizde kiz erkek olayi net sekilde var eger calissam etsem bende kadinin eline bakmak istemezdim ki oglu annesi babasindan yardim istemesj beklemeside gayet normal buluyorum ve evlilik oldugunda da sevgilim ailesine de ettikleri yardimin parasini az veya cok vericegini biliyorum kendini toparladiktan sonra

Aynen de öyle bende boyle dusunuyorum biride bana ingiltere prensesi misin diye dalga gectigini sanmis kendisi kapi onunde mahalle dugunu yapsakta gorsek kendisini ahahahhah.

Kapı önünde düğünü normal karşılayan biriyse belki de sokakta düğün yapmıştır
Ben düğünü kinayi sokakta yapanı arayıp belediyeye şikayet ediyorum. Yasak çünkü . Kafamiz sisiyor başkasının eğlencesi bize eziyet oluyor

Sevgilin içinde annesinin dedikleri normal geliyormuş. Valla burda acilmis bir sürü konu var sonu boşanma olan...

Evlilikte örf adet vs bastan sona sacmasapan seyler. Ailelerin evlilige yardimi bir nebze kabul edilebilir. Ilk cocuklarina dugun bile yapmamislar, simdi size balo yapsalar o cocuklarina ve gelinlerine haksizlik. Bence kendi capinizda bir seyler yapin. Durumunuz yoksa gelinligi kiralayin, salon tutun gibi. Dugun ne zaman olacak seneye ise simdiden tutarsaniz bayagi indirim alirsiniz diye düsünüyorum. Onun disinda yine de haklisiniz. Kayinvalidenizin uslubu hos degil. O sozlerin muhatabi siz degilsiniz ogluyla basbasa konusup biz yapmak istemiyoruz, abine de yapmadik vs gibi anlatmaliydi. O gumus esyalari da kabul etmeyin bence

Aileler birkac ay once tanisti daha yeni tanistilar gene hep beraber bi araya gelinilcek soz nisan isleri konusulacak ama kadin boyleyken ne olacak bilmiyorum
Ailenizde kabul etmeyecektir zaten. Oyle 1 kisinin demesiyle kapanmaz konular. Umarim ileride sorun cikmaz.

Valla buna grur yapan almasın o zaman o parayı. Madem öyle senin paran sende kalsın , ben bu şekilde yapıcam desin gitsin kendi parası İle keyfi nasıl isterse öyle evlensin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…