Eşimin babasınin aylık geliri 10 bin tlTamam da ama anne baba onlarda sonucta kendisids kocasi da emekli maasi aliyo ilk ogullari dugun yapmadan evlendi sevgilim evin tek oglu guzel bi sekilde ellerini taşın altına koyup yapsalar olmuyo mu da kadin simdiden parasal konularin derdinde
Kendi cebinden oğluna yardim olarak para cikacak ya az ciksin derdinde ben bunu anladim ama insan oglunun en mutlu gunu olacak gundede boyle dusunmesi bana cok ayip geliyo benim ailem hic elini cebine atmayacak da degil ne gerekirse usulune gore yapilacak ki zaten ben taki paramlada sefa da surecek degilim evin ne eksigi veya borcu bir seyi varsa durum el verdigi kadar takilarlada oderim yani kadinin simdiden bu hareketleri bana dusunduruyo ileride neler yapar der bu diye..Tesekkur etmene gerek yok gercekleri konuşuyoruz. Kv nin savunulcak tarafı yok tam şark kurnazı. Maddi durumum bu bu ben dugun salonu tutamam dugun paralarından verirsiniz desin madem. Hatta bunu bile demesine gerek yok sen sevgılınle zamanı gelince halledersin. Valla ben evlenirken bi kere bile esımın ailesiyle boyle bi konuda muhattap olmadım. Biraz borc harc bıraz dugun takıları bıraz ben bıraz esım biraz onun ailesi biraz benim ailem. Herkes vazifesini yaptı. Az cok adetler bellidir. Benım ailemde onun aılesınden daha az almadı. Ama kimse kimseye sunu yap sunu yapmam demedi. Olmayanı esımle tamamladık taksıte gırdık. kadın daha sevgiliyken bailamış, Hic girme bu sıkıntılara. Yapmazlarsa yapmasınlar. Zehir etmesinler de. Her sey hallolur. Zaten hiltonda dugun istemıyosun yani sokakta dugun istememek için prenses olmaya gerek yok. Sanırsın Sokakta rezil olcagma nikahtan evlenirim daha elit hiç değilse.
sadece burayı okudum devam etmeden yorumluyorum.. neredeyse ev bile tutmayalım diycek bir kızı bukadar değersiz görmek... bulaşma sakınHerkese hayirli gunler merhaba
4 senelik bir iliskim var aileler tanisti birbirini sevdiler kaynastilar sorum şu ki sevgilimin annesi bi gun evlerine oturmaya gittim dugun gelinlik o tarz konular acildi normal olarak " dugun salonuna verilen paraya yazik 2 saat dın dın calcaklar bi dunya para gidecek gelinlikte oyle birkac saat ustunde duracak kac bin para gidecek en iyisi gelinligi birkac saat kiralamak dugundede salon tutmak yerine kapinin onunde mahallede olsun"
O an o kadar sinirlendimki sanki kendisi evlenecek benim söz hakkim yok belki birkac saatte olsa cok para gidecek evet ama sonucta ben bir kez evlenicem oyle degil mi durumlarida iyi orta halli bi aile ben bunu birazda kadinin cimriligine verdim cunku gozlemledigim kadariyla cok cimri bi insan .
Sevgilimin yanindada durmadan hep parasal konusuyo su cok para o cok para bilmem ne diye gozunu korkutuyo eh birazda kadin evinde gumusluk takimi almis 3 parca gosterdi bana ogluma ceyizlik bu dedi ee madem ogluna bize ceyizlik ileride ben evimde kullancam insan alirken banada sormazmi belki ben begenmicem ceyizlik dedigi seyide kullaniyo hemde kurnazlikmi yapiyo anlamadim biz evlenene kadar kullancak evlenincede bizemi verecek oh ne âlâ memleket .
Sevgilimde saf saf gelmis bana annem bizi dusunmus bak ne almis dedi biz kullanicaz ileride dedi sinirlendim bende madem biz kullancaz bizim senle gidip secmemiz lazimdi belki ben begenmedim zaten suan annende hepsini kullaniyo 2nci ele giriyo suan ben evimdeki esyalari herseyi kendim secmek isterim dedim.
LÜTFEN BI YARDIM EDIN BEN HAKSIZMIYIM? ABARTIYOMUYUM GOZUMDE MI BUYUTUYORUM ANLAMIYORUM KADINDAN BUZ GIBI SOGUYORUM .
Evet aynende oyle ben eger sevgilimden aksi yonde beni ezici annesini tutucu bir tavie gorursem nokrayi koyarim zaten ne deseniz yerden göğe kadar da haklisiniz sonucta ben mutlu olmak icin evlenicem annesinin bos konusmalari degisik tavirlari icin degil ki o kadini da hic cekemem kendinden beni cok soğuttucanım baştan tavrını belli edeceksin kaybedecek bir şeyin yok.
sait halim paşa yalısını tutun avrupadan gelinlik getirin demiyor kimse ama senin içine sinen olsun
ailenin geliri belli gideri belli sende ona göre hareket et ama kadın şimdiden biraz boş laflar etmiş
erkek arkadaşın ailenin içinde olduğu için annesinin yaptıkları onun gözüne batmayacaktır çünkü annesi
ama zamanla ya gerçekleri görecek ya da seni ezdirecek ki biz bu yüzden nişan yapıyoruz
acele etme sakın evlenmek için şuan kaybedecek bir şeyin yok
sevgilini de al karşına sakın kötüleme annesini
sokakta da düğün yapacaksak bunu biz istediğimiz için yapalım ne annen ne baban böyle şeyler söylemesin de, sadece düğün değil bu yarın bir eşya seçerken vs başka bir şey içinde geçerli. biz isteyelim ve istediğimizi yapalım madem berbaer bir yola çıkıyoruz ikimiz karar verelim ailelerimiz arkamızda destek versinler de. bu konunun seni üzdüğünü söyle gerekiyorsa bir daha yaparsa müdahale etsin.
he etmiyorsa seni ezdiriyorsa da hiiiç zaman harcama
Daha bi dunya dedigi seyler varda hep kulak ardı ettim bizle yasayin 2 kisiyiz 2 tabak fazla koyarsin en azindan diyen bi kadin hemdesadece burayı okudum devam etmeden yorumluyorum.. neredeyse ev bile tutmayalım diycek bir kızı bukadar değersiz görmek... bulaşma sakın
Kullanmasa neyse bi sekilde degerlendiririm evde derimde bende kendi evimdeki kullandigimiz seyleri alimdebyeni evde onlarimi koyayayim yani dimiTamam doğal olarak haklısında kadın gümüşlüğü hediye niyetine çeyizlik almış
Beğenmiyorsan annene söylersin annen sana yenisini alır
Onunda hediyeyi kullanması ayrı mana
Insan kendi ogluna karsi niye cimri olur bsn anlamiyorum bu kadindada var bunlar ana gibi yar olmaz diyo bazen pes dogrusu yaEşimin babasınin aylık geliri 10 bin tl
Annesinin de geliri cok iyi
Cok lüks bir yasantıları var
Biz evlenirken sırf mikropluktan bir kurus destekleri
Olmadı:)
Bana takılacak takıyı bile annesi begenmiş almıs
Ben düğün gunu gordum
Bana nihakta dagıtmak için seker yaptırmıslar
Nikahta dagıtılırken gördüm:)
Evlendik eşimle o kadar masrafımız oldu ki
Kac ay perdesiz tv siz yasadık:)
Eşime ait olan arabanin anahtar ve ruhsatını sakladı vermedi kv aylarca
Evlendik evimizi 3 ay snr gördü
Ama nasıl bir kadın biliyor musun
Eşimle her telefon konusmalarında ağlar
Sen benim hayattaki en kıymetlimsin diye
Hep bir sömürü hep bir psikolojik baskı
Ama icraate gelince hiçbirsey yok
Benim kadar fedakar anne yoktur dünyada der
Ama bugune kadar bir kürdanini görmedik
Eşim de ben de
Ne alaka ? Sırf ana babasi mi oduyor da sevgilim kendi birikimiyle odeyecek odeyecegini odeyemedigini anasinin babasinin odemesi cok mu yanlis inanilmaz gorulmemis sey mi ? Kendi oglun evlense bazi seylerde sana dese anne baba yardimck olun biraz diye git kalk calis kendin öde diye evladini irdeleyeceksin demek ki20 yaşında ailelerin parasıyla düğün dernek pesinde koşacağınıza 3 4 sene ikinizde çalışıp düğününüzü kendiniz yapın istediğiniz eşyayı da alın kimsenin karşısında ezilip büzülüp susmak zorunda kalmazsınız böylelikle.
Ben sevgilim bir şeye elini sürmeyecek demiyorum ustune basa basa diyorum ki sevgilimin yetiremedigi şeylerde annesi babasi yardim edecek diyorum dogal degil mi azicik ucundan tutup yardim etmeleri oglun evlense bi noktada kalsa yetemese bazi seyler oglunuza hicmi yardim etmezsiniz az cok ?Yavrucum mahalle düğününü hiç sevmem o konuda haklısın ama kayınvalide adayından medet umacağına sevgilinden medet um o yapsın düğünü
Eşya konusunda ve senin annen konusunda da şimdiden dikleşme kendinden soğutursun adamı
Boşver. Çapı belli.Kendi cebinden oğluna yardim olarak para cikacak ya az ciksin derdinde ben bunu anladim ama insan oglunun en mutlu gunu olacak gundede boyle dusunmesi bana cok ayip geliyo benim ailem hic elini cebine atmayacak da degil ne gerekirse usulune gore yapilacak ki zaten ben taki paramlada sefa da surecek degilim evin ne eksigi veya borcu bir seyi varsa durum el verdigi kadar takilarlada oderim yani kadinin simdiden bu hareketleri bana dusunduruyo ileride neler yapar der bu diye..
Eşimin babasınin aylık geliri 10 bin tl
Annesinin de geliri cok iyi
Cok lüks bir yasantıları var
Biz evlenirken sırf mikropluktan bir kurus destekleri
Olmadı:)
Bana takılacak takıyı bile annesi begenmiş almıs
Ben düğün gunu gordum
Bana nihakta dagıtmak için seker yaptırmıslar
Nikahta dagıtılırken gördüm:)
Evlendik eşimle o kadar masrafımız oldu ki
Kac ay perdesiz tv siz yasadık:)
Eşime ait olan arabanin anahtar ve ruhsatını sakladı vermedi kv aylarca
Evlendik evimizi 3 ay snr gördü
Ama nasıl bir kadın biliyor musun
Eşimle her telefon konusmalarında ağlar
Sen benim hayattaki en kıymetlimsin diye
Hep bir sömürü hep bir psikolojik baskı
Ama icraate gelince hiçbirsey yok
Benim kadar fedakar anne yoktur dünyada der
Ama bugune kadar bir kürdanini görmedik
Eşim de ben de
Evet ben buna tahammül edemiyorum zatenBoşver. Çapı belli.
Al işte. Tamam kimse mecbur değil ama lafa gelince de olurum sana kurban olurum sana demesinler. Gucun imkanın varken oğlunu kızını sıkıntıya sok sonra çok seviyorum. He he.
Aynen oyle işte ceyiz diye ogluma aldim diyor kendi kullaniyor ben hayatimda boyle bir sey ne gordum ne duydum suan calismiyo olsamda evlendigimde buyuk ihtimal bende calisirim eger kadin lafini sozunu de yaparsa ise girer ne kadar para odediysede veririm oglu evlenicek sonucta ben evi esyalari her seyi o alacak demiyorum gelinlik ve salon da sevgilime yardimci olacaklarEğer düğün masraflarını sadece çocuğun anne ve babası karşılayacaksa bence sizin karışma hakkınız yok. Ablam evleniyor eylülde onlar nişanlısıyla ortak ödeyecek herşeylerini, keske sizde öyle yapsaydınız bu sefer ne gelinliğine ne başka bişeye laf söylemeye hakları olmazdı. 2. El eşyada biraz garip olmuş gerçekten, begenme durumhnu geçtim hediye alındıysa siz evlenene kadar güzel saklanmalıymış. Garip vallahi ya..
Aynen oyle işte ceyiz diye ogluma aldim diyor kendi kullaniyor ben hayatimda boyle bir sey ne gordum ne duydum suan calismiyo olsamda evlendigimde buyuk ihtimal bende calisirim eger kadin lafini sozunu de yaparsa ise girer ne kadar para odediysede veririm oglu evlenicek sonucta ben evi esyalari her seyi o alacak demiyorum gelinlik ve salon da sevgilime yardimci olacaklarEğer düğün masraflarını sadece çocuğun anne ve babası karşılayacaksa bence sizin karışma hakkınız yok. Ablam evleniyor eylülde onlar nişanlısıyla ortak ödeyecek herşeylerini, keske sizde öyle yapsaydınız bu sefer ne gelinliğine ne başka bişeye laf söylemeye hakları olmazdı. 2. El eşyada biraz garip olmuş gerçekten, begenme durumhnu geçtim hediye alındıysa siz evlenene kadar güzel saklanmalıymış. Garip vallahi ya..
Gelinlik olayina ben pek bisey demiyorum ama bu mantikta olan kadin neden zamaninda evlenirken gelinlik almis dolabinda duruyor gelinligi gelinligim kiralik olsada dert etmem ama mahallede olsun ve ceyiz diye aldigi seyi kullanmasina ayar oldumÖn yargılı yaklaşma masraflardan kısıp size daha çok katkı yapıcaklarsa sorun yok. Çoğu kişi zamanında gelinlik kiralamadığına pişman bende dahil evde durup ne olacak. Mekan alternatifi varsa salona verilen parada uçup gidicek. Mantıklı düşünmek lazım maddi sıkıntı çekmemek için. Burda çok konu okudum borç harç güzel bi düğün yapıp yıllarca ödemeye çalışanlar... Ayrıca size aldığı eşyayı kullanması çok saçma kayınvalidene o anda söylemeliyin şakayla ee madem bizim niye kullanıyosun diye. Biriktirme içindekileri laf arasında söyle geç.
Aynen de öyle bu kadın bir ara sevgilimde yanimizdaydi degerimi iyi bil ana gibi yâr olmaz demisti bende oradayken bazi laflari cidden cok deli ediyoe beni.Boşver. Çapı belli.
Al işte. Tamam kimse mecbur değil ama lafa gelince de olurum sana kurban olurum sana demesinler. Gucun imkanın varken oğlunu kızını sıkıntıya sok sonra çok seviyorum. He he.
Anneler çok değerlidir evet ama bıraksın da oğlu soylesın bunu ona. Ay hiç sevmedim senin kvyi.Aynen de öyle bu kadın bir ara sevgilimde yanimizdaydi degerimi iyi bil ana gibi yâr olmaz demisti bende oradayken bazi laflari cidden cok deli ediyoe beni.
ayy kıskandın mı kaynişş deseydinAynen de öyle bu kadın bir ara sevgilimde yanimizdaydi degerimi iyi bil ana gibi yâr olmaz demisti bende oradayken bazi laflari cidden cok deli ediyoe beni.
Ben ilk başlarda cok seviyordum da kadının yüzünü yeni görmeye başladımAnneler çok değerlidir evet ama bıraksın da oğlu soylesın bunu ona. Ay hiç sevmedim senin kvyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?