Sevgilimin annesinin dedigi seyler bakarmisiniz?

Böyle hayal etmediysen tabiki kabul etmeyeceksin, sevgilin de ailesinden yanaysa onlarla yaşayacak. Onuda tekmeleyeceksin...

Yalnız bu söylediklerim oğluna yaptırmıyorsa geçerli zira kendileri yapmak zorunda değil...
Her seyi onlar yapacak degil elbet sevgilim odeyecek eksik kalan seyi maddi anlamda yardim etme durumlari soz konusuydu evlendikten sonra diyordumda işe girerim diye ben artik simdiden girmeyi dusunmeye basladim bu kadinla muhattap olacagima

kullanılmış malı kabul etmeyin tabi ki, açıkca ben bunu beğenmedim evime almam diyin,
düğün ve gelinlik meselesine gelince, kendiniz seçin kendiniz yapın, onlara da yabancı gibi davetiye verin orda görsünler nerede ne olduğunu, en azından hayatları boyunca hangi mesafede durmaları gerektiğini anlamış olurlar.

Oğlan tarafının yaptıkları çokmuş gibi görünür hep,oysa ki şimdi kayınvalideler pek bişeye karışmıyorlar gelin-damat kendileri çabalıyorlar mobilya,düğün v.s için...bi ev kuruluyor sonuçta o kadar çok şey çıkıyor ki alınması gereken.benim annecim yıllarca dışarıya elişi örüp eline geçen parayla çeyiz yaptı bana.ben çalışıp beyaz eşyalarımı,ufak elektrikli ev aletlerini,ıvırını zıvırını aldım.ufak tefek görünen şeyler bayağı bi tutuyor ve bi anda almamız mümkün değildi..kız tarafı olarak biz senelerce uğraşıp üzerimize düşeni yapıyorken karşı tarafın bu tür muhabbetlere girmesi benim de canımı sıkmıştı zamanında.tavsiyem baştan konuş tavrını koy,kendi kendine sinir olmakla olmuyo kendimden biliyorum...

Hediyeninde kullanilip verildigini ilk kez ben bunda goruyorum sen dogum gununde birine kendi kullandigin seyimi verirdin ? Kadin gumuslugu kullaniyor biz evlenince bize verecekmis.

3 parca diyince ben gumus sus esyasi diye dusundum. Onlar miras olarak bile birakildigi icin kullaniliyor sonra verilecek sandim. Gumusluk dediginiz ney yani mobilya mi?

Kabul etmeyin oyleyse.
Kendiniz zevkinize gore alirsiniz

Ya arkadaşlar gelinliği satın almakla kiralamak arasında çok da bi fark yok ki .
200 300 lira gibi bi fark var öyle ekstrem bi fark yok yani.

canım hepsi böyle bizim 6 yıl oldu dün beni istediler cumartesi de evde nişanım var benimki de daha ilk gördüğünden beri patavatsızlığına yüzü sivilceli demiş daha 17 yaşındaydım 8 ay hap kullandm yüzüm için. biraz geçti adet olunca karnım çok ağrıyomuş diye kızlar da muayne oluyo artık git alttan kendine baktır dedi. ve en kötüsü oğlumu eski sevgilisi adam etti dedi zayıf uzun bi kızdı dedi sevgilim hatrına herşeyi yuttum kilo verdim yüzüm düzeldi saçlarım kalçama indi şimdi de kızım diyo başka bişey demiyo ama simdide tam evlilik nişan derken fazladan ev aldılar sevgilime ödetiyolar yarısını evlenincede 2 yıl 1000 lira onlar için ödicez ve ben çalışmıyorum düğüne hiç bi katkıları yok ama kayınvalidem tanımadğı insanlara bile hediye aldırıyo sevgilime herkeste var canım anlıcan ama seviyosan kabulleniyosun tek kabullenme sebebim sevgilimin bunları duyduktan sonra annesinin burnundan getirmesi sen nasıl dersin muayne ol diye ve çocukken yaşadığım 2 -3 aylık bişeyi kıza nasıl anlatırsın diye beni savunması. sende sevgilinin huyuna gidip istediğini yaptır canım para sevgilindeyse eğer.

kaynanan fena cok cekeceksin belli
gelinlik konusunda kaynananizla hem fikirim suan cunku gercekten almak bosa masrafmis bence istedigin gelinligi secip kiralamak banada mantikli geliyor ama dugun salonu tutmamak cok sacma ne alaka resmen bedavaya her isi halledeyim modunda kadin evlenince inan aileylede evleniyormussun bir bakima ki kaynananiz herseye burnunu sokan bir kadin sizdede durum boyle olacak nisanlinizin gelip bak bize almis demesi bile sizin fikriniz sorulmadan ilerdede boyle seyler olacagini gosteriyo bence

Haksızsın. Millete boy göstereceğim diye paralar saçma sapan şeylere saçıyorsunuz. O parayla eşinle o kadar güzel bir tatile çıkarsın ki... Dünyanın farklı yerlerinde birçok anın olur sevdiğin adamla.
Ama birkaç saat yüksek sesli roman havası dinleyeceksiniz diye onbinler saçıyorsunuz.
Gelinlik ben de giymek isterim, sanırım her kadın ister ve para verilebilir tabiki, nikahda giyersin güzel güzel.
Ama düğün nedir ya?

Mesafe iyidir

Sevgilinin annesi ile muhatap olmak iyi değil

O zaman düşünürüz de geç

Kimseyi karıştırma o Zaman gelince

Bir de belirli bir yaşı geçince çoğu şey gereksiz geliyor düğünler süsler vs cs genel olarak burada da diyoruz mesela milyarları dökmeyin yazık ilerde borç yine size bela oluyor diye Kv adayı olarak desek batar işte

Daha yolun başındasın bende 5 aylık evli bi kv mağduruyum. Beni uyardılar ben bi nebze düzeltmeye başladım. Yol yakınken sen ipleri al ben çok sustum halımdan perdeme sadece wptan foto atıp soruldu. Sen sen ol ses çıkar benim evim benim eşyam herşey istediğim gibi olacak de.

Ama kv den kesinlikle nişanlına şikayette bulunma. Hep kv iyi de ki oglu anlar bence.

Annen mahalle diyor ama biz bir kere evlenicez ortak bişeyler yaparız de o zaten erkek yediremez biraz timsah gözyaşı ilk v3 tek olacak bir daha tekrarı yok falan de kıramaz sizi annesinin karşısında durur.

Allah yar ve yardımcın olsun inşallah.

Valla daha 24 yaşındayım ilerde düğünüm için de ne anamdan ne babamdan bişey beklemiyorum da istemiyorum da sevgilimin ailesinden hiiiç istemem o tip biri degilim.Heee ailem bana git çalış kendin öde demedigi gibi ben de ilerde demeyecegim çocuğuma elbette ama o şekilde yetiştirmeyecegim için 20li yaşlarda gelip benden düğün dernek beklemeyecektir siz merak etmeyin. Ve mümkünse siz de beklemeyin :)

Açık olun, bunları üslubunca söyleyin.
Ya da bdvye her gün yeni konular açın.

bence ailenin durumu varsa yardım etmeli ama yinede kendi kararları.
Mahallede dugun yapma fikri cok kotu, nikah sonrasi arkadaslarinizla eglenebilirsiniz.
Gelinlikte kiralanmasi taraftariyim.
Ama kayinvalidenizin uslubu yuzunden size batiyor herhalde.. guzel bir sekilde soyleyebilirdi.

ygelinligi satin almakla kiralamak arasinda 200 lira oynuyor yani benim gelinligimde oyleydi satin aldim. dugun salonunun parasini da takilarinizdan odeyi verirsiniz dugunden cikmadan. kimseye de laf ettirmemis olursunuz. o gumuslugu verdiginde de sizin eve daha cok yakisti kalsin deyiverin.

Eskiden iki esya bi dugun bitti. Ana baba yardımıyla oda. Eksik olsada bazi şeyler evlerde huzur varmis.
Simdi bakiyorum 30 bin 50 bin kredi ile dugunler evler kuruluyor. Sonrasinda en guzel gunler borc odemekle geciyor. Borcun stresiyle kavga gürültü birbirine aşkla bakan gozler birbirini gormek istemiyor.

Akil mantik işi degil artik bazi şeyler...

Sizce kayınvalidem para vermiyor. Annem karşı taraf para verecek tabi kız evlendiriyorum diye konu açan, lise mezunu, 20 yaşında ve tek istegi evlenirken tüm masrafı karşı tarafa kitlemek olan bir kadın dünyanın farklı yerlerini görmek ister mi?

Bu tipler Balayına gitmeden "kaynımgile gittik selam vermediler" diye konu açmazlarsa ben de bir şey bilmiyorum.

Sevgiliniz herseyi oduyecekse ozman kv adayinin karismaya hakki yok ama kv adayi oduyecekse tabikide karismaya hakki var. Evlenmek isteyenler bence kimseye muhtac olmadan
Kendi butcelerine gore dugun yapmali. Borca harca girip, kavga gurultuyle dugun yapmaktansa....

Kayınvalideniz biraz parasal konuları dert ediyor olabilir ama net tavrını bilmeden hüküm vermeyin bence. Gelinlik satın almak ona saçma geliyor olabilir ama belki siz isterseniz alacaktır. Aynı şey düğün için de geçerli, o mahallede yapmayı daha mantıklı buluyordur ama siz bunu istemezseniz salonda yapacaktır. Yani kendi görüşünü söylemiş, ortada konışulmuş karar verilmiş bir şey yok. O yüzden tatlı dilinizi hoş tavrınızı kaybetmeden güzel güzel konuşup bunlara olan hevesinizi anlatın. Maddi açıdan sıkışacaklarsa daha mütevazı bir salon tutarsınız. Gelinliği de daha uyguna satın alabilirsiniz. Yani bir yol bulunur, en baştan kavga anlaşmazlık çıkmasın, sonra daha büyük sorunlar oluşturabilir.

Çeyiz konusunda da bir gümüş takım almış olabilir, bunu hediye gibi düşünün. ( Birine alınan hediye kullanılmaz aslında onu da neden kendisi kullanıyor bilemedim. Belki bunu siz çok nebeğenmişsiniz demek ki kullanmaya başlamışsınız, isterseniz bu sizde kalsın, bana da birlikte başka bakalım deyin.) Yani size sormadan alması önemli değil. Ama ev eşyalarında da böyle bir şey olursa müsade etmeyin. Benim evim olacak, istediğim gibi döşeyeyim, içinde ben yaşayacağım deyin. Bütçe sorun olacaksa belli bir miktar söylesinler biz şu kadar verebiliriz, siz de onu aşmayın, aşarsanız kendiniz ödeyin.
Kısaca endişelenmekte haklısınız ama niye kalp kırılsın, sorun çıksın ki? Güzel bir şekilde çözmek varken.
Umarım her şey güzel olur.

Gelinliğimi satın aldık çok severek beğenerek aldım hala bayılıyorum . Kilo verİcem bi kaç Kilo. Ve evlilik yıldönümümde eşime süpriz yapıp giyinicem. Balayı gibı olucak o gün
Gelinliğim okadar güzelki iyiki aldım ilerde yaşlansam dahi onu açıp bakmak bana mutluluk vericek , arzu ederse çocuklarım kullanabilir ozamana beyenirlerse .
Kiralamak istediler kıyıp ta veremedim . Yani kimisi saçma bulur satın almayı ancak ben hiiiic pişman olmadım.

Gümüsluk konusunda kullanılan şey verilmesi ayıp ama galiba heves etmiş bisey olmaz ne güzel almis. Düşünsene beğenmiş Size almış kendine almamış azıcık heves alıyo. Takılacak mevzu değil istemessen ilerde kullanmassin bunu dillendirme bence.

Düğün konusunda biz tüm ceyreklerimizi feda ettik. Vala hic te icim acimadi çatir catir yaptik düğünümüzü.takılan Paraları da bizden izinsiz eşimin ailesi aldı . Biz bu duruma sonradan ayildik gözün açık olsun. Çok ayıp ettiler ama suan aramız çok güzel biraz mesafe biraz aile olmak ve sevgi geldi herseyin üstünden.

Kendini çok doldurma ayrilmayacaksan kendinizı hiç bunaltmayin herşeyin zevkine bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…