- 29 Nisan 2013
- 16.167
- 31.001
- 798
- Konu Sahibi SalakSacma
-
Anne baba askeriyeye telefon mu gonderecekmis? Mektuplar bile okunuyor askere gonderilen. Icinde gizli bilgi var mi diye, degil ki telefon gondermek. Okudukca sasiriyorum. Hepi topu kac ay yapacak ki zaten. Bir askerlik yapan bu muymus. Ne kadar prens prensesler ya. Birkac ay gorusmeseler ne olurmus.Az once bana verdigi cevap da o konuyu hallettiklerini telefonu ailesinin alacagini soylemis. Sevgilisine cok guvendigini asla öyle bir sey yapmayacagini soyluyor bilemiyorum. Ama sevgilisi ile ilgili konular tam tersini dusunduruyor.
Adama kopeginin videosunu atmamis kendi durumuna koyunca adam ona ithafen yazmis.
Sevgilim askerde telefon kullanamıyo komutanlarla arası iyi komutanı hayırdır bi derdin mi var demiş oda komutanım müsait oldugunuzda bi görüntülü arama yapabilir miyim telefonunuzdan demiş .
komutanıda tamam tabiki biz burda kardeş gibiyiz demiş
görüntülü konuşma olayı şu şekilde gelişti biz santralin telefonundan konuşuyoduk sevgilim santralda görevli Santralden konuşurken arkadan bi ses geldi önce komutanım fln dedi oda al burdan konuş ora askeriyenin hattı dedi iki dk konuştuk .
Aynen bir-kac sayfa önceyi okuyabilirsen oku bir arkadaşla tartışma yaşadık askeriye ve kuralalrla ilgili bu komutansa bunun cezası olur diye komutan bunu yapmaz heleki şu dönemde kimin ne oldugu belli değil fetocumu teroristmi hiç bir komutan askere telini vermez cezası var dedik yok efendim abartmayın dendiSimdi biri alintiladigi icin cumartesi acilan su kargoyla telefon gonderme konusunu okudum. Hayir yani parasi olsa gonderecek bir de. Bu ne rahatlik... Bu ne cesaret ben anlamadim. Askeriyede bir de silah ve muhimmatin koyuldugu yerler gizlidir. Oralara herkes giremez mesela. Oralarin yerleri saklanir. O nedenle telefon yasaktir bazi seyler yasaktir. Bunlarin goruntulu konusmasina nasil izin verilmis ben onu anlamadim. Bir de bizimkinin sevgilisi santralde girevliymis. Askeriyenin santralinden kizimizla konusuyormus. Cavus da arkadan gelmis oradan konusma buradan konus demis. Kim boyle birsey yapar ki? Emre beyimizde telefonu almis hem de normal konusma degil, bir de komutaninin yaninda rahatliga bakar misin goruntulu aramis...
Zaten konu o kadar tutarsiz ki. Adam bana yuruyor mu diyor ama whatapp yazismalarinda iki gunluk adama kopeginin videosunu gondermis. Kopek muhabbetinden nerede calisiyorsuna, bana komutanim demelere kadar gelmis is.
Askeriye degil babasinin ciftligi mi? Ne rahatlik... bilmiyorum ya. O kadar cok tutarsizlik var ki. Coluk cocuk bizimle egleniyor burada herhalde.
Tutarsızlık diz boyu komutan uzman çavuş olduHangisi doğru? ilk yazdigin mi, ikincisi mi?
Bosver bir suru celiski var. Askeriye askeriye degil babasinin ciftligi mubarek. Kargoyla telwfon gondermeler falan.. mektuplar bile tek tek okunurken bunlar telefon gonderiyor. Bosver kafani yorma.Hangisi doğru? ilk yazdigin mi, ikincisi mi?
Kiz beni niye kattin etikete ben nettimgörüntülü konuşma olayı şu şekilde gelişti biz santralin telefonundan konuşuyoduk sevgilim santralda görevli bu yazan adamda oraya girip çıkan uzman çavuş sevgilimle herhangi bi sorumluluk durumu yok zaten doğudalar orda da telefon tamamen yasak olunca böyle şeyler olabişiyomuş. Santralden konuşurken arkadan bi ses geldi önce komutanım fln dedi oda al burdan konuş ora askeriyenin hattı dedi iki dk konuştuk . Ben anlamadım niye bu kadar tuhaf baktınız ben eminim bu adamın komutan olduguna hadi diyelimki bu adam telefonunu vermiyo benimkine e benim sevgilim salakmı elinde telefon varken iki saat santralden konuşmak istesin . Askerleri küçümsemek istemiyorum yanlış anlaşılmasın ama belki benim sevgilimle aynı yaşta bi uzmançavuş bu çoguda eğitimsiz türkiyenin değişik yerlerinden olabiliyo . Yani burda değişik şeylere odaklancağınıza kendi kendinize ihtimal uydurcağınıza olaya odaklanır mısınız? Ben sebebiyet vermişim size bi mesaj gelse ve çok özür dilese ne diyeceksiniz önemli değil sorun yok dersiniz ki bu size iyilik yapan biriyse size yada sevgilinize .
adama cevap verirken askerde sevgilime takar mı bi problem çıkarır mı diye düşünerek ne diyeceğimi bile bilemedim . Ben sizden çözüm yolu veya bişey yapmalı mıyım onu sormak için konu açtım gerçekten erkekler hep haklı kadın davetkar demi çok ilginçsiniz
Kan alırladı kanTSK ne hale gelmiş.
Şu olay 10-15 yıl önce olsa adamın ***ünü keserlerdi.
Disiplinsizlik varsa bunun sorumlusu erler değil.Eskiden iki yilmis askerlik. Sonra 18 ay olmus. Simdi 6 ay mi ne kadar tam bilmiyorum. Yani hepi topu bu kadar askerlik yapiliyor. Onda da aramasan ölür müsün? Normal arama da kesmiyor, goruntulu araniyorlar...
Biz gelecegimizi bunlara mi emanet ediyoruz simdi? Vatan denilen sey namustu hani. Öyle denirdi. Vatani koruyan bir cavus baskasinin namusunda. Oburu askerlik gorevine gidiyor lay lay lom askerlik yapiyor... santralin basinda sevgilisini sulalesini ariyor....biri de askeriyeye kargoyla telefon sokuyor....vay be... ne hale gelmis yurdum insani.
Aynen o da var.Tutarsızlık diz boyu komutan uzman çavuş oldu
Di mi ya mektuplari bile okuyorlar nasil kargo kontrol edilmesin.Bosver bir suru celiski var. Askeriye askeriye degil babasinin ciftligi mubarek. Kargoyla telwfon gondermeler falan.. mektuplar bile tek tek okunurken bunlar telefon gonderiyor. Bosver kafani yorma.
Ahahah aynen ben de yazacaktim sonra bir baktim bir dedigi digerini tutmuyor. VazgeçtimKonuya yorum yazdığıma pişman oldum. Herşey tutarsız.
Belki böyle bir mesaj bile yokAynen o da var.
Di mi ya mektuplari bile okuyorlar nasil kargo kontrol edilmesin.
Ahahah aynen ben de yazacaktim sonra bir baktim bir dedigi digerini tutmuyor. Vazgeçtim
Olasi valla..Belki böyle bir mesaj bile yok
Zaten dışrda sigara içerken demiş müsait oldugunuzda telefonjnuzu kullanabilir miyim diye oda biz konuşurken arkadan seslendiHangisi doğru? ilk yazdigin mi, ikincisi mi?
Aynen bir-kac sayfa önceyi okuyabilirsen oku bir arkadaşla tartışma yaşadık askeriye ve kuralalrla ilgili bu komutansa bunun cezası olur diye komutan bunu yapmaz heleki şu dönemde kimin ne oldugu belli değil fetocumu teroristmi hiç bir komutan askere telini vermez cezası var dedik yok efendim abartmayın dendi
Herkes nasıl bekliyor sa bu arkadaşın ne ayrıcalığı varki telde konuş görüntülü konuş sevgili numarayı versin telde uzman çavuşla muhabbet et sonra bana ne yapmaya çalışıyor de tuhaf
Bende ilk yorumum da yazdım böyle olmaz olamaz
Bosver bir suru celiski var. Askeriye askeriye degil babasinin ciftligi mubarek. Kargoyla telwfon gondermeler falan.. mektuplar bile tek tek okunurken bunlar telefon gonderiyor. Bosver kafani yorma.
Eskiden iki yilmis askerlik. Sonra 18 ay olmus. Simdi 6 ay mi ne kadar tam bilmiyorum. Yani hepi topu bu kadar askerlik yapiliyor. Onda da aramasan ölür müsün? Normal arama da kesmiyor, goruntulu araniyorlar...
Biz gelecegimizi bunlara mi emanet ediyoruz simdi? Vatan denilen sey namustu hani. Öyle denirdi. Vatani koruyan bir cavus baskasinin namusunda. Oburu askerlik gorevine gidiyor lay lay lom askerlik yapiyor... santralin basinda sevgilisini sulalesini ariyor....biri de askeriyeye kargoyla telefon sokuyor....vay be... ne hale gelmis yurdum insani.
Çok benzeri bir durumu yaşamıştım, yemin töreni için görevli personel beni yıllarca rahatsız etmişti
Bir cok kişi konunun inandırıcı olmadığını dedi amaİşte sizin gibiler yüzünden insan susmak zorunda kalıyo çok kötü kalpleriniz var aynen konu fake
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?