Sevgilimin Kız kardeşi

11 yaşındaki çocuk böyle şeyleri öğrenip yapma cesareti gösterene kadar ailesi neredeydi acaba? Çocukta suç yok, bu kadar ilgisiz, berbat bir aile olanda suç. Benim de 11 yaşında kız kardeşim var, olması gereken masum çocuk dünyasında yaşıyor çünkü her zaman ilgilendik, uyardık, kontrol ettik, ona kaliteli ilgi alanları yarattık.

Sakın ama sakın karışmayın.
Sizi ilgilendiren hiç bir durum yok.
Erkek arkadaşınız anlatırsa dinleyin, durumun olmaması gereken şeyler olduğunu, ailesi ile en iyi kararları alacakları konuşmayı karışmadan yumuşak bir dille mecbur kalırsanız söyleyin.
Kör ölür badem gözlü olur, bunu sakın unutmayın.

Siz niye olayın içine bu kadar giriyorsunuz?
Ben gidip mudahalede bulunmayacagım tabikide. Erkek arkadaşım artık benden yardım istedi ve ne yapacagını bilmiyor. Cunku önünü alamıyorlar. Kardeşi bizde çok kaldı baya bir dertleştik ama yalan söylüyor ve özentilik yapıyor. Gidip benim babam bile konusmustu zamanında yanlış yapmaması için..

Evet bende sizin gibi düşünüyorum. Telefonlarını tabletlerini kontrol ediyorlarmıs ama kısıtlama getirmedikleri icin gizli gizli gene buluyor bir yolunu.ayrıca bu kadar ilgili ve dikkatli bir aile oldugunuz icin sizin adınıza cok sevindim.

Ben karısmıcam sadece fikir amaclı benden yardım istedi cok tesekkur ederim cevabınız için

Ben karısmıcam sadece fikir amaclı benden yardım istedi cok tesekkur ederim cevabınız için
Boşver fikir bile verme.
Benim buna benzer bı durum başıma geldi.
Fikrimi dile getirdim.
Pişman oldum fikrimi söylediğime düşünün.
En iyi fikri ve yardımı anne ve babasından alır, ailece karar versinler.

Boşver fikir bile verme.
Benim buna benzer bı durum başıma geldi.
Fikrimi dile getirdim.
Pişman oldum fikrimi söylediğime düşünün.
En iyi fikri ve yardımı anne ve babasından alır, ailece karar versinler.
Hadi ya aslında yanlış birsey yapmamıssın kötü olmuş. Normalde bende fikir belirtmem sadece artık nolur artık birşey yapalım ben ne anlatıcam annemlere diyince burada içimi döktüm :/

Sizi hiiiiiic ilgilendirmez .Annesi korur kabak başinizda patlar .
Bilmiyorum deyin gecin .

sen karışma kesinlikle. aile de mutlaka uzman desteği almalı. hani kız 25 olsa salın kendi haline diycem ama 11 yaş çok tehlikeli.

one ya cinsellik konusmalari pis pedler havada ucuyor
ben o yaslarda disarda oynarken eve girmicem diye aglayip salcali ekmek yiyodum kizda agir psikolojik sorunlar var belliki

Hadi ya aslında yanlış birsey yapmamıssın kötü olmuş. Normalde bende fikir belirtmem sadece artık nolur artık birşey yapalım ben ne anlatıcam annemlere diyince burada içimi döktüm :/
Olay ne ise anlatsın ailesine.
Ailede kendi standart ve hayat görüşüne göre karar versin.
Durum zaten hoş değil, birde oğullarının kız arkadaşının bilmesi aman aman diyorum.
Bu kız 11 yaşında bunları yapacak cesarette ise siz uzaktan izleyin ilerde daha neler olacak.

Konu telefon ile tableti kontrol etmek degil ki. Önemli olan iletisim. Bu konular üzerinde evde konusulmali. Cinsellik tabu olmamali, kiz herseyi anne babaya sorabilmeli. Ayni zamanda ilgi, sevkat ve saygi gösterilmeli cocuga.

Umarim bu defa abartip, kizi fazla kisitlamazlar. Yoksa kiz daha cok tepki verir ve daha kötü seyler yapar.

Uzman destegi sart. Kiz bir travma yasadi, onu atlatmasi lazim. Ve anne babada nasil davranilmasi gerektigini ögrenmesi lazim.

Benim oglumda 11 e gircek yakinda simdi bunu okudum bi baktim soyle cocuguma normal herseyi elimin altinda incelerim herseyide anlatir surekli bize acik olmasini konusuruz cunki esimde bende anne ve baba dahil olmali bu olaya gerekirse yuksek tonda konusup uyarmalilar cocuklarini en iyi onlar tanir benim.oglum cok utangactir ama karsilarinda lise var ordaki kizlar erkeklerle falan opusse bile gordugunde anlatir niye oyle yaptilar evli degiller falan diye anlayacagi sekilde aciklariz ama kirmadan kizmadan oda anlar cunki bu yaslar farkli gelen seyleri kurcalama yasi bence ailesi daha iyi iletsiim kursun her seyi anlatabilecegini bilsin cocuk ayrica ped kullanmak icin ne erken bi yas simdiki cocuklar hormonlumu ne

Cinselliğin ne olduğunu merak etmesi vs normal olabilir (bu kişiden kişiye değişir)
Fakat orkid olayını anlamlandıramadım. O ne alaka ya, oldukça sapkın bir davranış.
Anneye anlatılsın durum.
Gözetim altında tutup gerekirse destek aldırsınlar.
Abi bu meselelere girip utandırmasın, anneye söylemek en doğrusu olur bu durumda.

Yanlış anlamayın ama biz 11 yaşında iken erkekle kızın farkını bilmiyorduk neredeyse.Şimdiki jenerasyon çok kötü durumda bence siz karışmayın çok derim ben sevgilinizin yerinde olsam sağlam bir tokat atardım kimse kusura bakmasın.

anne babasına anlatsın.
çocuk için destek alsınlar.
mustehcen konuşmalar yaptığı kişiler yetişkin ise polise de başvursunlar.

Gelişme : Annesine anlattı durumu ayrıntısıyla. Sosyal medyaya giremicek artık. ve bi ara annesi kız kardesiyle özel olarak konusucak. Yaptığı hatayı bildiği için sesini bile çıkarmamış. Görüş bildirenlere tesekkurler

Bu yaşlarda ilgi alanları bulup onlarla ilgilenmek çok faydalı bence. Spor olur müzik aleti resim falan el becerisini geliştirici oyunlar olur ailece etkinlik olur tiyatro olur yani. hem yaptığı şeylere zaman bulamaz hem de sorumluluk duygusunu geliştirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…