Hahahahha igrencsin11 yaşında biz sümüğümüzü yiyorduk ya...nerelere gelmiş.
Allahım sen bu çocukları koru.nereye gidiyor bu nesil.alınması gereken önlemler belli.abısıyle konuşun.
Bence sevgilinizin ailesinde bir sorun var yanlış anlamayın ama çocuk bu kadar şeyi nerden biliyorMerhaba kızlar. Benim de içinde bulunmuş olduğum bir durum var. Sevgilim ve ben 21 yaşındayız ve küçük bir kız kardeşi var 11 yaşında. Yalnız erken ergenlik yaşıyor. Baya sorunlar yaşatıyor ailesine ve abisine davranış olsun,yalan söylemeleri olsun. Daha öncede bir iki konuşma yakalamıştık ama hatasını anlamamış belliki. Geçen sevgilime kız kardeşi fake hesaptan bir konuşma geçtigi mesajları yolluyor. "Beni tehdit ediyorlar. Yapmadığım şeyleri yapmış gibi gösteriyorlar " şeklinde. Bizde gidip tehdit eden o fake hesaba mesaj attık ve ne biliyorsa söylemesini istedik. Sevgilimin eline geçen ss ler mide bulandırıcıydı. Gidip erkeklerle goruntulu konusup sevgilimin bilgisayarından müstehcen videolar izlemisler(onun bilgisayarı olduğunu doğruladık),iki erkekle cinsel içerikli muhabbetler yapmış ve en söylemek istemediğim de gidip kanlı pedlerini millete göstermiş(odadan da onun olduğunu anladık). Bunların hepsinin fotografini kendi çekmiş ve biz de bunları bildigimizi ona söylemedik. Sevgilim il dışında universite okuyor ve bugün eve dönecek. Şimdi benim kardeşim yok. O yüzden ona akıl da veremedim. Sizce ne yapmalı ailesine nasıl anlatmalı? Şimdiden teşekkürler. Goruslerinizi tek tek değerlendiricem
Bende 16 imda oldum adet olunca okuldaki herkes bana bakıyor sanıyordum oturduğum yerden kalkmazdım ne günlere geldikBen 16 yasinda regl oldum ve utancimdan 2 hafta okula gidemedim. sanki anlayacaklar, kotu birşeymiş gibi. Nete girer msn yazisirdik arkadaslarla,annem dibimden ayrilmazdi. Bazen isi olurdu konuşmalar kaydoluyordu abimin yaptığı program sayesinde,biz ciktiktan sorna annem girer okurdu bakardi . Eger hosuna gitmeyen birsey olursa mudahale etmek icin. Sevgilin vardi 18 yasindayim ozamanlar dusunun,ama annem yine de yanimizda oturur konismalarimiza bakardi. Simdiki aileler veriyolar ellerine tableti telefonu napmis ne etmis kimle konuşmuş umrunda degil. 11 yasinda daha cok küçük ,onlem alinmali care bulunmalı yoksa bu yasta yitip gidicek yavrucak
Ayy sesli güldüm yaaa yersen kertenkeleye dönüşürsün yeme derdik birde11 yaşında biz sümüğümüzü yiyorduk ya...nerelere gelmiş.
Allahım sen bu çocukları koru.nereye gidiyor bu nesil.alınması gereken önlemler belli.abısıyle konuşun.
Evet 12 olacak yakında. Ve yaşının cocugu gibi degil yasıtlarından daha büyük davranıyor ve herseyi biliyor resmen. O yazıstıgi kisilerde kendi yasıtlarından malesef. Şimdi giremiyor internete ve annesi konusacakmış. Zamanında cok konusmuslar ama demekki dogru yolu bulamamışlar cok gec kalınmış11 yas mi? Gercek mi bu konu?
10 yasinda oglum var , daha seksin ne demek oldugunu bilmiyor
Gercek ise bu aile ne yapmis da 11 yasindaki cocugun tum bunlardan haberi var? Bence once siz bi nasil bi aile bu diye dusunun , cevremdeki kimsenin 11 yasindaki cocugu boyle degil
Sonra da o yazisan pisliklerle ilgili suc duyirusunda bulunun
Annesine dün anlattı durumu. O da sakince gitti telefon tablet v.s ne varsa aldı elinden. Ve konuşacakmış. Psikolog konusuna ben de katılıyorumacilen psikiyatriye gitmeleri gerekiyor ve erkek arkadaşınızın bu bildiklerini kendine saklamaması lazım.hemen bunu ailesiyle konuşmalı ve derhal psikoloğa gitmeleri lazım.ancak nolursa olsun sizin bu işin dışında kalmanız lazım.
Durumu baktığımızda ailesinde kesinlikle suc var. Çok boş bırakılmış ve bende bunu farkedebiliyordum. Ve zaten yaşıtları gibi değil hatta onlarla anlasamadığını ve kendinden bir iki yas büyüklerle takılabildigini söylüyordu. Bu yüzden de okulda hocaları ailesini uyarıp duruyordu ama asla bu kadar ileri gidebilcegini düsünmemislerBence sevgilinizin ailesinde bir sorun var yanlış anlamayın ama çocuk bu kadar şeyi nerden biliyor
Hahahahha igrencsin
[/QUOT
yediğimizden değil ama o kadar saf ve çocuktuk
yani okadar saf ve çocuktuk...biz ne bilim yakan top,ıstop,9 aylık,saklambaç,ip atlardık,misket oynardık,ağaçlardan meyve toplardık.saç baş dağınık, çatlak eller ,çatlak dudaklar, birde tatlı bır azar yerdik akşam ezanı okundu nerdesin sen diye.e o koşuşturmaya ister istemez sümük koyverırdıAyy sesli güldüm yaaa yersen kertenkeleye dönüşürsün yeme derdik birdeişin şakası tabiki Rabbim kötülere uzak eylesin
Merhaba kızlar. Benim de içinde bulunmuş olduğum bir durum var. Sevgilim ve ben 21 yaşındayız ve küçük bir kız kardeşi var 11 yaşında. Yalnız erken ergenlik yaşıyor. Baya sorunlar yaşatıyor ailesine ve abisine davranış olsun,yalan söylemeleri olsun. Daha öncede bir iki konuşma yakalamıştık ama hatasını anlamamış belliki. Geçen sevgilime kız kardeşi fake hesaptan bir konuşma geçtigi mesajları yolluyor. "Beni tehdit ediyorlar. Yapmadığım şeyleri yapmış gibi gösteriyorlar " şeklinde. Bizde gidip tehdit eden o fake hesaba mesaj attık ve ne biliyorsa söylemesini istedik. Sevgilimin eline geçen ss ler mide bulandırıcıydı. Gidip erkeklerle goruntulu konusup sevgilimin bilgisayarından müstehcen videolar izlemisler(onun bilgisayarı olduğunu doğruladık),iki erkekle cinsel içerikli muhabbetler yapmış ve en söylemek istemediğim de gidip kanlı pedlerini millete göstermiş(odadan da onun olduğunu anladık). Bunların hepsinin fotografini kendi çekmiş ve biz de bunları bildigimizi ona söylemedik. Sevgilim il dışında universite okuyor ve bugün eve dönecek. Şimdi benim kardeşim yok. O yüzden ona akıl da veremedim. Sizce ne yapmalı ailesine nasıl anlatmalı? Şimdiden teşekkürler. Goruslerinizi tek tek değerlendiricem
Evet işte sonunda birisi farketti rahatladım yaniŞu yorumları okuyunca dehşete kapıldım hele hamile kadınlar başımıza taş yağacağa kadar getirmişler konuyu.
Zaten konu sahibi yazmış; ERKEN ERGENLİK diye. Bu çok ciddi bi problem. O 11 yaşındaki kız için de çok ciddi sorun neler çekiyor bilemezsiniz. Elinde olmayan sebeplerle hormonları farklı çalışıyor. Ne bu yargılama merakı sizin de çocuklarınızın erken ergenliğe girmeyeceği ne belli? Ki bu çağda yediğimiz içtiğimiz zaten biyolojimizi bozuyor.
Allah yardımcıları olsun öncelikle.
Tedavi görmesi lazım erken ergenlikte bunun yanısıra psikolojik tedavide gerekli. Zor atlatılacak dönem. Tavsiyem ailesi ve çocuk beraber psikoloğa gitsin. Onlar gerekeni zaten yaparlar. Ailesi de yanında olsun. Ergenlik zaten başlı başına hormonların dengesizleştiği bir dönem ki erken ergenlik hem biyolojik hem psikolojik zor. Düşünsene daha küçük yaşlarda ergenliğe girenlerde var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?