• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin öz bakimi:(

Arkadaslar sevgilim iyi hos biri. Yani cok asigim diyemem ama seviyorum. Uzak mesafe iliskisi. Yanima geldi ama öz bakimi kötü yani temizlik anlaminda degil ama kiyafet anlaminda. Kendine yeni bisey almiyor mu anlamadim. Kötü giyiniyor:KK43: ve ciddi anlamda sogudugumu hissettim. Sizce ne yapmaliyim? Ben ise bakimima cok dikkat ederim
Onu kırmadan giyim kuşamı sevdiğinizi belli eden konular konuşabilirsin yada özel günlerde hediye olarak senin ve onun beğenebileceği kıyafet alabilirsin ama böylede oturmuyorsa kendini aşıkta hissetmiyorsan daha fazla uzatma bence

Arkadaslar sevgilim iyi hos biri. Yani cok asigim diyemem ama seviyorum. Uzak mesafe iliskisi. Yanima geldi ama öz bakimi kötü yani temizlik anlaminda degil ama kiyafet anlaminda. Kendine yeni bisey almiyor mu anlamadim. Kötü giyiniyor:KK43: ve ciddi anlamda sogudugumu hissettim. Sizce ne yapmaliyim? Ben ise bakimima cok dikkat ederim
Temizlik deseydiniz hak verecektim.

aynı kıyafetleri giymesinden ötürü temiz olmadığı düşüncesiyle mi öz bakımı dediniz tam olarak?
yani erkeklerin bir kısmı giyinmeyi pek bilip önemsemez, eğer temiz biriyse belki çok problem olmaz
fakat eşimin bir ev arkadaşı vardı dillere destan, gece yatarken bile gündüz giydiklerini çıkarmaz 3-4 gün abartısız öyle dolaşırdı. bir gün eşim ve diğer ev arkadaşı bir bahaneyle pantolonuna bir şey döküp çıkarttırıp makineye atmışlardı :KK70:eğer böyle bir durumsa hak verdim de, değilse sadece güzel giyinmeyi bilmiyordur.

Erkeklerin cogu kiyafet konusunda kotü malesef benim eşimde gayet temiz ve bakimliydi ama kiyafet seçimleri hos degildi sevgililik doneminde. Nisan filan is ciddiye donunce ben olaya el attım 😃 şuan hala ben alıyorum kombinliyorum cevreside begendigi icin her seyini bana sorup çıkar oldu düzelmeyecek bir durum degil disine kasına gözüne bakım yapsın karsındaki yeterki gerisini biz kadınlar hallediyoruz 🤗

Eski sevgilimin bir ceketi vardi uyuz oldugum. Bu ceketi sevmiyorum giyme falan dedim ama bozuldu. Senden baska herkes begeniyor, sen bana mahsus yapiyorsun, giyecegim iste diye tutturmustu. Benim icin eger ustundeki kiyafet benim tarzimsa istedigi kadar giysin ama tarzim degilse buz gibi soguyorum. Erkekler de bunu begenmedim giyme deyince beni hic dinlemiyorlar. Sanirim en iyisi kiyafet hediye almak ya da alisverise goturmek o da olmadi ona uygun alisveris sitesi gostermek. Acikca begenmedigini soyleyince olumlu sonuc alan kadin gormedim duymadim.

Valla en zengin insanlar tek tip giyinebiliyor. Ben de minimalizme geçip 3-4 üst, 2-3 alta geçmek istiyorum. Elbette hepsi temiz olacak… Yani bu sevgilini bakımsız veya suçlu yapmaz. Sen doğrusun o yanlış diye düşünme.
Ama tabi sen giyime öenm veriyorsan, kendine uygun biriyle olman daha uygun. Çocuğa öz bakımı yetersiz falan deme ama yine de, sana uymuyorsa başkasıyla görüş. Önce söyle kibarca, belki o da değişmek istiyordur

Bunlar belli yaştan sonra düzelecek şeyler değil bence ve sadece sevgilisiniz kopmayacak bir bağınız yok

Bence konu sahibi haksız değil. Çok para dökmek veya sadece kıyafet için yaşamak mantıklı değil ama görüntümüz de önemsiz değil. Temiz olmak övünülecek bir şey değil , zaten olmamız mecburi. onu geçiyorum. Ben de yanımdaki erkeğin şık olmasını isterim ya da en azından bana şık gelmesini. Topluluğa giriyoruz ve ne olursa olsun insanlar görüntüsüyle karşılanıyor. Kötü veya yırtık kıyafetlerle gezmenin övülecek neresi var anlamıyorum.
Eskileri herkes övüyor , " beyoğlunda takım elbiseyle gezerdik" muhabbetlerini veya 1960larda bir okul diye bir sürü fotoğraf paylaşılıyor. Bir de şimdi bakın herkes yataktan çıkmış gelmiş . Hangisi daha güzel Allah aşkına ?

Öz bakım tanımının icinde giyim de var.
Ama kıyafetin temizliğiyle alakalı olduğu gelir benim daha çok, bir kaç defa üst üste giyilmesiyle değil.
Tarzı size uymayabilir,iki defa üst üste giyinmesi sorun olabilir, görüşmeyi tercih etmeyebilirsiniz.Ama ilk tanıştığınız kişi değil bu sonuçta erkek arkadaşınız.
Sana bir tarz değişikliği yapalım diyip beraber alışverişe çıkabilirsiniz.En azindan erkek arkadaşınızın değişime açık olup olmadığını anlamış olursunuz.O da onda değişim istediginizi anlamayacak kadar saf değildir herhalde.
Bir süre sonra yine aynı şekilde devam ederse ona göre aksiyon alırsınız.
Ama şunu söylemeden edemeyeceğim. Çeşitli giyim seven erkekler olduğu gibi, sade aynı tarz hatta tek renk giyinmeyi seven erkekler de var.Biz kadınlara göre daha sadeler o konuda.
Ben de farklı giyinmeyi severim ama eşim genelde belli bir tarzı vardır.
Bakımsız,bana aykırı bir giyim tarzı olsa hoşuma gitmezdi bu durum.Yani kısmen hak verdim ben size.

Bence konu sahibi haksız değil. Çok para dökmek veya sadece kıyafet için yaşamak mantıklı değil ama görüntümüz de önemsiz değil. Temiz olmak övünülecek bir şey değil , zaten olmamız mecburi. onu geçiyorum. Ben de yanımdaki erkeğin şık olmasını isterim ya da en azından bana şık gelmesini. Topluluğa giriyoruz ve ne olursa olsun insanlar görüntüsüyle karşılanıyor. Kötü veya yırtık kıyafetlerle gezmenin övülecek neresi var anlamıyorum.
Eskileri herkes övüyor , " beyoğlunda takım elbiseyle gezerdik" muhabbetlerini veya 1960larda bir okul diye bir sürü fotoğraf paylaşılıyor. Bir de şimdi bakın herkes yataktan çıkmış gelmiş . Hangisi daha güzel Allah aşkına ?
Kesinlikle genel olarak ülkemiz erkeklerini bu konuda begenmiyorum. Kilik kiyafette özbakim bence. Evet pis tabiki olmamali ama özen de gösterilmeli

Üstündekiler kirli değilse kokmuyorsa bence sorun yok o an eline o geçmiştir benim eşimde kıyafet konusunda rahatlığına bakar ama ayakkabı kol saati çok önemlidir eskimesede deyisir erkeklerini geneli öyledir ayakkabılarına bak

Aldığım değer ekonomik yetersizliklerden dolayı iyi ve yeni kıyafet giyememekle ölçülüyorsa gözümde geçerliliği yoktur zaten dışımı değil içimi seven insanları yanımda isterim ben de sadece
İnternet erişiminiz bile varken yırtık olmayan don giyemeyecek kadar maddi durumunuz kötü mü?

Öz bakım bu mu?
Belki kapsül dolabı vardır,ayni renkler aynı parcalar giymekten hoşlanıyordur. Pis degilse dert etmezdim ki eşimde bu tarz giyinir. Aynı gömlekten 5'er 5'er alıyordu ilk evlendiğimizde,asla aynı gömleği 2 gün üstüste giymezdi ama aynı renk olunca sanki ayni şeyi giymiş gibi oluyordu. Hos şu an değiştirdik epey,renkliden ziyade beyaz gömĺek giyiyor,yeri geliyor tüm hafta beyaz gömlek giyiyor,farkli pantalon,ceketlerle ama aynı gömlek değil,temizi giyiliyor. Cimri degil,aldigi gömlekler epey pahalı.
Bende siyah basic tişörtlen vazgeçemem beyaz,pastel tonlari da vardir birer tane ama elim genelde siyaha gittiği için,adet olarak fazladır,özel bir yere gitmiyorsam,parka ,markete vs giderken onları giyerim ama kirli değillerdir 3 kez siyah giydiysem 1 mavi yada beyaz giymişimdir mesela haftada,yıkanır ütulenir her seferinde. Bende cimri değilim bu arada. Pis hiç degilim,kolayıma gelen,sevdiğim tarz bu.
Calişırkende bu böyleydi,gomleklerim beyaz,acık mavi,açık pembe hatta siyah vardı,birbirlerine benzerlerdi ama yıkanıp ütülenmeden ikiniciye giymezdim. Pantalon gri,siyah,lacivertten baska giymezdim ama 2şer tane olurdu,tüm hafta dönerdi. Farkli renkler alsamda genelde bu renkleri daha cok giyerdim.
Bana normal geldi yani.
Ha pistir, lekeli ,yırtık vs giyiyordur(ki pantalon tişört yırtık,yipranmis halde bile satılıyor artik)anlarım ama ayni seyi giymek bir kıstas olamaz. Sevdigi seylerdir daha önce onları giydiğini unutmuştur bile.

Back
X