Sevgilimle aynı evde yaşamaya başladık...

Ben bir şeyi merak ediyorum. Konu sahibi söyleyeceklerim sizle ilgili değil tamamen yorumlara ilişkin. Benim derdim kimsenin hayatı değil. Ama yorumların bazılarında evlenmeden beraber yaşamanın doğru olmadığı hakkındaki yazılara çok kesin bir şekilde karşı çıkılmış, ne var beraber yaşamada denmiş. Şahsi konuşmuyorum, aynı evin içinde bir çift kardeş kardeş takılmaz diye düşünüyorum. Bu şekilde aynı evde yaşayarak bir ilişkiye devam eden bir kadın 3 ay sonra buraya sevgilim ileri gitmek istiyor ya da birlikte oldum pişmanım vs tarzı bir konu açtığında kimse de olumlu konuşmuyor, biz sana demiştik deniyor. Ya da kendi çevrelerinden bir erkeğin kız arkadaşı ( mesela müstakbel yengesi) geçmişte böyle bir ilişki yaşamış olsa hemen buraya konu açılıyor. Amacım kimseyi yargılamak değil, üye olduğum süre içinde konulardan edindiğim genel çerçeve bu.

Bekar biri olarak bi erkekle olmaz aynı evde olman bile çok saçma. Ailen değil kocan deil. Senin hayatından ona ne

Ya beni alintilayip durmayin dedim ya hepimiz ayri rengiz :) bana gore basitlik ben kimseye basit demedimki kendi fikrimi soyledim 20 yasinda ergen sayilabilecek bir kizin elin adamyla yasamasi cahillik bence allah ananiza babaniza sabir versin ne diyeyim :)

Aynı evde yasamak isteyen adam nikahta kiymak istemeli ozaman
Neden hem bekar hayati gibi yaşayıp hem evli gibi (nikahsız) yaşamak?

Cinsel hayatımız var zaten bir arada yaşamadan önce de vardı. Bence bu konulara hiç girmeyin tamamen yaşam tarzıyla alakalı

Eve tasinali bikac ay oldu sanirim. Oyuzden bu kadar ilgi deliliği yapiyordur. Bikac yil sonra bunaltmayacak seviyeye iner. Ben yapisik olmayi seven bir insanim ama evlendigimiz ilk aylar bazen ben bile bunaliyordum. Sonra normal seviyeye indi. Tabi sizin okulunuz var ve bu kadar süre veremeyeceksiniz sanirim buna, bence konusularak halledilebilecek birsey. Kisitlama konusuna birsey diyemeyecegim, bu kadar kiskanc, kisitlamaci bir insan ayri evdeyken cok mu rahat birakiyordu ki???

Cinsel hayatımız var zaten bir arada yaşamadan önce de vardı. Bence bu konulara hiç girmeyin tamamen yaşam tarzıyla alakalı
Yazımın başında sizle ilgili konuşmadığımı, yorumlara yönelik eleştiri yaptığımı söylemiştim. Cinsel hayatınızı merak etmiyorum, neden üzerinize alındınız?

Cok kibar bir uslubunuz var, bu yuzden cevap vermek istedim. Sahsen iki resit bireyin kendi istekleriyle "ileri gitmesinde" bir beis gormuyorum, tabi iki taraf da yaptiklari eylemin dogurdugu sonuclari tasiyabileceklerse. Pisman oldugunu soyleyen kadini da yargilamam, yaptigimiz hatalari da bize tecrube olarak donen kazanclar olarak goruyorum. "Mustakbel yengem" gecmiste bir erkekle ayni evde yasadiysa kendi bilecegi istir, benim kendisine bakis acim degismez. Kadinlari girdikleri iliskiler uzerinden yargilayan, etiketleyen bir insan degilim. Son olarak da her konuya yorum yazan kisiler her zaman ayni olmuyor, bu yuzden ayni icerikli baska bir konudaki yorumlar farkli olabilir.

Kötü içeriklere basın gülüm, ne kadar kötü yorum varsa hepsi için kib bekliyorum sizlerden

Okul bitmeden, belli bir olgunluğa ermeden atılan bu tarz adımları çok büyük hata olarak görüyorum. İnsanlar toy ve delikanlı oluyorlar bu yaşlarda. Hayattan beklentilerini, partnerinden isteklerini heniz belirleyememiş oluyorlar. Bence ayrılın o evden.

Yazımın başında sizle ilgili konuşmadığımı, yorumlara yönelik eleştiri yaptığımı söylemiştim. Cinsel hayatınızı merak etmiyorum, neden üzerinize alındınız?
Benim konumun altına benimle ilgili yorum yapın o zaman. Sizle ilgili değil diyip bi ton şey yazmışsınız ki gayet de doğru şeylerdi

offf offf kendinizi ezdirmeyin ezdirmeyin. Ben evliyken bile kendime bu kadar müdahale ettirmiyorum . Haber veriyorum çıkıyorum. Niye izin isteme veya müdahale hakkı tanıyorsunuz bu tarz erkeklere. Ayakları üstünde duran, bağımsız güçlü kadın olmamak için elinizden gelenini yapıyorsunuz tebrikler ...

Yorumunuz çok net, keşke herkes polemiğe girmeden bu şekilde yazabilse. Ben edindiğim genel çerçeveden bahsettim. Sizin yorumunuzda olduğu gibi konuya ya da duruma yönelik objektif yorum yapan insanlara saygım sonsuz.

Bu birlikte oldugun kisiyle alakali canim. Huyu oyle demek ki evlense de degismeyecek. Bende universitede kocamla sevgiliyken ayni evde kaldik. Her sey cok guzeldi, ayni evdeydik ama ikimizinde kendi ayri hayatlari vardi. Birbirimize arkadaslarimiza karismazdik. Erkek arkadasinin yapisi bu. Ya alis ya ayril. Yapacak bir sey yok.

e evlenin madem eger niyetiniz ciddiyse.. boyle yasayip ayrilincada bosanmis kivaminda olursunuz ben diyim..he sen cok bunaltiyo vs diyosan zAten evden ayril bence kiymetini bilsinki seni bunaltmasin. Boyle sen oh gitmissin dizinin dibine erkek baska ne isterki ? Oda seni suan karisi gibi goruyo ve sacma tavirlarda bence.. dini boyutunu soylememe gerek yok zaten..

Yani burda konu sahibi size sizce ayni evde kalmalı mıyım? Dogru mu? Demis mi? Hayır. Kimseyi yargilamayin.burda sizden erkek arkadaşının bu huyunu duzeltmek icin nasil bir yol izlemeliyim diye fikir bekliyor. Cok kırıcı ve yargilayiciniz. Oldu olacak namussuz damgası da yapıştırın olsun bitsin. Ne insanlar var ya biraz saygı. Ben de sevgilimle ayni evde kaldım. Evlendik mutlu bir yuvamiz var. Onemli olan hayatinda bir insan olmasi ona sadık olmasi aralarindaki yakınlık kimseyi ingilendirmez.

Katılıyorum

Biseyler icin ne kadar acele eder olduk.
Onceliginiz okul olmali. Okulu bitirin isinizi elinize alin sonra ayni eci dusunursunuz.
Bu sekilde ozgur olamazsiniz. Derslere yogunlasamazsiniz. Kisitlanirsiniz. Gerek var mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…