Sevgilimle eve çıkmak?

Cikma canim arada git kal ama eve cikma birsey olur canin sikilir gidebilecegin biryer olsun

Konuyu daha ayrıntılı okursanız daha iyi anlarsınız sanırım. Yıpratıcı bi süreçten geçtik evet ama bu sürecin sonunda daha olgunlaştıgımı düşünüyorum. Herhangi bi durumda ayrılırsak hayattan kopacak bi kız değilim, ama haklısınız ilerisini düşünmeden de bi anlık istekle gidip yerleşmem doğru değil.

Aksine ayni evde yasayan insanlar birbirlerinin her halini gorerek evlilik karari alirlar... Baktilar anlasamiyorlar bosanmak yerine yol yakinken ayrilirlar bu yorumunuza katilmiyorum maalesef.
Neden evlensinler ki ayni evde yasadiktan sonra? Evlilige neden ihtiyac duyuyorum ben evlilige, neden eve cikmiyorum? Dinen uygun degil. Cinsellik olmasi mumkun degil, haliyle cocugumda olamaz. Sevgililik ve evlilik cok farkli. Sevgiliyken dikkat etmedigim seye, evliyken saha cok dikkat edebilirim. Cunku hayatimdan cikarma ihtialim cok daha zor. Bu yuzden o sebep beni eve ciktigimda ayirabilir ama evliyken zaten o sebebi yasamiyor olabilirim. Bu yuzden bence dogru degil.

Kimsenin değinmemesinin sebebi zaten o konuda rahat olduğunu varsaymamız. Farklı değer yargıları meselesi... O konuda bir sıkıntısı olsaydı zaten konusuna eklerdi diye düşünüyorum.

Kavga etsek ya da ayrılsak eve sonradan ben gelmiş olmama rağmen o eşyalarını toplar gider böyle karakterde bi insan. 1 buçuk yıldır tanıyorum
Kavgalı olunca insanlar çok değişebiliyor ve çok şaşırtabiliyor maalesef. O yüzden bir güvencen olsun derim. Ben evlenmeden önce bir müddet beraber yaşama taraftarıyım zaten. Ama maddi olarak bir sorun olduğunda, en kötüsünü düşünerek, sokakta kalmayacağına emin ol gitmeden önce. Onun haricinde iyi olabilir. Hem tanımış olursun.

Ayni evde yasamak evliliktir zaten bunu anlayamazsiniz evlilik hayatinin tüm artilarini ve eksilerini icerir. sizin anlamadiginiz su ayni evde yasayinca birbiriyle cok iyi anlastigini goren ve seven insanlar zamanla bunu resmiyete doker cunku ailelerin de isin icine girmesini ister turkiye sartlarinda cocuk sahibi olmak ister. Birlikte yasarken bir insani kandiramazsiniz odunsaniz odunsunuzdur...

Ayrica insanlar sirf cinsellik icin evlenmezler burada yaniliyorsunuz. Turkiyede bircok kadin icin cinsellik evlenmeden once yasanabilecek bir sey. herkes sizin dar dünyanizda yaşamıyor.

hayır sorun ayrıldıktan hayattan kopman değil. ne yapacağın. yani diyelim ayrıldınız ya da atıyorum evden kovdu, sıkıldın birlikte yaşamaktan vs nereye gideceksin? mesela erkek arkadaşım yurtdışına taşınmaya karar verdiğinde bütün eşyalarımı toplayıp evime dönmüştüm, senin ailen ise uzakta. birkaç gün arkadaşımda kalırım sonra da eve çıkabilirim zaten maddi durumum yeterli diyebiliyor musun mesela? Başını sokabilecek bir yer açısından diyorum. Yoksa geri kalan her şey şans işi.

Israrı seni sevdiğinden değil yatıp kalkmak için bi de eve hizmetçi aradığındandır emin ol bunu bilerek karar ver

Böyle yorumları okuyunca gerçekten "yaşasın benim gibi düşünen insanlar da var" diyorum... Cinsellikle ilgili hiçbir şey söylemememe rağmen hala birlikte yaşama meselesini hemen o tarafa çekenler oldu. İnsanlar daha rahat seks yapalım diye birlikte yaşamıyor. Aynı evi paylaşmak karşındaki kişiyi gerçek anlamda tanımak demek. Huyunu suyunu alışkanlıklarını daha iyi öğrenmek demek.

Israrı seni sevdiğinden değil yatıp kalkmak için bi de eve hizmetçi aradığındandır emin ol bunu bilerek karar ver
Yatıp kalkmayı her ikisi de istiyorsa problem yok. Hizmetçiliği de ev arkadaşı olduklarına göre yapmayacaktır zaten. Hem gerçekten kendisine hizmetçi gibi davranır işlerinin yapılmasını beklerse evden ayrılması boşanmaktan daha kolay.

İkisi de istiyosa tabii ki problem yok kimseye laf düşmez.

Huyunu suyunu öğrenip napcaksın evlencek misin veya o seni evlenmek için mi birlikte yaşamaya davet ediyor.Senin cinsellikle ilgili bişey söylemene gerek yok ki biz oğlanın niyetini söylüyoruz tecrübenizden faydalanıyım dedin soru sordun biz de sana söyledik bunda ayıp veya tuhaf bişey yok.

Ayrıca bunların hepsinin dışında bunalıma girip girip seni görmezden gelen bi sevgiliye fazla güvenip iş yapmış olursun.

Son düzenleme:
Ayni evde yasamamak evlilikse, ailelerle de tanisilabilir degil mi? Ozgur bireylersiniz hepiniz. Evlenmeyi dusunmuyoruz birlikte yasiyoruz diyiverirsiniz olur biter. Niye imza bu kadar onemli? Cinselligide imza atmadan yapabiliyorsaniz niye benim dar dunyama ayak uyduruyorsunuz ki? Genis genis yasayin cinselliginizi, cocukta yapin.

Evet evlenicem.

Birlikte yasamaya kesinlikle karsi degilim ama sizin yasamaniz bence dpgru bi karar olmaz.
1. Iliskiniz saglam degil
2. Ikiniz de ogrencisiniz. Universite bitip aileden ayri ayaklarinizin uzerinde durabilirken alinmali boyle bir karar bence

Kusura bakmayin ama evlenmeden once birlikte yasamis biri olarak ben bile onermiyorum bunu. Daha universite ogrencisisiniz. Yani ortada evlenmeden once birbirimizi taniyalim durumu yok. Soyle diyeyim su asamada bi de o adamin kahrini cekersiniz ben diyeyim. Ev arkadasi gibi olacagini hic sanmam, Her is sizin ustunuze kalabilir. bir de universitede duygular haller tavirlar degismez mi hep ya? Yani bi kavga ettiniz diyelim ayrilmak daha kolay. ama ayni evin icine girince cok lacka olur iyice artik. hadi is guc sahibi olursunuz niyetiniz ciddidir. yani iyice birbirinize adanmissinizdir artik ama evlilik adimindan once birbibirimizi iyice taniyalim dersiniz tamam ama. su an bence cok sacma. universite zamanlari bence birine boyle bu kadar baglanmak icin cok yanlis bir zaman.

Hayir, konu sahibesi bakin kotu ihtimalleri dusunup karamsar karar vermek baska, olmus olaylarin dogrultusunda olasilik hesaplayip is yapmak baska. Misal, hepimizin yarina cikacagi belli degil, bugun kafamiza saksi dusup olebiliriz ama bu yuzden ben sokaga cikmayayim ya saksi duserse kimse demez. Ote yandan kanser hastasi bir insanin yarin olme olasiligi, benim olme olasiligimdan daha fazla, hayatin olasiliklarindan bagimsiz olarak cunku ortada deterministik bir durum var. Ayni sekilde sizin durumunuzda da gayet deterministik, belirleyici bir durum var, adam dengesiz. Siz karar verirken bu degiskeni gozardi edemezsiniz. Szin tekrar ayrilma olasiliginiz kafaya saksi dusmesi kotu olasiligiyla bir degil. Burda insanlar sizin kotulugunuz icin yorum yapmiyor. Diger insanlar gibi ben evlenmeden birlikte yasanmaz vb demiyoru, kesinlikle ben de karsi tarafi tanimak icin en az 6 ay birlikte yasamak iyice olcup tartmak taraftariyim. Ama sizin durumunuz farkli. Karda kista ortada kalman, gidecek yersiz kalman olasiligi var ve normal isleyen, guzel giden bir iliskiden cok daha yuzek bir olasilik. Kavga ettiniz diyelim, adam seni evden atti, bavulunu hemen alip kiz arkadasina eve cikalim dieyemzsin. Sen bilirsin yine de tabi, senin kararin. Ama icine inseydi sen de buraya konu acmazdin emin ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…