- 31 Aralık 2012
- 2.448
- 219
- 173
- Konu Sahibi baharesintisi
-
ben de konuyu okuyunca oldukça duygulanmıştım;ancak eski konular ibretlikmiş...
keşke ailenizin karşı çıkmasıyla birlikte, yaşadıklarınızı da göz önüne alsaydınız.
benim öncelikle söylemek istediğim bir şey var ki yorumlardan birinde "bazı kadınlar aldatılmayı da dayağı da hak ediyor" yazılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. yappmayın ne olur.. hangi insan dayağı ve aldatılmayı hak eder? yeryüzünde nefes alan kimse kandırılmayı da şiddeti de hak etmez. bile bile lades diyorsa yazık; ama hemcinsinizin yaptığı hata için sana haktır deyip geçmeyelim.
ikincisi de ailenizi keşke yıkıp geçmeseydiniz. onlar sizin için en iyisini ister. kültür farkları sıkıntılar doğurur ve sevgi yalnzıca bir yere kadar bunların üstesinden gelir. aileniz sizi korumak istiyor. illa evlenmek istiyorsanız gönüllerini almadan hiçbir şey yapmamanız gerekirdi.
üçüncüsü isterseniz resmi nikahtan sonra imam nikahı kıydırırdınız. neden bu kadar acele ettiniz? ailenizi ikna etmeden resmi nikah yapmayın ve resmi nikah yapmadan da kendinizi evli saymayın bence.
birlikte olup olmayışınızla ilgilenmiyorum hiç. kendi bileceğiniz iş; ama 1 yıllık bekleme de bekleme değildir. her şey için acele etmişsiniz bence. nikahlı eşler bile bekliyor birbirini. sizi 26 sene büyüten ana babanın hatrına azcık daha bekleyeydiniz ne olurdu? gerekirse evlenmeyin ve öylece devam edin. ailenizi kırmayın. bu adam size yine sorun çıkartacaktır diye düşünüyorum çünkü ben. yine de allah mesut etsin her şekilde inşallah.
yargılayıcı konuşmakmı konusahibinin yazdıgı msjı okursanız zaten niyeti anlarsınız.bunun iyiniyet neressinde pardon ama sizz normal karsılıyorssanız sizin görüşünüz saygı duyarım..buda benim görüşüm evt konuyu anlayarak okudum ve böyle düşünüyorum evt ben bu konuda önyargılıyımmm olmakta isitorum cünkü bir kız cocuk annesiyim....
Zinayı temize çekmenin yeni adı imam nikahı mı olmuş artık?
Allah katında evli olmayı ne kadar hafife alıyorsunuz böyle. Eskiden mut'a nikâhı varmış, bir takım ihtiyaçları karşılayıp günaha girmemek adına bu nikahı kıyarlarmış ama İslam'ın ilk yıllarında mübahken daha sonra Peygamber Efendimiz(a.s.m.) tarafından yasaklanmış. Sizin yaptığınız nikah da aynen bu mut'a nikahı olmuş işte.
"Zaten beraber olduk, daha fazla günaha girmeyelim dedik". İki tarafın aileleri bilmeden, ilan edilmeden bu nikahın dinde hiç bir hükmü ve yeri yoktur. Kusura bakma canım benim ama günaha girmeyelim derken, daha beter bir günahın içine saplanmış durumdasın. Hem de bir taraftan ana baba hakkına girmek var ki.. Hayır anlamıyorum ne düşünüp, ne yiyip içip böyle kararlar alabiliyorsunuz..
Belgeselini izlemiştim.
O nikah hala İran da var. Adamlar hoca diye geçinen kimselere kıydırıyorlar. Üstelik kadınla anlaşıyorlar kimi zaman aylık kimi zaman bir kaç günlük. Süre dolunca bye bye .
Oh ne ala memleket. Herkes memnun da kimi kandırdıklarını sanıyorlar onu anlamıyorum.
Ülkemizde de kapalı kapılar ardında olma ihtimali var bence. Malum bizde de garsoniyer diye bir kavram var.
Konu sahibi arkadaşım , niyetiniz evlenmekse çünkü evli değilsiniz öyle zannediyorsunuz , ya aileleri ikna edeceksiniz ya da herşeyi göze alıp aleni şekilde nikahınızı kıyacak ve yine aileleri ikna edeceksiniz.
Tabi en iyisi birincisi.
siz nasıl kıydınız nikahı anlatır mısınız özel değilse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?