Sevgilimle sözlenemiyorum.

Kesinlikle... Ayrıca Avrupa ülkeleri arasında ekonomisi en berbat ülke İtalya.. Sürekli kriz ve borç içindeler, burdan giden vasıflı bir işi olmayan ve dili olmayan biri çok zor iş bulur oralarda ki işi olsa dahi kv, kp çalışmasına izin verir mi o bile meçhul... Bu yolun sonu görünüyor kızımız inşallah farkeder şimdiden

Yurtdışında yaşamayı aileye hasret vs gibi görmeyip fırsata çevirip dil öğrenip kendinize birşeyler katacaksanız çok güzel olur. Tabiki bu kararı verirken erkek arkadaşınızın ailesi çok çok önemli. Bu arada bi yorumda dili iş imkanları vs araştırmadım önce karar vereyim demişsiniz ya tam aksine araştırmalarınızı yapın sonra karar verin
Not: İtalya harikadır beni götüren olsa uçarım

Ogrenicem düşünüyorum. gidersem kendi derdimi anlatacak kadar bile dil bilmezsem kendimi kötü hissederim. Burdaki üyeler yaşıma mesleğime takılı kaldılar sanki ben onlara yarın evleniyorum dedim. Yada mesleğim okulum yok dedim alemler ya

Yaa allahımdurun biyere gitmiyorum şimdilik gidersem çaya beklerim seni

Ya arkadaşlar ben burda her detayı yazmak zorunda mıyım ailesi tabiki çalışmama izin veriyor. Benim tek düşündüğüm şey gurbet zor gelir mi hepsi bu

Bnde bu yaz evleniyorum 2 saatlik mesafeye gelin gidicem ama şimdiden gözlerim doluyor

Ya arkadaşlar ben burda her detayı yazmak zorunda mıyım ailesi tabiki çalışmama izin veriyor. Benim tek düşündüğüm şey gurbet zor gelir mi hepsi bu
Tamam biz de olayı anladığımız ölçüde ve tecrübelerimize dayanarak genel değerlendirdik ve başına gelebilecekleri söyledik sende bunlardan işine yarayabilecekleri ders alırsın yaramayanları göz ardı edersin. alevlenmene gerek yok hemen... Gurbette sıkıntı çekme olayı gerçekten kişiden kişiye değişen bi durum eğer eş adayın sürekli yoğun iş temposuna kendini kaptırıp seni sürekli evde ailesiyle bırakırsa buraya nasıl boşanırım başlığı açarsın ha yok tam tersi seninle ilgilenip sosyal olursanız sıkıntı çekmezsin ama 1.seçenek daha baskın oluyor bunu da aklında bulundur. Ayrıca Kv. Kp ile evdesin diyelim eşin işten geldi Sana hadi dışarı çıkalım sosyalleşelim, gezelim tozalım diyebilecek mi? Annesini babasını evde bırakıp?? Bahsettiğim ilk gider gitmez bi gezmeniz değil 5 ay sonra 6 ay sonrası

Bnde bu yaz evleniyorum 2 saatlik mesafeye gelin gidicem ama şimdiden gözlerim doluyor
İşte benim halimden anlayacak biri. Burda sadece gurbet kısmı zor gelir mi gelmez mi bunun hakkında fikir almak istiyorum. Ama iş dil herseyi birbirine kattılar sanki ben evde oturup koca yolu koca parası yicem demişim gibi algılandı ama olsun

Dediklerinde haklısın ama aynı evde yaşamicam canım öyle birsey demedim ama yanlış anlaşılmış sanırım

Zor gelmez olur mu bizim burda çoğunlukla insanlar çevreden evleniyor yakında oturmaya benzer mi hiç alışılır elbet zamanla ama özlem bitmicektir fırsat buldukça ailemi görmeye gelicem yeterki allah sağlık versin sizde seviyor ve iyi anlaşıyorsanız evliliği düşünebilirsiniz ilerde hakkımızda hayırlısı neyse allah onu nasip inşallah herkese.

Umarim çok mutlu olursun 2 saat dediğin ne ki sabah çıksan kahvaltıya ordasın gözlerin dolmasın

Ailemden uzak bi şehirde yaşıyorum. Gençken her şey güzel gorunuyor gez toz takil keyfince. Ama yaş ilerledikçe hayata lezzet katan şeyin onlarla iletişim olduğunu düşünmeye basladim. Ne bileyim, bulustuklarinda filan gozlerim yasariyor. Yegenim beni tanimadi son gidisimde. Balkonumu senlendirdim mesela korona sürecinde. Ama orada ailemden kimseyi agirlayamiyorum ancak telefondan bi kahve fotosu atabiliyorum. Yıllar o kadar çabuk geçiyormuş ki meğer, uzun vadeli düşünmek gerekiyormus. Tecrübe ederek öğrenmiş oldum ben.

Ben kendi adıma böyle algılamadım, öyle olursa zorlanırsın demek istedim

Kusura bakmayin vizyonunuz cok dar geldi. Isin sadece gurbet kismini dusunmemelisiniz. Ulke degistirme durumu bircok yonuyle ele alinmasi gereken bir durum. Ben de yurtdisindayim, tasindigimizda 14 yasindaydim. Ilk senesi ailem yanimda olmasina ragmen ölüm gibiydi. Siz bu isi cok hafife aliyorsunuz gibi geldi ama tabi giderseniz de umarim enine boyuna kendinizi hazirlar o sekil gidersiniz.

Yok canım hafife almıyorum ama işin benim için en çok zorlayacak kısmı aileden uzak kalmak olduğundan dolayı konunun sadece bu kısmını danışmak istedim.Diger faktörlerde sıkıntı yok. İyi dileklerin için sağol.

Ailemden farkli bir şehirdeyim, daha önce bir süre de farkli ülkelerdeydik. Özlem oluyor elbet ama ömür boyu dipdibe durmak gerekmiyor bence.

Sizin karisinizdaki nasil biridir bilemem ama iki adim öteye sehir degistirse psikolojisi bozulan, ayni yere kök salmiş insanla yapamazdim ben olsam.

Evliyim eşimle bizim icin iyi olan heryere gitmeye hazirdim, hazirim hep. Eşim de ayni şekilde. Ailemi de seviyorum ustelik
Bunlari sevgilinizle de enine boyuna konuşun, oralara gidip sonra ailem diye aglayip tutturursaniz sıkıntı olabilir.

Ağlayacak raddeye geleceğimi düşünmuyorum ama bu durumu atlatamazsam çevre yok yeni bi hayat yeni bi ülke toparlanmam zor olur diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…