Sevgilin öleceğini söylerse?

eğerki gerçekten seviyorsanız ve onunla birlikte bu hastalıkla savaşacak gücü kendinizde buluyorsanız ayrılmanız hata olur..ancak anladığım kadarıyla siz ona aşık değilsiniz ve bu durumda ayrılmanız en doğru karar olacaktır...onu kırmadan nasıl yapabilirsiniz bilmiyorum bu çok zor ancak hastalığından ötürü ayrıldığınızı elinizden geldiğince belli etmeden başka bahaneler yaratmanız gerekiyor... misal kendinizden soğutmaya çalışabilrsiniz...eskiden arkadaşınız olduğuna göre mutlaka sevmediği şeyleri bilirsiniz...bir insanın yanında ona acıdığınız için ne kadar kalabilirsinizki...hele o bunu farkederse bence bu daha kötü bir yıkım olabilir...ona gittikçe dahada bağlanabilirsiniz sonuçta onu kaybedebilirsiniz aynı zamanda kazanabilirsinizde bunun eksi artı yönlerini iyi düşünmeniz lazım...

yalnız kusura bakmayın ama ben erkek arkadaşınıza şu yönden kızdım...eğerki böyle bir hastalığı varsa bunu sizinle önceden paylaşması gerekiyordu...sonuçta 1 yıl kadar arkadaşlığınız olmuş...ondan sonra size teklif etmesi gerekirdi ve böylece ne sen ne de o bu kadar üzülüp zor durumda kalmazdınız...size teklifi kabul ettikten isterse 1 dk. sonra söylesin hastalığını o an insan ben vazgeçtim hayır diyemezki...off çok zor bir karar...Allah tez zamanda şifasını verir inşaallah...

gerçekten çok zor bir durum . galiba kalp anavarizması ben babamı bu yüzden kaybettim ani ölümle sonuçlanıyor fakat zamanını kesin bilemiyorsun benim babam kalp hastasıydı ve 73 yaşında vefat etti. aranızdaki bağ nasıl bilmiyorum ama hep bağlanmaktan korkuyorum ilerde kötü olurum diyorsun yani hep senin ruh halin üzerinden konuşuyoruz
bu tereddütlerini anlıyorum çok zor. ama onun artık yapabileceği bir şey yok. birazda onun gözüyle bakalım sana tutunmak istiyor, artık onun uzun uzun hayalleri olmayacak solgun elinde bir çiçek var ona tutunmuş o da sensin. Onu bu şekilde bırakma. vicdanın ömür boyu acır. bir gün herkes ölecek sevdiklerimiz, biz.. zamanını biliyor muyuz o zaman kimseyi sevmeyelim mi? bababı çok severdim o ölürse çıldırırım sanıyordum ama ne oldu zaman acıyı dindirdi. o yüzden sonrası için korkma onun sana ihtiyacı var sev onu kısacık ömrünü sevgiyle bitirsin aşk acısıyla değil. hepimiz rüyadan gün gelip uyanacak işte o zaman sana teşekkür edecek elini bırakmayacak buna inan.

3 aydır birlikte oldugum bir erkek arkadaşım var fakat hasta...ilk çıktıgımız gün kalbinde kist oldugunu söyledi ve bugünde doktorların ameliyatsız 2 sene ömür vermiş oldugunu söyledi.Bu ameliyat cok riskliymiş...offfff kafam karışık aklım durdu.lütfen yardım edin. nedir bu kalp kisti... Şansı olmaz mı insanın.inanın şuan cok yıpranmış durumdayım.bu nasıl olur haksızlık.ne yapmalıyım ayrılmalımıyım yoksa bu kalp acısıyla onun heran yanımda yıgılacak korkusuyla yaşamaya devam mı etmeliyim...

kendini onun yerine koyda karar ver ayrilip ayrilmamayi.
onun hastaligi senin basinda olsaydi ve sevgilin seni terketseydi ne yapardin?
ben sahsen ölmeden mezara girerdim!
bence sen onu hala arkadas gibi görüyorsun.

inanın çok şaşırdım bu yorumunuza. ağır bir hastalığı olan bir kişi evlenemezmi? çocuk sahibi olmazmı? ya da gayet sağlıklı iki kişi evlendi diyelim, yarın hastalanmayacaklarının garantisi var mı?

o halde ağır hasta olan herkesi bırakalım kendi haline, öyle mi?
:20:

doktorların 2 yıl ömrün kaldı dediği,riskli hastalığı olan birinin evlenip bir de çocuk sahibi olmasını doğru bulmuyorum,bile bile yapılmamalı geride bırakacaklarını düşünmeli yoksa tabii ki yarın ne olacağımızı bile bilmiyoruz

bence önce kendine dürüst ol.bu çocukla öylesine görüşüyorsan arada güçlü bir sevgi yoksa bikaç zaman takıldığın için 2 yılını ona vakfedeceksin diye birşey yok.sonuçta ömrünün en güzel yıllarındasın.kimse kusura bakmasın ama kendi ruh sağlığını da korumak zorunda bu kız.3 aydır çıktığı birinin en vefalı yari olmak zorunda değil.zaman önemli değil demişler.nasıl önemli olmaz ya ha 20 yıllık eş ha 3 aylık flört öyle mi?aynı kefede mi sizce?
sen bencil falan değilsin asıl o hastayken bir kıza umut verip sonra benim 2 yıllık ömrüm var diyerek bencilliğin en büyüğünü yapmış.
tabiki "sen hastasın olmaz bu iş" demiyeceksin.ama arkadaşça görüşür,yardımını yaparsın.ileri boyutlara götürmezsin işi kendini de ona göre ayarlarsın.
o hiç düşünmüyor mu ya ben öleceğim bu kız bana bağlanıp korknç bir acı yaşayacağına gitsin başkasıyla yuva kursun diye.o kişi seni sevse hastalığını bile söylemeden başka şekilde ayrılırdı senden.
böyle bir durumda illa sevgiliye mi sarılmak lazım anası babası bacısı yok mu?yoksa sırf hastaneye ziyarete gelecek bir kız olsun diye mi çıkmaya başladı seninle.bence o çocuğun yaptığı çok bencilce.

arkadaşlar kararımı engeç bir hafta içinde vermeliyim,ne o bana nede ben ona çok baglanmadan ayrılmayı düşünüyorum...tam net kararda veremiyorum yalnız,karasız kalmak ne kadar kötüymüş.neden ben teklifini kabul ettigimde bu hastalıgını söyledi neden teklif edecegi zaman degilde neden bu kadar geç.bana kendisi artık sen teklifimi kabul ettigine gore ve sevgilim olduguna göre sana birsey soylücem dedi ve bu durumu anlattı.şimdide gelmiş 2 gün önce böyle böyle diyor yaaaa offffff.yaşım 20.aynı yaştayız.hatta ben ondan 10 ay büyüyüm.sizce yaşı bahane edip mi ayrılmalıyım?onu ayrılmakla üzecegim biliyorum ama bende üzülcem, ben nasıl katı olacagım bilmiyorum ama yapmak zorundayım çünkü çok güççlü degilim

"Hasta yatan ölmez de vadesi yeten ölürmüş"diye çooook önemsediğim bir atasözü var.Bence sevgilinize hiç te ölecekmiş gözüyle bakmayın.Bi örnek vereyim dedem kalp krizi geçirmişti ölecek gözüyle bakıyorlardı adamcağıza teyzemin eşi de geldi dedemle fotoğraflar falan çekildi ölecekmiş gibi ama 2 sene sonra kendisi vefat etti(allah rahmet eylesin çok severdim).Dedem hala yaşıyor üstüne 2 kere daha kalp krizi geçirdi üstelik maaşallahı var şu an(allah ömür versin)
Diyeceğim o ki; sakın yanlış anlamayın hayat bu kimin başına ne zaman ne geleceği belli olmaz.Siz hiç birşey olmamış gibi hayatınıza devam edin derim ben,hasta bi insanı yanlız bırakmayın onun yanında olun ki Allah katında yeriniz olsun...

ondan nasıl ayrılabilirim???:50:

sen bu çocuğu hiç sevmemişsin.. iki şeyi hazmedemem asla..birincisi askere giden sevgililerini-nişanlılarını bırakanları, ikincisi hasta olduğunu bile bile en destek olunması gereken zamanda sevdiğini terk edenleri.. aşık değilsin belli ama hani arkadaşım o benim diyorsun ya, kötü gün dostu bile değilmişsin o kişinin.. üzüldüm gerçekten
:19::19::19:

sen bu çocuğu hiç sevmemişsin.. iki şeyi hazmedemem asla..birincisi askere giden sevgililerini-nişanlılarını bırakanları, ikincisi hasta olduğunu bile bile en destek olunması gereken zamanda sevdiğini terk edenleri.. aşık değilsin belli ama hani arkadaşım o benim diyorsun ya, kötü gün dostu bile değilmişsin o kişinin.. üzüldüm gerçekten
:19::19::19:

yaaa burda herkes beni yanlış anlıyor....ben katı biri degilim,sadece baglanıp acı cekmekten yada yalnız kalmaktan korktugum için böyle düşündüm.ayrıca o benim 5 yada 6 yıllık sevgilim degil,kiii oyle olsaydı asla bırakmazdım tabi ki ama benim olayım tamamen farklı,biz sadece 3 aydır samimi duygular içindeyiz

yaaa burda herkes beni yanlış anlıyor....ben katı biri degilim,sadece baglanıp acı cekmekten yada yalnız kalmaktan korktugum için böyle düşündüm.ayrıca o benim 5 yada 6 yıllık sevgilim degil,kiii oyle olsaydı asla bırakmazdım tabi ki ama benim olayım tamamen farklı,biz sadece 3 aydır samimi duygular içindeyiz

peki canım, yorum yapıp seni incitmek istemiyorum.. çok farklı düşünüyoruz çünkü..

Konu sahibi henüz 21 yaşında.Ondan nasıl böyle büyük bir fedakarlık beklenebilir ki ?
Üstelik erkek arkadaşıyla sadece 3 aydır beraberlermiş ve baştan beri derin duygular taşımıyor.
Şimdi sırf çocuk hasta diye ona bağlanması haksızlık olur sanırım.
Zaten erkek arkadaşı,hastalığını biliyormuş ama ona söylememiş.

Düşünsenize,birisiyle ilişkiye başlıyorsunuz ve "ben hastayım,beni bırakma" diyor.
Siz daha duygularınızdan emin bile değilken,kendinizi mecbur hisseder misiniz ?

Ne zaman acımasız derim ? Uzun süren ve ciddi bir ilişkileri olur.Hastalık sonradan teşhis edilir.
O zaman sırf hasta diye bırakırsa acımasız olur,kabul.Ama burada durum çok farklı.

Son düzenleme:
Bana nedense hiç inandırıcı gelmedi erkek arkadaşınızın hastalığı.Kalp kistini ben de hiç duymamıştım netten baktım.Kolda uyuşma,nefes darlığı gibi belirtileri varmış.Hasta olduğuna göre siz hiç böyle emareler gördünüz mü onda?Ailesini tanıyor olsaydınız onlardan gerçeği öğrenebilirdiniz.Hayvanlardan bulaşan parazitsel bir hastalık olduğunu internetten araştırma yapan herkes öğrenebilir.Kalp kistinin oluşma riski de binde 2 imiş.Siz bu hastalık işinden iyice emin olun derim.

2 yıl sonra ölecegini bildiğiniz için, cok acı cekmekten korkup kaçacak durumdaysanız, bence sevmemişsiniz. zaten 3 aylık bir ilişki, çok fazla bir şey beklememek lazım ama su durumda elinizi vicdanınıza koymanız gerektiğini düşünüyorum. empati yapın!

Son düzenleme:
ayrıca ona nedir bu kalp kisti dedigimde biraz açıklama yaptı,kedi köpek gibi hayvanlardan bulaşan bir hastalıkmış.(daha önce evde kedi besliyormuş)birinci ameliyatını yurt dışında olmuş ve %50 oranında şans vermişler ve hayatta şuanda çok şükür ama doktorlar kistin tamamını gormemişler bir kısmı kalmış o nedenle tekrar olacakmış yurt dışında...ama bu kez korkuyorum dedi ve şans vermemişler.haplarıda kistin büyümesini engellemek için kullanıyormuş,bu büyüdükçe patlayıp yada kalbi sıkıştırıp ölüme sebep oluyormuş.ve evlerini satıp 2.ameliyatını olacagını soyledi.

Aklıma takılan...Bu kisti biliyorum,kalpte ilk kez duyuyorum.
Ama benim bildiğim,bu kistin tek parça olarak ve patlamadan çıkarılması gerekiyor.Aksi halde öldürücü oluyor.
Yani kistin bir kısmının çıkıp bir kısmının içeride kalması mantıklı değil.
Bir ihtimal,böyle bir kist vardı ve alındı bitti.Şimdi bunu kullanıyor olabilir.
Veya kist hiç yok ?

Elbette hayır. Tabi ki onunla evli değilim. Yalan olduğunu farkettiğimde, ispatını da gördüğümde, bitirdim.
Eşimle olayın üzerinden 6-7 sene geçtikten sonra tanıştık. Eşim kontrol altında olmazsa, hayati boyutlarda risk taşıyabilecek bir hastalıkla savaşıyor. %100 tedavisi de yok.
Rabbim ona ömür versin, bana bağışlasın.
Her zaman yanındayım, Rabbim ömür verdikçe de yanında olacağım. Hastalığını bilerek kabul ettim eşimi, dakika tereddüt etmedim. Şükür ki beni hiç de yanıltmadı.
Birlikte savaşıyoruz, savaşacağız.
Gerekirse de ciğerimden parça da vereceğim ona.

Rabbim eşinize saglık uzun ömür versın bir ömür ayırmasın insaallah

Eğer erkek arkadaşın hastalığını siz çıkmaya başladıktan sonra öğrenseydi, ona destek olmalısın, hasta diye ayrılman, büyük bencillik ve gaddarlık olur derdim. Ama burada ki durum çok farklı ve çok sinir bozucu. Asıl erkek arkadaşın çok bencilce ve gaddarca davranmış. Kendimi onun yerine koyuyorum da, hasta olduğumu bilsem, aşkımdan ölsem de, başka birini üzeceğimi bile bile, hem de karşımdakinin hasta olduğumdan haberi bile yokken, ona bu sorumluluğu yüklemezdim. Yani burada ayrılmayı düşündüğün için acımasız olan sen değilsin, acımasızlığı, hasta olduğunu ancak sevgili olduktan sonra söyleyerek, erkek arkadaşın yapmış. Nasıl bir bencilliktir ki, birine onun haberi bile yokken böylesine bir sorumluluk yüklersin, mecbur kılarsın. Ben feci yufka yürekli biriyimdir aslında ama bu tür haksızlıklara hiç tahammülüm yok. Anında taşlaşıveririm.
Kısaca senin yerinde olsaydım, beni kendi bencilliğiyle bu kadere zorlamış birine asla acımazdım. Oysa her şeyi en başında anlatsaydı, yani sevgili olmadan önce, onun yanında olmak için her şeyi yapardım. Hasta diye bir insanın böyle davranmaya hakkı olduğunu kim iddia edebilir?

Son düzenleme:
Back
X