Sevgilinin Erasmus’a Gitme Problemi

JessicaJones

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2018
139
114
18
Merhaba hanimlar..

Sevgilimle ilgili bi konu yuzunden uye olmustum, simdi yine sorun o.

Oncelikle bilmeyenler varsa diye Erasmus’u aciklayayim. Bu bir ogrenci degisim programi. 1 donem (6 ay) herhangi bir Avrupa ulkesinde okuma firsati yakaliyorsunuz. Ama %95i okumaktan ziyade yabanci kizlar/erkekler, partiler, zina vs hevesleriyle gidiyor net.
(Edit: giden tanidigim ve internetten okudugum kisiler arasindan)

Sevgilim Almanya’da bi okulda erasmus kazandi. Doviz kurlarini bahane ederek, “param yok” diyip gitmemeyi dusunuyor ama icinde gitme istegi de var. Bana fikrimi sordugunda her zaman “sen nasil mutlu olacaksan onu yap” diyorum.

Ama isin asli, gitmesini HIC istemiyorum. Diyeceksiniz ki, “aldatmak isteyen her yerde yapar bunu” , boyle degil iste. Orada direkt aldatmaya tesvik edecek seyler var. Bunlari asla onun yuzune soylemedim tabi ki, simdi “gitme” dersem, ileride bana “senin yuzunden vazgectim vs” demesinden cekiniyorum. Gitmesine de gonlum razi degil.

Ne yapacagimi bilemiyorum, fikirlerinize ihtiyacim var.

Son düzenleme:
şu anda sevgilisiniz ve ben sevgililerin böylesine önemli mevzularda birbirlerini baskı altında tutmalarına kesinlikle karşıyım. diyeceksin ki erasmus olmasa da olur hayır olmaz. ben work&travel yapmış biri olarak işe cv'mde bu bilginin varlığı sayesinde kolaycacık alındım. erasmusu parti/zina ekseninde görmen çok acı ve çok küçük düşünceler.
iki gün sonra evlenecek olsanız ve adam senin yüzünden gitmese bir ömür boyu konuşur yani ben olsam konuşurdum.

erasmus bir kez elde edilebilen bir şans üzgünüm ama ilişki,sevgili her zaman bulunur ama bu bulunmaz o yüzden benim erkek arkadaşımın böyle bir şansı olsa gitmesi için kesinlikle desteklerdim bizim ilişkimizin devam edeceği varsa oradayken de devam eder ya da biteceği varsa burda olsa da biter diye düşünürdüm.

Yapacak olan her yerde yapar cok dogru bir soz. Guvenmiyorsaniz devam etmezsiniz, aldatma potansiyeline sahip oldugunu dusundugunuz biriyle neden hala berabersiniz?

Ben de yurt dışında okudum bir dönem. Yapmak istemeyen yapmıyor. Yapmak isteyen de yapıyor.
Tabi ki gönülden gitmesini ben de istemezdim ama giderse de güveneceksin.
Benim de sevgilim vardı -şu an eşim- sadece destek oldu ve teşvikledi. Ben de gittim geldim.
Ama yapanlar var mıydı %90 ı yapıyordu, Türkiye' de sevgilisi de olsa. Ama karakter meselesi. Sen sevginize inanıyorsan eyv. İnanmıyorsan da gerçek yüzünü görmüş olursun.
Kısaca bir şey yapma, her şeye hazırlıklı ol.
Şu an gitse belki yapacak ama gitmezse bunu anlayamazsın. Sadece ertelersin, gerçeğin üstünü örtersin.

Bence de kendisi nasıl istiyorsa öyle yapmasını sağlamalısınız,
Diğer türlüsü ileride senin yüzündenlerle geçer
Bu da sizi zan altında bırakır...
Bu döviz kurlarıyla zaten gidemez :KK48:

şu anda sevgilisiniz ve ben sevgililerin böylesine önemli mevzularda birbirlerini baskı altında tutmalarına kesinlikle karşıyım. diyeceksin ki erasmus olmasa da olur hayır olmaz. ben work&travel yapmış biri olarak işe cv'mde bu bilginin varlığı sayesinde kolaycacık alındım. erasmusu parti/zina ekseninde görmen çok acı ve çok küçük düşünceler.
iki gün sonra evlenecek olsanız ve adam senin yüzünden gitmese bir ömür boyu konuşur yani ben olsam konuşurdum.

Ben de boyle zannediyordum ama gidenlerin anilarini dinleyince pek de oyle olmadigi anlasiliyor :( daha gecen bi arkadasim partide cektigi videoyu gosterdi yabanci kiz gelip sap diye opuyo bunu

Ben de boyle zannediyordum ama gidenlerin anilarini dinleyince pek de oyle olmadigi anlasiliyor :KK43: daha gecen bi arkadasim partide cektigi videoyu gosterdi yabanci kiz gelip sap diye opuyo bunu

senin çevrendeki gidenler sapık o zaman. benim arkadaşlarımın çoğu gitti hiç böyle şeyler duymadım. evet partiler oluyor yeni insanlarla tanışılıyor taşkınlık da oluyor ama bu tarz programların amacı zaten insan ilişkileri/yabancı bir ülkede tek başına hayatta ve ayakta kalma becerilerini geliştirme vs... tekrar ediyorum küçük düşüncelerden uzak durun. elinizden geliyorsa siz de gidin kesinlikle.

Umarim gelir, ufkunu genisletir, guzel, egitici ve hos bir deneyim sahibi olur.

size gelince; henuz ogrencilik zamanindasiniz. yarini oburgunu bukadar dusunmek icin bence cok gencsiniz. yarin ne olacagini bilemezsiniz.

Yapacak olan her yerde yapar cok dogru bir soz. Guvenmiyorsaniz devam etmezsiniz, aldatma potansiyeline sahip oldugunu dusundugunuz biriyle neden hala berabersiniz?

Yok oyle demek istemedim aldatmaya tesvik edecek seyler demek istemistim.

Back
X