- 20 Ekim 2014
- 7.460
- 15.544
- 198
- Konu Sahibi noclearmind
-
Kendisinin kız kardeşi aralarında 1 2 yaş var arkadas gibi büyümüşler. Birbirlerine takma ad koymuslar öyle hitap ediyolar. Ben de mi oyle desem acabaSen abla derdin de şimdi ortalığı sevgilin karışmıştır.
Keşke bi öneri de bulunsaydı ya kendi ne diyormuş?
"Merhaba nasılsınız" dan başlarsın hitapsız cümleler kurarak devam edersin artık gittiği yere kadar
Sevgilinizin kız kardeşinin yaşı sizden büyük ise ne diye hitap edersiniz ? Abla veya ismiyle vs.
Anneme sordum da "abla" de evliymis bi de dedi.Bana gore sevgilinden kucukse sizden 20 yasta buyuk olsa isimle hitaptir.
değil mi bence de akraba olacaklar hem de ilerdeEn sevdigim cevap oldu busamimi ve doğal
siz diyeceksinz ne o oyle abla falan yamanmaya calisir gibi
Hayır, evli kendisiEğer ablası bekarsa abla demenize bozulabilir,kendini yaşlı gibi hissedebilir.
Benim icin evli bekar fark etmez esimden kucuk yada yasit benden buyuk herkese ismiyle hitap ederim.Anneme sordum da "abla" de evliymis bi de dedi.
Yoksa annemde evli olduğunu duymayana kadar ismiyle hitap et kardesiymis nasılsa dedi. Kafam karıştı. Bana kalsa ismiyle hitap ederim ama saygısızlık olsunda istemiyorum.
Saygıdeğer ,muhterem görümce hazretleri deHayır, evli kendisi
Muhabbetimiz iyi olursa hitap seklimi sorabilirim ams baktim ki mendebur gorumculerden mesafeli davranırımb ak canim ben kayinvalideme anne demek istemiyorum ama mecburum diyelim
neyseeee
simdi anne diyorum diuyelim bi kere o bana bi kaç saat yetiyor
bence siz diye hitap et geriye de ne diyorsan bi iki kere kullanirsin , surekli hitap kelimesi kullanmasan olur herhalde
en kotu ihtimalll gorumcene sor ne deyim diye :))))))))))
Dikkate alıcam teşekkürlerBenimkiler benden küçük.Biri 6 yaş,biri 11 yaş.Küçüğü abla diyor.Büyüğü ne diyeyim diye sordu.Arkadaş gibi olduğumuz için abla demesini istemedim,ismimle hitap ediyor.Saygı hareketinde olsun da, ne dersen de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?